Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Sign in to follow this  
tb2

Hiihtokilometrit, -tunnit, -kerrat jne kaudella 2015 - 2016

Recommended Posts

Nyt se alkoi, nimittäin hiihto tauotta (lue: joka päivä), erään ultrajuoksijan sanoin: hotsitti tai ei. Hiihtonälkää on kerätty nyt huolella. En ole käynyt nälkää tappamassa huonoissa oloissa hiihtohallissa. Sauvakävellyt olen senkin edestä, mutta se on eri asia. Ja nyt kun hiihdetään, niin hiihdetään kovaa (lue: omaa kovaa). 3 kertaa viikossa, vähintään, pitää  sykkeiden olla vk-alueella. 

Tänään siis kauden ensimmäinen hiihto: 25 km. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 minuuttia sitten, TeTi kirjoitti:

Ai keskisykkeen?

Juu. Pitää koettaa saada itsensä jonkinlaiseen suorituskuntoon. Pk:n tahkoaminen on tappanut sen kokonaan. Mukavaahan se mukavuusalueella kuntoilu on toki ollut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ei edes ole mahdollista hiihtää hiljaa. Kun tuota lyhyttä ja kapeaa ensilumen latua kiertää, on kohta pitkä jono hiihtäjiä hengittämässä niskaan, jos hitaasti menee, ainakin jos hiihtää luistellen. Hitaat lenkit teen sauvakävellen ja juosten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minusta hiljaa hiihtäminen ei ole vaikeaa, tosin täytyy sanoa että kelillä on merkitystä. Esim. viime luistelukerralla vetojen välissä loivaan ylämäkeen wassua 120-130 sykkeillä. Tahmealla kelillä sitten luistaa paljon paremmin kun vähän lyö tahtia lisää ainakin ylämäkiin, helpommissa sitten hölläilee.

Noilla ensilumien laduilla tahti kiihtyy suunniteltua kyllä helposti nopeammaksi, kun on muita hiihtäjiä. Esim. pertsassa kun saavutat toisen, niin pitäähän hänet kohta ohittaa ja eihän siihen eteen voi jäädä sitten hiihtelemään vaan pitää vielä kiihdyttää tahtia jne. Nykyisin kyllä tiedostan tuon ja menen ainakin pitkikset ihan tahallaan hitaasti.

Noista sykkeistä en kyllä tiedä miten suhtautua, onko rajat samat kuin juoksussa? Korkeammilla sykkeillä meno tuntuu ehkä hieman helpommalta hiihdossa, ylämäkiin sitten voi nousta melkein anaerobiselle kynnykselle ellei sitten tahallaan hidastele, että onko ne sitten PK-lenkkejä? Ka. syke alle juoksun aerobisen kynnyksen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos haluaa hiihtää pk-lenkkejä, niin itsellä toimii parhaiten juurikin pertsa sinä hommassa. Tosin onko se mielekästä nuilla ensilumen laduilla, kun tahtoo latu olla joko jäässä tai sohjoa...

Jos haluaa hiihtää luistelua hyvällä tekniikalla, rennosti ja muutakin kuin pelkkää kuokkaa, niin itsellä sykkeet paukkuu helposti vk:n puolelle. Varsinkin, kun olosuhteet on olleet aika haastavia. Itsellä on semmoinen tuntuma, että luisteluhiihdossa sykkeet on korkeammat, kuin juoksussa. Ei sitä ees hiihtäessä huomaa, että syke nousee, mutta vastaavilla sykkeillä juostessa alkaa jo puuskuttamaan. Ja aika helposti saa rykästyä ylämäkeen maksimit, mikä ei juoksemalla onnistu niin helposti..

Share this post


Link to post
Share on other sites
tunti sitten, Grendel kirjoitti:

Ei mitään ongelmaa saada tasurilla sykkeet ylös. Vaikempaa pitää ne alhaalla jos ladulla on korkeuseroja. Ja EI - en ole kova tekijä :(

Komppi tälle, helposti anakynnykselle ( ~168-170) ja yhdestä tasurivedosta katselin, että ylämäkeen sykkeet  nousseet 176:een. Keli oli tosin tosi huono, seuraavana päivänä sitten olisi ollut unelma olosuhteet tuollaiselle tasuriharjoitukselle. 

Eli saa korkealle, eri asia kuinka kauan niitä jaksaa siellä pitää :)

Ketjun innoittamana tänään pertsaa suunniteltua reippaammin, eka kymppi tuli 44 min, sitten alko vähän tahmoo eli en varmaan oikein jaksanu pitää tekniikkaa hyvänä ja pidotkin huonontui, eli reilu 20 km/1,5 h ka. syke 148. Sitten 15 min jäähdyttelyä ja siinä helposti siis sykkeet alhaalla. Eli harjoitus oli vissiin VK1:stä eli reipasta.

Eilen taas mentiin tunti 142 ka. sykkeellä aavistuksen verran nopeampaa, että eipä nuo ole veljiä keskenään. Enkä nyt hirveän paljon huonommaksi keliä sanoisi, pidot oli kyllä eilen paremmat. Itsellä on kyllä sellainen, että jos meinaa PK:ta, niin pitää jarrutella alussa ihan tarkoituksella.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen kokeillut joskus noin 170 cm sauvoja, olen 174 cm pitkä. Silloin sauvojen pituuden jo huomaa. Yleensä kuitenkin tasatyöntölenkeillä käytän 162 cm luistelusauvoja. Luikkarilenkeillä hiihdän usein tasatyöntöpätkiä. Puhdasta tasatyöntöä teen eniten rullasuksilla. Perinteistä pitojen kanssa hiihdän noin 150 cm sauvoilla, joilla vuorohiihto pysyy hyvin kasassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos jätät Nimimerkki kohdan tyhjäksi niin viestin lähettäminen ei onnistu!!! Viestin lähettäminen edellyttää myös rastin laittamisen alla olevaan reCAPTCHA tunnistautumiseen. Sen jälkeen voit lähettää viestin normaalisti. Toiminto estää robottien toiminnan. Saattaa kestää hetken että kyseinen ruutu tulee näkyviin. Viestin lähettämisen jälkeen jokainen viesti tarkistetaan erikseen. Eli viesti ei ilmesty heti näkyville. Lähettämällä viestin sivustolle hyväksyt sen ettei viestejä poisteta. Yhteystiedot yms. voidaan pyynnöstä poistaa.

Vieras
Olet lähettämässä viestiä Vieraana. Jos olet jäsen niin kirjauduthan sisälle tästä ennen viestin lähettämistä.
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  ×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy