Jump to content
Juoksufoorumi.fi


riopentti

riopentti (mara < 3h)

Recommended Posts

Kai se on todettava: olen jo keski-ikäinen liikuskelija, ja parin vuoden tavoitteenani on alle kolmen tunnin marakuntoon pääseminen. Ennätys toissavuodelta 3.25 hyvän hiihtotalven jälkeen, mutta tämä vuosi DNS. Kouluiässä eli elinvuosieni alkupuoliskolla tuli liikuttua kuusi kertaa viikossa juoksun tai hiihdon merkeissä, mutta sittemmin liikunta jäänyt kausittaiseksi, juoksukilometrieni ollessa vain muutama hassu satanen vuodessa. Päälle noin kerta viikossa sählyä, ja kesän polviongelmien johdosta harjoitusrepertuaarissani myös pyöräilyä, uintia ja kuntosalia - jos eivät kausiflunssat sotke suunnitelmia. Elopainoa tarkoitus myös tiputtaa kymmenisen kiloa, jolloin uskon tavoitteenikin olevan jälleen realistinen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja tästä se taas lähtee. Viikon kuumeettoman flunssan jälkeen eka lenkki, peekoota Hakunilan puruilla kilpavitosella. Mukavan mäkinen reitti, nousua (ja tietty laskua kumpaakin) 76m, 5.24 km ja 31:29 = 6 min/km, TE 2.4, 370 kcal, avg 142, max 159.

Hengitys oli jo melko normaali ja ylämäet meninkin rauhallisesti, lihaskuntoharjoituksena ja yleensä alle vk-rajan. Polvikaan ei ilmoitellut itsestään pehmeällä alustalla - hehkutuksen paikka!

Share this post


Link to post
Share on other sites

No kipeytyihän se polvi taas. Siitä huolimatta työpaikkasählyä alkuillasta 52 min, TE 3.3, 480 kcal (mittauksessa kylläkin taukoja jolloin sykkeenä viivaa), avg 152, max 182. Kunto niinsanotusti kesäterässä kolmen kuukauden kesätauon jälkeen mutta onneksi vaihtotauot toivat helpotusta puuskutukseen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ap työmatkapyöräilyä, vajaa 30 km ja puolitoista tuntia. TE 3.1, 1130 kcal, avg 147, max 169, nousua 101m, laskua 133m. Tuli parin vuoden tauon jälkeen hieman etsiskeltyä reittiä eli useampi uukkari mahtui matkaan, samoin liian monta pitkää liikennevaloa ja jopa ketjujen tippuminen keskiöltä mikä harvinaista. Selässä lähes täyspakkaus läppäreineen, vaihtovaatteineen ja suihkukamppeineen. Mutta hyvää peekoota, arvelen, ja illalla lisää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alkuillan työmatkapyöräily luokkaa 26-27 km vesisateessa isohkolla repulla, tunti ja kakskytkaks ml. taas 5-10 min liikennevaloissa. TE 3.4, 940 kcal, avg 142, max 180. Nousua 108m, laskua 79m. Meinas nälän myötä energiat loppua kesken ja pöyräilyshortseissa ajettuna jalat lopussa kangistua. Nyt aika naatti, huh.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uintia runsas puoli tuntia ja 1,5 km (1,1+0,4 km, nopea sauna välissä). Tungosta oli Tikkurilan uimahallissa, vain kaksi 50m rataa käytössä: hitaille ja "nopeille" - eli vähemmän hitaille. Ei oikein tullut matkauinnista mitään jonouinnissa, vua oeskohan tuota jaksanukkaa... Uintitekniikkaa mieleen palautellessa oli kuitenkin ihan hyvä harjoitus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olipas mukava käydä juoksulenkillä! Alkuillan hölkkäily Paloheinän 7,5 km:n hiihtopohjalla eli purualustalla, ylämäet ja alamäetkin rauhallisesti hölkäten jo pudonneiden lehtienkin eli liukastumisvaaran vuoksi. "Peltolenkkeineen" luokkaa 40:20 eli 5:23/km-vauhtia mihin jättetyytyväinen kun ottaa huomioon alustan, reitin nousut ja juoksutauon. TE 3.2, 510 kcal, avg 147, max 170 (loppukummun päällä).

Varmasti taas polvi oireileva huomenna, mutta kun lääkäri antanut luvan juosta kivun rajoissa niin jees. Yhtään kovaa alustaa ei jalka kestä mutta syvien lihasten asentoon huomiotakiinnittämällä ei polvi oireile paljon ollenkaan pehmeällä alustalla.

Mikä endorfiiniryöppy kun taas pääsi ulos juoksemaan! Täältä taas tullaan... :running: :smile-new:

Share this post


Link to post
Share on other sites

No se polvihan kipeytyi taas kävelyäkin haittaavaksi mutta sillä mennään. Ke ja pe meni varaston siivouksen merkeissä, osittain kuntoilua sekin kun hikikin tuli karatekid-tyyppisessä jynssäyksessä. Tänään huushollin putsausta pari tuntia ja päälle sienimetsäulkoilua muutama tunti. Päälle mikrokuntopiiri ja erityisesti reiden lähentäjien pitkäkestoista venyttelyä, kun on tuo jäänyt vähemmälle vaikka lähentäjien kireyttä vaivan syyksi arvelenkin. Teki kutaa, kun nyt jaksaisi venytellä pari viikkoa joka päivä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sählyä siis 55 min, TE 3.0, 590 kcal, avg 147, max 181, 3+2-vaihtomiehistöin. Lähes aina oli oman pelivuoron jälkeen syke yli anakynnyksen, vauhtia oli riittävästi ja vaatteet litimärät kuten aina.

Muokattu
typo

Share this post


Link to post
Share on other sites

No niin, eka liikunta taas häiritsevän pikkuflunssan jälkeen. Rä´änpoistolenkki Paloheinän 7.5km-lenkillä, juoksuhölkkää 43:30 eli 5:48/km, TE 3.3, 540 kcal, avg 147 eli PK, max 178, nousua 118m, ylämäet rauhallisesti. Antis kattoo ny kuis polvi huomen oireilee, aamusählyyn olis tarkoitus mennä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aamusähly. Jäi tosin runsaan parinkymmenen minuutin mittaiseksi kun nukuin pommiin. Hyvät hiet päälle kuitenkin 21:27, TE 2.5, 240 kcal, avg 146, max 180. Eilinen lenkki tuntuu hieman polvessa, pitää illalla venytellä lisää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iltalenkki Paloheinässä. Kaveria odotellessa kolmen kilsan lenkki polvenkin hieman ilmoitellessa olemassaolostaan, ja sitten keskusteluvauhtia ristiin rastiin kaverin ja tämän koiran kanssa ja ilman. Tuntikakskytneljä ja 12.8 km eli taukoineen runsas 9 km/h, TE 2.6, 920 kcal, avg 140, max 169. Nousua 186m. Tällaisia kai niiden peekoolenkkien pitäisi olla, ja samalla saa lihaskuntoharjoitusta ylämäissä. Aika jees, nyt vain katsotaan mitä polvi sanoo huomenissa. Lepoa kehiin ja sienimetsään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos jätät Nimimerkki kohdan tyhjäksi niin viestin lähettäminen ei onnistu!!! Viestin lähettäminen edellyttää myös rastin laittamisen alla olevaan reCAPTCHA tunnistautumiseen. Sen jälkeen voit lähettää viestin normaalisti. Toiminto estää robottien toiminnan. Saattaa kestää hetken että kyseinen ruutu tulee näkyviin. Viestin lähettämisen jälkeen jokainen viesti tarkistetaan erikseen. Eli viesti ei ilmesty heti näkyville. Lähettämällä viestin sivustolle hyväksyt sen ettei viestejä poisteta. Yhteystiedot yms. voidaan pyynnöstä poistaa.

Vieras
Olet lähettämässä viestiä Vieraana. Jos olet jäsen niin kirjauduthan sisälle tästä ennen viestin lähettämistä.
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy