Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Sign in to follow this  
UberLehrer

Ruusutulehdus ja lenkkeilyn aloittaminen

Recommended Posts

Nyt se sitten myrkyn lykkäs. Vasemmassa nilkassa todettiin ruusutulehdus. Viikonloppu meni suoneen antibiootteja tiputettaessa, mutta tulehdusarvot oli eilen jo laskenut 14.

Nyt kuitenkin määrättiin 20 pv antibioottikuuri. Lääkäri totesi ettei minkäänlaista hikiliikuntaa saa tehdä. Olisiko täällä kokemuksia siitä, että milloin ja miten voi aloittaa taas hölkkäämään? Vaikkapa vain ihan matalilla sykkeillä.

20 pv (jo menneen viikon lisäksi) tekevät yhteensä lähes kuukauden liikkumattomuuden. Mielellään alkais hiljalleen jo tekemään jotain.

Neuvoja ja varoituksia kavaitaan!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ruusu/erysipelas on äkäinen infektio. Itse olisin aika varovainen, vaarana voi olla jälkitaudit, keuhkokuume, sepsis, sydänlihastulehdus. Nämä siis ovat vakavia seuraamuksia kropan liiallisesta rasittamisesta minkä tahansa infektiotaudin aikana. Myös iho on saatava kuntoon ja mahdolliset haavaumat hoidettua, jottei ruusu leviä ihonalaiskudoksiin ja aiheuta jopa nekrotisoivaa faskiittia. Tässä ne kurjimmat varoitukset- itsepähän pyysit. Tsemppiä kovasti!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt se sitten myrkyn lykkäs. Vasemmassa nilkassa todettiin ruusutulehdus. Lääkäri totesi ettei minkäänlaista hikiliikuntaa saa tehdä. Olisiko täällä kokemuksia siitä, että milloin ja miten voi aloittaa taas hölkkäämään? Vaikkapa vain ihan matalilla sykkeillä.

No johan vaivan olet itsellesi saanut :embarassed: Kerrankin mä sanon, että kannattaa uskoa sitä lääkäriä ja pysyä toistaiseksi kiltisti pois urheilun parista. Itsellä "liian aikainen" aloitus sai aikaan sen, että se prkle uusi. Toistuvat erysipelakset voikin sitten johtaa imusuoniston vaurioitumiseen.

Kärsivällisyyttä ja tsemppiä, eihän tässä muuta voi toivottaa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla ei ole kokemusta ruususta. Onko ruusutulehdus vain ihossa vai onko nilkka tulehtunut myös sisältä? Nilkan sisälle levinneestä enterobakteeritulehduksesta nimittäin on itselläni kokemusta ja ikävää kokemusta onkin. Kun en malttanut kunnolla sitä parannella, niin siitä kehittyi krooninen tulehdusvaiva, joka jouduttiin lopulta vuosien jälkeen leikkaamaan ja siivoamaan. Nyt nilkalla pystyy kyllä juoksemaan, mutta ei se ihan kunnossa ole: jäykkä, paksu ja epämiellyttävän turvonneen näköinen pölkky.

Joten suosittelen kyllä pitäytymään poissa lenkkipolulta kunnes nilkka on täysin parantunut. Nilkkaa kun ei kai keinonivelinä vielä saa kaupasta, kuten polvia ja lonkkia, niin kannattaa pitää niistä ainoista huolta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kävin lääkärissä oudon pohje/nilkkaongelman takia. Diagnoosiksi sain joko ruusu tai akillesjänteentulehdus. Miten voi olla mahdollista, että lääkäri ei pysty tekemään tarkempaa diagnoosia? 

 

(Olen kuvaillut tapauksen alempana ketjussa Outo pohjevamma.)

 

Osaako joku selventää, millä nämä kaksi tulehdusta pystyy erottamaan toisistaan?

 

Oireet alkoivat yhdessä päivässä: ensin pohkeen takaosan jäykkyytenä, jotka äityivät  nilkan turpoamiseksi ja kuumeeksi käytyäni juoksemassa. Päivä 2: kävin lääkärissä, sain antibiootti- ja buranakuurin. Päivä 3: nilkassa ei enää tuntunut jäykkyyttä, sillä pystyi kävelemään normaalisti. Päivä 4: pohje ei taivu vielä normaalisti, mutta nilkan turvotus on laskenut ehkä hieman.

 

Ruusulle (kuulemma) tyypillistä punotusta tai ihottumaa ei ole. Iho tosin kutiaa hieman.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy