Jump to content
Juoksufoorumi.fi


 • Testissä Suunto Spartan Sport

   

  Suunto julkaisi uuden Spartan -malliston toukokuussa 2016. Tähän asti mallistosta on esitelty tämä nyt testissä oleva Sport sarja ja Ultra sarja. Myöhemmin mallistoon tulee vielä kauan odotettu rannesykemittauksella varustettu malli.

   

  Sport sarjan mittarin hinta on noin 500e. Mittari painaa 70g, kellon kehä on ruostumatonta terästä ja näytön lasi mineraalikristallia. Näyttö on värinäyttö ja kosketusnäyttö (resoluutio 320x300). Kellossa on litiumioniakku ja akun kesto on 10pv. GPS käytössä akku kestää 10h-40h riippuen paikannustiheydestä. Paikannus hoituu GPS ja GLONASS järjestelmillä. Suurin muutos aikaisempiin Suunnon mittareihin on tapahtunut kellon ulkonäössä. Erillinen GPS osio kellossa on hävinnyt ja ulkoasu muuttunut muutenkin paljon tyylikkäämmäksi. Kello on ehkä tyylikkäin sykemittari joka on tähän asti ollut testissä. Millainen kello on sitten käytössä? Otetaan siitä selvää. Testin jälkeen palautin kellon tuttuun tapaan Suunnolle. 

   

  IMG_7957.JPG

   

  Sport ja Ultra mittareiden erot

   

  Aloitetaan ensimmäiseksi sillä ensimmäisellä valinnalla, eli kumpi näistä uusista mittareista kannattaisi hankkia? Suurin ero mittareiden välillä on toiminta-ajassa. Akun kesto on Sportissa 10pv ja Ultrassa 15pv. Ero näkyy myös akun kestossa GPS käytössä jossa ero on pienimmillään 8h Ultran hyväksi 1s paikannustiheydellä (Sport 10h ja Ultra 18h). Huonommalla tarkkudella Sportissa riittää virtaa 40h ajaksi ja Ultrassa 65h ajaksi. Muut erot ovat lähinnä käytetyissä materiaaleissa ja tavassa määrittää korkeutta. Muitakin pienempiä eroja on, mutta valtaosa käyttäjistä tuskin niitä huomaa tai tarvitsee. Eli tämä testissä oleva Sport malli on varsin hyvä vaihtoehto näistä kahdesta. Jos kaipaat erityisesti lisää toiminta-aikaa niin sitten valinta on toki Ultra sarja. 

   

  IMG_7950.JPG

   

   

   

  Pakkaus

   

  Mittarin mukana tulee sykevyö, lähetin, latauskaapeli ja ohjekirja. 

   

   

  IMG_6730.JPG

   

  Sykevyö on perinteinen Suunnon vyö. 

  IMG_6732.JPG

   

  Mittarin laturi on kokenut suuren muutoksen. Mittariin kiinnittyvä osa on magneettinen ja se istuu paikalleen tukevasti. Ei siis tarvitse murehtia ettei se kiinnity kunnolla kellon takaosaan tms. 

   

  IMG_7906.JPGIMG_7907.JPG

   

  Kellossa on siis kosketusnäyttö, mutta sen lisäksi kellon oikealta reunalta löytyy kolme näppäintä. Näppäintuntuma on hyvä. 

   

  IMG_7908.JPG

   

  Mittaria on saatavilla mustana, sinisenä, valkoisena ja sakurana (miesten mielestä tämä väri on pinkki...)

   

  mallit.JPG

   

  Kellon käyttö

   

  Kellon valikoissa liikutaan oikeassa reunassa olevilla kolmella napilla ja lisäksi käytössä on kosketusnäyttö. Ylä- ja alapainikkeilla liikutaan valikoissa ylös- ja alaspäin. Keskimmäisellä painikkeella kuitataan valinta tai pitämällä nappia pohjassa päästään takaisin aloitusnäytölle. Valikoissa voi liikkua myös kosketusnäytön avulla pyyhkäisemällä ylös-/alaspäin. Valikoissa eteenpäin ja taaksepäin voi liikua sivuttaisliikkeellä ja valinnan voi tehdä napauttamalla näyttöä. 

   

  Katsotaan sitten tarkemmin kellon valikoita:

   

  Asetukset

  Ajanotto

  Lokikirja

  Navigointi

  Kellotaulu

  Harjoittelu

  Palautuminen

  Aktiivisuus

   

  Asetuksista voit muuttaa esimerkiksi ilmoituksia, kellotaulua, aktiivisuuden seurantaa, taustavaloa yms. Navigointi näytöltä voit kulkea mittariin siirrettyä reittiä, harjoittelusta näkyy jakauma lajien kesken, palautuminen näytöltä jäljellä oleva palautumisaika ja aktiivisuus näyttö kertyneet askeleet.. Eli nuo valikot ja niiden sisältö on aika tavallisia. 

   

  Kun Spartan sarja julkaistiin niin mittari oli melko keskeneräinen. Kesän ja syksyn mittaan mittariin on tullut useita päivityksiä. Luultavasti sama tahti jatkuu myös jatkossa. Se tarkoittaa, että kelloon tulee jatkuvasti uusia ominaisuuksia ja valikot muuttuu. En siksi käytä tässä vaiheessa pahemmin aikaa valikoiden läpikäyntiin tai muihin kun harjoituksen aikaisiin ominaisuuksiin. Yksi puuttuva ominaisuus on esimerkiksi näytön aktivoituminen ranneliikkestä harjoituksen aikana. Tällä hetkellä näyttöä pitää joko napauttaa tai kellon näppäimiä tulee painaa jotta näyttö aktivoituu. Luultavasti myös tähän on tulossa muutoksia. Kannattaa siis tutustua muutoslogiin jos kaipaat erityisesti jotain tiettyä ominaisuutta. 

   

  Alla muutama kuva noihin valikoihin liittyen. Kuvien jälkeen käydään vähän läpi mittarin käyttöä lenkillä. 

  IMG_7949.JPGIMG_7948.JPGIMG_7918.JPGIMG_7919.JPGIMG_7922.JPG

   

   

   

  Aikaisempien lenkkien tiedot löytyvät lokikirjasta. Jokaisesta harjoituksesta löytyy tavalliset perustiedo kuten matka, vauhti, syke yms. Sykkeestä näkyy myös lenkin aikainen vaihteluväli.

  IMG_7923.JPGIMG_7925.JPGIMG_7926.JPGIMG_7927.JPGIMG_7930.JPG

  Lenkistä näkee myös lenkin aikana ja harjoituksen yhteenvedossa automaattiset kierrosajat. Tässä näkyy myös mittarin keskeneräisyys. Kuten kuvasta näkyy niin näytön pyöreä muoto leikkaa tehokkaasti pois tietoja näytön vasemmasta alareunasta. Ei tuo mikään iso virhe ole, mutta kun sitä esiintyy aika monella näytöllä. Lisäksi kierrokset näytetään käänteisessä järjestyksessä. Ehkä tämänkin näytön olisi voinut tehdä fiksummin. 

   

  Mittari lenkillä

   

  Harjoitus käynnistetään pyyhkäisemällä näyttöä alaspäin tai painamalla oikean yläkulman nappia. 

  IMG_7920.JPGIMG_7931.JPG

  Harjoitus -näytöllä painetaan oikean reunan keskimmäistä nappia ja päästään valitsemaan lajia. Otetaan lajiksi Juoksu ja painetaan taas samaa keskimmäistä nappia. 

   

  IMG_7932.JPGIMG_7934.JPG

  Tämän jälkeen odotetaan että mittari löytää GPS yhteyden ja sykevyön. Kun molemmat on löytynyt niin näytön yläreunan nuoli ja sydän lopettavat vilkkumisen. Jos et haluat asettaa lenkille tavoitteita tai kulkea mittariin tallennettua reittiä niin aloita harjoitus napauttamalla näyttöä tai painamalla oikean reunan keskimmäistä nappia. Jos haluat asettaa lenkille aikatavoitteen tai valita reitin niin pyyhkäise näyttöä ylöspäin tai paina alareunan nappäintä. Valintoja pääsee muokkaamaan harjoituksen aikana pitämällä pohjassa keskimmäistä nappia. 

   

  Jätetään muut valinnat nyt tekemättä ja aloitetaan harjoitus. 

  IMG_7936.JPGIMG_7937.JPG

   

  Näytöllä näkyy neljä tietokenttää: vauhti, syke, matka ja aika. Painamalla keskimmäistä nappia pääset toiselle näytölle josta näkyy keskivauhti, keskisyke, aika ja kierrosaika. 

  IMG_7939.JPGIMG_7940.JPGIMG_7941.JPG

  Kolmas näyttö tarjoaa edellisten kierrosten tiedot. Harjoituksen aikana voit pysäyttää harjoituksen yläreunan napista ja lisätä kierroksen alareunan napista. 

   

  Kun harjoitus on tehty niin näet taas samat tiedot kuin myöhemmin lokikirjasta:

   

  IMG_7946.JPGIMG_7947.JPG

   

  Harjoituksen jälkeen mittari kysyy fiilistä lenkin jälkeen. Voit valita vaihtoehdon aina huonosta erinomaiseen. Valinta talletetaan lenkin tietoihin ja myöhemmin voit tarkastella pidemmän ajanjakson fiiliksiä Movescount palvelusta. 

  IMG_7942.JPGIMG_7943.JPG

   

  Lopuksi saat vielä palautumisajan harjoituksesta joka perustuu lenkin kestoon, tehoon ja antamaasti arvioon lenkistä. Palautumisaika on kumuloituva, eli se ei nollaannu jokaisen lenkin jälkeen. Lenkin jälkeen voit siirtää tieot Movescountiin joko USB:n välityksellä tai Bluetoothilla. WiFi siirto ei ole mahdollinen. 

   

  Mittarin kenties suurin heikkous on se että et voi muokana mittarin tietokenttiä. Movescount antaa juoksulle neljä vaihtoehtoa (Power, Interval, Race & Track). Jokaiselle vaihtoehdolle on valmiiksi määritetyt tietokentät joita et voi muuttaa. Esimerkiksi Powerin kohdalla vaihtoehdot ovat tässä: 

   

  power.JPG

  Näillä mennään. Halusit tai et. 

   

  interval.JPGtrack.JPG

   

  Jokaisen lajityypin kohdalla saat erikseen valita näkyykö laji kellossa. 

   

  Näitä asetuksia joita pääsee sentään muuttamaan:

  settings.JPG

   

   

   

  Reitit

   

  Mittariin saa luotua Movescountissa uusia reittejä ja siirrettyä ne kelloon. Sama homma kuin aikaisempienkin Suunnon mittareiden kanssa. Valitettavasti toiminnossa ei ole tapahtunut kehitystä. Kun valitset reitin kellosta kuljettavaksi niin reitti kyllä näkyy kellossa kuten alla olevassa kuvassa, mutta reitin tarkemmat tarkastelut tai hälytykset kun menet aivan väärään suuntaan puuttuvat. 

   

  IMG_3515.JPG

   

  Yhteenveto

   

  Mittari on saanut aika kovaa palautetta sen julkaisun jälkeen. Jostain syystä Suunto päätti julkaista mittarin keskeneräisenä. Kun kello oli testissä niin sen versio oli 1.2. Silloin uusina ominaisuuksina tuli nämä:

   

  • Herätyskello
  • Akun lataustason osoitin harjoittelun aikana
  • Voinnin seuranta liikaharjoittelun välttämiseksi
  • Poista tarpeettomat lokit
  • Lue ilmoituksen koko sisältö
  • Kellotaulun värivalinta

  Päivitys toki poisti kaikki jo tehdyt harjoitukset mittarista, mutta mitä pienistä...

   

  Testin jälkeen tuli nämä ominaisuudet:

  • Olemassa olevien urheilutilojen oletusasetuksia voi nyt säätää
  • Juoksutiloissa näkyy askeltiheys
  • Allasuintiin on uusi urheilutila, jossa ei käytetä sykevyötä
  • Polkujuoksuun on uusi urheilutila, jossa käytetään Stryd-tehomittaria
  • Bike POD -kalibrointi
  • Reittien synkronointiongelmien korjauksia

  Tässä tulevia päivityksiä:

   

  27th October – We're excited to announce the Suunto Movescount App for Android now supports the Suunto Spartan Ultra & Suunto Spartan Sport watches. This update also features improvements to Bluetooth functionality, in-app navigation and notifications reliability. Download the app from Google Play. 

  The next scheduled updates are:

  End of October - Progress Tool, Personal Bests and Community Training Insights on Suunto Movescount.com
  TBC - Sport mode customization, training plans to your watch, graphs and more 
  11/2016 - Altitude and Barometric trends, POI Navigation & heart rate zones graph for training 
  12/2016 Rest & recovery 
  Q1 2017 Route altitude profile, interval training support, performance and recovery analysis on the watch

  Sparta sarja on saanut paljon negatiivista palautetta eikä kyllä turhaan. Omasta mielestäni se ei ole kuitenkaan aivan susi. Kun tutustuu tuotteen testeihin niin on sanomattakin selvää että mittari julkaistiin liian aikaisin. Tuote on pahasti keskeneräinen. Positiivista on se että mittari näyttää hyvälle. Se on parhaimman näköisiä mittareita mitä on tullut testattua/nähtyä. Ulkonäkö on asia jota ei korjata ohjelmistopäivityksillä. Movescount palvelu toimii eli sekin puoli on kunnossa. Negatiivinen puoli on se, että mittarin toiminnot ovat puutteellisia. Pitää muistaa että mittari maksaa sykevyön kanssa 550e millä hinnalla ei mielellään ostaisi keskeneräistä tuotetta. 

   

  Mittarilla pystyy kyllä käymään lenkillä ja se hoitaa perus tehtävänsä hyvin (tallentaa lenkin tiedot). Muilta osin mittari tökkii. Valikot jumittavat, tekstin sijoitus näyttöön on keskeneräinen, tietokenttiä ei voi muutella, GPS:n tarkkuuden kanssa on ollut satunnaisia ongelmia, et voi luoda omia harjoituksia, ei ole juoksudynamiikan tietoja, ei palautumistestiä yms. DC Rainmakerin mukaan kello olisi heikompi kuin esimerkiksi Ambit -sarja. Toki ohjelmistoa voi päivittää, mutta haluatko ostaa mittarin jonka kehitys on vielä kesken? Haluatko että jonain päivänä se olisi sellainen millainen haluaisit sen olevan? Se on se ratkaiseva kysymys jonka Spartan ostoa miettivä joutuu itseltään kysymään. 

   

  Loppuvuoden aikana julkaistaan mittarista versio jossa on mukana rannesykemittaus. Odotan mielenkiinnolla millaisen version rannesykemittauksesta Suunto on onnistunut kehittämään. 

   

  Plussat ja miinukset:

   

  +Hieno ulkonäkö

   

  -Värit ovat laimeammat kuin mainoskuvissa

  -Valikot jumittavat

  -Tietokenttiä ei voi muutella

  -Ohjelmisto pahasti keskeneräinen

 • Testissä Garmin F35

  Testissä Garmin Forerunner 35
   
  Garminin Forerunner 35 on Garminin edullisin sykemittari jossa on yhdistettynä rannesykemittaus ja GPS matkanmittaus. Hintaa mittarilla on 219e. F35 asettuu Garminin mittareista edullisemman F25 ja Vivosmarin sekä F230 väliin. 
   

   
  Rannesykemittauksen ja GPS:n lisäksi mittarista löytyy älykkäät ilmoitukset, aktiivisuuden seuranta ja harjoitusominaisuudet. Sykemittarin on suunnattu kuntoilijoille. Katsotaan seuraavaksi millaisesta sykemittarista on oikein kyse. Testin jälkeen palautin mittarin Garminille. 
   

   
  Yleistä
   
  Sykemittari on kooltaan 35,5 x 40,7 x 13,3mm ja sen näytön koko on 23,5 x 23,5mm. Kello on siis varsin siron oloinen. Näytön tarkkuus on kiitettävä 128 x 128px ja kellolla on painoa 37,3g. Akkuna on ladattava litiumioni akku joka kestää kellotilassa 9pv ja harjoitustilassa enintään 13h. Kellon ranneke on kiinteästi kiinni näytössä, mutta kellon istuvuus on silti hyvä. Kiinteällä kiinnityksellä tarkoitan sitä ettei rannekkeen ja kellon välissä ole liikkuvaa kiinnityskohtaa. Ranneke on kiinni kahdella ruuvilla, eli on vaihdettavissa. Kellotaulun takaosasta löytyy Elevate rannesykemittauksen ledit sekä latausliitäntä. Kellotaulun molemmilta sivuilta löytyy puolestaan kaksi nappia. Kelloa on saatavilla mustana, valkoisena, limenä ja jään sinisenä (eli miesten väripaletissa väri on turkoosi). 
   


   
  Valikot
   
  Mennään seuraavaksi katsomaan mitä löytyy valikoista. Valikossa liikkumisen logiikka on se, että oikean alareunan napilla päästään valikossa aina alaspäin. Valinta kuitataan oikean yläreunan napilla ja takaisin valikossa palataan vasemman alareunan napilla. Valikoissa liikkumista hämää hieman se, että ylöspäin ei pääse liikkumaan vaan aina pitää rullata valikko alaspäin kunnes valinta pomppaa taas valikon yläosaan. Uutena ominaisuutena on myös se, että jos avaat valikosta kohdan jonka teksti ei mahdu kokonaan ruutuun niin tovin odottelun jälkeen teksti alkaa liikkua ruudulla. Aika harvassa kohdassa tuohon törmää, mutta muutamissa kohdissa tuota tekniikkaa on käytetty. Samoin esimerkiksi kierrosaika ja kierroksen pituus vuorottelevat jos et koske kelloon.  Mutta sitten sinne valikkoon:
   
  -Vasen yläreuna
  Tästä napista saa mittariin valon päälle. Pitkä painallus ja mittari kysyy sammutetaanko mittari vai ei. 
   
  -Vasen alareuna
  Tästä napista pääsee puolestaan varsinaiseen valikkoon. Avautuvasta valikosta löytyy:
   
  Historia
  -Suorituksen ja ennätykset. Lenkistä näkyy tavallinen yhteenveto aika, matka, tahti, kalorit, syke, sykealue, askeltiheys, askelten määrä sekä kierrosaika. Tuosta kierrosajasta ei pääse katsomaan kierroksen tarkempia tietoja tai ede sitä mikä kilometri on kyseessä. Harjoitushistoriaa mittarissa näkyy vain seitsemän edellistä harjoitusta. Eli jos harrastat salilla lämmittelyksi juoksua, nostelet puntteja ja vetäiset päälle loppuverryttelyt niin pahimmillaan siinä menee jo kolme harjoitusta. Mittari toki tallentaa harjoitukset mutta et pääse niitä enää mittarin kautta näkemään. 
   
  Hälytys
  -Tästä pääset asettamaan vaikka herätyksen aamuksi. Valittavissa on aika, äänet, värinä ja ajankohta (esim. arkisin). 
   
  Älä häiritse
  -Ja mitä mittari tekee? Ei häiritse :) 
   
  Etsi puhelin
  -Vaatii bluetooth yhteyden puhelimeen. Mittari soittaa puhelimessa hälytysäänen. Kätevä sillon kun puhelin on taas pudonnut sohvatyynyjen väliin. Millon oikeasti tarvitset tätä? Aika harvoin. 
   
  Synkronoi
  -Siirtää harjoitukset mittarista Garmin Connectiin ja lataa uusimman GPS tiedoston.
   
  Asetukset
  -Bluetooth, kellotaulu (digitaalinen/analoginen), aktiivisuuden seuranta (liikuntakannustin ja tavoitehälytykset), tunnistimet (esim. perinteinen sykemittarin vyö), käyttäjäprofiili, järjestelmä (kieli, aika, äänet yms.), yksikkö (kilometri/maili), ohjelmistopäivitys, palauta oletukset ja tietoja (versionumero). Taustavalosta on pakko mainita, että sen voi säätää aktivoitumaan vasemman yläreunan napista tai sitten se on jatkuvasti päällä harjoituksen aikana. Jokainen voi miettiä mitä jatkuvasti palava taustavalo tarkoittaa akun kestolle. Tarjolla ei ole vaihtoehtoa että näyttö aktivoituisi ranneliikkeestä.
   

   
  Oikea yläreuna
  -Täältä pääset valitsemaan harjoitusprofiilin. Tarjolla on automaattisesti juoksu, sisäjuoksu, pyöräily, cardio ja kävely. Profiilin valinta kuitataan samalla napilla. 
   

   
  Oikea alareuna
  -Viimeisestä napista pääsee lyhyellä painalluksella näkemään sen hetkisen sykkeen, keskimääräisen leposykkeen ja käyrän edellisen 4h sykkeestä (minimi ja maksimi). Pitkä painallus napista avaa puolestaan pääsyn musiikin hallintaan. Voit siis vaihtaa edelliseen tai seuraavaan kappaleeseen. Samoin voit pysäyttää musiikin ja jatkaa soitoa. Tämä ominaisuus vaatii bluetooth yhteyden puhelimeen. Joskus taisin tätä ominaisuutta vähän kritisoida jonkun mittarin kohdalla. Tokihan se tuntuu vähäpätöiseltä, mutta kuvitteleppa seuraava tilanne: Kuuntelet musiikkia juostessa ja puhelin on spibeltissä tai vastaavassa. Jos haluat vaihtaa kappaletta niin puhelin pitää kaivaa esiin. Ellei sitten kuulokkeissa ole toimintoa hypätä kappaleiden yli. Mieluummin vaihdan kappaleen kellosta kuin kaivan puhelimen esiin ja sitten vilkuilen tippuko mitään yms. Jos et kuuntele musiikkia niin sitten en toki tee tällä ominaisuudella yhtään mitään. 
   

   
  Siinä oli valikot. Vaikka näyttö on varsin pieni niin se on kuitenkin selkeä. Näytöntarkkuus on niin hyvä että näyttöön mahtuu yllättävän paljon tekstiä. Kokonaisuutena valikoita rullailee sulavasti. Ainoa miinus tulee siitä että valikoissa liikutaan vain alaspäin. 
   
  ...ja sitten lenkille
   
  Kun halutaan käynnistää harjoitus niin painetaan oikean yläreunan nappia. Seuraavaksi valitaan lajiprofiili ja jäädään odottamaan GPS yhteyden ja sykeyhteyden löytymistä. Harjoitusta ei voi käynnistää ellei molemmat ole löytyneet (olettaen että kyse on ulkolajista). Jos mielessä ei ole aivan perus lenkki niin tässä vaiheessa voi vielä muutella hieman asetuksia. Ruudun alareunasta löytyy asetukset joista pääsee muokkaamaan seuraavia tietoja:
   
  Juoksutila
  -Vapaa
  -Juoksu/kävely rytmitys
  -Virtual pacer
  Voit valita vauhdin ja mittari näyttää oletko edellä vai perässä tavoitetta
  -Intervallit
  Voit valita lämmittelyn, vedon, levon ja toistojen tiedot. Tarjolla on aikaperusteinen tai matkaan perustuva mittaus. 
   
  Hälytykset
  -Aika, matka, kalorit, syke
   
  Tietokentät
  Täältä pääset muokkaamaan tietokenttiä. Tarjolla on kaksi näyttöä joihin molempiin voi valita kolme tietokenttää. Kun liikut näyttöjen välillä niin mittari näyttää ensin tietokentän nimen ja alkaa vasta sitten näyttämään tietokentän tietoa. Eli jos sivulla kaksi ylimmäisenä on syke niin mentäessä sivulle kaksi ylimmäisessä tietokentässä lukee hetken syke. Ihan hyvä opastava ominaisuus aloittelijalle. Jos harvemmin käyttää mittaria niin tietää sentään mitä tietoa mittari näyttää. 
   
  Tietokentistä on saatavilla: aika, matka, tahti, kalorit, syke, sykealue, kierrosaika, kierrosmatka, kierrostahti, keskitahti ja askeltiheys. Tietokentistä keskimmäinen tietokenttä on hieman muita suurempi.
   
  Auto Pause
   
  Kierrokset
  -Auto lap tai kierros painikkeella
   
  Tahti/nopeus
   
  Mutta tonne asetusvalikkoon ei tarvitse mennä ellei nyt halua mutta jotain. Voit määrittää eri lajeja varten omat tietokentät niin myöskään niitä ei ole tarvetta muuttaa ennen lenkkiä.
   
  Nyt kun asetukset on kunnossa, syke ja GPS yhteys löytynyt niin voidaan aloittaa harjoitus oikean yläreunan napilla. Harjoituksen aikana näytön valon saa syttymään vasemman yläreunan napista. Oikean yläreunan napista harjoitus keskeytyy jonka jälkeen voit jatkaa, tallentaa tai hylätä harjoituksen. Oikean alareunan napilla voit puolestaan liikkua harjoitusnäyttöjen välillä.
   

   
  Rannesykemittaus
   
  Mittarin rannesykemittausyksikkö on sama kuin aikaisemmissa testeissä olleissa malleissa. Garminhan käyttää kaikissa rannesykemittareissaan samaa Elevate -tekniikkaa ja yksikköä. Mittaustulos on varmasti kohderyhmälle riittävä. Ero perinteiseen sykevyöhön on keskisykkeessä yhden lyönnin luokkaa, mutta lähes aina mittarin ilmoittama syke on sama kuin sykevyöllä. Ongelmia tulee ainoastaan nopeissa kiihdytyksissä, mutta selllaisia harjoituksia varten voi ostaa perinteisen sykevyön. Mittari tunnistaa automaattisesti jos yhteenliitetty sykevyö on lähettyvillä ja käyttää sitä mittaamiseen.
   
  Aktiivisuusmittaus
   
  Mittari määrittää automaattisesti askeltavoitteesi. Ilmeisesti tämä tapahtuu antamiesi aktiivisuustietoja yms. perusteella. Näet mittarista myös edellisten päivien askeleet ja kulutetut kalorit. Aktiivisuusmittaus näyttää myös päivän aikana kulutetut kalorit ja jakaa ne lepoon ja liikuntaan. Näet kellosta myös viikottaisen liikuntatavoitteen ja kulloisenkin toteutuneen tilanteen. 
  Akku
   
  Akku kesti testissä alkuperäisten ilmoitusten mukaisesti. Herätykset, Bluetooth, aktiiviset ilmoitukset syö toki akkua jos niitä käyttää aktiivisesti. Kuntoilija pärjää kuitenkin mittarin kanssa sen luvatun viikon yhdellä latauksella ellei kaikki mahdolliset akkua kuluttavat toiminnnot ole päällä.
   
  Yhteenveto
   
  Forerunner 35 on aloittelijalle/kuntoilijoille suunnattu rannesykemittari. Mittari on helppokäyttöinen ja se sisältää kaikki tarpeelliset toiminnot. Ainoa testin aikana ärsyttänyt ominaisuus oli tuo valikoissa vain alaspäin liikkuminen. Jos vain mittarin ulkonäkö miellyttää niin F35:ssä on kyllä mittaria moneksi vuodeksi. F35 ei ole yhtä opastava mittari kuin esimerkiksi Polarin saman hintaluokan mittarit. Ero syntyy lähinnä Garmin Connect ja Polar Flow palveluiden eroista. F35:n käyttö perustuu enemmän siihen, että esimerkiksi harjoitus tehdään suoraan mittariin kun taas Polar Flowssa harjoitus tehdään sivuston tai sovelluksen kautta ja sitten lähetetään mittariin. Jos kaipaat enemmän vakiopalautetta lenkeistäsi tai päivittäisestä aktiivisuudestasi niin se osa on heikohkoa F35:n osalta. F35 tarjoaa enemmän selkeän mittarinäkymän ja Garmin Connect liitännnän jossa voi tarkemmin tarkastella harjoituksiasi. Pelkkää sykemittaria etsivälle F35 on kuitenkin suositeltava vaihtoehto. Mittari ei aiheuta harmaita hiuksia arjessa ja toiminnallisuudet riittävät hyvin kuntoilijan tarpeisiin. 
   
   
   
   

×