Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Veritas

Jäsenet
 • Content count

  98
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

15 Good
 1. Ei perustu sähköisen aktiviteetin tunnistamiseen vaan ballistokardiografiaan. Eli sydämen lyönnin aiheuttaman mekaanisen liikkeen tunnistamiseen. Näyttää olevan erittäin tarkka metodi EKG:n verrattuna.
 2. Ei ole. Yleensä kehittävän harjoittelun perusta on kasvava kuormitus (josta palautuu) ja tämän ylläpitämiselle on rajansa. Jossain vaiheessa tulee väistämättä lasku vaikka kuormitusta lisäisi. Suunnittelemasi paletti ajatustasolla toimisi paremmin toisinpäin. Erittäin hienosti vedetty vuosi joka tapauksessa. Itse miettisin vielä pitkien (>30 km ) asemaa harjoittelussa. Jos kisamatka on maraton on viikon tärkein lenkki kunnollinen pitkä lenkki. 25 km pitkällä lenkillä jaksaa kisassa noin 30 km, kärjistetysti.
 3. Veritas

  Suunnistus

  Jukolalla on sellainen erikoinen vaikutus että muutoin täysin skeida maasto tuntuu erittäin hienolta. Enkä nyt väitä varsinaisesti että Harpatinvaaran maasto oli skeida.
 4. Veritas

  Langattomat kuulokkeet juoksuun

  In ear-kuulokkeissa on luonnollisesti paljon kiinni siitä miten kuulokkeiden anatomia sopii omiin korviin mutta itselle nuo Elite sportit istuu korviin kuin tauti. Kuulokkeiden mukana tulee "siivekkeet" joita voi käyttää tarvittaessa mutta ainakaan itse en tarvitse. Käytössä muisti-foam tulpat (tulee mukana vissiin 3 eri kokoa kuten silikonisiakin). Tulppa tungetaan korvakäytävään ja kuuloketta pyöräytetään taaksepäin jolloin kuuloke "lukittuu" ulompaan korvakäytävään. Ehkäpä tästä voi jotenkin käsittää kuinka systeemi toimii. Äänen eristävyys on erinomainen, tarvittaessa voi aktivoida pass through -moodin jolloin mikrofonin kautta välitetään ulkomaailman äänet kuulokkeisiin. Bluetooth yhteys on hyvä, ei pätki puhelin vyötäisillä. Yksivaihtoehto on Bragi dash pro, saa (ainakin ulkomailta) yksilöllisesti muotoiltuna. Hinta jälleen pompahtaa...
 5. Veritas

  Langattomat kuulokkeet juoksuun

  Bluebudseja tuli käytettyä loppuun 4 kpl, aina kosteussuojaus petti. Kumisiivekkeet eivät pysyneet tunnin lenkin jälkeen paikoillaan ja kuulokkeita joutui tunkemaan jatkuvasti takaisin. Hankin puoli vuotta sitten Jabra Elite Sportit. Kaikessa paitsi akunkestossa Bluebudseja paremmat. Ei pelkoa korvista tippumisessa ja ei heiluvaa johtoa. Arvokkaat, n 230 eur.
 6. Aivan. Tästä tuli mieleen kun hiljakkoin Juoksija-lehdessä Janne Holmen kirjoitti astmalääkkeiden käytöstä ja siinä ihmetytti ettei hän maininnut tuota runsaan käytön anabolista vaikutusta lainkaan. Luulisi hänenkin olleen aiheesta hieman paremmin perillä. Miksi historiantutkija tietäisi mitään lääkkeiden anabolisista vaikutuksista?
 7. Täytyy olla surullinen norjalaisten typeryydestä. 2001 alkaen maa on ollut ensimmäisenä ja jyrkimmin tuomitsemassa kaiken dopingin käytön ja nyt kun on kaksi päivänselvää positiivista tulosta on maan virallinen koneisto ensimmäisenä pelastamassa ryvettyneitä urheilijoita ja sama entinen jeesustelu jatkuu. Syntipukeiksi löytyi välittömästi lääkärit jotka saanevat julkisuudesta riittävän korvauksen. Sundbyn tapauksessa on täysin ilmiselvästi kyseessä doping jolla on haettu maksimaalista hyötyä aineesta jolla on anabolisia vaikutuksia. Ei ole erityisen paljon aikaa kun salbutamoli oli kokonaisuudessaan kielletty lääke kaikissa muodoissaan, inhalaationakin. Ei sillä ole merkitystä missä muodossa lääke (=tässä tapauksessa doping) otetaan, vaikka tungetaan hanuriin, jos sillä vain saadaan riittävä pitoisuus elimistöön jolla on anabolisia vaikutuksia. Johaugin tilanne on mielenkiintoisempi. Vaikka kyseessä olisi vahinko (johon on hyvin vaikea uskoa), olisi vähintään vuoden kilpailukielto rangaistustaso josta lähdetään neuvottelemaan. Pahoin pelkään että neitokainen nähdään tällä kaudella kisoissa. Joka tapauksessa on vaikea olla tuntematta kiukkua käynnissä olevaa farssia kohtaan. Kirkkaana on vielä muistoissa kuinka Lahden kiinnijääneitä suomalaisia etenkin Norjassa kohdeltiin. Hemohesillä ei kuitenkaan itsessään saada suorituskykyyn huippukuntoisilla kavereilla merkittävää apua, anabolisilla aineilla etenkin harjoituskaudella saadaan. Kuitusta lukuunottamatta kaikkien todellinen urheilu-ura loppui ja yksi urheilija menetti kaiken.
 8. Veritas

  Polar M600 rannesykemittari

  http://scontent.cdninstagram.com/t50.2886-16/13869689_158071741282560_1499521963_n.mp4 Mielenkiintoisen näköinen laite.
 9. Hyvältä näyttää Juhan eteneminen. Erot kilpailijoiden välillä ovat yllättävänkin pienet. Onko tietoa millä tavoin kilpailijoiden kulkua kontrolloidaan rastipisteiden välillä? Ilmeisesti GPS -laitteita ei ole käytössä? Reitti näyttäisi mahdollistavan melko hulppeita oikaisuja ja kuvittelisi että tällaisessa kisassa kiusaus voi joillekin olla suuri.
 10. CP4:n jälkeen on ilmeisesti ollut pidempi huoltotauko kun ero kärkeen venähtänyt 12 tuntiin. Liekö ongelmia?
 11. Juumasta se kisa alkaa. Juuma-Konttainen väli oli ainakin viime vuonna ennalta arvaamattoman raskas, märkä ja pehmeä. Voittajat on selviä mutta podium paikoista tulee hyvä skaba.
 12. Millähän logiikalla noita ovat jakaneet? Lässähti tämän kisan seuranta. Tätä samaa olen itsekin ihmetellyt. Ilmeisesti valtaosa on jaettu kaikenmaailman Facebook -ehdotusten jne mukaan.
 13. Jätä Buranat pois kyydistä niin ei tule tehtyä hölmöyksiä.
×