Jump to content
Juoksufoorumi.fi


HelppoHeikki

Jäsenet
 • Content count

  1 314
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  25

About HelppoHeikki

Profile Information

 • Gender
  Male
 1. Kun pohjat on tällä tasolla, Pallakseltakin jäi 55km taskuun ja KK80 on hoidettu, niin eikö Kolin 86 olisi jo nyt melko looginen steppi otettavaksi? Jos siis on mielenkiintoa pidempiä matkoja kohtaan. En mä oikeastaan näkisi, että olisi tarvetta treenata järjettömän paljoa enempää, ellei tavoitteena ole jo heti ekassa kisassa tehdä kova aika. Vahvasti veikkaisin, että jo nykyisillä pohjillasi ja loppukesän treeneillä, 86 tulisi menemään ihan säädyllisessä ajassa läpi. Jos vaan maltilla homman hoitaa kotiin.
 2. Helsinki City Marathon 12.8.2017

  No ainakin omalla kohdallani se vanha reitti oli aivan totaalinen show stopper. 90-luvulla kun ei tiennyt paremmasta, niin HCM:n reitti oli ainoa minkä tiesi ja sitä ei osannut verrata mihinkään. Mutta kun kokemukset muista kisoista kasvoi, niin tajusi, miten surkea HCM:n vanha reitti oli. Ei ollut enää yhtään mitään mielenkiintoa lähteä sitä talsimaan. Nyt tämä uusi reitti on merkittävä kehitysaskel eteenpäin. Tätä reittiä oli ilo juosta. Nyt termillä Helsinki City Marathon on viimeinkin jotain totuuspohjaa. Toivottavasti tämä muutos tuo tuleville vuosille lisää juoksijoita. Hinta on toinen tekijä. Jos päätät jo vuotta ennen starttia osallistua kisaan, on osallistumismaksu jossain määrin kohtuullinen. 59 euroa siis. Mutta syksystä alkaen hinta lähtee varsin rajuun nousulaukkaan. Jos HCM on päätavoitteesi, ei tämä luultavasti ole kynnyskysymys, mutta jos kesällä tulee sellainen fiilis, että tähän väliin sopisi vaikka HCM, on hinta jo melkoinen.
 3. http://www.is.fi/yleisurheilu/art-2000005298933.html
 4. Onko tästä ollut missään vaiheessa epäilystäkään Kolilla kun vielä käyt, niin sittenhän sulla onkin jo hyvää ensi käden tietoa kaikkista reiteistä
 5. Vaarojen maraton 130km v.2017

  Katsoin mielenkiinnosta UTTF rankingin läpi ja 20 nassua on näköjään läpäissyt KK160:n ja YPH:n. Aika monta liivinmetsästäjää lienee siis Kolilla notkumassa :)
 6. Ihmismieli ilahtuu pienistä jutuista. Mun elämäni eka kuuden pisteen kisa: Ei olisi pari vuotta sitten uskonut, että tuollainen rivi omiin tietoihin ilmestyy
 7. Mä tappelin muutaman kisan Marssien ja Snickersien kanssa, kunnes ymmärsin, että ne ovat liian heviä kamaa mun masulle. Siirryin Milkywayhin ja ne toimivat tosi hyvin. Nehän ovat melkoista höttöä ja "annoskoko" on pienempi, joten niitä popsii ihan iloksi. Kannattaa ehdottomasti kokeilla. Suolapähkinöitä mulla on sitten erikseen pieni pussillinen ja niitä popsin pieniä määriä kerrallaan, jos tiedän, että edessä on pidempi tunkkaus tai muuten vain pidempi kävelysessio. Ja mulla on alamäissa ihan samat ongelmat kuin sinulla. Ei vaan rohkeus ja taidot riitä reippaaseen rallatteluun. Ylämäet on mulle ihan pala kakkua, mutta pitkät alamäet ja teknisesti vaikeat mutakivikot hidastavat menoa ihan sikana. Ja toki se syö miestä. Ymmärän hyvin tuskasi.
 8. Ylläs-Pallas-Hetta 134km

  Vielä kerran totean, että olet kyllä kehittynyt todella hurjasti viime aikoina. Säännöllinen treeni on selkeästi tehnyt tehtävänsä, mutta malttia on ollut treeneissä just sen verran mukana, että vammat eivät ole tulleet menoa haittaamaan. Ja tosi hyvä rapsakin, näitä on aina ilo lukea. Tulee oikeasti hyvä mieli, kun näitä lukee. Tässä vielä lisäbonuksena se, että osaa itse vielä paremmin eläytyä tilanteeseen, kun tuntee reitin. Kyllä näistä hyvistä rapsoista mun mielestä oikein huokuu se, että mistä tässä koko hommassa on kyse. Syyt sille, miksi me könytään kymmeniä tunteja putkeen poluilla. On se vaan aika puuhaa :D
 9. Hoka One One

  Mä en olekaan juoksija, vaan polkukävelijä Hanurini on kaikkea muuta kuin luiseva, kuten koko ukkokin, varsinkin vatsanseutu. En ole vaa'alla käynyt hetkeen, mutta viimeksi kun kävin, niin BMI:kin oli yli 25
 10. Vaarojen maraton 130km v.2017

  Saako jo aloittaa myös kisasäästä spekuloinnit? Eniten ressaisi se, että onhan lunta? Olisihan se aika tökeröä, jos vuoden 2017 UTTF Tourilla olisi joku kisa, missä ei ole lunta!
 11. Ei tule nyt Pallakselta kisarapsaa. Ei ole mitään draivia sellaista kirjoittaa ja vaikka olisikin, niin se olisi vain oman surkeuden ja veetätyksen ylistystä. Mutta jotain satunnaisia huomioita: - Järjestelyt toimivat oikein mainiosti. - Huoltopisteitä oli maastoultraksi todella tiheään. - Huoltopisteillä oli hyvät antimet, joten itse pääsi aika vähillä kantamuksilla. - Itikoista oli haittaa oikeastaan vasta lauantaina illalla. - Reitti oli huomattavasti kosteampi kuin kuvittelin. - Reittimerkinnät olivat erittäin hyvät. - Sauvat olisivat olleet hyvä idea tällä reitillä. - Pallas - Hetta välillä oli maisemien puolesta hienot antimet. - Huolloissa järjestäjilla aina hyvä meininki. - Reitin loppuvaiheessa 55-juoksijoilla oli hyvin tilaa ohitella meitä perusmatkalaisia. - Maalialueella ei saunaa, mistä pieni miinus, mutta lämmintä vettä riitti mainiosti hitaammillekin. - Plussaa siitä, että nyt Buffeja oli myynnissä myös perusmatkalaisille. - Alun nousu ja lasku on tiukka aloitus tälle kisalle. Lasku on Suomen mittapuulla pitkä ja etureidet saa halutessaan niin hapoille, että ne eivät ihan heti siitä tokene. Jos joku lukijoista suunnittelee tällaisena tuloslistan alempaan kolmannekseen kuuluvana polkujuoksunoviisina suorittavansa peräkkäin Karhunkierroksen ja Pallaksen perusmatkat, niin suosittelen todella vankasti uhraamaan aikaa ja vaivaa palautumiseen. Seitsemän viikkoa oli ainakin minulle aivan liian lyhyt aika riittävälle palautumiselle, mutta totuuden nimissä on toki myönnettävä, että turhan lepsusti suhtauduin optimaaliseen palautumiseen vaadittaviin juttuihin. Ja siitä sain maksaa kovan hinnan. Mutta. Niinhän se on, että sitä saa mitä tilaa
 12. Hoka One One

  Mulla on aika sama juttu. Mielummin jämäkkä patja ja ohut tyyny, kuin pumpulivaahto, mihin hanuri uppoaa metrin syvyyteen ja niska tönöttää kohti kattoa. Toinen on mun työtuoli. Kun teen hommia kotitoimistolla, niin käytän työtuolina keittiöpöydän puista tuolia. Siis sellaista missä ei ole mitään pehmusteita ja se on absoluuttisen jämäkkä. Ainoa tuoli missä mä voin istua vaikka kahdeksan tuntia putkeen.
 13. Hoka One One

  Mielenkiintoinen verrokkitesti tässä tilanteessa olisi toki se, että sellainen ihminen joka seisoo koko päivän säännöllisesti Hokissa, seisoisikin yllättäen koko päivän minimalistikengissä. Veikkaan, että jotain tapahtuisi. Itse en omista Hokia, enkä minimalistikenkiä, joten ihan puhtaasta mielenkiinnosta tätä pohdin.
 14. Jotain hyviäkin uutisia tähän päivää. YPH:n ja Vaarojen väli on 12 viikkoa. Tämä on jo oikeasti hyvä uutinen. 7 ja 12 viikolla on tässä tilanteessa luultavasti järisyttävä ero. Seitsemän viikkoa oli mulle aivan liian vähän kunnolliseen palautumiseen Karhunkierrokselta, mutta 12 viikkoa voi ollakin jo ihan passeli aika palautua ja jopa oikein treenatakin.
 15. Rakot pitkissä maastoultrissa

  Pallaksella taapertaessa mä pyörittelin lähinnä kahta vaihtoehtoa mielessä. Sealskinzit & vaseliini ja varvassukat & normisukat. Kumpaakaan settiä en ole ikinä käyttänyt tai edes kokeillut, mutta näissä saattaisi olla potentiaalia. Mulla on yhdet vähän liian isot maasturit kaapissa melko vähällä käytöllä, mihin mahtuisi molemmat setit luultavasti ongelmitta. Eli pitänee ainakin testata.
×