Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Suropati

Jäsenet
 • Content count

  52
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  2

Suropati last won the day on August 14 2017

Suropati had the most liked content!

Community Reputation

44 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Vielä yksi kysymys: Onko reitin varrella ajanottoa? HCM:ssä ilahdutti ajanotto 20 ja 30 kilometrin kohdalla. Itse en lähde tällekään maratonille kellon kanssa.
 2. Helteitä ei sittenkään ole luvassa, mutta voin silti vapauttaa sinut osallistumisoikeudestasi. 🙂
 3. Kiitos taas! Tuttavapiirissäni ei ole ketään juoksua harrastavia, joten nämä neuvot ovat kullan arvoisia. Vuosi sitten juoksemallani ekalla maratonilla olin järjestäjien tarjoaman yhden geelipussin varassa. Ei ihme, että tuli nälkä loppumatkasta. Ekalla maratonilla 24 asteen, tyynessä ilmassa jalat kramppasivat pahasti loppumatkasta, vaikka join urheilujuomaa joka pisteellä. Mutta - toisaalta - olen tottunut juoksemaan yli 30 asteen trooppisissa oloissakin. Sitten taas olen kovasti hikoilevaa tyyppiä, enkä ole enää nuorikaan (suonenvedot ovat osan kehon ikääntymiskehitystä). Suoraan sanottuna, en tiedä, onko tarvetta suolatankkaukselle, mutta ehkä niitä suolakurkkuja voisi edes imeskellä. Olen jostain lukenut sellaisenkin, että hapatetut ja karvaat syötävät (suolakurkku, inkivääri yms.) olisivat jotenkin eduksi pitkäkestoisessa liikuntasuorituksessa. P.S. Lippua maratonille ei ole vielä ostettu. Joten jos joku ei pääsekään ks. maratonille, voin ostaa osallistumisoikeuden alehintaan. Myös kimppakyyti Helsingin suunnasta kelpaa.
 4. 1) Paavo Nurmi Maratonin reitistä: Olen tihrustanut karttoja. Onko todellakin niin, että maratonin toiselle kierrokselle lähdetään samaan suuntaan kuin ekalla kierroksellakin, eli Aurajoen rantaa pohjoiseen, niin kuin nuoli toisen kierroksen kartalla näyttää? Vai tuleeko se Korppalaismäen-pätkä toisen kierroksen alkuun (niin kuin loogiselta tuntuisi)? 2) Kestityksestä reitin varrella: Eikö tarjolla ole ollenkaan energiageeliä? Kuinka monta energiageeli pakkausta kannattaa varata maratonille? Millä pisteillä toisella kierroksella tarjotaan suolakurkkuja? Olen säästänyt sushi-einesateriasta minikokoisen soijaöljypullon. Olisiko soijaöljy parempi suolatankkaukseen (nestemäisenä)? 3) Onko maratonreitti varjoisa vai auringon alla juostava?
 5. Suropati

  Vauhdinjako maratonilla

  Täytyy ihmetellä ihan ääneen: Miten yllä kuvatulla vähällä juoksemisella pystyy juokseman maratonin aikaan 2.52? Villea: Juu, näin on. Itselläni ei ole lenkeillä mukana mitään mittareita, kun en sellaisia omista; olen luomujuoksija. Joskus lenkille lähtiessäni katson keittiön uunin kellosta ajan ja palatessani uudestaan. Tiedän siis, että peruslenkkini (se jonka olen heinä-elokuussa juossut joka toinen päivä) on mennyt parhaimmillaan aikaan 1.44. Ongelma on vain se, että en tiedä tarkalleen kuinka monta kilometriä on kyseessä. Google maps ei esimerkiksi tunnista polkuja Uutelan metsässä. Jotain 20 kilometriä, kai, vähintään. Ajattelin lähteä yrittämään neljän tunnin alitusta maratonilla. Eka se tuntui hurjalta tavoitteelta, mutta nyt taas tuntuu, että näillä juostuilla kilometreillä pitäisi olla varaa kovempaan tulokseen. Millaisella vauhdinjaolla kannattaa lähteä juoksemaan, siitä ei ole tietoa. Onko niin, että koska olen tottunut juoksemaan pitkiä lenkkejä, kannattaisi lähteä matkaan reippaasti? Miten jänikset juoksevat? Tasaisesti vai jonkun osuuden nopeammin vetäen?
 6. Onko Helsingistä lähdössä juoksijoita omalla autolla Paavo Nurmi maratoniin? Jos mahtuu, kyyti kelpaisi. Voin osallistua myös bensakuluihin. Niin, ja jos joku haluaa myydä osallistumisoikeutensa nimenomaan maratonille, voin sellaisenkin ostaa!
 7. Kaikkien aikojen hellekesälle ei näy loppua. Näillä näkymin Paavo Nurmi Maraton 2018 juostaan tappohelteessä. Vapautankin sinut nyt juoksemasta tämän maratonin! Ostan juoksuoikeutesi alehintaan. Laita yksityisviestiä.
 8. Suropati

  Myydään

  Olen kiinnostunut! Millaista hintaa pyydät? (Voit vastata myös yksityisviestillä.)
 9. Suropati

  Helsinki Marathon 25.8.2018

  Maraton tälle kesälle on vielä haussa. Harmi, kun tämä kotikaupungissa juostava maraton on kaikin puolin vastenmielinen. Kamalan reitti, kamala lähtöaika. Mihin aikaan olette ajatelleet herätä, jos lähtö on 09.00? Itse nukun tähän aikaan... Miksi Helsingissä ei ymmärretä järjestää maratonia joka olisi Helsingin näköinen? Helsingistä ei te maailman mittakaavassa poikkeuksellista kaupunkiympäristö vaan viheralueet. Itse en tiedä toista pääkaupunkia, jossa olisi yhtä upeat metsät ja muut viherympäristöt. Helsinki ei tarvitse tällaisia korttelikierroksia vaan Helsinki Forest Marathonin! Vanhankaupunginlahdelta Vantaanjoen rantaa Haltialaan ja Keskuspuiston läpi Olympiastadionille. Eikö siitä tulisi jo maratonin mitta? Jos ei riitä, niin lähtö Rastilan leirintäalueelta, Tammisalon rantaa Herttoniemenrantaan ja Vanhankaupunginlahdelle jne. Ei ole vaikea ideoida metsäisiä reittejä Helsingissä. Luulisi, että tällainen, erilainen kaupunkimaraton kiinnostaisi myös maailmalla.
 10. Kävin lääkärissä oudon pohje/nilkkaongelman takia. Diagnoosiksi sain joko ruusu tai akillesjänteentulehdus. Miten voi olla mahdollista, että lääkäri ei pysty tekemään tarkempaa diagnoosia? (Olen kuvaillut tapauksen alempana ketjussa Outo pohjevamma.) Osaako joku selventää, millä nämä kaksi tulehdusta pystyy erottamaan toisistaan? Oireet alkoivat yhdessä päivässä: ensin pohkeen takaosan jäykkyytenä, jotka äityivät nilkan turpoamiseksi ja kuumeeksi käytyäni juoksemassa. Päivä 2: kävin lääkärissä, sain antibiootti- ja buranakuurin. Päivä 3: nilkassa ei enää tuntunut jäykkyyttä, sillä pystyi kävelemään normaalisti. Päivä 4: pohje ei taivu vielä normaalisti, mutta nilkan turvotus on laskenut ehkä hieman. Ruusulle (kuulemma) tyypillistä punotusta tai ihottumaa ei ole. Iho tosin kutiaa hieman.
 11. Suropati

  Jutteleminen kisoissa

  Kai tämän tänne uskaltaa kirjoittaa? Kun kerran juoksin HCM:n jänikset puhua pölöttivät keskenään kaiken aikaa. Tai ainakin näin luulen. En nimittäin jäänyt kuuntelemaan sitä pölinää vaan juoksin karkuun. Kun sitten 25km myöhemmin jänikset ottivat minut kiinni, pölisivät edelleen. Tosin sanottakoon, että ihan kivoja juttelivat ja lempeästi. Mutta silti.
 12. Suropati

  Outo pohjevaiva

  Minullakin on outo pohjevaiva, tosin erilainen. Tänään herättyäni huomasin heti että oikean jalan pohkeessa tuntui jäykkyyttä. Paikansin jäykkyyden pohkeen takaosaan, lähes keskellä pitkittäisen lihakseen. Lihas (tms) tuntui kipeältä/kireältä varsinaisen pohjelihaksen alapuolelta, ei niinkään akillesjänteen kohdalla. Tosin nilkasta törröttävän luun läheisyydessä tuntui myös kipua. Kipu tuntui vain kävellessä ja lähinnä jäykkyytenä. Pohjevenytysliike oli vaikea, eikä jalka venynyt lähellekään tavallista. Kyseinen, oikea akilles tai pohje ei ole koskaan oireillut. Outoa oli myös se, että kipu oli ilmestynyt yön aikana. Päivällä jalka ei ollut oireillut millään tapaa. Ainoa tavallisuudesta poikkeava fyysinen tuntemus oli päivällä tuntemani alaselkäkipu. Tämä oli tullut ollessani ostoksilla ja käveltyäni/oltuani jaloilla pari, kolme tuntia. (En tällekään keksinyt syytä.) Illalla selkäkipua ei enää ollut (venyteltyäni) eikä aamullakaan. En käynyt lenkillä kyseisenä päivänä. No. jäykästä pohkeesta huolimatta lähdin nyt iltalenkille. Tulos: lenkin jälkeen jalka turposi ja pieni kuume kohosi. Turvotus on nilkassa, nilkasta törröttävän luun ja akilleksen välissä Minusta kyse on hieman eri kohdasta kuin akillesjänteestä. Pohkeen lihaskin on kipeä. Kipua en tuntenut juostessa ollenkaan, mitä ylämäessä alkumatkasta vähän jäykkyyttä. Juoksu kulki vauhdikkaasti, tein enkat reitillä, jota olen juossut viime aikoina. (Juoksen nykyään peruslenkkinä lenkkiä, joka on hieman alle kaksi tuntia. Kesä on niin kaunis ja maisemat upeat uudella asuinalueellani.) Mistäköhän mahtaa olla kyse? Mikä avuksi? Kuinka kauan lepoa?
 13. Suropati

  Akillesvaiva

  Kerrottakoon, että rakenteelliseksi muutokseksi luulemani pahkura olikin ohimenevä. Kyseisellä viikolla juoksin valtavia määriä (tosin maltilliseen tahtiin), kaikkinensa 10 tuntia kuutena päivänä (enkat). Ensimmäiset kaksi lenkkiä tein paljain jaloin (hiekkarannalla) ja se oli liikaa. Ongelmaan auttoi kenkien jalkaan laitto. Seuraavillakin viikoilla jatkoin pitkiä juoksulenkkejä, joten en varsinaisesti edes lepuuttanut jalkojani - ja silti pahkura katosi.
 14. Suropati

  O: Osallistumisoikeus HCM 19.5.

  Haluaako joku jättää juoksematta siite- ja katupölymaratonin eli Helsinki City Maratonin 19.5? Voin vapauttaa sinut ja ostaa oikeutesi alehintaan. Laita yksityisviestiä!
 15. Suropati

  Helsinki Marathon 25.8.2018

  Voi ei, aivan kamala reitti. Muutettuani pois Helsingin keskustasta suurin iloni oli se, että enää ei tarvitse juosta Kaivopuiston rantaa. Vihaan sitä reittiä! Kylmä, karu ja tuulinen. En ymmärrä, miksi se on (juoksijamäärissä) koko Suomen suosituin lenkkireitti. HCM:ssä Kaivopuiston pätkä tosin pääsee oikeuksiinsa, koska sillä pätkällä on eniten yleisöä. Olin elätellyt haavetta elokuisesta maratonista Helsingissä, mutta tälle en osallistu.
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy