Jump to content
Juoksufoorumi.fi

OlliL

Jäsenet
 • Content count

  2 381
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  4

OlliL last won the day on January 20

OlliL had the most liked content!

Community Reputation

1 346 Excellent

Recent Profile Visitors

3 584 profile views
 1. Mulla meni aikaa tämän vuoden Jukolan ankkuriosuudella muistaakseni 2.12 ja Suunto mittasi matkaa 17.8 km. Joskus vähän paremmassa kunnossa maraton tiellä on mennyt vähän alle 3 h ja maastossa (Nuuksio) vähän alle 4 h. Sykkeitä ja kaloreita en tämän vuoden suorituksessa mittaillut, mutta kyllä tuo tuntui huonossa kunnossa kovalta suoritukselta, kun tuli tehojakin käytettyä aika reilusti. Tehojen käyttöä hieman helpotti rastien etsiskely muutamaan kertaan eli enemmän intervallityyppinen suoritus oli kyseessä. Fyysisenä suorituksena tuo suunnistus voisi vastata 25-30 km kisasuoritusta tiellä.
 2. OlliL

  Vauhdinjako maratonilla

  Juoksupolkujen pituuksia voi arvioida esimerkiksi tältä sivulta löytyvällä laskurilla.
 3. OlliL

  Vauhdinjako maratonilla

  Siellä taitaa olla taustalla vähän muutakin kestävyysliikuntaa. Jollain muulla menee samalla treenillä 2.30 tai 4.30. Taustat ja ominaisuudet ovat erilaisia. Jos olet tottunut juoksemaan myös reippaasti, voit kokeilla reipasta vauhtia. Jos et ole, lähdet vain helppoa lenkkivauhtia. Sen reippaankin vauhdin pitää tuntua helpolta.
 4. OlliL

  Yleisurheilun EM-kisat 2018

  Jonkin verran oli näissäkin kisoissa kenialaissyntyisiä kestävyysjuoksijoita, mutta ei heitä paljoa kärkisijoilla näkynyt eli ei ainakaan heitä lahjakkuus auttanut. Täällä puhutaan myös paljon uskonasioista. Yksi asia ainakin yhdistää kenialaisia ja Ingebritsenin veljeksiä - kova keskinäinen kilpailu.
 5. OlliL

  Yleisurheilun EM-kisat 2018

  Maratonin tulokset. Tästä voi spekuloida suomalaisten mahdollisuuksia kisoissa. Alisallakin vielä runsaasti aikaa päästä mukaan. Naiset Miehet
 6. OlliL

  Yleisurheilun EM-kisat 2018

  Olipa jännittävä naisten maraton. Miehillä hieman tylsempi kisa penkkiurheilijalle.
 7. Ei taida vielä lopputuloksia löytyä mistään? FB:n mukaan voittajat miesten ja naisten sarjoissa Rankka ja Päätalo. Isot onnittelut @kiljanderille! Kuinkas meni loppu @makez76:lla? @Wauchti nautiskelee vielä maisemista.
 8. Hieno suoritus menossa aavikkoketun viekkaudella. Tuonne jos itse lähtisi joskus hölkkäilemään, olisi kyllä pakko pakata kalavehkeet mukaan.
 9. Muutenkin ihan mielenkiintoista pohdintaa esimerkiksi askelluksen symmetriasta ja epäsymmetriasta. Johtopäätöksenä, että juoksutyyleissä paljon yksilöllisiä eroja ja mahdolliset muutokset tyyliin tehtävä varovasti vaiheittain. PS. IAAF:n tiedote tutkimuksesta
 10. OlliL

  Alle 2:50

  Omalla iällä pitäisi päästä sitten ainakin 2.45. Voisihan tuo mennäkin, jos pääsisi vaikka treenaamaan. Iän puolesta en suostu vielä ketjun tavoitteesta luopumaan. Ehjänä pysyminen on kyllä ehdottoman tärkeää, mikä on ollut hieman haastavaa.
 11. OlliL

  Yleisurheilun EM-kisat 2018

  Jos ja jos. Hollannin hopeamitalistilta mahtavan sitkeä juoksu kympillä. Näytti loppukierroksilla, että kaatuu kohta radalle, mutta niin vaan tuli kakkosena maaliin.
 12. OlliL

  Alle 2:50

  Sanotaan nyt jotakin, jotta tämä ketju ei mene pelkästään Maken yksinpuheluksi. Make on näköjään tasaisessa kolmen tunnin kesäkunnossa, josta varmasti lähtisi minuutteja pois syksyn viileydessä, jos vielä virtaa riittää koneessa. Omalta kohdalta menee tämä kausi täysin ohi tavoitteellisen juoksun osalta. Juossut olen, mutta määrät ja tehot ovat olleet niin vähissä, että maratonille ei ole mitään asiaa. Tässäkin ketjussa useamman kerran mainitsemani takareisi on jatkanut kiukutteluaan, jonka vuoksi olen vältellyt pahimpia oireita aiheuttaneita kovempia treenejä jo pidemmän aikaan. Fyssarin jumpat eivät ihan riittäneet ongelman ratkaisemiseen. Magneettiinkin kävin jo lähetteen, kun yhtenä viikkona pelkkä työmatkapyöräily aiheutti oireita. Kuvia en ole kuitenkaan otattanut, kun oireet hävisivät seuraavalla viikolla yhtä kummallisesti kuin olivat tulleetkin. Arvioin tilannetta uudelleen, kun teen jonkun kovemman juoksutreenin lähitulevaisuudessa. Periaatteessa kevyet treenit onnistuvat ongelmitta, mutta määrän lisääntyessä saattaa tulla tuntemuksia tai sitten ei tule. Tähän päivään mennessä aerobista liikuntaa vuoden alusta 263 h, johon sisältyy juoksua 1177 km ja pyöräilyä 2491 km. Juoksussa mukana myös 55 km suunnistusta. Muita merkittävimpiä liikuntoja 21 h sisäpyöräilyä ja 20 h umpihankihiihtoa eräsuksilla. Suurimmat juoksukilometrit viikossa 71 km, joka on ainoan kerran yli 70 km. Pisin juoksulenkki 41 km maastossa. Suurin osa juoksuista muulla alustalla kuin asfaltilla. Treenitunnit kuukaudessa vuoden alusta ovat 21, 22, 33, 33, 62, 38 ja 50 h. Toukokuussa innostuin hieman polkemaan ja treenitunteja tulikin kuukauteen enemmän kuin koskaan ennen. Hyvästä kulusta innostuneena kesäkuun alussa ennen Jukolan viestiä vuoden toinen ja kolmas VK-kymppi keskarilla 4.09/km. Muuten kohtalainen kulku, mutta jaloissa hieman puhti pois. Jälkimmäisen kympin jälkeen hirtti sitten kiukutteleva takareisi kiinni ja loppuverkat olivat aivan onnetonta töpöttelyä. Tuon lenkin jälkeen teki mieli heittää jo lenkkarit menemään ja osallistuminen Jukolaankin tuntui mahdottomalta ajatukselta. Jalka kuitenkin toipui nopeasti hölkkäkuntoon ja Jukolassakin jaksoin painaa reilut pari tuntia ankkuriosuudella kohtuullisen kovilla tehoilla. Kesäkuisten kovempien juoksujen jälkeen olen sitten tehoja vältellyt. Muutenkin kesäkuussa iski lievä henkinen lama kuntoilujen suhteen, joka näkyi treenimotivaation laskuna. Heinäkuussa yhdellä asfalttilenkillä innostuin vähän reippaampaan menoon ja juoksin useita kilsoja alle 4.30 lähes vihellellen eli peruskunto on vielä jonkinlaisella tasolla. Muutenkin jälleen positiivisempaa virettä tekemisessä. Syksymmällä saatan käydä kiertämässä jonkun polkukisan ihan retkeilymielellä, jos takajalka ei pahasti vastustele. Foorumilla on varmasti jäseniä, joilla tämän ketjun tavoitteen alitus on paljon lähempänä edessä.
 13. Foorumi on hyvä keskustelupaikka ja tietoakin löytyy. FB:ssä jaetaan enemmän kokemuksia ja hyvin se toimii esimerkiksi yhteislenkkien järjestämisessä. FB on vanhusten juttu, ei siellä ole alle 30-vuotiaita käyttäjiä. Nuoriso on muualla.
 14. Onhan ainakin ruotsalaisilla omatkin sivustot Linkki
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy