Jump to content
Juoksufoorumi.fi

huh huh

Jäsenet
 • Content count

  140
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

45 Excellent

Converted

 • Coopperi
  3000m 10.08
 • 10km
  35.42
 • Puolimaraton
  1.19

Recent Profile Visitors

411 profile views
 1. Onhan tuota tullut mietittyä, että ei kukaan tavallinen ihminen yleensäkään tee mitään sellaista, missä hengästyy. Miksi tekisikään ja missä yhteydessä. Paitsi jos on ihan "hengenhätä", kuten tulipalo tai jos juoksee poliisia karkuun. Joten ihmiset eivät tarvitse hyvää aerobista kuntoa mihinkään. Lihaskuntoa ja fyysistä toiminnallisuutta olisi hyvä olla takana joissakin ammateissa, missä ei istuta "päätteen" ääressä ja palavereissa. Ihmiset pärjäävät loistavasti, vaikka kahdensadan metrin hölkän jälkeen olisi ihan tööt. Mutta jos puhutaan noista noin 20-vuotiaista, niin heillähän pitäisi olla takana liikuntatunteja, urheiluharrastuksia ja vapaa-ajan pelejä ja leikkejä ja muuta. Siis pitäisi, mutta taitaa olla vähenemään päin. Varmaan monille on vieras ja vastenmielinen asia, jos väsyy ja tulee hiki. Ennustan, että jossakin vaiheessa tuo cooper-tulos lähtee vielä nousuun. Kun nykyään 20-40 -vuotiaissa on paljon näitä kasvissyöjiä ja kuntosaliharrastajia ja hölkissä käyneitä, joilla on tietoisuutta terveellisistä elämäntavoista ja otetaan smoothieta eikä alkoholia ja tupakkaa. Ja kun on paljon puhuttu istumisen vaaroista ja että lasten pitää liikkua, niin kai se joskus alkaa näkyä tuloksissa.
 2. huh huh

  Yleisurheilun EM-kisat 2018

  Elmo Lakka juoksi nopeimman ajan 15 vuoteen, ja kaikkien aikojen viidenneksi nopeimman ajan.
 3. huh huh

  Yleisurheilun EM-kisat 2018

  Loppujen lopuksi aika kaukana terävimmästä kärjestä on nämä nezirit, murrot ja mäkelät. Huippuonnistumisella pääsee jo muutaman kymmenyksen tai muutaman kymmenen sentin päähän ihan parhaista, mutta sitten kun se mitali pitäisi ottaa, niin... ei saisi kuin yksi tai kaksi olla edellä. Tekniikastakin näkee, että he eivät ole yhtä hyviä kuin kaikista parhaat, ja/tai näkee että ominaisuuksissa ne parhaat on edellä. Keihäässä on suomalaisilta nähty sitä todellista huipputason tekemistä teknisesti ja fyysisesti, eipä oikein muilla sitten Evilän ja Karjalaisen, ehkä Söderbergillä ja Torrolla oli maailmanluokkaa parhaimmillaan. Näin jos teholajeista puhutaan.
 4. huh huh

  Yleisurheilun EM-kisat 2018

  Niin, meni noista kestävyysjuoksun EM-mitaleista 24/36 eurooppalaisille ja vain 1/3 Afrikassa syntyneille. Toki kansalaisuutta vaihtaneilla on varmasti erilainen näkökulma asiaan, kun innolla edustavat uutta kotimaataan. On kyllä tosi kova suoritus, jos vielä joskus joku suomalainen ottaa EM-mitalin muussa lajissa kuin keihäässä. Viimeksi näin kävi 2006 ja naisten osalta 2002.
 5. Aika kovia syytöksiä kilpakumppaneilta Warholmia kohtaan. Että "ei edes verrytellyt mutta juoksi helposti alle 45 sekuntiin" ja viittaisi myös norjalaisten tapaan käyttää astmalääkkeitä. Ja Ilta-Sanomien sivuilla toimittaja Juha Kanerva kirjoitti: Suomalaisilla oli taannoin Euran Daltonit eli Koistisen veljekset Leevi, Erkki, Pekka ja Lasse. Heidän varaslähtönsä ammuttiin lopulta takaisin. Aika näyttää miten käy norjalaisten ihmekolmikon ”rikospaikkatutkinnan” kanssa, sillä varsinkin nuorimmaisen Jakob Ingebrigtsenin suoritukset tuntuvat yliluonnollisilta.
 6. huh huh

  Topi Raitasen vauhti kiihtyy

  Kyllä se pistesija on hyvä suoritus. Mutta tuossa finaalissa taas muistui mieleen, miten hyvä sitä tosiaan pitää olla päästäkseen mitaleille. Siellä juostiin todella kovaa loppumatkasta.
 7. Vieläkin näytti siltä, että Raitasella on mahdollisuudet juosta kovempaa. Tulee mielenkiintoinen finaali. Jaksaako hyvin juosta yhden välipäivän jälkeen? Tuon tyylinen vire toisi kyllä hyvän sijoituksen finaalissa. En nähnyt miten muissa alkuerissä juostiin. Aika mukavasti Kuivistokin juoksi 800m, eikä Vattulainenkaan simahtanut pahemmin vaikka oli kuuma ilta.
 8. Arvelin ettei varmaan lähde ennätyksiä hakemaan eikä virekään olisi hyvä, kun on ollut useita piikkarikisoja viime aikoina. Ehdottomasti olisi "EM-kunnossa". McMillan converterin mukaan tuo vastaisi 10 000 metrillä aikaa 32.55, kun ennätys on 32.58. Ja tuota laskuriahan voi pitää erittäin luotettavana. Vainio nousi nyt kaikkien aikojen tilastossa sijalle kahdeksan. Tässä on nyt neljä viikkoa aikaa Ruotsi-otteluun. Ja viikon päästä Ruotsissa Pohjolan-Baltian mestaruuskisat 22-v.
 9. Niin, saattaahan olla että syksyllä tuosta ajasta lähtisi minuutteja pois. Ehkä sitä kannattaisi kokeilla... lokakuussakin on vielä useita hyviä mahdollisuuksia. En tiedä mitä mieltä muut on, mutta minusta tuo kuulostaa paljolta, jos viikossa on 4-5 juoksupäivää, joskus kuusikin. Ehkä jättäisin vähän enemmän lepopäiviä ja panostaisi sitten pikkuisen enemmän laatuun. Mutta tietysti jokainen on yksilö, kuten Annemari Sandell sanoi, ja jos joutuu käymään lyhyitä aamulenkkejä, niin se vaikuttaa asiaan.
 10. Olihan se laajoja joukkoja kiinnostava juttu, kun sellainen hupsu karjalaistyttö juoksi kovaa vuonna 2015. Nykyaikana jos saa nimensä iltapäivälehtien nettisivujen luetuimpiin juttuihin, niin tulee kuuluisaksi, ja niin Vainiolle kävi. Draamaa saatiin sitten lukuisista loukkaantumisista. Ihmiset pääsivät kommentoimaan, että valmentaja juoksutti liikaa tai ei uskonut valmentajan ohjeita. Yhdestä juoksusta voi kirjoittaa monta juttua, ja niin tehdään koska Vainion nimi myy ja kiinnostaa. Jotakin samaa kuin Johanna Tukiaisessa muutamia vuosia sitten, että kunhan jotakin kirjoitetaan niin se kiinnostaa.
 11. Ja taas Vainio pienen valintakohun keskellä: rankingin mukaan olisi päässyt mukaan EM-kisoihin, mutta SUL ei tarjonnut häntä. https://www.is.fi/yleisurheilu/art-2000005776691.html Onpa erikoista. Minä luulin, että sinne tosiaan haalitaan kaikki mahdolliset, rankingien ja viime vuoden tulosten perusteella jos ei ole nyt viime aikoina ollut ihan kisalippuun oikeuttavassa kunnossa. Haluttiinko tässä vähän "suojella" Vainiota, vai mitä. Eikö siellä olisi pitänyt päin vastoin ajatella, että Vainio on hyvä pr-henkilö yleisurheilulle, sillä näkyvyyttä laji tarvitseekin. Hän olisi luultavasti ollut koko kisajoukkueen seuratuin urheilija, jos lasketaan nettijutut mukaan. Mitähän juoksija itse tuumii. 2015 olympiarajan alituksen jälkeen Mäkelä kommentoi, että nuorella tytöllä on tällainen kuvitelma, että voisi päästä ali-ikäisenä kisoihin, tai jotenkin näin. Ja nyt sitten ei haluttu ilmoittaa häntä ranking-ehdokkaaksi. Kööpenhaminaan muuttamista pitää varmaan jo harkita.
 12. Olet näköjään oikea superlahjakkuus kestävyyslajeihin. Itselläni oli tammikuussa hemoglobiini 150, joten eipä mitään etua saa sillä.
 13. Tuolla toisessa ketjussa juuri oli puhetta nopeuden ja sitä kautta helppouden hankkimisesta. En noin nopealla lukemisella huomannut täällä mainintaa nopeudesta... joten ei muuta kun lyhyitä vetoja ohjelmaan. Nehän onkin mukavia kun ei rasitu. On se hankala yhdistelmä, seisomatyö ja juoksu. Ihan kuka tahansa voi juosta tuon 1.57 puolimaratonin, mutta harva on juossut yläasteella Cooperin testissä 2950 metriä. Joten vaadi itseltäsi kovempaa vauhtia ja tee se.
 14. huh huh

  800m

  Minulla on ollut sillä tavalla, että en ole tehnyt juurikaan sellaista "välimallin" harjoittelua. Vaan rataharjoitukset on olleet rankkoja, ja radalle olen mennyt vasta sitten kun kunto on korkealla. Samoin maantielläkin jos aioin tehdä muuta kuin tavallisen lenkin, niin se oli aina jotakin rankkaa. Noissa tuli samalla sitä nopeaa juoksua, ja lisäksi tein erikseen esim. 5x50m + 5x100m. Mutta nyt tosiaan voisi hakea jo peruskuntokauden käynnissä ollessa vauhtia ja voimaa siihen juoksuun. Ja sitä kautta taloudellisuutta. Viime keväänä totesin, että liikaa on tullut hiihdettyä ja tarvittaisi enemmän nopeaa juoksua, ei muuten voi toivoa tavoittelevansa ennätysvauhtia. Juuri tuota mainitsemaasi vauhtireserviä tarvittaisi. Olisiko jopa niin, että radalla kannattaisi juosta ympäri vuoden. Olipa se sitten minkälaista juoksua tahansa.
 15. huh huh

  Topi Raitasen vauhti kiihtyy

  Elokuussa 2003 Keskisalo juoksi 1500m 3.42 ja parin viikon päästä esteet 8.17. Vaikka tuossa se 1500m aika oli kyllä juostu siten, että edellisenä päivänä oli alla estejuoksu (Kalevan kisat). Raitanen on nyt saman ikäisenä muutaman kymmenyksen edellä 1500m vauhdissa. Käytännössä samaa tasoa, voisi sanoa.
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy