Jump to content
Juoksufoorumi.fi


j--l

Jäsenet
 • Content count

  273
 • Liittyi

 • Last visited

 1. Nämä on tosiaan niin yksilöllisiä. Nestemäärään vaikuttaa kelin lisäksi vauhti ja paljonko hikoilet jne. Jos painat 65kg ja vedät tuolla ekan huoltovälin 30km 2.30h niin eipä nestettä ehdi niin paljon litkiä tai edes tarvitse. Sitten 85kg hikoileva jantteri sama matka 4.30h niin tarvittavan nesteen määrä on aika eri. Itse olen mennyt välit 4pl, 3pl, 2pl määrällä 53km kisassa. Vielä kun on hidas ja hikoilee kuin sika, niin toissa vuonna lämpösellä sai vielä Kitkajoesta tankata lisää ekalla osuudella. Itse koetan arvioida aina paljonko aikaa menee välille ja siitä sitten kelinkertoimen mukaan joku 5-8dl per tunti nestettä matkaan.
 2. No niinpä näyttäis olevan, aarrgghh. Ei voi olla näin hankalaa.
 3. Hyvä kysymys, Garmin ollut aika vaiheessa tämän kanssa. Suunnon ja Polarin kanssa tilanne on huomattavasti parempi tämän natiivin tuen myötä. Garmin on tuomassa omaa power ”mittaustaan” juoksuun, liekö tuo ollut yksi syy pitkittää natiivia tukea.
 4. Salomonin juoksureput 2017

  Ei perhana, hyvä keksintö!
 5. Kengät Karhunkierrokselle

  Ei pro kommenttina: mielestäni tuon ATR3 mallin pohjakuvio ei riitä KK’lle, parempi tuonne ja tilavin Hokalta on Mafate Speed 2. Hokassa kannattaa huomioida, että siinä on droppia 5mm paikkeilla. Toinen hyvä vaihtoehto Salomonilta on Sense Ultra, siinä droppia 8mm. Molempia kannattaa kyllä sovittaa ihan oikeasti ennen hankintaa.
 6. Eikös tuo sinulla ala hyvin haiskahtamaan UTTF kiertueelta :-)
 7. Riippuu mitä käyttää sen kanssa. Suunnon kanssa power, cadence (cad en ihan varma). Garmin kanssa power, cadence, distance ja sitten noita ground contact time,vertical oscilation tms. Stryd Appsin kanssa varmaan samat kun Garmin kanssa. Puhun nyt siitä uudemmasta foot podista. Ainakin tuolla listattu noita: http://fellrnr.com/wiki/Stryd
 8. ^ itse olen päässyt GPG good, eli tuolla toiseksi parhaalla asetuksella tuonne 17-18h paikkeille testaamalla. Kannattaa ottaa huomioon, tai ehkä kokeilla ainakin ennen kisaa, ettei tule sen puolesta ylläriä. Toki en tiedä kuinka kovaan aikaan meinaat tähdätä. Ainakin nykyisellä softversiolla on tuo ”mainostettu” akun kesto mielestäni aika..optimistinen. (Edit: oletan että käytössä SSU)
 9. Hoka One One

  ^ myös varuste net PK seudulla suostui myymään mulle parin.
 10. Polarilta uusi sykevyö Polar OH1

  Kellon takana oleva rannemuttaushan olisi kaikesta mukavin ja helpoin. Mutta kun se ei voi toimia lajeissa joissa ranne liikkuu suhteessa kellon mittausanturiin. Tälläisiä esim. pyöräily (vars. maasto), hiihto, sauvakävely jne. joissa ranne liikkuu. Rannemittauksella kyllä aika hyvin saa perusjuoksut katettua. Aiemmin Scosche ja nyt sitten ainakin Polar ovat keksineet, että mitata voi myös kyynervarresta tai jopa ylempää käsivarresta. Tämä on kyllä parempi paikka mittauksen suhteen, sopivasti sijoitettuna liike on vähäisempää. Olen saanut Scoschella hyvin jopa sauvojen kanssa mäkien tunkkaamisen sykkeet toimimaan. Ja toimii myös pyörällä. Scoschen rajoitus on kohtuu lyhyt akun kesto, 8h paikkeilla. Todennäköisesti myös Polar toiminee ok tuolta käsivarresta. Sijoitus vaan on tarkkaa ja optinen ei vaan kaikilla ihmisillä toimi. Polarissa taisi olla pidempi akun kesto ja siten olisi lupaava tulokas. Perinteinen sykevyö on vaan ainakin omasta mielestä niin perhanan epämukava, varsinkin kun mennään useampia tunteja.
 11. Hoka One One

  Tietävätkö Hokan suurlähettiläät onko noissa uusissa Mafate Speed 2'ssa muuttunut muu kuin väri? (Toivottavasti ei..)
 12. Syke nousi pelkästään rapsaa lukiessa, kiitos. Ja onnittelut!
 13. Tsempit kisaan! Ainakin pitäisi alkuasetelmat olla mallillaan 😀 Itse (toivottavasti) pääsen la NC70 starttiviivalle. Millä popoilla meinaat muuten matkaan lähteä?
 14. Hoka One One

  Aikalailla samantyypistä kokemusta, suoraan paketista kun iskee jalkaan niin on ahtaamman tuntuinen kuin tositoimissa. Päällinen siis joustaa/mukautuu kyllä jonkin verran. Toki jos kovasti ahistaa jo sovitettaessa, niin en tiedä riittääkö jousto. Itse kun tilasin paketin ja kokeilin ekaa kertaa jalkaan meinasin jo, että tuli hutiostos. Sen verran oli ahtaan tuntuinen. Jopa ensi lenkin alussa olin samaa mieltä, vaan siitäpä se sitten mukautui. Nyt 300km takana ja ei suurempaa kulumaa tai muuta ihmeellistä, tähän mennessä hyvä kenkä. Omaan kinttuun ihan aavistuksen saisi olla lisää tilaa nimenomaan isovarpaan puolella leveydessä. Nauhoituksen kanssa olen joutunut myös säätämään, jyrkässä alamäessä itsellä meinaa isovarvas ottaa kiinni eteen. Luulen kuitenkin nyt löytäneeni sopivan nauhoituksen, ettei enää pääsisi niin liikkumaan (ikäänkuin osittainen lukkonauhoitus). Kokonaisuutena kuitenkin yksi tähän mennessä parhaista polkutossuista. Toinen pari odottaa kaapissa 😀
 15. Korkeuseroja tai suurempia nousuja ei Nuuksiossa suuremmin tule. Noususumma maratonilla taitaa olla 900m paikkeilla. Tuo ei kuitenkaan ole helppoa juostavaa. Raskaaksi homman tekee polkujen syheryys ja pienuus. Pientä ylös/alas/sivulle menoa jatkuvasti. Toki väliin mahtuu väljenpää baanaa paikoitellen. Mutta nimensä mukaisesti hieno klassikkokisa, joka aina loistavasti järjestetty. Kannattaa kyllä kokea vaikka hieman epäilyttäisi lähteminen.
×