Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Tarkki

Jäsenet
 • Content count

  599
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

205 Excellent

Profile Information

 • Gender
  Male

Converted

 • 10km
  50.xx
 • Puolimaraton
  1.49.xx
 • Maraton
  3.56.xx

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tarkki

  Takareiden/pakaran venähdys

  Joo. On niissäkin ollut ongelmaa. Mutta minulla on yliliikkuvuutta nivelissä, niin manipulointi ei sovi. Alussa tuli käytyä kaikki parantajat läpi. Oon saman ikäinen, ja tässä iässä tuo yliliikkuvuus on alkanut korjautua. Kivut oli oikealla puolen, ja nyt on ongelmaksi tullut vasen puoli: tämän ketjun otsikon mukaista pakaralihaksen hermotusvaivaa, joka aiheuttaa ongelmia kylläkin etureiteen ja lonkankoukistajiin. Pitäis saada kuntoon elokuuhun ja Tunturimaratoniin 😉 Todella toivon että saat Tulikourasta avun vaivoihin. Tai ainakin yhteen. Vähän epäilen että sulla tuossa voi olla "sekä että" -vaivaa, eli ehkä pahimmat kivut johtuu jännevammasta ja osa lannerangan kanavan ahtautumisesta ja hermopinteestä. Jos siellä oli sitä alenemaa. Kannattaa kuitenki jatkaa juoksemista, sillä se on parasta hoitoa välilevyille. Tiheä frekvenssi ja hyvä keskivartalon hallinta, niin juoksu auttaa!
 2. Tarkki

  Takareiden/pakaran venähdys

  Mielenkiintonen tarina. Minulla on ollut iskiasvaivaksi diagnosoitua kipua vuodesta -96 asti. Kyllä nuo vaivat kuulostavat siihenkin sopivilta. Iskias yleisempänä vaivana on luonnollinen selitys lääkäreiltä, joten ei voi ihan huonoiksi lausunnoiksi haukkua. Juuri nuo istumisvaikeudet olleet itselläni myös. Panee miettimään, onko jänne ihan kunnossa mullakaan.
 3. Hyvin se menee noilla pohjilla. Toivotaan nautinnollista matkaa. Ainakin maisemat ja matkaseura on parasta!
 4. Tarkki

  Juoksufoorumi päivitetty

  Ei oo toiminut ainakaan vuoteen enää Tapatalkilla. Luulen että @Seppo väsyi päivittämään sitä... Täytyy vaan opetella käyttämään tätä sivustoa puhelimen selaimessa :/
 5. Lehtijuttu antaa ihan hyvän kuvan aiheesta. Kallistettavien ratojen speksit vaan on sellaiset, että sen hinta olisi ollut vähintään 1,5 miljoonaa euroa. Vaikeaa on sellaista saada maksetuksi nykyisellä harrastajamäärällä. Yleisurheiluhallin saisi halvemmallakin, jos se olisi vain siihen käyttöön tehty, ja mm kaarteet saisivat olla kiinteät, ei tuollaiset koneellisesti nostettavat ja laskettavat.
 6. Tarkki

  Suunto Ambit3

  Lisäakulla lataa ongelmitta. Oletko varma ettei ladannut. Patterin kuva on aika pieni siinä kellotaulussa, ja lataus näkyy vaan siitä.
 7. Tarkki

  Pää puutuu

  Olkapäiden liikkuvuus on monimutkaisempi juttu. Painonnostajat on tässä eksperttejä. Esim lämmittelyyn kuuluu, olkanivelen mobilisointi ja lämmittely (pyörittelyt), lavan seudun tukilihasten aktivointi, ja dynaamiset venyttelyt. Yleisin syy hartia-alueen ongelmiin on tuo lapatuen pettäminen. Esim toimistotyöläisellä hiirikäden puoleinen lapa. Käden liikkeen oikea-aikasuus on juoksussa tärkeää. Eli jos käsien isku ja jalan isku tulee samaan aikaan, saattaa se ärsyttää hartialihasta ja kaularankaa, ja aiheuttaa mm kuvaamasi puutumisen. Fyssari neuvoi minua kiinnittämään huomiota vaan siihen, että juostessa kädet nousee edessä riittävän ylös, jopa niin että peukku osuu aina rintalihakseen. Silloin käsien liike tulee automaattisesti oikeaan aikaan.
 8. Aika monella on ollut nyt vastaavia oireita. Veikkaan poikkeuksellisen nopean kevään tulon syyksi, eli siitepölyä. Myös sellaiset joilla ei ole aiemmin ollut allergisia oireita ovat nyt oireilleet! En usko että pitkässä kisassa tuolla on mitään merkitystä.
 9. Tarkki

  Syöminen ultran aikana

  Eikö kukaan syö lakritsia? Mulla on taipumusta että pitkässä rasituksessa verenpaine laskee ja saa aikaan huonon olon. Geeli ei uppoa, mutta lakritsia voi työntää suuhun; pötkö menee mukavasti kerralla poskiin ja pystyy hengittämään sitä jauhaessa. Lakritsi nostaa paineen, ja siten jaksaa taas. Samasta syystä kai kokiskin maistuu porukoille.
 10. @Seppo ... huomasitko aiemman kysymykseni siitä, miten kello ja SuuntoApp toimii yhdessä. Eli käynnistyykö myös puhelimessa tallennus kellon start painikkeesta, vai pitääkö ne erikseen käynnistää. Ja toimiiko väliajat ja tauot samalla tavalla. Eli saako kellosta ohjattua puhelinäpin komennot start/stop/pause/lap?
 11. Tarkki

  Suunnistus ja punkit?

  Niitä on ainakin kahdenlaisia. Toiset karkottaa toiset tappaa. Toiset kalliita ja toiset halpoja. Näin on apteekissa kerrottu kun niitä ostelen. Onneks halvat on riittäny.
 12. Tarkki

  Suunnistus ja punkit?

  Itsellä sama kokemus. Ei tartu punkit, vaikka kanssajuoksijaan (koira) tarttuu! Hirvikärpäset kyllä tulee paidan alle, vaan ei pure ikinä. Mutta hyttysille olen herkkua. Kerään kaikki ympärilleni ja käyvät heti imemään (naaraita...ihmekkös tuo ;P)
 13. Tarkki

  Suunto Ambit3

  Näin se lain mukaan menee ja on aina mennyt.
 14. "Vmaksi antoi positiivisen testituloksen", kertoo Fingerporin uutiset. =D
 15. Samaa veikkailin. Teipin "ankkurointi" pitää tehdä juuri noin: "no tension". Lisäksi suositellaan, että ihokarvat olisi sheivailtu edellisenä päivänä, jolloin ihoärsytys on pienempää.
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy