Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Kylmää terästä

Jäsenet
 • Content count

  1 833
 • Liittyi

 • Last visited

Converted

 • 10km
  39.30 maantie
 • Puolimaraton
  1.34
 • Maraton
  3.18
 1. Lasse Viren tänään TV2 klo 21.05

  Moralisoida toki voi, aina. Eri asia, onko se järkevää. Jos 70-luvulla toimittiin mielestänne väärin, postakaa nuo mitalit omasta henkilökohtaisesta all-time-mitalitilastostanne.
 2. Lasse Viren tänään TV2 klo 21.05

  Keinotekoinen suorituskyvyn parantaminen on sananhelinää. Esim. kahvi parantaa suorituskykyä, ainakin joillakin ihmisillä. Samoin eräät muut nautintoaineet. Kuinkahan moni urheilija on rikkonut tuota KOK:n sääntöä, jos sitä kirjaimellisesti tulkitaan? Kaikki? 70-luvulla valvonta ei ollut olematonta. Jäihän Mäntyrantakin kiinni. Jos olisit käyttänyt veritankkausta, vaikkakin se olisi ollut sallittua omana aktiiviaikanasi, puhuisitko asiasta mielelläsi julki? Nykyisessä moralisoivassa ilmapiirissä? Itse miettisin kaksi kertaa.
 3. Lasse Viren tänään TV2 klo 21.05

  Juuri niin. Ymmärtääkseni myös laki toimii niin, että sitä ei sovelleta taannehtivasti. Tai ainakin sen pitäisi mennä niin. Laki on toisaalta niin kuin se luetaan.
 4. Lasse Viren tänään TV2 klo 21.05

  No, pitää muistaa, että tuolloin toimittiin kuitenkin oman aikansa sääntöjen puitteissa. Voisi olettaa, että huipulla käännetään kaikki kivet, jotka ovat sallittuja (= ei-kiellettyjä). Yleensä on pakko kääntää, koska muutkin kaiketi niin tekevät. Joskus sitten mennään sovittujen rajojen yli, kuten tunnettua. Olisiko nuo 70-luvun mitalit pitänyt jättää ottamatta?
 5. Lasse Viren tänään TV2 klo 21.05

  Eikös Suomella ole olympialaisista sellainen saldo kestävyysjuoksussa, että oksat pois. Harvalla maalla on mitään vastaavaa. Menestyneitä arvokisajuoksijoita on ollut paljon, esim: Kolehmainen Nurmi Ritola Lehtinen Salminen Iso-Hollo Väätäinen Viren Vasala Vainio Holmen Keskisalo Näin ulkomuistista kaivaen. Enemmänkin löytyy.
 6. Paakkuinen pitovoide

  Laita pitopurkki pakastimeen joksikin aikaa. Laita sukset ulos tai parvekkeelle. Levitä pitovoidetta kylmästä purkista jäähtyneeseen pohjaan ja tasoittele välillä korkilla. Tällöin klönttien määrän pitäisi vähetä. Toinen vaihtoehto on lämmittää pitovoide niin pehmeäksi, että sen voi laitella peukalolla pohjaan kuten liisteri. Voidekerroksen voi myös tasoittaa lämpöraudalla, jolloin paakut sulavat. Pitoteippi toimii tosiaan hyvin.
 7. Talviurheilukausi 2017-2018

  Miesten kisassa paras suomalainen oli 51. Mieshiihto on ns. normaalimatkojen osalta tällä hetkellä Niskasen ja Heikkisen varassa. Näillä näkymin ei taida tulla ehjää viestipotukkaa olympiakisoihin. Kläbon poissaollessa nähtiin ranskalainen voittaja. Varsin piristävä juttu.
 8. Talviurheilukausi 2017-2018

  Pärmäkosken vauhti kiihtyy. Pari norjalaista pääsi vielä edelle 15 km vapaan väliaikakisassa (olympiamatka), mutta ero kärkeen oli vähäinen ja mm. Kalla ja Björgen jäivät taakse.
 9. Talviurheilukausi 2017-2018

  Toisessa ketjussa on ollut puhetta henkisestä kypsyydestä. Ovatko esim. Mäkäräinen tai Poutala sellaisia, jotka kykenevät arvokisoissa parhaimpaansa? Tähän saakka Mäkäräinen on käytännössä onnistunut odotetusti yksissä arvokisoissa, joita kuitenkin on ollut joka vuosi. Poutalan pää ei kestänyt Vancouverissa, eivätkä mm-kisatkaan ole menneet ihan putkeen. Paperilla olympiatoivoja on tosiaan ihan mukavasti. Esim. yhdistetyn Hirvonen voi pöljänä päivänä yltää pallille.
 10. Lasse Viren tänään TV2 klo 21.05

  Kyse onkin lähinnä siitä, miten suunnilleen saman tasoiset urheilijat laitetaan järjestykseen kovassa kilpailussa. Henkisestä valmennuksesta suomalaisten osalta on puhuttu viime vuosina. Syynä on kai se, että monen mielestä suomalaiset ovat alisuoriutuneet arvokisoissa. En tiedä, pitääkö se paikkansa. Ehkä odotukset ovat olleet mediamyllyn takia olleet liian suuria. Mieleen tulee Jani Sievisen epäonnistuminen Atlantassa. Kulta ja parikin kultaa pidettiin varmana, mutta Sievinen kadotti kuntonsa kisojen alla. Jotenkin jäi kuva, että hän ei kestänyt painetta. Hopea oli pettymys. Odotukset kasvavat, kun joku tekee merkittävän tuloksen. Aletaan odottaa kuuta taivaalta. Ovatko nykyiset suomalaiset naisjuoksijat sortuneet henkisellä tasolla, kun on alettu odottaa ihmeitä?
 11. Lasse Viren tänään TV2 klo 21.05

  Jonka ennätykset kestävät vertailun muiden tuon ajan huippujen kanssa. Kova juoksija oli kyseessä, vaikka ei ole olympia- eikä EM-mitaleja. Pakko nostaa hattua hänellekin.
 12. Lasse Viren tänään TV2 klo 21.05

  No, muistaakseni juoksijoista esim. Pekka Päivärinta oli sellainen, joka arvokisoissa (paitsi maastojuoksun MM-kisoissa) epäonnistui, vaikka muuten teki kovia tuloksia. Joku on kertonut, että Pekalla maha meni kuralle kovan paikan tullen. Itse uskon, että etenkin ulkoisten paineiden ollessa kovat urheilijan psyyke mitataan. Herkissä lajeissa, kuten mäkihypyssä tai hypyissä muutenkin, hyvät hermot tosiaan ratkaisevat enemmän kuin esim. kestävyyslajeissa, mutta niissäkin on yksityiskohtia, jotka voi mokata tai olla mokaamatta. Pään sisäistä elämää ei kannata vähätellä urheilussa eikä oikein missään, mitä ihminen tekee.
 13. Lasse Viren tänään TV2 klo 21.05

  Tuota tieteellisyyttä Moskovan valmistautumisessa on hoettu vähän joka kirjassa. Onkohan siinä kyse mm. siitä, että Viren esim. käytti sykemittaria apunaan ensimmäisenä suomalaisena? Vai vihjataanko siinä lääketieteellisiin asioihin? Tuliko verenvaihto tuolloin kuvioihin mukaan? Joka tapauksessa kyseinen metodi ei ollut vielä kielletty tuolloin. Joka tapauksessa lienee ilmeistä, että jalkavamma osittain pilasi kauden ja kisat. Henkinen kantti on toki pettänyt monelta aikansa kovakuntoisimmalta urheilijalta uran tärkeimmillä hetkillä.
 14. Lasse Viren tänään TV2 klo 21.05

  Vireniin liittyy toki paljon meheviä juttuja, joista varmaan kaikki eivät ole ihan totta. Yksi tarinoista on tämä 5000 metrin harjoitus 50 metrin vetoineen, joka tehtiin pallokentän nurmikolla ja joka olisi mennyt alle sen ajan ME:n. Ja sitten on mm. tämä poronmaito-sutkaus lehtimiehille. Ihmisenähän Viren on vähän liiankin hillitty ja mukava tai ainakin sellaisen oloinen. Tekisi mieli sanoa tylsä. Mutta värikkäät jutut ovat jääneet elämään ja lisäämään miehen mainetta siinä missä suuret voitotkin. Annat vain kaiken -dokumentti on ainakin hyvää ajankuvaa. Sehän muistaakseni kertoo Virenin valmistautumisesta Moskovan kisoihin. Ei kai siinäkään kovin syvällisesti paneuduta valmennuksellisiin tai lääketieteellisiin asioihin. Kannattaa myös lukea 1970-luvulla julkaistut Kullatut sekunnit ja Kullatut piikkarit -nimiset kirjat Lassesta. Varmaan moni foorumilainen on lukenutkin.
 15. Tämä on tätä... No kaipa porukka saa jonkinlaista tyydytystä tällaisesta, kun on pimeä vuodenaikakin.
×