Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Kylmää terästä

Jäsenet
 • Content count

  1 712
 • Liittyi

 • Last visited

About Kylmää terästä

Converted

 • 10km
  39.30 maantie
 • Maraton
  3.40
 1. Kyrö on varmaan oikeassa siinä, että nuoret viettävät liikaa aikaa sisällä. Mielestäni melkein kaikki huippu-urheilu voitaisiin kuitenkin suorittaa sisällä. Saataisiin vakioitua lämpötila, tuuliolot jne. Urheilu olisi tasapuolisempaa. Ajatellaan nyt vaikka mäkihyppyä, jossa tuuli muokkaa merkittävästi tulosluetteloa. Noh, mäkihyppy olisi aika hankala käytännössä urheilla sisällä, mutta esim. kaikki yleisurheilun hyppylajit voitaisiin käydä hallissa. Maanpuolustus kyllä liitetään usein jääkiekkoon. Tahko Pihkala olisi varmaan tästä mielissään. MM-kisojen yhteydessä on usein puhuttu talvisodasta, ja voittoisat joukkueet tuodaan kotiin hävittäjäsaattueessa. Jääkiekkoilija olisi tosipaikan tullen varmaan lähitaistelussa varsin tehokas kaveri.
 2. Yleisurheilun MM-kisat 2017

  Niin se on. Voitto tai mitali tai edes reilu peli ei ole urheilussa tärkeintä. Laji on tärkein.
 3. Yleisurheilun MM-kisat 2017

  Siitä takuulla puhuttiin ja Väätäinen oli vuoden 1971 suosituin suomalainen, mutta oliko karnevaaleja ja talvisodan veteraanit lavalla? Noh, tuolloin vasemmistolaisuuden aikoina veteraaneja ei vielä niin kunnioitettu. Virenin voiton jälkeen naapurin isäntä oli kuulemma jopa huutanut ulkona ääneen. Puttemansin nimi oli kaikkien huulilla.
 4. Yleisurheilun MM-kisat 2017

  Jos ajatellaan välineurheilua, kuten hiihtoa, ennen vanhaan hiihdettiin onnellisina vaarin tekemillä tervatuilla puusuksilla umpihangessa. Nahkaremmilla sidottiin lapikkaat sukseen kiinni. No, en minä ole ihan sellaista koskaan harrastanut, mutta puusiksilla on aloitettu. Lunta joka tapauksessa oli enemmän kuin nykyään. Talvi alkoi marraskuussa. Luistelua harrastettiin järven jäällä. Hallit ja tekojäät olivat harvassa. Noh, tämä on sitä nostalgiaa. Aika toki kultaa muistot. Joo, minä olen se, joka marssii ensimmäisten joukossa ensilumen ladulle marraskuun alussa. Autoa en tähän hommaan tarvitse. Asun sen verran lähellä latua. Moni tuntuu tulevan sukset kainalossa pyörällä tai bussilla. Enemmistö ehkä omalla autolla. Minäkin vien pojan sateella autolla jalkapalloharjoituksiin. Raha on toki kehittänyt lajeja ja urheilua, mutta muistakaamme, että ammattilaisuus ja elannon hankkiminen urheilemalla on ollut omiaan voimistamaan dopingin käyttöä. Kuinka muutenkaan se voisi olla? Kuten todettua, lajeilla on eroa. Olin sen verran pieni 70-luvulla, että sen ajan urheilusta en muista mitään. En usko, että yleisurheiluun suhtauduttiin samalla mölyllä kuin lätkän mm-kisoihin. Jääkiekko on paljon aggressiivisempi tapaus. Ja muutenkin suomalaisten itseilmaisu lienee vapautuneempi nykyään kuin ennen, mikä toki ei välttämättä ole vain huono juttu. Joka tapauksessa lätkän mm-kisojen aikaan kansa keskustelee jääkiekosta turuilla ja toreilla. Yleisurheilun mm-kisojen aikaan yleistystä "kansa" ei mielestäni voi tehdä. Mutta kuten todettua, aikakausilla on omat hyvät ja huonot piirteensä. Vaihtaisin nykyisen suomalaisen urheilun 70-luvun urheiluun, jos voisin päättää, vaikka 70-luvulla kenties käytettiin enemmän aineita ja urheilukeskustelu oli vähän köyhempää.
 5. Niin, Jamaikalle vaatimattomat 4 mitalia, joista vain yksi oli kultainen. Montako mitalia sai Suomi, jonka väestö on lähes kaksinkertainen?
 6. Yleisurheilun MM-kisat 2017

  Kunnon poliitikko pyrkii irrottamaan kommentit niiden asiayhteydestä. En ole hokemassa, että raha on paha. Ennen vanhaan raha ei ollut niin oleellinen osa urheilua kuin nykyään. Ajat ovat valitettavasti muuttuneet, ja nykyään raha jyllää väistämättä jollain tasolla. Muistelin tuossa kohtaa tekstiäni vain menneitä eli 70-lukua. Joo, omassa vaatimattomassa ja ahtaassa ympäristössäni yleisurheilu ei näy paljon mitenkään. Onneksi varmaan siellä teillä yleisurheilu näkyy arjessa. Kahviloissa porukka miettii, kuka voittaa naisten 800m, ja puistotädit analysoivat kympin loppuaikaa. Kovin moni suomalainen yleisurheilija ei kärynnyt 70-luvulla: https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_dopingista_kiinni_jääneistä_suomalaisista_urheilijoista Ylipäätään, ei liene todistettavaa, että Suomessa olisi käytetty 70-luvulla aineita laajassa mitassa. Huhuja toki liikkuu, ja juoruilu on kivaa ajanvietettä. Esim. verenvaihto ei ollut kiellettyä ennen 80-lukua. Steroidit tulivat kielletyiksi 1974. Moralisointi on toki mukavaa, varsinkin jälkeenpäin. Mielestäni 70-luvun urheilun saavutuksista voidaan puhua kutakuinkin yhtä kirkkain silmin kuin esim. 80-luvun tai 90-luvun urheilusaavutuksista.
 7. Yleisurheilun MM-kisat 2017

  Kisojen ehkä paras kilpailu tähän mennessä.
 8. Yleisurheilun MM-kisat 2017

  Virallisten tietojen mukaan on sairastunut.
 9. Yleisurheilun MM-kisat 2017

  Kai se on siis uskottava, että yleisurheilulla menee melko hyvin tällä hetkellä Suomessa, mutta en vain näe siitä todisteita paljon missään. Yle toki välittää hienosti kisat kotiini, mutta lähipiirissäni tai kaupoissa, pihoilla tms. kukaan ei puhu näistä kisoista. Suomen yleisurheilu on toki osittain menneisyyden vanki. Historia kai myös selittää lajin melko hyvän aseman maassamme. Ilmeisesti hyvät katsojaluvut johtuvat siitä, että tyypillisesti ikääntyneet ihmiset seuraavat lajia. Ja samat ihmiset ovat tottuneet aikaisempien vuosikymmenten parempaan menestykseen suomalaisten osalta. Huono menestys närkästyttää, mutta mitali yleisurheilussa on iso juttu. Jos tällä palstalla viittaa 70-luvun yleisurheiluun, otetaan heti puheeksi aineet (vaikka ne olivat tuolloin sallittuja). Ajat olivat kuulemma toiset jne. 70-luku ei varmaan ollut onnellisempaa aikaa kuin 2010-luku, mutta itse ainakin puhun silmät loistaen 70-luvun urheilusta Suomessa. Synnyin tuon ajan yleisurheiluhuuman keskelle, enkä tietysti muista mitään siitä ajasta koska olin pieni, mutta vaihtaisin koska tahansa tämän päivän urheilumme 1970-luvun urheiluun. Paitsi että yleisurheilussa oli kultainen kausi, esim. hiihdon osalta lunta riitti ja hiihdettiin väliaikalähtöinä. Jalkapallossa Suomen ranking oli taatusti korkeampi kuin nykyään ja jääkiekkoakin pelattiin suurella sydämellä, eikä raha ollut keskiössä.
 10. Yleisurheilun MM-kisat 2017

  Miksihän juuri 800 metrillä on näitä testosteronipankkeja? Jäi vähän outo olo keihään karsinnasta. Normaalisti on jännitetty viimeiseen saakka suomalaisten jatkoonpääsyä. Nyt kaikki oli selvää yhden heiton myötä.
 11. Yleisurheilun MM-kisat 2017

  Kaipa Suomessa yleisurheilua seurataan. Yle ilmoittaa yleisurheilulähetysten katsojaluvuiksi satoja tuhansia. Ja tällä palstalla on keskustelua yleisurheilusta. Itse en vain tunne juuri ketään ihmistä, joka seuraa yleisurheilua itseni ja veljeni lisäksi. Ehkä vanha isäni joskus seurailee kisoja, kun ei ole muutakaan tekemistä eläkkeellä ollessa. Olen joskus miettinyt, miksi seuraan lajia, ja isäni on kai siihen suurin syyllinen, koska ollessani lapsi katsoimme isän kanssa Moskovan olympialaisia ja 10000 metrin juoksu oli iso elämys pikkupojalle. Jotenkin edelleen ollaan sillä tiellä. Näköjään fiksaannun helposti yhteen asiaan. Olen vuosien myötä kaivautunut sen verran syvälle yleisurheilun kulttuuriin, etten pääse siitä irti. Keskustelin vaimoni veljen kanssa kerran asiasta. Hän lopetti yleisurheilun seuraamisen viimeistään joskus 90-luvulla ja sanoi minua penkkiurheilun muinaisjäänteeksi. Kuulemma kukaan muu hänen tuntemansa tyyppi ei enää viitsi seurata yleisurheilun kaltaista tylsää lajia, jossa mitalitkin jaetaan uusiksi parin vuoden päästä kisojen jälkeen. Itse hän seuraa joukkueurheilua.
 12. Yleisurheilun MM-kisat 2017

  Iso osa yleisurheilun MM-kisojen yleisöstä seuraa näitä kisoja lähinnä Usain Boltin takia. Boltilla kisoja on markkinoitu. Kisojen järjestävien tahojen mielestä markkinointiin tarvitaan tällaista kultapoikaa. Suomessa moni katsoo kisat tai osan niistä myös Pitkämäen ja keihäänheiton ansiosta. Valtaoja seurasi kisoja vahingossa, kun telkkari oli jäänyt väärälle asemalle, ja antoi ajatuksensa vähän aikaa virrata. Ainakin sellaisen maun tuosta tekstistä sai. Me ja ne... On yksilöt, joukkueet, kansallisuudet ja lajit. Nämä kilpailevat keskenään.
 13. Yleisurheilun MM-kisat 2017

  Van Niekerk ei eilisen perusteella kamppaile voitosta, vai oliko vain huono päivä? Joka tapauksessa näitä tähtiä, jotka kohoavat tavallisten voittajien yläpuolelle, ilmeisesti tarvitaan. Yleensä pikajuoksijat ovat isoimpia staroja, koska he voivat hymyillä kirkkaasti maaliin tulon jälkeen, eikä hiki virtaa liian valtoimenaan. Toisaalta myös seiväshyppääjä Isimbajeva kelpasi tähdeksi, vaikka naisten seiväs ei ole kovin laajalti harrastettua. Me lajifriikit emme tarvitse elämää suurempia tähtiä, mutta isoimmat tähdet ylittävät lajirajat, mikä on tärkeää lajin markkinoinnin kannalta. Jos Bolt todella lopettaa (tekeekö paluun parin vuoden sisällä?), jää tähden paikka avoimeksi. Jospa van Niekerk täyttää aukon.
 14. Yleisurheilun MM-kisat 2017

  Täysillä aina matkaan, ja jonakin päivänä sitä sitten jaksaakin loppuun. Noin sen pitääkin mennä kauniissa tarinassa. Norja on Norja.
 15. Yleisurheilun MM-kisat 2017

  Jos urheilijan paidassa lukee Finland, urheilija karsiutuu. Kuluvan kesän perusteella vammaisurheilu on meikäläisten juttu.
×