Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Kylmää terästä

Jäsenet
 • Content Count

  2 239
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

241 Excellent

Converted

 • 10km
  39.30 maantie
 • Puolimaraton
  1.34
 • Maraton
  3.18

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kylmää terästä

  Yleisurheilukausi 2018

  En tiedä onko maaseudun ns. katoaminen syynä kestävyysjuoksun lamaan, mutta ilmeisesti maatilojen väheneminen korreloi miesten kympin tulosten heikkenemisen kanssa. Tai sitten ei. Ehkä korvessa asuvat ihmiset ovat tai olivat hyviä juoksemaan, koska pitää juosta susia pakoon kuin seitsemän veljestä. Mikä nyt loppujen lopuksi on syynä suomalaisen kestävyysjuoksun heikkenemiseen?
 2. Muistan kun olin taannoin yhdellä kurssilla, jolla kävi myös yksi nuorempi mies. Hänellä oli aina rullalauta mukanaan, mihin ikinä menikin. Puheet ja muu toiminta liittyivät usein rullalautailuun. Ajatus oli väkisin, että tyypin elämäntapa on rullalautailu. Miksei siis lenkkarit jalassa ja verkka-/tuulipuku päällä haahuileva tyyppi olisi elämäntapajuoksija, ainakin, jos höpisee maratoneista ja kirjoittelee juoksufoorumeilla.
 3. Kylmää terästä

  Topi Raitasen vauhti kiihtyy

  Se on vain hauskaa, kun keskustelu elää. Kestävyysurheilija, kuten juoksija tai hiihtäjä, treenaa noin 3 tuntia päivässä. Eihän se itse asiassa ole kovin paljon, ja aikaa jää runsaasti muuhunkin. Luulisi ehtivän käymään kauppareissuilla ihan kävellen, jos huvittaa. Tuskin se on palautumisesta pois. Muistan kyllä yhden lehtijutun 90-luvulta, jossa Sieviseltä kysyttiin, käykö hän kesällä uimarannalla uimassa, ja Konoselta kysyttiin, käykö hän koskaan kävelyllä. Kumpikaan ei muistaakseni myöntänyt tuollaisia tekevänsä.
 4. Kylmää terästä

  Liikenneraivo pyöräteillä

  Toisaalta, onko se nyt jotain liikenneraivoa, jos joku ohimennessään mumisee tai tokaisee jotakin tai huomauttaa. Itsekin koen joskus sellaista eri tilanteissa, joskus kai ansaitustikin, mutta ne yleensäkin unohtuvat nopeasti. Eikö raivo ole sitä, että naama tomaatin värisenä tullaan huutamaan tms.
 5. Kylmää terästä

  Topi Raitasen vauhti kiihtyy

  Kuulostaa ihan amerikkalaisten menolta, tuo autolla joka paikkaan ja mahdollisimman vähän kävelyä. Jos vain on aikaa, menen mielelläni isoon markettiin pyörällä tai jalkaisin, ja jättimarketissa tulee kuin huomaamatta mukavasti ns. hyötyliikuntaa kun kaikki on isolla alalla eikä millään tahdo löytää jotain tuotetta. Noh, jos on pitkä ostoslista, pitää mennä autolla, jotta saa kaiken tuotua kerralla kotiin. En tiedä, minimoiko joku Topi Raitanen tai muu kilpajuoksija kävelemisen ja muun vastaavan ja keskittyy treenien sivussa puhtaasti lepoon.
 6. Kylmää terästä

  Topi Raitasen vauhti kiihtyy

  1950-lukuhan oli hyvää aikaa suomalaisessa juoksu-urheilussa, vaikka massat eivät kai fiilistelleet maratoneilla. Karvonen oli kuitenkin maailman parhaita maratoonareita. Olavit tekivät ME:n jne. Olympiavoitot toki jäivät tuolloin saavuttamatta. 60-luku oli vaikeampi vuosikymmen, mutta porukoilla oli pohjakuntoa 70-luvun alussa tapahtuneeseen läpimurtoon.
 7. Kylmää terästä

  Topi Raitasen vauhti kiihtyy

  Se oli kai sitä kuuluisaa aikaa, kun hiihdettiin kouluun.
 8. Kylmää terästä

  Topi Raitasen vauhti kiihtyy

  Miten omat lapsenne/lapsenlapsenne? Kävelevätkö, pyöräilevätkö, juoksevatko vähän joka paikkaan vai menevätkö autolla? Pelaavatko pihalla/kentällä/metsässä palloa, yleisurheilevatko vai pelaavatko pleikkaria sisällä? Nämä jutut lähtevät ruohonjuuritasolta ja moni meistä voi vaikuttaa. Oman pojan kanssa käydään jatkuvasti köydenvetoa ruutuajasta ja muista harrastuksista, eikä se tietty ole helppoa. Onneksi ainakin päiväkodissa ollaan suht. paljon ulkona, juostaan pihalla ja ihmetellään luontoa.
 9. Mutta tosiaan esim. Ruotsista löytyy tällä hetkellä parempia naisjuoksijoita noille matkoille ja suomalaisistakin Eriksson kepitti Vainion vitosella. Kunto on hyvä, mutta kaikki on suhteellista.
 10. Toisaalta Ruotsi-Suomi-maaottelussa Vainio jäi vähän muiden jalkoihin kohtalaisista ajoista huolimatta, joten hyvä pitää jalat maassa.
 11. Kylmää terästä

  Suomi-Ruotsi maaottelu 31/8-1/9.

  Muistan toki tuon Kalevan kisojen 1500 metrin juoksuun liittyvän kritiikin. Se ei tosiaan liittynyt maaotteluun.
 12. Kylmää terästä

  Suomi-Ruotsi maaottelu 31/8-1/9.

  Yleisurheilun rikkaus ja vitsaus on, että se on tulosurheilua. Kun tulos rävähtää tulostaululle, sitä ihan väkisin mielessään alkaa suhteuttamaan johonkin. Se on iso osa lajin mielenkiintoa. Myönnän, että seuraan jonkin verran tilastoja. Nuorempana se oli jopa hyvin tärkeää. Turhinta mutta hauskinta mahdollista tietoa. Toisaalta huono tulos voi masentaa ja olla pettymys, vaikka itse kisa olisi hyvä. Esim. joukkueurheilussa ei ole tätä ongelmaa. Jos katson jalkapallo-ottelua, en ehkä osaisi sanoa, onko kyseessä jokin divarijuttu vai MM-finaali, ellei se kävisi ilmi muista puitteista. Joo. En muista, että vuosi sitten suomalaisia mailereita olisi parjattu. Ehkä olen lyönyt tyhjän pääni jossain välissä. Historia opettaa ainakin sen, että vanhoja muistetaan ja muistellaan kuitenkin, vaikka sitä hetki sitten kuinka turhana pidettiinkin.
 13. Kylmää terästä

  Suomi-Ruotsi maaottelu 31/8-1/9.

  Mihin vedetään historian ja ei-historian raja? Onhan jo mainittu Raitasenkin suoritus osa historiaa, jota nyt tässä ketjussa siis muistellaan. On totta, että katse pitää suunnata tiukasti tulevaan, mutta menneistä voi yrittää ottaa aina opiksi. Ehkäpä se on syy, miksi vanhoja voi joskus muistella.
 14. Kylmää terästä

  Suomi-Ruotsi maaottelu 31/8-1/9.

  Tässä kohtaa sopii kommentoida, että oletteko omalta osaltanne pyrkineet siihen, että jälkeläisenne harrastaisivat tai edes seuraisivat yleisurheilua? Vain harva tietysti tulee menestymään mitenkään merkittävästi eikä tietty muissakaan lajeissa välttämättä vikaa ole, mutta aika usein voivotellaan, että joukkuelajit vievät... Pitää muistaa, että melkein jokainen voi jollain tavalla vaikuttaa asioihin.
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy