Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Kylmää terästä

Jäsenet
 • Content count

  2 077
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

179 Excellent

Converted

 • 10km
  39.30 maantie
 • Puolimaraton
  1.34
 • Maraton
  3.18

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kylmää terästä

  10 000m..

  Onhan se aina mainitsemisen arvoinen suoritus, kun suomalainen alittaa kympillä 29 min.
 2. Kylmää terästä

  MM Jääkiekko Tanska

  Olisihan se tapaus jos Sveitsi tulisi - ei ihan mutta melkein - puskista ja voittaisi. Suomi kulki pitkän ja katkeran tien ensimmäiseen voittoon. Edes talvisodan henki ei ole tuonut kuin yhden senkään jälkeen. Eiköhän siis olisi Ruotsin heiniä, tuo voittaminen.
 3. Kylmää terästä

  MM Jääkiekko Tanska

  Raha on tietty asia, joka Sveitsin ollessa kyseessä liitetään asiaan kuin asiaan. Mutta pysyykö kaivoon kannettu vesi? Jääkiekkokulttuuri on kuitenkin varmaan toisella tasolla meillä. Lätkä nauttii meillä varauksetonta suosituimman lajin asemaa ja iso osa pojista haaveilee ammattikiekkoilijan urasta. Harrastajia on varmasti paljon enemmän kuin Sveitsissä. Sveitsissä jalkapallolla lienee suunnilleen sama asema. Ns. talvilajeista alppihiihto lienee ykkösjuttu.
 4. Kylmää terästä

  MM Jääkiekko Tanska

  Kanadalaisille katsojille nämä kisat ovat varmaankin yksi hailea kansainvälinen turnaus. Sveitsissä sen sijaan lajille voi tulla uusia ystäviä, mene ja tiedä. Eikös olympialaisissakin ollut Saksan joukkue yllättäjänä. Ihan piristäviä ja kiinnostavia juttuja, kun ajatellaan minkä verran esim. Suomessa panostetaan lajiin vs. jokin Sveitsi.
 5. Kylmää terästä

  MM Jääkiekko Tanska

  No sittenhän hommassa on jokin tolkku. Olisi tapahtuman mitätöintiä ja yleisön aliarviointia näyttää vain omien otteluita.
 6. Kylmää terästä

  MM Jääkiekko Tanska

  Aika tylyä. Kisat vasta oikeasti alkavat, kun ne suomalaiselta peruskatsojalta ovat ohi.
 7. Kylmää terästä

  MM Jääkiekko Tanska

  Olen seurannut kisoja lähinnä teksti-tv:n kautta. Eikö ilmaiseksi näy elävää kuvaa kuin Suomen joukkueen ja kulloisenkin vastustajan edesottamuksia? Lajifani joutuu maksamaan?
 8. Kylmää terästä

  MM Jääkiekko Tanska

  Jos Suomi putoaa, eivät kisat enää kiinnosta?
 9. Kylmää terästä

  Kaikkien aikojen paras kestävyysjuoksija

  Ketjussa on näköjään saivarreltu siitä, onko esim. 800 metriä kestävyysmatka. Useinhan kestävyysjuoksujen mainitaan olevan 800 metristä ylöspäin. Tai sitten 800 metriä, 1500 metriä ja ehkä vielä 3000 esteetkin ovat ns. keskimatkoja. 5000 metriä on kaiketi jo selkeästi kestävyysmatka, ainakin ketjussa mainitun Cooperin testi -ajatelman mukaisesti. Mietiskelin, oliko esim. Sebastian Coe kestävyysjuoksija. Ehkäpä en kokisi häntä sellaisena. Eikä taatusti Juantorena ollut kestävyysjuoksija, vaikka voittikin 800 metrin olympiakultaa. Näin ollen 800 m ja 1500 m ehkä kuuluvat omassa jaottelussani keskimatkoihin, eivät kestävyysmatkoihin. Toisaalta moni 5000 metrin ja 10000 metrin, jopa maratonin huippu on niittänyt mainetta myös 1500 metrillä. Kukako on paras? Ehkäpä tämä suurelle yleisölle tuntematon Kouros on kaikkien aikojen kestävin juoksija, mene ja tiedä. Vai pitäisikö katsoa arvokisoissa menestynein tyyppi tai joku ME-rohmu? Mitenkäs menee vertailu vaikkapa 1920-luvun juoksijoiden ja 2000-luvun juoksijoiden kesken? Lieneekö järkeä tehdä listaa tai edes yrittää julistaa paras...
 10. Kylmää terästä

  Johanna Peiposen vauhti kiihtyy

  YLE on kyllä kiitettävällä tavalla näyttänyt perinteisiä suomalaislajeja, kuten yleisurheilua ja hiihtoa, joten kai tällainen yksi moka voidaan antaa anteeksi. Eiköhän ensi keväänä taas maastojuoksu näy.
 11. Kylmää terästä

  Talviurheilukausi 2017-2018

  Hyvä juttu. Miksipä sitä lopettamaan, kun vielä kulkee. Ja hyvä tienata "eläkerahoja". Mika Poutala sen sijaan on lopettamassa. Ihan kelpo ura on takana.
 12. Kylmää terästä

  MM Jääkiekko Tanska

  Jos on hyvät nettiyhteydet ja osaa striimailla, pienellä vaivalla näkee usein sen, minkä haluaakin, ilman maksukanavia ja sen sellaisia.
 13. Kylmää terästä

  Johanna Peiposen vauhti kiihtyy

  Pointti on kai se, että yle on "aina" näyttänyt maastojuoksun sm-kisat. On kai muitakin juoksutapahtumia joista voisi tulla elävää kuvaa mutta niitä ei näytetä - tosin kisan sm-arvo on otettava huomioon. Nyt kun kisaa ei näytetty, se on juoksu-urheilulle ja yleisurheilulle saavutetun edun menettämistä. Muistan, että kun takavuosina jonain keväänä pitkien matkojen (30 ja 50 km) kisat jäivät televisioimatta, tuli mieleen, että onko lajin tv-statuksen riisuminen käynnistynyt. No onneksi niin ei käynyt ja nekin kisat on sen jälkeen näytetty.
 14. Itse en ihan usko, että kepulikonstit kovin helposti saadaan loppumaan Keniassakaan. Tosin asiat varmaan saadaan selvästi paremmalle tolalle, jos halutaan. Kenia voitaisiin hyllyttää Venäjän tapaan. Noh, kuitenkin noita tyyppejä tulee varmaankin olemaan, jotka pyrkivät vetämään mutkia suoriksi. Aineet voitaisiin sallia, niin kaikki olisivat samalla viivalla, ok, mutta ilmeisesti vielä ainakin joitain vuosia lähdetään siitä, että aineiden käytössä on rajat. Pitäisikö sitten lopettaa niiden urheilujen seuraaminen, joissa porukkaa käryää? Jos tämä urheilu on sen lisäksi tylsä, asia lienee selvä. Jokainen tekee omat ratkaisunsa. Tietty jänisten käytön lopettaminen tekisi ratajuoksuista vähän jännempiä. Tällöin varmaan dopinginkin metkitys olisi vähäisempi, koska taktiikka olisi isommassa roolissa. Tylsyys on joka tapauksessa katsojan silmissä. Esim. jalkapallon huippuottelu voi olla friikille suurta taidetta, vaikka olisi 0-0 -lopputulos. Vähemmän lajiin perehtynyt haukottelee ja menee jääkaapille.
 15. Kai se on viidettä sekin, kun jännittää, kuka seuraavaksi putoaa jalustalta. Toisaalta, jos jotakuta mustavalkoisen maailmankuvan omaavaa henkilöa mitalien uusjako ahdistaa, voi siirtyä seuraamaan lajeja ja tapahtumia, joissa käryjä ei juuri käy. Mehän tiedämme, että monille meistä käry ja siitä nouseva paheksunta tekee urheilijasta (ja lajista?) pahan. Muutoin hän on sankari. Onneksi meidät useimmat on jo koulittu tähän näytelmään. Isokaan käry ei enää vavisuta. Urheilusta voi nauttia muunakin, kuin absoluuttisen rehtinä mittelönä.
×