Helpota elämääsi ja kirjaudu sivustolle

Hei, 
luet sivustoa nyt vieraana. Avaamalla sivulle omat tunnukset pystyt seuraamaan haluamiasi keskusteluja helpommin. Voit osallistua keskusteluun myös vieraana. Silloin kommenttisi menee moderointijonon kautta. Sisäänkirjautuneena se näkyy heti kaikille. Tunnusten luonnin yhteydessä voit käyttää keksittyä sähköpostiosoitetta jos et halua ilmoituksia sinulle tulleisiin kommentteihin yms.

Vieraana löydät uudet viestit valikosta Uudet viestit -> Juuri nyt. 

Kylmää terästä

Jäsenet
 • Content count

  1 578
 • Liittyi

 • Last visited

About Kylmää terästä

Converted

 • 10km
  39.30 maantie
 • Maraton
  3.40
 1. Hommaa ne uudet sukset+sauvat ja hio tekniikka ensin kohdalleen. Sitten vasta on aika testailla hiontoja ja kuvioita.
 2. Olen joskus yrittänyt sulattaa muovia kantteihin. Ei ole pysynyt. Kantteja ei ymmärtääkseni pysty kunnolla korjaamaan. Jos etelässä asustelee, on mielestäni syytä olla sorasukset lenkkeilyyn. Jos ostaa uuden parin, niin sittenhän vanhan voi jättää tällaiseen tarkoitukseen.
 3. Jos sukset ovat koko ajan naarmuilla huonojen baanojen tähden ja kulkee kisoissa, kannattaisiko olla erikseen sukset harjoitteluun/lenkkihiihtoon ja erikseen kisoihin? Minulla on osin eri kalusto kisoja varten ja osin eri kalusto tavalliseen hiihtelyyn. Tosi huonolle on ns. sorakelin suksia. Hiomalla saa osan naarmuista ja ruhjeista pois, mutta esim. kantit menevät äkkiä peruuttamattomasti pilalle jos on kiviä ladulla. Se on tietty jokaisen oma asia, miten haluaa panostaa kisavälineisiin. Kuntohan kasvaa myös huonoilla suksilla hiihtäessä.
 4. Viihde erikseen ja urheilu erikseen? Jos urheilulajista tulee liian viihdyttävä, se voi lakata olemasta urheilua ja viitata kintaalla tiukkapipoisiin sääntöihin saadakseen maksimaalisen rahallisen hyödyn? Yleensä siis on kai menty toisinpäin, ja viihdelaji on pyrkinyt aidoksi urheiluksi. Omat säännöt on toki paras pyrkiä säilyttämään ettei tule ikäviä ylläreitä.
 5. Kiitos vinkistä. Juuri nyt ei budjetti kestä Garmin 920XT:tä, mutta heti jos siinä suhteessa kirkastuu, pyrin hommaamaan laitteen. Tosin markkinoille tulee tietty koko ajan vastaavia ja tekniikka kehittyy. Mukavasti mentiin taas ohi aiheen, mutta sehän kuuluu asiaan.
 6. Ok. Suositeltaa minulle jotain GPS-kelloa. Olen tällainen hiihtäjä-juoksija. Rahatilanne ei tosin ole juuri nyt paras mahdollinen. On minulla toki kokemusta sykemittareista ja älypuhelimen sovelluksista. Itse puolestani suosittelisin juoksurattaita niille juoksijoille, joilla on pieni lapsi. Tuollaiset rattaat ovat olleet minun 25-vuotisen juoksu-"urani" kenties paras hankinta.
 7. Noh, käytän verkkareita ja juoksen. Olen sinut tämän asian kanssa. Tai ainakin nyt sitten juoksen, sikäli kun akilles ei pahemmin kipuile. Trikoita olen käyttänyt kisoissa. GPS-juoksukello on hankkimatta, mutta se on hankintalistalla. Oranssit asicsit ovat hienot. Värillä on väliä. Sukset ovat kauniita ja niitä on pakko hypistellä joskus, vaikka lumet ovat jo sulaneet. Tällaiset pienet asiat piristävät elämää. Kuka hypistelee mitäkin.
 8. Hiihto ja pyöräily ovat aina olleet enemmän tai vähemmän välineurheilua. Juoksustahan yritetään tehdä väkisin välinelajia. Aikaisemmin riitti pelkät suht. simppelit juoksukengät. Nykyään ne ovat kieltämättä houkuttelevan näköisiä ja värimaailma on tarkkaan harkittu. Muistan, kun aloittelin juoksuharrastusta 90-luvun alussa. Silloin taisivat lenkkarit olla enimmäkseen tylsän valkoisia. Oli niissä jokin sininen tai musta raita jossain kohdassa. Nyt minulla on hohtavan oranssit Asicsit käytössä. On villityksiä, kuten barefoot-tossut viitisen vuotta sitten. Tai sitten mielettömän tehokkaat vaimennukset. Ennen oli verkkarit. 70-luvulla ne olivat mattapintaiset, sitten kiiltäväpintaiset. Nykyään käytetään trikoita, jotka näyttävät hyvältä melkein jokaisen päällä, ellei sitten kyseessä ole kaltaiseni vääräsäärinen äijä. On useamman satasen maksavat urheilukellot ja juoksureput, juoksuhanskat ja juoksupäähineet, joita ilman ei tule toimeen. Kakaran voi laittaa juoksurattaisiin, jos haluaa nassikan mukaan lenkille.
 9. Niin juuri, markkinakoneisto jyrää. Mutta jos joku keksisi rakettikengät (jotka antavat vaikka prosentin edun muihin nähden), huiput ottaisivat ne varmaankin käyttöön, jos nyt joku niillä selkeästi tekisi kovan tuloksen. Kun muovisukset tulivat 1974, ei mm-hiihtojen jälkeen kenelläkään ollut epäselvyyttä, millä jatkossa hiihdetään, vaikka ennen kisoja niitä vähäteltiin, ainakin Suomessa. Vastaavaa mullistusta kenkien osalta tuskin on tulossa. Valmistajille joka tapauksessa on tärkeintä, että massat ostavat heidän tuotteitaan.
 10. Jos Karhun lenkkarit hiilikuitulevyineen olisivat olleet selvästi muita edellä, ne olisi kai otettu vakavasti ja niillä olisi murskattu ennätyksiä. Ei kai Karhu olisi saanut niin hyvin piiloteltua uljasta keksintöään, että se piti nyt keksiä uudestaan toisen valmistajan toimesta. Ymmärtäkää, että tämä rummutus kengän isosta roolista näissä kohujuoksuissa on markkinamiesten tekosia. Yhtä kaikki, Nike kerää nyt hyvin rahaa tossuillaan. Vaan kaipa se on ihan hyvä kenkä, joskaan tuskin oleellisesti muita parempi.
 11. Ainakin lasten tulo on vaikuttanut merkittävästi liikuntaan ja kaikkeen harrastamiseen. Tenavien menot ja harrasteet ajavat omien edelle. Juoksukärry on jonkin verran antanut mahdollisuutta lenkkeillä, mutta esim. 3 tunnin alittamisen tavoitteesta maratonilla olen jo luopunut. Tietysti juoksemaan voi mennä kun on sopiva aikarako, mutta aika ei ole ainoa hupeneva resurssi, vaan myös energiaa on vähemmän käytössä kuin ennen muinoin. Muuten kyllä kumppani suhtautuu positiivisesti urheiluuni, vaikka hän itse ei lenkkeile.
 12. Sama voisi tietysti koskea melkein mitä hyvänsä urheilulajia tai harrastusta, johon aletaan suhtautua vähänkin vakavammin. Sukulaismies käytti aikansa ja rahansa lentokoneiden rakentelun ja lentämisen parissa => eukko lähti.
 13. Olen samaa mieltä, että monessa lajissa pääsy yleisurheilun mm-kisoihin on yhtä iso juttu kuin hiihdon mm-mitali. Tosin on tasoeroja, riippuen puhutaanko miesten vai naisten lajeista. Lisäksi myös maratonille tuntuu pääsevän melko helposti, koska viime vuosina on Suomella usein ollut maratoonareita mukana mm-tasolla. Sileiden kestävyysmatkojen edustus vaatii melkein SE-aikoja, mutta yleisesti ottaen pelkkä edustus ei ihan lämmitä. Viime vuosina nuo kisarajojen metsästykset ovat saaneet liikaakin huomiota.
 14. Ei jokainen hiihtäjä eikä jokainen jalkapalloilija ole hehkutuksen arvoinen. Lajeja on vähän turha vertailla ja parhaiden urheilijoiden listat ovat jokseenkin turhia, mutta juhlin lasillisella kuohujuomaa jokaista suomalaista finaalipaikkaa yleisurheilun MM-kisoissa, sen takaan. Pelkkä arvokisoissa edustaminen voi toki olla urheilijalle itselleen uran suurin hetki, mutta jääminen ikuisuuden päähän finaalista tai top 10:stä ei sytytä penkkiurheilijaa, vaikka olisi kuinka tärkeät kisat.
 15. Aika huolestuttava tieto, ettei Eriksson ehkä kilpaile. Koko ura voi olla käännekohdassa. Kettunen oli vaisu, Peiponen hyytyi ja Vainio puuttui kokonaan... Se, ettei MM-kisoissa nähdä kovinkaan monta suomalaista kestävyysjuoksijaa, ei nyt niin harmita, koska tuskin hyviä sijoituksia olisi muutenkaan tulossa, mutta ongelmien runsaus on aika säälittävä juttu. Tosin naisten puolella on sentään ainakin teoriassa potentiaalia, toisin kuin miehissä.