Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Teemu S

Jäsenet
 • Content count

  271
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

116 Excellent

Contact Methods

 • Website URL
  http://kauasjapitkalle.blogspot.fi

Converted

 • Coopperi
  3200m
 • 10km
  -
 • Puolimaraton
  1.28.58 (maran puoliaika)
 • Maraton
  2.58.34
 • Tavoite
  -

Recent Profile Visitors

748 profile views
 1. Nimi oli Piikkiön lähtölistalla, mutta miestä ei viivalla näkynyt. Paheksun 😉
 2. http://kauasjapitkalle.blogspot.com/2018/06/turku-trail-cup-2018-piikkio-trail.html
 3. Teemu S

  Nousumetrit lenkillä

  Strava on sen verran optimistinen nousumetrien suhteen, että en ainakaan lähtisi kavereille leuhkimaan Strava-metreillä. Jos haluat oikeasti tietää jotakuinkin oikein nousumetrit, niin ei auta muu kuin hankkia barometrillä varustettu laite.
 4. Teemu S

  Syöminen ultran aikana

  No, sitten ymmärsin väärin. Muistan vaan, että lihatonta pizzaa ei ollut, joten jäi syömättä.
 5. Teemu S

  Syöminen ultran aikana

  Se oli viime vuonna vmaksin pitsa, joka jäi isännällä itsellään syömättä. Järjestäjien puolesta oli puuroa.
 6. Aivan hyvinhän se meni http://kauasjapitkalle.blogspot.fi/2018/05/nuts-karhunkierros-80km-2018.html
 7. http://kauasjapitkalle.blogspot.fi/2018/05/nuts-karhunkierros-80km-2018.html
 8. Arvostan kovasti, että nimi esiintyy spekulaatioissa, mutta vaikea kyllä keksiä syytä sille. Näytöt on aika heikot.
 9. 2:45 ois aika jämpti 6min/km.
 10. Suomen kisoissa ei ole koskaan meikäläiseltä ainakaan kisan aikana tai maalissa tarkistettu kamoja. Ennen starttia on pitänyt kyllä esitellä pakolliset varusteet. Sinällään tämmöinen "löysyys" tarkastuksessa mahdollistaa kaikenlaisen vilungin, mikäli semmoiseen haluaa ryhtyä. MB:lla istuin puolen tunnin aikasakon viimeisellä checkpointilla, kun olin hukannut reissun aikana puhelimen. En valittanut, noin se kuuluu mennäkin.
 11. Tuosta grammanviilaamisesta kannattaa opetella eroon mahdollisimman nopeasti. Tulee vaan pää kipeäksi miettimisestä turhan takia. Sillä nyt ei ole mitään merkitystä, onko kamaa 200g enemmän vai vähemmän. Oleellisempaa on, että mukana on a) järjestäjän vaatimat ja b) omasta mielestä pakolliset kamat. Kokemuksen myötä nuo b-kohdan kamat sitten vähenevätkin aika minimiin, kun ei tule kannettua "varmuuden vuoksi" mitään oikeasti turhia tarvikkeita mukana. Kaikista hankalinta on arvioida energian määrä edes suunnilleen tontilleen, koska ne ei saisi loppua kesken, mutta maaliin asti ei kannata hirveästi kantaa eväitä mukanaan. Tässäkin helpottaa se, että on jotakuinkin realistinen arvio loppuajasta ja suht täsmällinen tankkaussuunnitelma. Tierrassa aikoinaan olin 120km kisassa, missä ei ollut huoltoa lainkaan, eikä kännykkäverkkoakaan ollut koko matkan aikana. Tuonne piti varata siis aika paljon sekä varustetta että evästä mukaan. Salomonin 12l-liivi oli aika piukassa ja painoi muistaakseni 3,5kg. Ihan sujuvasti senkin kanssa juostiin.
 12. Suklaa sulaa lämpimällä säällä hikiseen liiviin ja sitähän on kiva kaapia sormet tahmaisina sieltä kääreestä. Suklaat kannattaa syödä huoltopöydiltä, ei kantaa mukana.
 13. Jos juomingit on testattu ja toimivaksi todettu, niin sitten ei mitään. Itsehän sen tietää, mikä toimii ja varsinkin, mikä ei toimi.
 14. Aivan hyvä suunnitelma. Semmoinen huomio vaan, että vaikka urheilujuomista ultrilla ollaan montaa mieltä, niin aika moni on niillä pidemmän päälle saanut pötsinsä sekaisin. Varsinkin jos vedät heti alkumatkasta 2-3h väkevää urkkajuomaa, niin kerjäät kyllä vaikeuksia itsellesi. Lisäksi se sokerilitku tod.näk. lakkaa maistumasta jossain vaiheessa, eli kannat mukanasi juomaa, jota et saa alas. Itse en maraa pidemmillä matkoilla käytä urkkajuomia lainkaan, vaan vedän vettä sekä elektrolyyttijuomaa. Kaikki energia tulee geeleistä ja kiinteästä muonasta, niin on myös helpompi kontrolloida energiansaantia.
 15. Juuri tuosta syystä itseänikin hiukan kuumottaa tuo matka. Kävelemällä tuolla ei kunnon tulosta tehdä, vaan juosta joutuu koko matkan. Reittikin on sen verran helppo, että senkään puolesta ei montaa "kävelypätkää" ole tarjolla. Kyllä tuossa vauhtikestävyys joutuu koetukselle.
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy