Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Teemu S

Jäsenet
 • Content count

  273
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

132 Excellent

Contact Methods

 • Website URL
  http://kauasjapitkalle.blogspot.fi

Converted

 • Coopperi
  3200m
 • 10km
  -
 • Puolimaraton
  1.28.58 (maran puoliaika)
 • Maraton
  2.58.34
 • Tavoite
  -

Recent Profile Visitors

857 profile views
 1. Teemu S

  NUTS Ylläs-Pallas 2018

  En arvellutkaan, että olisi helppo reissu, mutta oli se silti vähän turhan vaikeaa. http://kauasjapitkalle.blogspot.com/2018/07/nuts-yllas-pallas-134km-2018.html
 2. Teemu S

  Nousumetrit lenkillä

  Strava on sen verran optimistinen nousumetrien suhteen, että en ainakaan lähtisi kavereille leuhkimaan Strava-metreillä. Jos haluat oikeasti tietää jotakuinkin oikein nousumetrit, niin ei auta muu kuin hankkia barometrillä varustettu laite.
 3. Teemu S

  Syöminen ultran aikana

  No, sitten ymmärsin väärin. Muistan vaan, että lihatonta pizzaa ei ollut, joten jäi syömättä.
 4. Teemu S

  Syöminen ultran aikana

  Se oli viime vuonna vmaksin pitsa, joka jäi isännällä itsellään syömättä. Järjestäjien puolesta oli puuroa.
 5. Aivan hyvinhän se meni http://kauasjapitkalle.blogspot.fi/2018/05/nuts-karhunkierros-80km-2018.html
 6. Arvostan kovasti, että nimi esiintyy spekulaatioissa, mutta vaikea kyllä keksiä syytä sille. Näytöt on aika heikot.
 7. 2:45 ois aika jämpti 6min/km.
 8. Suomen kisoissa ei ole koskaan meikäläiseltä ainakaan kisan aikana tai maalissa tarkistettu kamoja. Ennen starttia on pitänyt kyllä esitellä pakolliset varusteet. Sinällään tämmöinen "löysyys" tarkastuksessa mahdollistaa kaikenlaisen vilungin, mikäli semmoiseen haluaa ryhtyä. MB:lla istuin puolen tunnin aikasakon viimeisellä checkpointilla, kun olin hukannut reissun aikana puhelimen. En valittanut, noin se kuuluu mennäkin.
 9. Tuosta grammanviilaamisesta kannattaa opetella eroon mahdollisimman nopeasti. Tulee vaan pää kipeäksi miettimisestä turhan takia. Sillä nyt ei ole mitään merkitystä, onko kamaa 200g enemmän vai vähemmän. Oleellisempaa on, että mukana on a) järjestäjän vaatimat ja b) omasta mielestä pakolliset kamat. Kokemuksen myötä nuo b-kohdan kamat sitten vähenevätkin aika minimiin, kun ei tule kannettua "varmuuden vuoksi" mitään oikeasti turhia tarvikkeita mukana. Kaikista hankalinta on arvioida energian määrä edes suunnilleen tontilleen, koska ne ei saisi loppua kesken, mutta maaliin asti ei kannata hirveästi kantaa eväitä mukanaan. Tässäkin helpottaa se, että on jotakuinkin realistinen arvio loppuajasta ja suht täsmällinen tankkaussuunnitelma. Tierrassa aikoinaan olin 120km kisassa, missä ei ollut huoltoa lainkaan, eikä kännykkäverkkoakaan ollut koko matkan aikana. Tuonne piti varata siis aika paljon sekä varustetta että evästä mukaan. Salomonin 12l-liivi oli aika piukassa ja painoi muistaakseni 3,5kg. Ihan sujuvasti senkin kanssa juostiin.
 10. Suklaa sulaa lämpimällä säällä hikiseen liiviin ja sitähän on kiva kaapia sormet tahmaisina sieltä kääreestä. Suklaat kannattaa syödä huoltopöydiltä, ei kantaa mukana.
 11. Oulanka-Basecamp väli on pitkä ja siinä saattaa tehdä juomien kanssa tiukkaa. Toki joesta saa täytettyä, joten tuskin siellä janoon kuolee. Itse varaan tosiaan 3x0,5l pulloa mukaan ja tuolle em. välille täytän sen kolmannenkin. Muut etapit pärjää kyllä litran juomisilla, kun ei kerran hellettä ole. Ajattelin vetäistä tällä kertaa kisan pelkillä geeleillä ja huoltopöytien antimilla. Yleensä olen vetänyt vuoronperään geeliä ja jotain kiinteämpää, mutta nyt siis toisenlaisella taktiikalla. Katotaan kuinka käy.
 12. Sama setti kuin vmaksilla. Mä tosin jätän dropbagin, mutta lähinnä jonkun yllättävän katastrofin (piilolinssi tippuu, kakka tulee housuun, kenkä hajoaa tjms.) varalle, mutta lähtökohtaisesti en dropbagia aio käyttää, enkä ylimääräistä kamaa kantaa mukana.
 13. Ikävä kyllä ottaa tuommoisilta kavereilta pataan, kun itse on mukamas vähän harjoittelutkin.
 14. Teemu S

  Bodom Trail 4-5.5.2018

  Yhden isogeelin nappasin jossain 10km kohdilla. Lähinnä varmuuden vuoksi. Ekan kierroksen jälkeen hörppäsin mukillisen urkkajuomaa huoltopöydältä, mutta siinäpä se sitten olikin. Onneksi ei ollut kovin kuuma, muuten ei noin vähillä nesteillä olisi selvinnyt.
 15. Teemu S

  Bodom Trail 4-5.5.2018

  Kompensoin hidasta juoksuvauhtia nopealla raportoinnilla. Blogissa lisää.
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy