Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Mikko84

Jäsenet
 • Content Count

  17
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

Converted

 • Coopperi
  3750m
 • 10km
  maantie 34.35
 • Puolimaraton
  1.16.00
 1. Mikko84

  Punttisaliharjoittelu hiihtäjälle

  Lihaskestävyysharjoittelua en ole tehnyt lainkaan kuntosalilla. Ainoat liikkeet mitä olen viime vuosina tehnyt kestovoimatyyppisesti ovat lähinnä vain keskivartaloa vahvistavat liikkeet. Lihaskestävyysharjoittelu kannattaa tehdä hiihtämällä tai rullahiihtämällä, jotta liikeradat yms. ovat mahdollisimman lajinomaisia. Olen edelleen sitä mieltä, että kuntosalilla kannattaa hakea nopeutta ja hyvää hermotusta valmistautuu sitten mille matkalle tahansa. Kuntoilijalle se sitten on aivan sama mitä tekee, mutta jos "isoa" kovaa aikoo hiihtää niin hermostollisesti ja nopeudellisesti on oltava hyvässä kunnossa!
 2. Mikko84

  Hiihtokilometrit kaudella 2011-2012

  Hiihtokilometrejä on tällä hetkellä noin 100 km. Viime vuotta olen jäljessä noin pari tuhatta kilometriä :D Tarkoituksella olen pysynyt poissa ladulta, koska kilpaura on ainakin tällä hetkellä ohi. Kuntoilu on tapahtunut muilla lajeilla. Ensi viikosta lähtien yritän hiihtää enemmän ja tavoitteeksi voisin asettaa 1000 km!
 3. Mikko84

  Punttisaliharjoittelu hiihtäjälle

  Hiihtäjän voimaharjoittelussa kannattaa mielestäni panostaa ensin riittävään perusvoimatasoon. Sitten kun riittävän hyvä voimataso on saavutettu, niin tekisin salilla lähes ainoastaan maksimivoimaa ja räjähtävää voimaa. Nämäkin harjoitukset tulisi tehdä mahdollisimman lajinomaisesti. Sitten vielä säännöllisesti keskivartaloa ja lantiota vahvistavaa harjoittelua.
 4. Myyn kolme paria Karhun Volcan kilpasuksia. Sukset ovat vuosimallia 2010. Kaikki sukset ovat olleet kisakäytössä ja ovat hyvässä kunnossa. Sukset soveltuvat 60-70 kg painavalle hiihtäjälle. Tässä tarkempia tietoja suksista: 1. Karhu Volcan Skating, pituus 188 cm, hionta 7, pakkaskelin yleissuksi 2. Karhu Volcan Skating, pituus 188 cm, hionta 6, pakkaskelin suksi 3. Karhu Volcan Classic, pituus 197 cm, hionta 6, pakkaskelin helppohiihtoinen suksi Kaikki sukset ovat rottefellan r3-siteellä. Sukset sijaitsevat Jyväskylässä, mutta toimituskin muualle onnistuu. Hinta 150 euroa/pari! Yhteydenotot yksityisviestillä...
 5. Mikko84

  Hiihtokilometrit kaudella 2011-2012

  Tämän kommentin suhteen on helppo olla samaa mieltä. Jos kuitenkin kansalliseen kärkeen haluaa, niin reenimäärän pitää vuositasolla olla vähintään 700h.
 6. Mikko84

  hiihtäjän tehoviikko/määräviikko

  Mielestäni henkilökohtaiselle valmentajalle ja yksilölliselle valmennusohjelmalle ei ole tarvetta 12-vuoden iässä. Monipuolinen ja mukava perusliikunta riittää kesäisin vallan mainiosti. Mm. pallopelit, yleisurheilu ja suunnistus ovat hyvää perusliikuntaa kesäkaudelle. Näissä lajeissa tulee monipuolisesti nopeutta, kimmoisuutta, voimaa ja kestävyyttä. Hiihtotekniikan opetteluun kannattaa myös panostaa nuoresta lähtien. Toivottavasti jokaisesta seurasta löytyy asiantuntevia ohjaajia tekniikan opetukseen. Lisäksi seuran yhteisharjoitukset kannatta pitää ohjelmassa mikäli niitä järjestetään. Syksyllä ja talvella ehtii tehdä varsinaista hiihtoharjoittelua riittävästi! Lisäksi liikunnan on oltava tuossa iässä mukavaa, jotta harrastus jatkuu aikuiseksi asti. Itse olen saanut tällä tavalla säilytettyä liikuntaharrastuksen ja kilpailun aikuiseksi asti. Varsinainen erikoistuminen maastohiihtoon tapahtui vasta parinkymmenen ikävuoden paikkeilla. Kunnollisen hiihtoharjoittelun aloitin noin 16-vuoden ikäisenä.
 7. Mikko84

  Hiihtokilometrit kaudella 2010-2011

  Hiihtokausi loppui omalta osalta sunnuntaina. Pikaisen laskutoimituksen jälkeen sain kilometrimääräksi 4030 km. Tämä flunssa, joka vaivaa edelleen, olisi saanut tulla myöhemmin, sillä se pilasi viimeiset kisat. Nyt on sitten siirtymäkauden ja levon aika. Toukokuussa alkaa valmistautuminen uuteen kauteen.
 8. Mikko84

  Latua prkle!

  Täällä Jyväskylässä näkee välillä latua väärään suuntaan hiihtäviä. Viimeksi hiihtolomalla joku "viisas" laski ylämäkeä alas ladulla kun itse olin kiipeämässä ylös. Siinä tuli sitten tosi kiire väistää, mutta onneksi ehdin ja onnettomuudelta vältyttiin.
 9. Mikko84

  Voiteluohjeita kaivataan

  Minulla oli tänään pitona pohjaliisteri, jääkelin liisteri (toko viola), pari tippaa tokon multiviolaa ja vielä päällimmäisenä kelin mukainen purkki, jotta liisterit eivät vie luistoa. Tällä "tällillä" tänään seinäpito ja luistokin tosi hyvä.
 10. Mikko84

  Hiihtokilometrit kaudella 2010-2011

  Hiihtokausi varmasti jatkuu vielä pitkään, mutta minä lopetan oman hiihtokauteni hyvin todennäköisesti 27.3 ellei ihmeitä tapahdu. Harjoittelu ei muutenkaan ole mitään kilometrien keräilyä, koska tavoitteena on hiihtää mahdollisimman kovaa matkat 10-50 km.
 11. Mikko84

  La 5.3

  Hiihtoa verryttelyksi ja 60 km kisa.
 12. Mikko84

  Hiihtokilometrit kaudella 2010-2011

  Tällä hetkellä kilometrejä kasassa reilusti yli kolme tonnia. Ihan tarkkaa lukua en tiedä, mutta kolmen viikon päästä pitäisi olla kasassa nelisen tonnia ja toivottavasti kauden parhaat hiihdot edessä...
 13. Mikko84

  Helenanhiihto 2011

  Minäkin kävin tänään hiihtämässä Helenan hiihdoissa kauden ensimmäisen ja viimeisen massahiihdon. Järjestäjät onnistuivat järjestelyissä hyvin, enkä keksi heti mitään suurempaa parannettavaa. Huolloista en osaa sanoa mitään, koska en sitä käyttänyt. Hiihdon jälkeen hiihtäjät pääsivät saunaan ja uimaan sekä syömään. Reitti on kuntohiihtäjälle sopivan helppo, mutta kilpahiihtäjälle turhan tasainen. Reitillä on muutama pieni nousu ja muuten on tosi tasaista.
 14. Mikko84

  Hiihtokilometrit kaudella 2010-2011

  Tässä vaiheessa kautta lähempänä kahta tuhatta kuin tuhatta. Tarkkoja kilsoja en ole laskenut...
 15. Mikko84

  Treeniohjelmaa

  Pääsääntöisesti kun tekee kaksi kestävyysharjoitusta päivässä, niin alkaa kovuutta löytyä matkalle kuin matkalle :D
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy