Jump to content
Juoksufoorumi.fi


226

Jäsenet
 • Content count

  2 369
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  7

About 226

 1. dubbel trippel MM Liettuva

  Saatiin MM kisapaikka, vaikka parantamisen varaa meidän suoritukseen jäi noin 20 minuuttia, etenkin uinnissa. Heinäkuun loppuun mennessä pitäisi ottaa paikka vastaan tai luopua siitä. Vähän turhan hintava on tuo ötillö, mutta minulla vauhti hyytyy joka vuosi ja lajissa taso nousee, joten voi olla vähän its now or never. Hieno kisa tämä Sveitsin Engadin oli. Juoksureitti on tosi rankka. Melkein pelkkää nousua ja laskua, mutta ei mitään älytöntä kivikkoa kuitenkaaan. Noin 5 tunnin kohdalla tuli kova ukkonen ja järjestäjät sulkivat uinnit. Vain 8 ensimmäistä paria oli siinä vaiheessa uinut kaikki osuudet. Meiltä jäi viimeinen 750 m uinti pois kun oltiin 10. Monilta jäi myös 2. Viim. 1400m uinti pois. MM kisapaikkoja oli jaossa kolme miesten sarjassa, mutta 10 sakissa oli jo 7 muualta paikan saanutta. Tämä oli viimeinen karsintakisa v. 2017.
 2. dubbel trippel MM Liettuva

  Saatiin MM kisapaikka, vaikka parantamisen varaa meidän suoritukseen jäi noin 20 minuuttia, etenkin uinnissa. Heinäkuun loppuun mennessä pitäisi ottaa paikka vastaan tai luopua siitä. Vähän turhan hintava on tuo ötillö, mutta minulla vauhti hyytyy joka vuosi ja lajissa taso nousee, joten voi olla vähän its now or never. Hieno kisa tämä Sveitsin Engadin oli. Juoksureitti on tosi rankka. Melkein pelkkää nousua ja laskua, mutta ei mitään älytöntä kivikkoa kuitenkaan.
 3. dubbel trippel MM Liettuva

  Ensi viikonloppuna olisi tarjolla triplan MM-kisatkin. Siellä kärki menee noin 33 tuntiin. On se kova suoritus vaikka tekisi 48 tunnissa. Minulla ei ole triathlonia tälle kesälle. Meni hiihtokausi niin pitkäksi. Ensi viikonloppuna kesän pääkisa, Engadin swimrun Sveitsissä.
 4. Onnitteluja Nooralle ja Jyrkille. Nooralla huima tulosparannus alle vuoteen ja Jyrki vanhoilla päivillä vielä 240 kerhoon. Kisojen tulostaso etenkin naisten kärki tosi kova ja miehissäkin neljä ekaa kilometrin välein.
 5. Avataan Suomen joukkuetuloksen kilometriveikkaus: miehet 720 km ja naiset 640 km. Sää näyttäisi varsin optimaaliselta, joten sen puoleen ei tarvitse mitään hellekertoimia. Tietenkin noin isoilla joukkueilla tulee väkisinkin positiivisia ja negatiivisia suorituksia, etenkin kun kyseessä on MM-kisa, jossa otetaan vähän enemmän riskiä ja saatetaan myös katsella vähän liikaa muiden menoa. Tsemppiä kaikille matkaan. Pientä jarruttelua ensimmäisen 12 tunnin aikana, niin on kivempaa juosta seuraavat 12 tuntia.
 6. Onnitteluja Henrille ja Maijalle. Kovia tuloksia kovassa seurassa. Henkka on osoittanut mahdolliseksi sen, että vähän vanhempanakin voidaan vielä nousta huipulle ilman kilpajuoksutaustaa. Täytyy myöntää, että olen kyllä pitänyt tuollaista aika mahdottomana noin lyhyillä matkoilla.
 7. Tuli vielä eilen illalla klo. 22.00-23.30 avattua ja päätettyä tämän talven laskettelukausi. Vuokatissa autolla ylös ja laskettelemalla alas. Kolme laskua, joista yhdellä olin kuskina. Voi olla, että ei tule minulle enää toista kertaa, jolloin Vuokatin eturinteet pystyy laskemaan yhtä soittoa ylhäältä alas kesäkuun 4. päivä. Aina siellä on kesäkuussa lunta, mutta melko pieninä läntteinä joissain varjopaikoissa.
 8. Ironman suomeen

  Jos jaossa olisi Konan täydenmatkan paikkoja pojat 50 v sarjassa, niin voisi kiinnostaa. Ja silloinkin olisi monta muttaa matkassa kisapaikan vastaanottamisessa. Yleisesti ottaen tämä koko Ironman -brändi nostaa minulla vähän karvoja pystyy. Ensinnäkin tuotesuojataan sana, jota muut eivät saa käyttää, lisäksi perustetaan oma MM-kilpailu tai kaksi omaa MM-kilpailua, joilla kilpaillaan mm. ITU:n MM-kilpailujen osanottajista. Kolmanneksi vielä huomasin kestävyysurheilusivustolta, että suora lainaus: "Vielä Donia kovempaa vauhtia Ironman-matkalla on maailmassa pitänyt Jan Frodeno, joka urheili viime heinäkuussa ajan 7:35:39. Kilpailu ei kuulu viralliseen Ironman-sarjaa, joten tulos ei kelpaa ME-tilastoon." Kyllä tällaisessa kestävyyslajissa pitäisi kilpailla siitä kuka on mitenkin hyvä, eikä siitä kuka ostaa kauneimman kiiltokuvan harjoituspäiväkirja väliin.
 9. Juomat aina juosten, mutta jos olen syönyt jogurttia tai puuroa, niin sitten kävellen. Espoossa 2016 en kävellyt edes huoltopisteellä, enkä käynyt kuin kerran kusella ja toinen nopea pysähdys oli kenkien vaihdossa. Sen puoleen minun hitaimman ja etenkin kolmanneksi hitaimman kierroksen aika onkin melko mahdoton koskaan rikkoa. Ja varmuuden vuoksi todetaan vielä, että eihän siinä kisattu hitaimman kierroksen ajasta vaan parhaasta kokonaismatkasta. Eikä minullakaan ollut mitään muuta tavoitetta kuin mahdollisimman hyvä lopputulos.
 10. Neljä kertaa olen juossut 24 h kisan, joista kaksi Espoossa ja kaksi ulkona (Torino ja Kaustinen). Tavoitteena on aina ollut juokseminen alusta loppuun, mutta ensimmäisessä E24 kisassa jouduin jossain vaiheessa turvautumaan kävelyyn. Silloin kävelyn jälkeen juoksun jatkaminen oli aina tosi vaikeaa, mutta kävely auttoi henkisesti kun olin niin romuna. En usko, että olisin juoksu-kävelyllä saavuttanut ennätystulosta, koska uskon, että kävely ei olisi kovin paljon juoksuvauhtiani parantanut. Ei alkumatkasta, eikä loppumatkastakaan. Spartathlonissa tuli käveltyä ylämäkiä enemmänkin. Kovavauhtisella juoksijalla voi hyvinkin olla juoksu-kävelystä apua, kun pystyy pitämään juoksussa vähän parempaa vauhtia ja se sallii sitten hitaampia kävelypätkiä ja säästää juoksujalkoja toiselle puolikkaalle, joka voisi pelkällä juoksulla koitua kohtaloksi.
 11. Tänään oli todennäköisesti tämän talven viimeinen hiihto, kiitos pakkasyön ja noin 50 cm paksun järven jään. Oli kyllä huiman pitkä hiihtokausi, 13.11-24.5. Kilometrit yhteensä 2526 km, josta vapaata 1383, pertsaa 803 ja metsäsuksilla 340 km.
 12. Tuo videollakin näkyvä välillä upottaa välillä kantaa, on melko hankala vaihe. Koskettaa etenkin kärkipäätä, kun ei ole valmiita askelia. Sumusta päätellen v. 2014 oli tätä kertaa kylmempi, joten nyt voi kantaa paremmin.
 13. Jos on oikein kylmä yö ja aamu, niin hanki kantaa juoksijaa jonkun aikaa, jopa puolille päivälle. Mahdollisesti varjossa pitempäänkin. Isojalkaisten keijukaisten unelmakeli.
 14. Naiskilpailijoille hyviä ja huonoja uutisia. Hyvät uutiset, tänä vuonna ei ole ollenkaan munahankia. Huonot uutiset, koko matka mennään ihan hirveessä pimppihangessa. Ei sentään, vaan lumet sulavat hirmuista vauhtia, mutta samalla veden määrä joka paikassa lisääntyy.
 15. Asustelen täällä jääkarhujen keskellä Suomussalmella ja hiihtokausi jatkuu vielä ensi viikolle asti. Mittauspaikoilla esitetyt lumenpaksuudet ovat näin keväällä ja etenkin näin pitkällä keväällä pelkästään yhden mittapisteen osalta päteviä. Lunta täällä on maassa jossain paikoin 40 cm ja jossain paikoin ei yhtään, riippuen siitä miten aurinko ja kasvillisuus pääsevät vaikuttamaan. Arvelisin, että Karhunkierroksella on parin viikon päästä monessa paikassa täysin lumetonta ja toisissa paikoissa jopa 30 cm lunta. Pohjoisrinteet ovat lumessa ja etelärinteet paljaat. Voisin veikata, että jokivarren polku on lumesta vapaa. Märkää tietenkin on joka paikassa missä ei ole hiekkamaata.
×