Jump to content
Juoksufoorumi.fi

levox

Jäsenet
 • Content Count

  367
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

12 Good

Profile Information

 • Gender
  Male

Converted

 • Coopperi
  3320/-10 (80-luku: 3400)
 • 10km
  40min/-10 (80-luku: pururadalla ~38.50)
 • Puolimaraton
  1:27.xx/-11 (80-luku: pururadalla 20km/1:22)
 • Maraton
  4kpl 2010-2011, 3.15 - 3.18
 • Tavoite
  kunnon ylläpitoa lenkkeillen, talvella hiihto

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. levox

  Teemu Virtanen 24H ME-yritys

  Matkavauhti ollut alle 3min/km, koska juottotaukojakin on pidetty. Luistelutyylillä tuohon ei ilmeisesti ole mahdollista päästä, vaikka olisi samaan tapaan jäädytetty luistelu-baana.
 2. FIS kielsi sähköisesti sädettävät kone-siteet/Hiihtäjälehti. off-topikkia: Tasuri/diagonaali siirtymisiä helpottamaan pitäisi tehdä napista lyhentyvä/pidentyvä sauvankahva. Fis kieltäisi senkin, mutta eipä harrastelijoiden tarvitsisi sellaisesta välittää.
 3. Testaajat hehkuttelivat, että move-side parantaa etenkin skini-suksen toimivuutta. Mutta tuleeko FIS jälleen jarraamaan kehitystä?Veikkailen kuitenkin, että teki FIS mitä hyvänsä, elektroniikka tulee hiihtokalustoonkin.
 4. Rottefellanilta tulee tänä talvena Move-side, jossa siteen paikkaa voi säätää jopa hiihdon aikana, vaikkapa jyrkempään ylämäkeen. Lisäksi siihen on kehitteillä sähköinen toiminta, jolla sidettä voi napsutella sauvan kahvasta eteen- ja taaksepäin. Prototyyppi oli esillä jo viime talvena jossain messuilla (uusin Hiihtäjä-lehti).
 5. levox

  Yhdistelmähiihto poistuu

  Nykyisen kaltaista yhdistelmähiihtoa combi-monoineen tuskin kukaan jää kaipaamaan. Hyvä päätös. Aiheen sivussa olevaan keskusteluun: Perinteisen tyyli ei kyllä ole mihinkään katoamassa. Etenkin tasurin kehitytys-potentiaali, jota edes FIS sauvasääntöineen ei pysty loputtomasti patoamaan, tulee entisestään monipuolistamaan pereinteisen hiihtoa ja tekee siitä myös kuntohiihtäjien näkökulmasta katsottuna yhä houkuttelevamman vaihtoehdon luisteluhiihtoon verrattuna. Välttämättä ei tarvitse enää läträillä pitovoiteiden kanssa, latu-uraa ei tarvita.. Pitoa tarvitaan vain jyrkemmissä ylämäissä, joten saattaa olla, että lähitulevaisuudessa se pystytään tuottamaan mekaanisestikin, ilman voitelua (huom. en tarkoita skini-tyyppisiä ratkaisuja, ne jarraavat, eivät sovi tasuriin).
 6. Hiekkateillä alustan nopeus tietenkin vaihtelee, joten kannattaa käyttää nopeita rullia. Sileillä osuuksilla, kuivalla kelillä kivituhka on jopa nopeampi kuin rosoinen asfaltti. Ainakin Paloheinässä saan tasuri-vaudit riittävässä määrin "samalle hehtaarille" kuin talvellakin, vaikka mulla on keskihitaat rullat. Jumi-ongelmaa olen yrittänyt helpottaa laittamalla nopeimmille osuuksille kovavauhtista vetoa.
 7. Paloheinän rullahiihtoradalla ei kukaan ole hiihtänyt ainakaan vuosikymmeneen, ja sen mäet ovat alunperinkin olleet harrastelijoille aivan liian vaaralliset. Todennäköisesti suomen surkein rullahiihtorata. Kannatan ajatusta hiekkapohjaisesta rullahiihtoradata. Osa Paloheinän kivituhkapoluista sopii aivan erinomaisesti rullahiihtoon. Etenkin tasurimiehille ja -naisille hiekkapohjainen alusta on jopa parempi kuin asfaltti, koska alusta pehmentää mukavasti sauvatyöskentelyä. Lisäksi nykyisin tarjolla on jo ihan kelvollisia off-road-tyyppisiä rullasuksia (jenex aero, elpex..).
 8. No, lukijan odotukset ovat olleet ylisuuret, jos hän jäi kaipailemaan "vallankumouksellisia" ideoita. Vallankumouksellisia kokeiluja voi tietenkin tehdä, mutta ennätyksiksi ne eivät kelpaa. Tässä oli kyse vain siitä, millaisia laillisia keinoja voisi vielä käyttää 2h-lähestymisen nopeuttamiseksi. Käytännössä se tarkoittaisi suurinpiirtein seuraavaa: Jäniksiksi palkattaisiin puolenkymmentä huippumaratoonaria, jotka pystyisivät vetämään 2h-vauhtia, tai vähän päälle, jonnekin 35 km paikkeille. Ja jos ennätyskoe olisi tehty viime vuonna, niin silloin herroille Bekele ja Kipchoge olisi maksettu riittävästi siltä varalta, jos he vielä jänisten väistyttyäkin olisivat olleet tasavertaisessa iskussa, jolloin he pystyisivät vuorovedolla tavoittelemaan huippuaikaa ja vasta viimeisillä 1-2 km selvittäisivät keskenään kuka on kuka. Siis ei mitään kovin kummallista. Tämän lisäksi, maratonsääntöjen puitteissa, olisi ehkä voitu vielä kyttäillä optimaalista keliä, rataa jne, kuten Monzan kokeessa tehtiin. Kipchogen Monzan-juoksu muistutti jossain määrin Paula Radcliffen maratonin maailmanennätysjuoksua. Paulalla oli enemmän jäniksiä niin, että niitä riitti myös hänen selkänsä taakse, jolloin syntyi vieläkin optimaalisempi tuulipussi, mikä jossain määrin kompensoi liian lähellä ajaneen vetoauton puuttumista. Tietenkään rata ei ollut aivan yhtä tasainen.
 9. Paljonko tulos parani vetoauton yms. erikoisjärjestelyjen ansiosta.., 2min, vaiko 3min..? Epäilen, ettei tämä edes ollut Kipchogen paras maratonjuoksu. Milestäni pitäisi pyrkiä saamaan maailman ehdottomat huiput optimaalisiin, mutta ennätyskelpoisiin olosuhteisiin. Viime vuonna sekä Bekele että Kipchoge painelivat 2.03:n pintaan, mutta harmillisesti eri kisoissa. Mikä olisi maratonennätys nyt, jos olisvat olleet yhtä aikaa radalla?
 10. levox

  Tasatyönnöllä kolmas mc-kisassa

  FIS-sauvasaanto toimi taas "erinomaisesti" Arefjellsloppetissa, jossa pahimmissa mäissä ja maalisuoran nousussa miehetkin joutuivat menemaan haarakäyntiä ilman pitovoitetita. Sitäpä ei olekaan nähty ko. sarjassa vuosikausiin. Oikeassa tasurikisassa oikean mittaisilla tasurisauvoilla haarakäyntimiehillä ei olisi ollut mitään mahdollisuutta pysyä letkassa. Auklandin ykkossija täpärällä loppuvenytyksella oli kuitenkin hieno.
 11. levox

  Teemu Virtanen 24H ME-yritys

  Meinaakohan Teemu yrittää tänä keväänä? Tyyli on ilmeisesti perinteinen? Toisaalta ennätyksen parantaminen luistelutyylillä saattaisi olla vaikeaa, koska tasuriin verrattuna siinä kuluu selvästi enemmän energiaa. Vertailun vuoksi Vierumäen kisa: http://www.resultservice.fi/2017/vierumaki/lopputulokset.html
 12. Päättynyt kesäkausi meni rullilla. Tavoite ensi kesälle: saavuttaa kyky ottaa juoksuaskeleita. Mutta sitä ennen tavoitellaan tasokasta hiihtokautta, ainakin tasuri sujuu vallan mainiosti.
 13. Ok, näin tietenkin on. Norjalaisten astma-lääkkeillä pelailun voi tulkita niinkin, etteivät he käytä kovempia aineita, vaan koettavat venyttää harmaata-aluetta niin pitkälle kuin mahdollista, jotta pärjäisivät epo-hiihtäjiä vastaan. He yrittävät virittää hapen saantia huippuunsa, mistä pikku-jutusta epo-käyttäjien välittää, koska heillä veren hapenottokyky on viritetty huippuunsa, ja bonuksena tulee vielä päälle nopeutetut palautumiset treeni- ja kilpailurääkistä. Norjalaisten hiihtobussin höyrykone on mainio keksintö tukkoisten hengitysteiden avaamiseen. Hiihtorääkki kylmässä ilmassa tukkii nenätiehyet, se on selvä, ja silloin kannattaa hengittää höyryä. Ja jos höyryyn laitettaan vielä jotain sallittua mentholia, niin aina parempi. Matti, musti ja iivo vetelevät samaan aikaan jotain alkeellista höyrypiippua kylmässä kopissa ;)
 14. Ruotsin antidopingkomitean johtaja Matt Richardson pitää Johaugin pitkää dopingtestitaukoa varsin ymmärrettävänä ja sanoo, että niin olisi voitu menetellä Ruotsissakin, jos heilläkin testattavien määrä on valtavan suuri: http://www.iltalehti.fi/talviurheilu/2016110222555198_tl.shtml Ja maalaisjärjellä ajateltuna tuntuu ymmärrettävältä, ettei Björkeniä ole testattu raskaus- ja lapsen synnyttämisen aikoihin. Eihän hän ole silloin voinut tehdä kovia tehotreenejä, joten tuskinpa hän olisi ryhtynyt douppaamaan pelkästä douppaamisen ilosta.
 15. levox

  Tasatyönnöllä kolmas mc-kisassa

  Monojen korkeuden arvioin 2,5cm, jolloin mitattuna remmin kiinnityksen yläkohdasta, pitäisi 7cm pätkäistä sauvoista pois, jotta FIS-pykälä toteutuu. Olen vetänyt tasuria luistelusauvoilla.
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy