Jump to content
Juoksufoorumi.fi


forrest_42195

Jäsenet
 • Content count

  650
 • Liittyi

 • Last visited

About forrest_42195

 • Syntymäpäivä 23.10.1969

Converted

 • Coopperi
  3535 (2012)
 • 10km
  36:13 (2012)
 • Puolimaraton
  1:17:47 (Siuntio 2015)
 • Maraton
  2:43:43 (Kööpenhamina 2013)
 • Tavoite
  2:42:00

Recent Profile Visitors

454 profile views
 1. Kestävyysjuoksua lähimpänä oleva laji?

  Jos yksi laji pitää valita, äänestän rullaluistelua. Toki kausi on lyhyt. Itse opettelin tuon nollasta pitkän telakan aikana, kun pyöräily alkoi nyppiä. Mulla pyöräilyssä tuntuu olevan vaikea paahtaa kovempaa ja menee helposti aika kevyeksi vätkyttelyksi: täytyisi kompensaatioksi pitää lenkit tosi pitkinä. Reidet rajoittaa tehokkaampaa pyöräilyä. Kai niitä voisi erikseen vahvistaa, jos viittis. Myös kaiman mainitsemat crosstrainerin ja sisäsoudun olen hyväksi todennut, jos salille olen eksynyt. Yleensä en ole eksynyt. En tiedä miksi suljet (nopean) kävelyn pois. Telakalla minä pystyin sitä tekemään, kun juoksu ei onnistunut. Vaihtelua hain painavalla repulla (hyötykäyttöä vanhoille tietosanakirjoille) ja pitkillä porrasnoususarjoilla.
 2. Mua ottaa päähän

  Sohjo, lätäköt .. ja uudet Bostonit. Heti ekalla lenkillä luulot pois: molempien kenkien varpaiden väliin tirsuamaan litra jääkylmää vettä pienestä lätäköstä. Sama toistuu joka sohjo-/sadelenkillä, kun pari askelta joutuu sohjossa ottamaan. Muuten mainio kenkä, ei siinä. Kai ne tarvii laittaa hyllylle pakkasia odottamaan, niin loppuu tämä valitus. Esim. Hoka hoitaa samat kelit/lätäköt täysin kuivin varpain.
 3. Saman sivuston Laskuria olikin hauska naputella. Laitoin omat maratontulokseni 44v, 45v ja tuoreen 48v. Vaikka mielestäni tuloksissa on selvästi eroa (6 min), mutta ajallisesti vähän (4v), ne ovat hyvinkin samassa linjassa. Kaikista tulee ennuste, että viimeinen 3h alitus tapahtuu 54v. 55v tulos alkaa vielä 3:00, mutta kiusallisesti hiukan päälle. Olen haaveillut 60v alle 3 tunnista ja eiköhän se haave pysy tästäkin huolimatta vielä hengissä. Voi laskurilla hekumoida myös mihin olisi muka nuorempana pystynyt. Omakohtainen taitekokemus oli maratonin osalta 44v. "Uran" aloitus 39v. Puolikkaan huippu 46v. Tuossa oli maratonin osalta ylikuntoa ja ennätyspuolikkaan jälkeen loukkaantumista osaltaan selittämässä. Voi olla, että maratonin huippukin olisi ilman niitä ollut 46v - kenties 47v (se vuosi meni koko lailla telakalla). Joka tapauksessa nyt 48v havahduin, että suunta taitaa olla vääjäämättä alas. Suht hyvin reeniä pystyin tekemään ja kisatkin onnistuivat päivän kunnon mukaan, mutta tuloksia ei vaan tullut huippuvuosien tasolle. En ole kokenut mitään motivaation laskua vielä. Ihan samaan tapaan paahdan edelleen - kropan signaaleja täytyy hieman tarkemmin kuunnella&reagoida. Omaa maksimia kylmän viileästi ja tietysti nuoremmille kiusaa tehden.
 4. New Balance

  Mulla on edellinen NB 890 viime kilometrejä käytössä. Ehkä miellyttävin kenkä ikinä + erittäin "juostava". Menisi ihan alltime kärkisijoille mun listoilla... Mutku se pohjakumin kestävyys (mulla kantapään ulkosyrjä). Ohut kerros kumia oli alunperinkin. Hyvä jos 300km kesti. Vein tuohtumispäissäni suutariin, joka "sorvasi" & liimasi kumipaikat (30€). Ei antanut kiinnipysymistakuuta, koska pala on pieni ja hankalan mallinen. Ei pysynytkään kovin pitkään. Molemmat palat irtosivat samalla lenkillä. Onneksi huomasin ja nappasin talteen. Seuraavana temppuna liimasin paikat uudestaan itse - liimakaupan kautta. Sitten pysyivätkin paremmin. Saattaa olla, että pääsen lopulta suht normaaliin lukemiin 800-900km - mutta 40€ lisäkustannuksin. Tämä uusi versio näyttää tosiaan lupaavalta. Hyvältä kuulostavia parannuksia ja sitä pohjakumiakin näyttäisi olevan vahvempi kerros. Saattaa tulla vielä kaupat.
 5. Riga Marathon 19-20.5.2018

  Mulla top-3 listalla keväälle tällä hetkellä. Kerran olen käynyt. Silloin tulos oli kehnohko, mutta muuten tapahtumasta & kaupungista oikeastaan vain kehuttavaa. Ison maratonin tuntua ilman ryysis maximusta. Eilen vilkuilin lentojakin - ja heti alkoi "vain 4 paikkaa tähän hintaan"-hiillostus.
 6. Kankaanpää maraton 21.10.2017

  53 sekuntia jäin julkisesta uhosta, mutta olen oikein tyytyväinen. Pettämätön hyvän päivän ennusteeni oli juurikin kiikun kaakun 2:50 rajoilla. (ennustus ei siis koskaan petä, mutta voi sattua huono päivä).. Juoksu alkoi tahmeasti. Tai olisi sitä tietysti pystynyt kovempaankin, mutta olisi tarvinnut puskea. Pysyin uskollisena tuntemuksien mukaiselle suunnitelmalle. Jäin selvästi tavoiteajasta heti toisesta kilometristä lähtien. Huolestutti koko ekan kierroksen, mutta toinen kierros oli ihan toista maata. En mielestäni kiristänyt yhtään, mutta juoksu vaan tuntui huomattavasti helpommalta. Veljekset edessä olivat alussa kiskoneet minuutin kaulan - sain ne tällä kierroksella kiinni. Kolmas kierros oli lähes yhtä helppo. En vaan uskaltanut painaa lujempaa - HCM taipuminen oli niin tuoreena mielessä. Kääntöpaikalla taivastelin kuinka kaukana koko kisan voittaja Janne ja jäsen Ghatmando menivät. Minä taas en ollut saanut takana tulleeseen veljeskaksikkoon paljoakaan eroa. Iso legioona pääryhmää myös vielä sen verran lähellä - että pahasti taipuva voisi menettää kymmenenkin sijaa. Neljännellä edelleen helppoa ja muistin elävästi edellisen Kankaanpään keikan, jolloin 35km tuska tuli ihan puskista. Pieni käsijarru päällä siis vieläkin eteenpäin. Ehkä vasta 39km oli niin luottavainen mieli, että kiristin - tai siis yritin. Eihän siitä mitään tullut, jalat oli jo rautakangiksi vaihtuneet. Lopussa vain pidin huolta, ettei 2:50 karkaa ja hymyssä suin maaliin ja vilkutus miljoonille livelähetyksen seuraajille. Kolmas ja neljäs kierros meni käytännössä samaa vauhtia. En muista koska viimeksi olisi ollut näin helppo maraton. Ehkei koskaan. Jos nyt olisi hieman enemmän puristanut silloin kun ei uskaltanut kenties olisi tuon 53 sekuntia pois saanut .. tai sitten olisi vaan taipunut. Vaikea sanoa. Rajan tuntumassa liikuin varmaan kuitenkin. Kiinnostava laji, maraton. Aina oppii jotakin uutta. Jäsen Ghatmando oli mukava tavata. Huikeaa vauhtia vuodesta toiseen. Kisan voittajan nimi kannattaa painaa mieleen. Nuori kaveri. Kertoi olleen vasta toinen maraton. Tätä vauhtia 2:30 kolkuttaa jo ensi vuonna. Sillähän olisi jo hyvää kansallista keskitasoa ... vai miten se Bubi Wallenius Keskisalon aikoja joskus kommentoi (taisi olla hyvää eurooppalaista keskitasoa).
 7. GJAKOVA HIGHLAND MARATHON 7th OCT, 2017

  Ei näy tuloslistassa äkkiseltään suomalaisia. Palkinnot on kohdillaan. Miesosallistujia kaiken kaikkiaan 45 kpl. Voittaja 2:49. Muut päälle 3 tunnin. MEN First Place 1000 € Second Place 750 € Third Place 500 € WOMEN First Place 1000 € Second Place 750 € Third Place 500 €
 8. Åland marathon 29.10.2017

  Mulla oli osallistuminen harkinnassa tälle vuodelle. Taivastelin myös noita aikatauluja. Sitten muistin aiemmin varatun menon tälle viikonlopulle ja piti vaihtaa suunnitelma. Joku toinen vuosi sitten. Onnea ja jaksamista lähteville!
 9. Kankaanpää maraton 21.10.2017

  Onko muita tulossa? Jonkinlaista osallistujakatoa tässäkin maratonissa. Muutaman vuoden osallistujamäärät menneet alaspäin, luultavasti nytkin laskee hieman viime vuodesta. Itse osallistun toista kertaa. Ekasta kerrasta 3v sitten jäi hyvät muistot. Nyt yritän samaa hyväksi todettua taktiikkaa: eka kierros niin hiljaa että hävettää, toisella kierroksella nautiskelua passaillen. Kolmas vasta normaalia maratonjuoksua ja neljäs sitten saa ahdistaa. Loppusuoralla tunnelinäkö. Ajallisesti tasaista 4 minuutin vetkutusta. Lopputulos 2:48:47 reikä reikä. Ei nykykunnossa voi oikein enempää toivoa. Tuosta jo tulisi leveä tyytyväisyyden virne naamalle. Pieni viime hetken säätö tuli. Piti vanhoilla luotto-Adioksilla juosta vielä tämä kisa, mutta toissapäivän lopputarkastuksessa ei läpäissyt enää laatukriteereitä. Pohjasta kahdesta kohtaa pilkotti kovan kumin alta pehmeämpi kumiseos. Voisi mennä pahaan kuntoon kisan aikana. Edellinen kisa oli sitten puraissut liikaa. Noh, kaapista uudet Adiokset peliin. Yhden lenkin saan alle. Olihan kengissä eroa. Olisi pitänyt luopua aiemmin vanhoista. Uudet otin riskillä numeroa pienemmät. Varmaankin puolet kynsistä mustana kisan jälkeen, mutta pientähän se on tästä nautinnosta.
 10. Plantaarifaskiitin kestosta

  Vielä voisi mainita teippauksen. Se nyt ei varmaan paranemista nopeuta, ainakaan merkittävästi. Saattaa kuitenkin mahdollistaa juoksemista, jos/kun hinku on kova. Mulla oli teipit käytössä muutaman viikon silloin kun vaiva ei ollut enää päivittäistä, mutta yleensä lenkin jälkeen tuli pientä kipua. Teippautin muutaman kerran tuolla samalla fyssarilla & kerran hierojalla. Taisin kerran itsekin laitella teipit. Ei ole vaikeata. Muutaman päivän kestivät. Tavallinen urheiluteippi toimi mulla paremmin kuin kinesio. Yksi tapa tässä:
 11. Plantaarifaskiitin kestosta

  Kyllähän sulla toivoa on! Minäkin jo heikkona hetkinä luulin, että juoksut on juostu. En ole varma, mutta uskon että toipumista voi omilla toimillaan nopeuttaa. Olen tosin kuullut kaverista, jolla tämä kesti 5v ja kokeili aivan kaikkea. No hänkin pystyy nyt juoksemaan. Mulla oli melkein vuosi käytännössä totaalitaukoa. Mitä nyt välillä kokeilin huonolla menestyksellä. Kävely meni mullakin siedettävillä kivuilla koko ajan. Suunnilleen vuoden päästä "tartunnasta" pääsin siihen, että pystyin joka viikko juoksemaan. Määrät toki alhaisia. Nyt on yli 2v, eikä PF vieläkään ole täysin poissa. Ei kuitenkaan ole enää se eniten häiritsevin vaiva. Pitää vaan muistaa venytellä pohkeita ja pyöritellä tennis- tai golfpalloa kannan alla, niin ei ole päässyt kiusaamaan. Mulle juoksuvalmentajanakin toimiva fyssari neuvoi aitajuoksijan venytyksestä muunnelman: kipeä jalka - esim. vasen - niin suorana lattiaa vasten kuin pystyy (mulla ei mene lähellekään suoraksi). Sitten nappaat oikealla kädellä pikkuvarpaista kiinni ja vasemmalla kädellä ukkovarpaasta. Kädet siis menevät ristiin. Sitten kiskot käsillä varpaita kohti itseä + suoristat jalkaa kohti lattiaa. Menee asian ytimeen - ja lisäksi venyttää takareittä kaupan päälle. Tein joka päivä akuuttina aikana, eli kuukausia. Tosiaan kannattaa osaavaa fyssaria harkita. Mulla katseli myös juoksutyyliä ja neuvoi muuttamaan käsien asentoa: kädet heilumaan enemmän - jopa lähelle kasvoja. Uskomatonta, mutta tämä vei heti painetta pois PF-alueelta juostessa.
 12. München maraton/puolikas 8.10.2017

  Onnea matkaan! Itse kävin paikan päällä kaksi vuotta sitten. Tulos DNS. Reissua varatessa koipi oli jo kipeä, mutta oletin ilman muuta menevän puolessa vuodessa hyvinkin ohi. Eipä mennyt. Silti edelliseen päivään saakka arvoin lähdenkö hölkkäämään irvistellen läpi. Että sinne saakka piti lähteä luovuttamaan, mutta kaipa se järkipäätös lopulta oli. Oli mukava kuitenkin kierrellä kunnon Expossa ja myös fiilistellä Lassen kulta-aikoja. Olisi ollut mahtavaa juosta stadionilla. Toisen kerran sitten..
 13. En ollut minä tällä kertaa - enkä kuulu ForrestGuuriin. Myöskään en @ForrestG vauhdissa normaalisti pysy. Elokuussa HCM ukkoshelteissä painoin kyllä loppupuolella ohi, mutta ilmiselvästi "kaimalla" oli joku isompi ongelma silloin päällä. Joka tapauksessa tulosliuska on ympyröitynä seinällä - 2013 loppukirissä voittamani Henri Aution tulosliuskan vieressä (vitsivitsi). Onnittelut onnistuneesta juoksusta!
 14. Adidas Boston ja/tai Adios

  Heh. Kerran vedin itsekin maratonin pakasta vedetyillä. En muista enää merkkiä. Edellinen kisakenkä levisi yllättäen juuri muutama päivä ennen kisaa, enkä halunnut mohloilla lähteä. Hyvin kävi silloin - jännitti kyllä kovasti. En suosittele. Olen Bostoneita sovitellut kaupassa vuosien varrella monta kertaa ja aina ne on aavistuksen akilleksen kohdalta painaneet. Viimein joku aika sitten rohkaistuin ja ostin tuosta huolimatta. On niin kehuttu monessa paikassa, että pakko ne on kokeilla. Vielä tosin ovat kaapissa iskemättöminä. Adios taas .. se nyt vaan on hyvä. Mulle ainakin. Vedän niillä useimmat kisat ml. maratonit. Juoksija-lehden arvostelussa on joskus ollut "houkuttelee kovaan menoon" tms. Mielestäni Adios on juuri sellainen. Tänäänkin 20km Adioksilla, josta loppupuoli kovaa. Piti oikein jarrutella alussa ja kun lähdin kovempaan vauhtiin, tuntuma oli kuin olisi kotiinsa tullut. Rullaa mainiosti. Vuosien varrella Adios tuntuu pienentyneen/kaventuneen. Nykyisetkin ovat numeroa muita lenkkareitani isommat. Maraton-exposta ostin halvalla kaappiin seuraavat. Nyt otin riskillä normaalikokoa. Se saattaa vielä kaduttaa maratoneilla, mutta jääköön sitten lyhyille kisoille / vauhtilenkeille se pari.
 15. HCR ja HCM yhdistyy ja siirtyy toukokuulle

  Minusta tämä on kaksi kertaa vuodessa maratonin rykäiseville (minullakin tavoite) hyvä uudistus ml. ajankohta. Ehtii saada alle myös sulalla juoksemista ja eiköhän joku lyhyempikin rykäisy paikkojen aukaisuun tuota ennen löydy. Lisäksi helleriski on vielä pienehkö. Syksyllä kyllä riittää Suomessakin vaihtoehtoja, mutta keväällä on ollut hiljaista. Jos siis yhtään isompaa tapahtumaa & kisan tuntua haluaa. Seinämaratoneja yms. toki löytyy. Ensimmäinen isompi on kesäkuun puolivälin Suvi-Ilta ja silloin on jo iso riski kuumasta kelistä. Minä olen monena vuonna päätynyt ulkomaiseen vaihtoehtoon kevään osalta. Ajattelin tämän vuoden HCM olleen mulle once in a lifetime. Yksi iso syy hyvin tunnettu helleriski, joka nytkin realisoitui. Tämä uudistushan muuttaa tilanteen. Harmi kun nuo hintaportaat ovat noin etukenoiset. Jalkojensa kanssa riskirajoilla juokseva ei haluaisi kovin aikaisin kommittoitua.
×