Jump to content
Juoksufoorumi.fi


forrest_42195

Jäsenet
 • Content count

  657
 • Liittyi

 • Last visited

About forrest_42195

 • Syntymäpäivä 23.10.1969

Converted

 • Coopperi
  3535 (2012)
 • 10km
  36:13 (2012)
 • Puolimaraton
  1:17:47 (Siuntio 2015)
 • Maraton
  2:43:43 (Kööpenhamina 2013)
 • Tavoite
  2:42:00

Recent Profile Visitors

515 profile views
 1. Siellähän on startti ihan kohta - onnea matkaan! Muutama viikko sitten tultiin perhereissulta paikan päältä pois. Vaimo bookkasi kaiken tällä kertaa, niin jäi nyt synkkaamatta maratonin kanssa. Maraton näyttää starttaavan reippaaseen aamuaikaan, joten lämpö ei varmastikaan ole ongelma. Ei se muutama viikko sittenkään ongelma ollut, paitsi parina keskipäivänä. Jumeirah beachin alueella tuli yksi lenkki juostua. Mikäs reitissä. Ihan kiva katsella merta ja nätti silhuetti pilvenpiirtäjistä alkaa näkyä itäpäässä. Reitin länsipäässä varmaan hahmottuu Marinan uljasta silhuettia. Ja Burj Al Arab - se nyt vaan on tosi hieno.
 2. Aihetta on analysoitu jossakin ei niin kauan sitten, en vaan nyt muista tähän hätään lähdettä. Muistaakseni vastaus ei tosiaan ole selvä, eli juokseminen saastuneessa ilmassa voi huonontaa kuntoa. Delhissä oli puolimaraton kaameassa savusumussa viime marraskuussa. Artikkelissa mm. että päivän oleskelu tuossa ilmassa vastaa 2 tupakkiaskin polttamista: https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005455745.html Kovaa on silti menty. 5 kaveria alle tunnin. Itselläni ei ihan pahimmista ole kokemusta. Lontoon keskusta & varsinkin puistot oli varsin positiivinen kokemus. New York samoin, varhainen sunnuntaiaamu tosin saattoi auttaa. Bangaloressa kyllä haisi savu nenässä aika pitkään lenkin jälkeen. 2 vuotta sitten olin Delhissä pikaisesti yhden päivän + yön. Iltalenkki oli suunnitteilla, mutta 35+ lämpötilan ja vahvan savun hajun takia jäi menemättä (vaikkei pahin mahdollinen ollutkaan). Lenkin sijaan naukkailin neljä isoa kaljaa. Vaikutus kuntoon kenties samaa luokkaa
 3. Ruotsi, Norja, Tanska, Viro, Latvia, Puola, Tsekki, Saksa, Itävalta, Iso-Britannia, Ranska (manner & Korsika), Italia, Kreeta, Kypros, Portugali, Espanja, Tunisia, Yhdysvallat, Yhdistyneet Arabiemiirikunnat, Intia, Nepal, Uusi-Seelanti. Pelottavin: Pohjois-Saksassa maaseudulla pientä metsätietä pilkkopimeässä. Hitaasti lähestyvä äänekäs kurkilauma kuulosti maailmanlopulta. Pian sen jälkeen sentistä kiinni etten juossut päin metsästä eteen hypännyttä peuraa (kumpikohan pelästyi enemmän). Tuskaisin: Miami Beach. Suomen pakkasista +30 asteeseen ja heti keskipäivällä puolipitkälle lenkille - ilman vettä ja rahaa. Puolivälin käännöspaikalla vasta iski todellisuus tajuntaan. Hätkähdyttävin: Norja. Nousu juosten vuoren huipulle. Puolivälissä loppui polku kuin seinään. Huipulle nyt pääsee aina, mutta alastulo ei välttämättä olekaan yhtä helppoa. Eksyin komeasti ja harhailin jyrkänteiden reunoilla, piikkipensaissa ja hätäpäissäni melkein lähdin ylittämään vahvasti virtaavaa jokea. Vaikuttavin: Nepal/Pokhara. Ei niinkään maisemat sillä lenkillä, vaikkei niistäkään voinut valittaa. Kaunis helteinen ilma muuttui hetkessä kohdalle osuneeksi ukonilmaksi, enkä kehdannut paikallisten taloihin mennä suojaan. Olishan ne tietysti suojaan ottaneet hikimiehenkin, oikein vieraanvaraista porukkaa.
 4. Minäkin joskus ko. blogiin olen eksynyt (ja nyt uudestaan). Mulle uusi idea oli tuoreessa Valencia-kohdassa tuloskunnon esiin pompauttanut vetoviikko (5 vetoharjoitusta + pitkis), joka tapahtui ilmeisen viimeisellä hetkellä = kolme viikkoa ennen. Jotain mukaelmaa tuosta vois itsekin kokeilla. Vetoviikkoa edeltäneiden viikkojen alakanttiin jääneet vetojen vauhdit ovat kovin tuttua mulle. Olen syyttänyt vanhentumista, dieselöitymistä ja yleistä laiskuuttani koviin vauhteihin - mutta ehkä siinä on myös vauhdin puuroutumista tms. jumiskuukkelia.
 5. Plantaarifaskiitin kestosta

  Kyllä siinä pitkittymisen / kroonistumisen vaarakin varmaan on olemassa. Mulle muodostui hoidosta kuitenkin kokonaiskuva: akuuttivaiheessa täyslepo. Sitten kun pystyy venyttelyt & muut hoidot. Sen jälkeen kokeilemalla kivun sallimissa rajoissa / teipaten kävelyä ja lopulta juoksua. Lepopäivä/-päiviä heti kun kipeytyy. Voihan se olla, että enemmällä lepäilyllä olisin itsekin päässyt hiukan nopeammin eroon. Paha sanoa. Itse en usko, että täyslepo nopeuttaa, mutta mahdollisesti maltillisempi kuormitus mitä pidin. Mulla ei hermo kestä olla täyslevossa tai pelkillä korvikkeilla pitkiä aikoja - ellei ihan ihan pakko. Nyt voisin kuitata, että PF on toistaiseksi osaltani ohi. Jatkan kyllä kummankin jalan kalvon venyttelyä. Tilalle on tyrkyllä muita vaivoja. Vanhus ei tule yksin - vai miten se menikään.
 6. Riga Marathon 19-20.5.2018

  Kiitos vinkistä, mutta tuli jo varattua toinen majoitus. Vaikken panimosta tiennytkään, Monte Kristo osui kyllä tutkiessa haaviin. Lopulta löysin & valitsin tuplaten isomman kämpän. Päätettiin alunperin mennä budjetti edellä samaan kämppään. Nyt ei tarvi kannustusmiesten kaljan karheuttamaa kuorsausta ihan korvan vieressä kuunnella.
 7. Riga Marathon 19-20.5.2018

  Menossa mukana eli ilmoittauduin tänään Riikaan. Vielä pääsi tosi halvalla: 27€. Vaikka paljon väliä maratonin hinnalla, kun muut kulut on leijonaosa keikasta. Kannustusjoukkio lähtee mukaan = pari kaljasieppoa. Mitähän tästä reissusta tulee Varmaan huutavat: Miiiiikaaaa -- tuuuu pois - siellä on kiiiisaaaa.
 8. Kestävyysjuoksua lähimpänä oleva laji?

  Jos yksi laji pitää valita, äänestän rullaluistelua. Toki kausi on lyhyt. Itse opettelin tuon nollasta pitkän telakan aikana, kun pyöräily alkoi nyppiä. Mulla pyöräilyssä tuntuu olevan vaikea paahtaa kovempaa ja menee helposti aika kevyeksi vätkyttelyksi: täytyisi kompensaatioksi pitää lenkit tosi pitkinä. Reidet rajoittaa tehokkaampaa pyöräilyä. Kai niitä voisi erikseen vahvistaa, jos viittis. Myös kaiman mainitsemat crosstrainerin ja sisäsoudun olen hyväksi todennut, jos salille olen eksynyt. Yleensä en ole eksynyt. En tiedä miksi suljet (nopean) kävelyn pois. Telakalla minä pystyin sitä tekemään, kun juoksu ei onnistunut. Vaihtelua hain painavalla repulla (hyötykäyttöä vanhoille tietosanakirjoille) ja pitkillä porrasnoususarjoilla.
 9. Mua ottaa päähän

  Sohjo, lätäköt .. ja uudet Bostonit. Heti ekalla lenkillä luulot pois: molempien kenkien varpaiden väliin tirsuamaan litra jääkylmää vettä pienestä lätäköstä. Sama toistuu joka sohjo-/sadelenkillä, kun pari askelta joutuu sohjossa ottamaan. Muuten mainio kenkä, ei siinä. Kai ne tarvii laittaa hyllylle pakkasia odottamaan, niin loppuu tämä valitus. Esim. Hoka hoitaa samat kelit/lätäköt täysin kuivin varpain.
 10. Saman sivuston Laskuria olikin hauska naputella. Laitoin omat maratontulokseni 44v, 45v ja tuoreen 48v. Vaikka mielestäni tuloksissa on selvästi eroa (6 min), mutta ajallisesti vähän (4v), ne ovat hyvinkin samassa linjassa. Kaikista tulee ennuste, että viimeinen 3h alitus tapahtuu 54v. 55v tulos alkaa vielä 3:00, mutta kiusallisesti hiukan päälle. Olen haaveillut 60v alle 3 tunnista ja eiköhän se haave pysy tästäkin huolimatta vielä hengissä. Voi laskurilla hekumoida myös mihin olisi muka nuorempana pystynyt. Omakohtainen taitekokemus oli maratonin osalta 44v. "Uran" aloitus 39v. Puolikkaan huippu 46v. Tuossa oli maratonin osalta ylikuntoa ja ennätyspuolikkaan jälkeen loukkaantumista osaltaan selittämässä. Voi olla, että maratonin huippukin olisi ilman niitä ollut 46v - kenties 47v (se vuosi meni koko lailla telakalla). Joka tapauksessa nyt 48v havahduin, että suunta taitaa olla vääjäämättä alas. Suht hyvin reeniä pystyin tekemään ja kisatkin onnistuivat päivän kunnon mukaan, mutta tuloksia ei vaan tullut huippuvuosien tasolle. En ole kokenut mitään motivaation laskua vielä. Ihan samaan tapaan paahdan edelleen - kropan signaaleja täytyy hieman tarkemmin kuunnella&reagoida. Omaa maksimia kylmän viileästi ja tietysti nuoremmille kiusaa tehden.
 11. New Balance

  Mulla on edellinen NB 890 viime kilometrejä käytössä. Ehkä miellyttävin kenkä ikinä + erittäin "juostava". Menisi ihan alltime kärkisijoille mun listoilla... Mutku se pohjakumin kestävyys (mulla kantapään ulkosyrjä). Ohut kerros kumia oli alunperinkin. Hyvä jos 300km kesti. Vein tuohtumispäissäni suutariin, joka "sorvasi" & liimasi kumipaikat (30€). Ei antanut kiinnipysymistakuuta, koska pala on pieni ja hankalan mallinen. Ei pysynytkään kovin pitkään. Molemmat palat irtosivat samalla lenkillä. Onneksi huomasin ja nappasin talteen. Seuraavana temppuna liimasin paikat uudestaan itse - liimakaupan kautta. Sitten pysyivätkin paremmin. Saattaa olla, että pääsen lopulta suht normaaliin lukemiin 800-900km - mutta 40€ lisäkustannuksin. Tämä uusi versio näyttää tosiaan lupaavalta. Hyvältä kuulostavia parannuksia ja sitä pohjakumiakin näyttäisi olevan vahvempi kerros. Saattaa tulla vielä kaupat.
 12. Riga Marathon 19-20.5.2018

  Mulla top-3 listalla keväälle tällä hetkellä. Kerran olen käynyt. Silloin tulos oli kehnohko, mutta muuten tapahtumasta & kaupungista oikeastaan vain kehuttavaa. Ison maratonin tuntua ilman ryysis maximusta. Eilen vilkuilin lentojakin - ja heti alkoi "vain 4 paikkaa tähän hintaan"-hiillostus.
 13. Kankaanpää maraton 21.10.2017

  53 sekuntia jäin julkisesta uhosta, mutta olen oikein tyytyväinen. Pettämätön hyvän päivän ennusteeni oli juurikin kiikun kaakun 2:50 rajoilla. (ennustus ei siis koskaan petä, mutta voi sattua huono päivä).. Juoksu alkoi tahmeasti. Tai olisi sitä tietysti pystynyt kovempaankin, mutta olisi tarvinnut puskea. Pysyin uskollisena tuntemuksien mukaiselle suunnitelmalle. Jäin selvästi tavoiteajasta heti toisesta kilometristä lähtien. Huolestutti koko ekan kierroksen, mutta toinen kierros oli ihan toista maata. En mielestäni kiristänyt yhtään, mutta juoksu vaan tuntui huomattavasti helpommalta. Veljekset edessä olivat alussa kiskoneet minuutin kaulan - sain ne tällä kierroksella kiinni. Kolmas kierros oli lähes yhtä helppo. En vaan uskaltanut painaa lujempaa - HCM taipuminen oli niin tuoreena mielessä. Kääntöpaikalla taivastelin kuinka kaukana koko kisan voittaja Janne ja jäsen Ghatmando menivät. Minä taas en ollut saanut takana tulleeseen veljeskaksikkoon paljoakaan eroa. Iso legioona pääryhmää myös vielä sen verran lähellä - että pahasti taipuva voisi menettää kymmenenkin sijaa. Neljännellä edelleen helppoa ja muistin elävästi edellisen Kankaanpään keikan, jolloin 35km tuska tuli ihan puskista. Pieni käsijarru päällä siis vieläkin eteenpäin. Ehkä vasta 39km oli niin luottavainen mieli, että kiristin - tai siis yritin. Eihän siitä mitään tullut, jalat oli jo rautakangiksi vaihtuneet. Lopussa vain pidin huolta, ettei 2:50 karkaa ja hymyssä suin maaliin ja vilkutus miljoonille livelähetyksen seuraajille. Kolmas ja neljäs kierros meni käytännössä samaa vauhtia. En muista koska viimeksi olisi ollut näin helppo maraton. Ehkei koskaan. Jos nyt olisi hieman enemmän puristanut silloin kun ei uskaltanut kenties olisi tuon 53 sekuntia pois saanut .. tai sitten olisi vaan taipunut. Vaikea sanoa. Rajan tuntumassa liikuin varmaan kuitenkin. Kiinnostava laji, maraton. Aina oppii jotakin uutta. Jäsen Ghatmando oli mukava tavata. Huikeaa vauhtia vuodesta toiseen. Kisan voittajan nimi kannattaa painaa mieleen. Nuori kaveri. Kertoi olleen vasta toinen maraton. Tätä vauhtia 2:30 kolkuttaa jo ensi vuonna. Sillähän olisi jo hyvää kansallista keskitasoa ... vai miten se Bubi Wallenius Keskisalon aikoja joskus kommentoi (taisi olla hyvää eurooppalaista keskitasoa).
 14. GJAKOVA HIGHLAND MARATHON 7th OCT, 2017

  Ei näy tuloslistassa äkkiseltään suomalaisia. Palkinnot on kohdillaan. Miesosallistujia kaiken kaikkiaan 45 kpl. Voittaja 2:49. Muut päälle 3 tunnin. MEN First Place 1000 € Second Place 750 € Third Place 500 € WOMEN First Place 1000 € Second Place 750 € Third Place 500 €
 15. Åland marathon 29.10.2017

  Mulla oli osallistuminen harkinnassa tälle vuodelle. Taivastelin myös noita aikatauluja. Sitten muistin aiemmin varatun menon tälle viikonlopulle ja piti vaihtaa suunnitelma. Joku toinen vuosi sitten. Onnea ja jaksamista lähteville!
×