Helpota elämääsi ja kirjaudu sivustolle

Hei, 
luet sivustoa nyt vieraana. Avaamalla sivulle omat tunnukset pystyt seuraamaan haluamiasi keskusteluja helpommin. Voit osallistua keskusteluun myös vieraana. Silloin kommenttisi menee moderointijonon kautta. Sisäänkirjautuneena se näkyy heti kaikille. Tunnusten luonnin yhteydessä voit käyttää keksittyä sähköpostiosoitetta jos et halua ilmoituksia sinulle tulleisiin kommentteihin yms.

Vieraana löydät uudet viestit valikosta Uudet viestit -> Juuri nyt. 

rinieme

Jäsenet
 • Content count

  3 068
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  7

About rinieme

 1. Seppo tuolla mainitsikin, että myös sukilla on paljon merkitystä kengän istuvuuteen. Paksumpi sukka tilkitsee löysän kengän paremmin istuvaksi ja ohuilla sukilla hiukan turhan ahdas kenkä sopiikin ihan passelisti.
 2. Tähän varmaan moni voi samaistua! Piti oikein asiasta tehden tulla tänne hehkuttamaan. Kävin naapurin kanssa aamulenkillä, ihan lyhyellä tällä kertaa. Meillä on ollut koko talven tapana lähteä torstaiaamuisin klo 6.30 noin tunnin lenkille. Helatorstain kunniaksi siirsimme lähtöä tunnilla. Lenkkikin oli pikkuisen lyhyempi tänään, vain 5 km. Ennen juoksulenkkiä ehdin jo tassutella parin karvakasan kanssa puolisen tuntia. Minulla on niin hyvä olo! On vapaapäivä, treeni on tehty eikä ole kiire mihinkään. Pihalla olisi keväthommia kasvimaan kääntämistä ja muuta sellaista. Niitä voi tehdä tai jättää tekemättä. Nyt on pilvistä ja ehkä menemme ukon kanssa pihalle päivän mittaan, jos vaikka aurinkokin ilmestyisi. Töissä on ollut kova kevät ja sielläkin on asiat vähitellen lutviutumassa. Työstressi on haitannut treeni-iloa. Tänään mikään ei paina. Suosittelen lämpimästi varhaista aamulenkkiä vapaapäivänä!
 3. Terveysliikunta on hyvästä ja tarpeen. Sitä varten ei kuitenkaan tarvitse määrättömästi rehkiä ja juosta. Omaksi iloksi tätä hommaa tehdään. Lopettaa voi, jos muu tekeminen tuntuu tuovan enemmän hyvinvointia elämään.
 4. Vuorottele aluksi kävelyä ja juoksua. Viestistäsi ei käy ilmi, millainen harjoituksesi oli. Tosiaan aluksi muuten sitä sinulle jo tuttua kävelyä ja vaikka vain yksi pylväänväli juoksua ja taas pari-kolme kävelyä. Nämä juoksulliset lenkit pidät aluksi ihan lyhkäisinä: 15-20 min. Vähitellen pidennät juoksupätkiä, jos kipuja ei tule. Seuraavaksi voit pidentää itse lenkkejäkin. Kävelyä voi ihan huoletta pitää lenkeillä mukana, vaikka jo jaksaisikin juosta.
 5. Vko 20 ma uinti 2000 m Vähän fuskasin enkä uinut tuntia täyteen. ti maastopyörällä 1 h 8 min + miehet ulkoiluttamista hyvin hitaasti hölkäten 42 min Ohjelman mielestä olisi pitänyt maantiepyöräillä mutten viitisnyt lähteä palelluttamaan varpaitani. Hölkkä oli ohjelman mukaan vuorossa pyörän jälkeen. Saattoi olla hiukkasen hitaampaa menoa, kuin mitä ohjelman tekijä oli ajatellut. Taisinpa vielä näiden päälle lenkittää pari koiraa kävellen. ke juoksu porukkatreenissä pitkiä vk-vetoja (2,5 + 4x1 km, verryttelyt alkuun ja loppuun to hieroja Vaihdoin ohjelman uinnin hierojan käsittelyyn. pe lepo la Seinämaratonilla puolikas reippaana pitkänä lenkkinä. Onnistui aika mukavasti. Alussa oli vähän turhankin reipas vauhti ja meno hyytyi hieman loppua kohden. su maastopyörällä keskustaan brunssille työkavereiden kanssa ja parin tunnin päästä takaisin mutkan kautta suoraan, noin tunti kevyttä pyöräilyä Nyt on kroppa jo mukavasti palautunut neljän viikon takaisesta maratonista. Puolikas sujui helposti eikä tänään ole ollenkaan väsyttänyt.
 6. Sepon puolimaraohjelmaa voi tehdä niinkin, että niitä alkupään viikkoja toistaa muutaman kerran. Silloin ei tule progressio niin kovaksi. Siis esim. vkot 1,2,3,1,2,3,4,5,6,4,5,6,... Rauhallinen vauhti on sellaista, mikä tulee ilman kovan vauhdin yrittämistä. Varmaan juuri sitä, mitä tavallisesti juokset.
 7. Onhan siellä ÖIP:n laidalla olevassa rakennuksessa suihkumahdollisuus. Olen sitä pari kertaa käyttänyt, ettei ole tarvinnut laivalle saakka hikisenä odotella. Jonkun verran on jonoa mutta kohtuullisessa ajassa siitä selviää. Samallahan voi käydä jälkipelejä muiden jonottajien kanssa! Tämän vuoden sivuilla ei suihkuista todellakaan näytä olevan mitään mainintaa, ainoastaan puhutaan vaatteiden vaihtamisesta (omkädnad). En muista, onko suihkuja ennenkään mainostettu mutta siellä ne ovat.
 8. Juoksumääräsi yhdistettynä ajoittain fyysisesti rasittavaan työhön ovat melkoisia. Lisäksi teet muutakin treeniä Nautit varmasti liikkumisesta mutta saisit parempia tuloksia satsaamalla enemmän palautumiseen! Ylikuntokin voi nimittäin vaania.
 9. Oletko menossa fyssarille? Tuo takareiden vaiva kuulostaa hyvin samantapaiselta, kuin mistä olen itse kärsinyt pitkään. Nyt on kyllä paljon parempi. Mitään hienoja magneettikuvia ja lausuntoja ei toki ole, koska työterveys ei ole luokitellut minua sellaisten arvoiseksi. Vaiva häiritsi toki juoksemista mutta vielä enemmän se häiritsi istumista. Nyt ei häiritse juoksua mutta istuessa tuntuu edelleen. mutta istuminenhan on muutenkin /seetä. Vaiva kesti useamman vuoden. Oli välillä paha ja välillä tosi paha. On ollut jo pari vuotta lähes ok. Toki samaan aikaan triathlontreeni on vähentänyt hiukan juoksua. Hierojan tuumaus: lisää pyöreyttä pakaraan, jottet istu suoraan tuon kiinnityskohdan päällä. Kysyin, auttaisko läski yhtä hyvin. Arveli, että muhun tarttuu läski liian huonosti. Fyssari komensi myöskin kehittämään pakaralihaksia, jotta isompi osa juoksun työstä tehtäisiin niillä ja takareisi pääsisi vähemmällä. Sen lisäksi sain tehdäkseni venytyksiä, jotka yhdistyvät lihastyöhön. Ajatus lienee ainakin osittain samantapaien kuin akilleksen kuntouttaminen eksentrisillä venytyksillä.
 10. Ehkä toinen pari lenkkareita voisi löytää käyttöä tulevaisuudessakin :) Välillä elämä on. Sinänsä pikkuriikkisiä ja naurettavia murheita mutta yhdessä riittävät pistämään asiat sekaisin.
 11. Tai mitenkä olisi Sepon Puolimaraton läpi -ohjelma? http://www.juoksufoorumi.fi/harjoitusohjelmia/puolimaraton-lapi/ Ei tarvitse olla edes menossa puolikkaalle tuota noudattaakseen. Siinä on kuitenkin selvä progressio, kevyemmät viikot ja muut tavanomaiset juoksuohjelman piirteet. Lenkkien pituudesta voi vähän tinkiä, jos puolikas ei ole tavoitteena.
 12. Eipä todellakaan optimaalinen valmistautuminen ja sen seurauksena et saanut itsestäsi irti kunnon kisasuoritusta! Kisaa edeltävänä päivänä tehdään korkeintaan kevyt jalkojen verryttelylenkki. Kisa juostaan väsyksiin saakka. Kisan jälkeen ei päivään tai useampaankaan huvita kovin paljon jalkoja rasittaa.
 13. Kolme viikkoa ennen maratonia olen itse mielelläni juossut puolikkaan kisassa ja se on toiminut hyvin. Siitä ainakin ehtii palautua. Seuraavana viikonloppuna olen tehnyt vielä lyhyemmän pitkiksen. Hyväkuntoisella kaksi viikkoa ennenkin voi toimia. Juokset niin pitkiä lenkkejä, että reipas puolikas on aika lyhyt rykäisy. Ajattelisin, että suurin riski liian myöhään juostun puolikkaan kanssa olisi mahdolliset pienet rasitusvammat, jotka eivät enää kahdessa viikossa ehtisi parantua. Noilla juoksumäärillä se ei ehkä ole niin suuri riski, jos jalat eivät ole moksiskaan 30 km pitkiksistä.
 14. 55vee ja painonhallinta tuottaa suuria vaikeuksia. Tuppaa nimittäin putoamaan, jollen ole muista riittävän ahkerasti kuluttaa jääkaapin saranoita. Tilannetta helpottaisi suuresti, jos liikkuminen ei maistuisi. Ei se silti tarkottaisi väistämätöntä painonnousua. Ei vain enää tarvitsisi syödä puoliväkisin.
 15. Täysillä juostu puolikas kaksi viikkoa ennen maratonia voi olla turhan kova urakka palautumisen kannalta. Reippaana pitkänä lenkkinä sen voi hyvin tehdä. Tilanteeseen vaikuttaa tietysti todella paljon se, millaisella kestävyysharjoittelutaustalla olet tähän projektiin ryhtynyt. Aloittelevalle kestävyyslajin harrastajalle en suosittelisi. Sen sijaan voi sopia hyvinkin, jos olet kerran ahkerasti hiihtänyt ennen tätä juoksuprojektia ja ehkä juossutkin, vaikket sitä juoksuharjoitteluna mainitse. Pitkikset ovat maratontreenin ydintä. Silti suosittelisin hiukan tinkimään esittämästäsi suunnitelmasta. Joka viikko 27-30 km pitkis on jaloille kova rasitus. Joku 20-24-27 rytmitys esimerkiksi voisi olla parempi ja muutenkin treenivikoista noin kolmas selvästi kevyempänä. Nyt kannattaa kuunnella jalkoja herkällä korvalla ja reagoida heti, jos ilmenee jotain rasitusvammaan viittaavaa. Sellaisessa tapauksessa korvaavaa juoksun tilalle.