Jump to content
Juoksufoorumi.fi


rinieme

Jäsenet
 • Content count

  3 155
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  8
 1. Mua ottaa päähän

  Uskaltaakohan tähän todeta, ettei yhtään ota päähän yön aikana satanut lumi?! Sen sijaan ottaa päähän sääennuste, jonka mukaan perjataina olisi taas +7 astetta ja tämä lumi varmaan menee siinä.
 2. Marraskuu on puolivälissä. Peruskuntokausi pörrää menemään hurjaa vauhtia. Treeni on sujunut ihan mukavasti. Jalkapuntti salilla on sekin ollut ihan "siedettävää". Itse asiassa viime viikonloppuna jo oikein mietin, että milloin sinne pääsen, kun sitä edellisellä viikolla ei ollut punttia ohjelmassa. Sen verran olen joutunut lepsuilemaan voimapuntista, että sen pitkän palautuksen aikana teen jotain. Ideana on siis tehdä jalkoihin kohdistuvaa voimatreeniä lyhyitä sarjoja "suurilla" painoilla ja pitkillä palautuksilla. Hulluksihan siinä tulee, jos kuntosalilla pitää joka sarjan välillä notkua toimettomana pari minuuttia. Olen käyttänyt sen ajan keskivartalo- ja käsiliikkeisiin - ihan vain ajankuluksi. Noinkin toteutettuna tuntuu turhauttavalta olla salilla reilu tunti eikä edes tule hiki. Lämpimänä aloitan punttihommat, koska käyn niitä ennen juoksulenkillä ulkona tai menen salille juosten. Pari päivää sitten piti pohtia oikein syvällisesti omaa asennetta ja asemaa urheilun, kuntoilun ja liikunnan maailmassa. Vastasin kyselyyn, jossa tivattiin mm. olenko a) huippu-urheilija, b) kilpaurheilija, c) kuntoilija vai d) satunnainen liikkuja. Vastasin siihen aika nopsasti mutta kysymys jäi vaivaamaan mieltä pitemmäksikin aikaa. Mikä minä olen? Kilpakuntoilija olisi ollut minulle mieluinen vaihtoehto mutta sitäpä ei ollut tarjolla. Kilpakuntoilijaksi olen viime aikoina itseni mieltänyt. Olen siis kuntoilija, joka tykkää käydä (triathlon)kilpailuissa ja kylähölkissä. Kisoissa menestyminen ei ole minulle tärkeää. syynä voi toki olla se, ettei siihen ole paljon mahdollisuuksiakaan. Yritän kyllä parhaani ja nautin siitä. Kilpaurheilija vai kuntoilija? Valitsin lopulta kilpaurheilijan! Onhan tämä minun touhuni aika vakavaa. Olen jo useamman vuoden harjoitellut valmentajan tekemän ohjelman mukaan. Käytän lähes kaiken vapaa-aikani harjoitteluun ja siitä palautumiseen. Kaikki viime kesän lomareissut olivat kisareissuja. Koko homman tärkein motivaatio on olla hyvässä kunnossa elämää varten (=kuntoilija) mutta kyllä kisoilla ja oman suorituksen parantamisella on myös suuri merkitys (=kilpaurheilija).
 3. Sinulla on hyvä meininki! Ei nuo juoksut millään mahdottoman korkeilla sykkeillä ole menneet ainakaan kellon hankinnan jälkeen. Sinulla tulee aika mukava määrä kevyttä pk-liikkumista vaunukävelyistä. Sen kunniaksi voit juoksulenkeillä välillä mennä reippaamminkin. Juoksuihin sopii hyvin tuollainen rauhallinen pitkis matalalla sykkeellä omasta rauhasta nauttien. Reilu tunti on jo ihan hyvä ja siitä voi vähitellen pitentää puoleentoista tai pariin tuntiin. Rasitus tulee kestosta eikä vauhdista. Muista siis todellakin nautiskella räntäsateesta, tuulesta, auringonpilkahduksesta tai vaikka vain siitä, ettei kukaan vaadi "pyyhkimään". Toinen juoksulenkki viikossa voisi olla lyhyempi ja reippaampi. Kestoltaan 45-60 min hyvillä alku- ja loppuverryttelyillä ja teho-osana tasavauhtista vk:ta tai jotain vetoja. Tällainen pyrähdys mahtuu hyvin arki-iltaankin.
 4. Tuo on varmasti ihan totta.Strydit (juoksun tehoanturit) ovat vielä aika uusi juttu eikä minullakaan ole niistä kokemusta, eikä ehkä tulevaisuudessakaan tarvetta. Ylämäki ottaa voimille. Välillä mäen päällä juoksu jatkuu kevyenä. Välillä jalat ovat ihan hapoilla ja juoksusta ei tulekaan mitään, vaikka suunta kääntyy alamäkeen. Eroa ei välttämättä huomaa ennen kuin mäen päällä. Omalla kohdallani lisääntynyt juoksukokemus ja sen myötä toivon mukaan parantunut kunto on tuonut lisää suvaitsevaisuutta omaa kroppaa kohtaan. Ennen otti itsetuntoon kävellä ylämäessä, nyt voin ihan hyvillä mielin kävellä ja jatkaa pahimman kohdan jälkeen taas juoksuaskelin. Tämä siis pk-lenkeillä. Mäkitreeneissä sen sijaan tietysti juostaan ylämäkeen ja nautitaan rasituksen tunteesta.
 5. Satuin nyt vasta huomaamaan: Sinulla on varsin tarkkaan määritelty aikatavoite Tukholmaan! Avoimin mielin kohti uusia saavutuksia. Aina se maraton maaliinjuostuna on saavutus. Ajat on mitä on.
 6. Juoksutakit

  Kerropa kokemuksia, kun ehdit testailemaan. Mielenkiintoiselta kuulostava ratkaisu.
 7. Aina ne mäet ovat raskaita. Luultavasti ne silti menevät joko: a) kevyemmin samalla vauhdilla, tai b) nopeammin samalla rasituksella. Veikkaisin tässä tapauksessa vaihtoehtoa b, jos ne tuntuvat yhtä raskailta kuin ennen.
 8. Paras kello, max. 300€?

  Kisoissa ei voi välttämättä luottaa niihin virallisiin väliaikoihinkaan! Väliajat ovat toki oikein mutta välttämättä niiden mittauspisteet eivät ole tarkkaan oikeassa kohdassa katu- tai maastokisoissa. Väliaikapisteet joudutaan sijoittamaan paikkoihin, joihin ne saadaan turvallisesti ja/tai kätevästi laitettua. Paikan pitää olla turvallinen, siihen pitää saada sähköt, se ei saa olla keskellä risteystä, josta voidaan joutua kulkemaan, ... Eivätkä ne kilometritolpatkaan läheskään aina ole kohdallaan. Vika ei siis välttämättä ole kellossa. Lisäksi kisassa lähes aina tulee juostua pitempi matka kuin virallisen mittauksen mukainen optimireitti (sama tietysti ratakisoissakin, jos ei pysy koko aikaa ihan sisäreunassa). Silloin tietysti kello näyttää kilometriväliajat vähän ennen aikojaan ja ero kasvaa kisan loppua kohden. Tuon takia yritän aina muistaa esim. maratonille laittaa automaattiset väliajat pois päältä ja napsuttelen itse väliajan aina kilometritolpan kohdalla ja toivon niiden olevan edes suurinpiirtein kohdallaan. Välillä sitten huomaa, että joku kilometri on selvästi vajaa ja seuraava selvästi ylimittainen.
 9. Paras kello, max. 300€?

  GPS:n epätarkkuus kuulostaa minusta kovin oudolta ajatukselta. Varmasti niissä jotain eroa on kellojen välillä. M400:sta minulla ei ole kokemusta mutta Garmineista on (FR610 ja FR920). Matkan mittaus noissa on varsin tarkkaa, kilometrit pitävät paikkansa muutaman metrin tarkkuudella. Siitä tarkempaan on rannelaitteella aika toivotonta yrittää ja syynä on itse menetelmä, ei laite. Hetkellisen nopeuden näyttö sen sijaan on kohtuullisen epätarkka, koska pienikin ero sijainnin paikantamisessa vaikuttaa siihen merkittävästi. Kellon softa yrittää tuota jonkunlaisella menestyksellä suodattaa mutta taas vika on ensisijaisesti paikannusmenetelmässä. Vetojen juokseminen nopeusohjatusti kellon nopeustiedon perusteella on aika toivotonta, jos yrittää olla liian tarkka. Hommaa helpottaa, jos käyttää vedon keskinopeutta, joka reagoi hitaammin ja samalla pomppii vähemmän.
 10. Marrasputki 2017

  Koirankusetuksia ei varmaan lasketa :) Niitähän tulee 3 x 25 min päivittäin mutta meno on enimmäkseen kävelyä. Marrasputki on joka vuosi kuulostanut hauskalta ajatukselta. Aina joudun toteamaan, ettei millään ehdi/voi/viitsi tehdä joka päivä juoksulenkkiä. On niin paljon muuta treeniä tehtävänä. Mutta jos laittaisi sykemittarin päälle ja ottaisi pari juoksuaskelta koiran kanssa, niin eikö se sitten menisi putkisuorituksesta?
 11. TaMar (HHM 2018)

  Refluksi on kiusallinen vaiva. Minulla on tilanne ollut kesästä lähtien hyvä. Nyt yht'äkkiä taas alkoi vaivata. Yhtenä syynä pidän talviaikaan siirtymistä. Meni ruokailurytmi sekaisin. Maha ei ole ollenkaan tyytyväinen, jos pöperö saapuu tunnin liian myöhään. Toinen syy saattaa olla, että ostin vahingossa täysrasvaista juustoa. Kevytversio 17 % on mahalle meiluisempi. Vauhdit kyllä hidastuvat talvikelien tullessa. Liukkaus, lumi ja lisävaatteet hidastavat. Muistetaan vain pysyä talvi liikkeessä, niin kyllä tilanne taas keväällä paranee.
 12. Lokakuu 2017 (2016) Juoksua 10 (11) kpl; 97 (99) km; 12 h 53 min (13:29) Pyöräilyä 6 (8) kpl; 31 (02) km; 3h 55 min (7:09) Pyöräilyistä 4 kpl on hyötypyöräilyä 6-8 km suuntaansa ja 2 kpl trainerilla sisällä. Sisällä ei kilometrejä kerry. Uintia 9 (11) kpl; 19,4 (18,6) km; 9 h 7 min (10:08) Punttitreeni 4 kertaa (1) eli 4 h. Olen nyt käynyt ihan ”oikeasti” puntilla enkä Body Pumpissa. Pilates 2 kertaa (0). Lokakuu on nyt ensimmäinen treenikuukausi uuden valmentajan kanssa. Tälle kuulle sattui myös kahden viikon loma+lomautus. Treeniä oli lomaviikoilla pikkuisen tavallista enemmän. Ensimmäisellä viikolla, joka vielä oli työviikko, en vielä päässyt ollenkaan vauhtiin ja jotain jäi ohjelmasta väliin. Lomailun aikana olin sitten ahkera ja treenasin ohjelman mukaan, välillä kaksikin treeniä päivässä. Työviikoilla on ollut hankalampaa. Työtehtäväni ovat vähän muuttuneet syksyn alusta eikä ennakointi suju vielä oikein hyvin. Tulee välillä työkiireitä, jotka häiritsevät treenaamista. Uutta on nyt ollut punttitreeni ohjelmassa 1-2 kertaa viikossa. Aikaisempi valmentaja ei sellaista ohjelmaan kirjoittanut. Olisi kuulemma saanut tehdä mutta kyllähän se jää tekemättä, jollei ole jo muutenkin riittävän haastavassa ohjelmassa mukana. Kohta minulla on ihan hurjasti voimaa kankuissa ja pyörä kulkee! Pyöräilyyn uutta pohdittavaa tulee myös hankkimastani tehomittarista. Kovin monta kertaa en ole ehtinyt tehomittauksella polkea ja ne kaikki kerrat ovat trainerilla. Pitää nyt keräillä dataa jonkun aikaa ja sitten pohtia - tai antaa valmentajan pohtia - mitä sillä tekisi. Ehkä se sisäpyöräilyssä onkin enemmän datan keruuta ja oikeasti hyödyntämään pystyy vasta keväällä tien päällä. Olen tietysti tyytyväinen, jos talven mittaan ilmenee jotain kehitystä tehopuolella. Sisäpyöräily on muuten aika eleetöntä puuhaa, jossa on vaikea seurata kehitystä tai sen puutetta. Treenaaminen on nyt tuntunut mukavalta eikä se kuntokaan merkittävästi ehtinyt kadota. En sentään ihan sohvaperunana ollut syyskuussakaan.
 13. Mistä tilaat sykemittarisi?

  Bundle tarkoittanee, että mukana on myös tri/swim sykevyöt. Siinä tapauksessa diili ei ole huono. Rose Bikes on usein ollut näissä edullinen. Siellä pelkkä kello ilman sykevöitä näkyy maksavan 573,10 € ja Tri Bundle 729,40 €. Kattavaa etsintää netin uumeniin en ole aiheesta tehnyt.
 14. Juoksukengät leveä lesti

  Enemmän ihme kuin poikkeus :( Ei siis ole yleistä.
×