Jump to content
Juoksufoorumi.fi


X-Caliber

Jäsenet
 • Content count

  6 180
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  2

X-Caliber last won the day on November 28 2016

X-Caliber had the most liked content!

Community Reputation

367 Excellent

About X-Caliber

 • Syntymäpäivä 16.02.1966

Contact Methods

 • Website URL
  http://ultrafinn.fi/

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Asuinpaikka
  Kaarina

Converted

 • 10km
  30.59,00
 • Puolimaraton
  1.11.42
 • Maraton
  2.31.38

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ei ole 6 päivän juoksussa pakollisia lepotaukoja, vaan jokainen määrittää itse oman unentarpeensa. Kauhajoen kilpailu ratkesikin - ainakin sivusta seuraajan silmin - siihen, että kilpailua alusta lähtien johtanut Andreas Falk ei kovin paljon nukkunut tai pitänyt taukoja kun taas ranskalainen Jean-Louis Vidal malttoi nukkua ja levätä. Ja välillä Vidal kuulemma istuskeli nurmikolla kaikessa rauhassa juomassa olutta. 24h kilpailu pitää tosiaan pystyä juoksemaan ilman merkittäviä taukoja jos on tarkoitus tehdä hyvää tulosta. Haastavin laji lienee 48h, joka pitäisi tulosta tavoiteltaessa pystyä menemään läpi lähes ilman taukoja, mutta toisaalta kahden vuorokauden yhtämittainen valvominen on useimmille ihmisille liikaa sekä fyysisesti että henkisesti, joten käytännössä pieniä taukoja on pakko pitää.
 2. 201,643 km ja SM-hopeaa. Ei se nyt ihan sitä ollut mitä oli tavoitteena, mutta kisanaikaisiin jlakaongelmiin nähden tuon voi laskea pienoiseksi torjuntavoitoksi. . Positiivista oli se, että energian imeytymisen ja riittämisen kanssa ei ollut nyt mitään ongelmia ja nousin sentään kotimaisella "eniten 200 km ylityksiä 24h -kilpailuissa" -listalla jaetulle kolmannelle sijalle. Tapahtuma oli hienosti järjestetty ja erityisesti 6d juoksijoiden huimaa menoa kilpailun viimeisenä päivänä oli hienoa seurata aitiopaikalta. Varsinkin kun 6d kilpailun voitto ratkesi vasta viimeisen puolen vuorokauden aikana.
 3. Todennäköisesti ei, mutta kannattaa kysyä maahantuojalta tai valmistajalta. Täällä tuskin kukaan osaa auttaa, ainakaan ilman mitään tietoja maton merkistä ja mallista. Sen tiedän, että kun olin taannoin juoksumattoa ostamassa pari mallia putosi vaihtoehtojen joukosta kun ne oli varustettu juuri tuollaisella automaattipysäytyksellä 99 min 59 sek jälkeen ja myyjä oli sitä mieltä, että kyseistä ominaisuutta ei ole mahdollista kytkeä pois - ainakaan niin, että takuu säilyisi.
 4. X-Caliber

  100 km MM-kilpailu 8.9.2018

  100 km MM-kilpailu juostaan 8.9.2018 Kroatiassa, Sveti Martin na Murissa. Paikka sijaitsee Zagrebista pohjoiseen. Suomesta MM-kilpailuun voi nimetä 6–9 mies- ja naisjuoksijaa, joista enintään 6 miestä ja 6 naista osallistuvat myös joukkuekilpailuun. Joukkuekilpailun tulokset määräytyvät 3 parhaan joukkueeseen nimetyn juoksijan yhteenlaskettujen aikojen perusteella ja joukkuekilpailu on erikseen miehille ja naisille. Suomen joukkue kilpailuun valitaan kesän aikana. Joukkueeseen haluavien juoksijoiden pyydetään täyttämään oheinen lomake 1.7.2018 mennessä: Klikkaa tästä Lopulliset valinnat tekee joukkueenjohtaja Tomi Halme, joka ilmoittaa valinnoista kaikille halukkuutensa ilmoittaneille heti valintojen jälkeen. Suuntaa antavat kriteerit 100 km MM-joukkueeseen valinnalle ovat seuraavat: Vähintään IAU:n vahvistama C-tulosraja 100 km kilpailusta viimeisen kahden vuoden ajalta (2016–2018): Miehet alle 8.00 ja naiset alle 9.30 TAI B-tulosrajaa vastaava tulos esim. 6h-juoksusta tai muusta 60 km – 100 km juoksusta kuluvalta tai edelliseltä vuodelta TAI 100 km juoksuun tähtäävä harjoittelu ja maratonilla kuluvalta tai edelliseltä vuodelta vähintään miehillä 2.45 ja naisilla 3.15 TAI Realistinen mahdollisuus kolmen parhaan joukkoon ikäsarjoissa, jos samassa yhteydessä kilpaillaan myös WMA-mestaruuksista. Lisätietoja kilpailusta ja reitistä: CRO100 100 km MM-kilpailu
 5. X-Caliber

  24h EM-kilpailu 26.-27.5.2018

  Puola vei tarjolla olleista neljästä kultamitalista kolme, sillä Puolaan meni myös miesten henkilökohtaisen kilpailun voitto, joten kokonaispanos oli aika jäätävä. Maassa on aika kova ultrajuoksuboomi tällä hetkellä ja kiinnostus suuntautuu myös maantiekilpailuihin, ei vain polkujuoksuihin kuten eräissä maissa. Puolalaisjuoksijat ovat viime vuosina voittaneet useita arvokilpailuja, Spartathlonin pariin kertaan ja tehneet aika rajuja tulosparannuksia isolla joukolla. Sitä en tiedä onko nousun takana kuinka paljon lajia rahallisesti tukevia tahoja, mutta luulisin, että on.
 6. X-Caliber

  NUTS Karhunkierros 25.-26.5 2018

  Itkonen, Eskelinen, Jumisko ja Virtanen seurannan mukaan paikoillaan, mutta todennäköisesti kuitenkin ongelma GPS:n kanssa. Toivottavasti korjaantuu pian. EDIT: Korjaantui refreshaamalla selain. EDIT2: Korjaantui osittain, edelleen muutama pallukka on paikoillana Kitkajoen rantamilla, mutta muistaakseni tuolla alueella on ennenkin ollut ongelmia GPS:n toimivuudessa, joten odotellaan, että kaverit pääsevät muutaman kilometrin etenemään.
 7. X-Caliber

  2. Kaarina Rata-Ultra 20.04.2019

  Kaarinan urheilukentällä juostaan lauantaina 20.04.2019 toinen Kaarina Rata Ultra -kilpailu. Lajeina ovat 12h ja 6h juoksu. Kummallekin lajille haetaan IAU Bronze Label, joten tulokset ovat virallisesti tilasto- ja ennätyskelpoisia. Tapahtumasta pyritään tekemään mahdollisimman matalan kynnyksen kilpailu ja tutustumismahdollisuus ultrajuoksun maailmaan, mutta tietenkin järjästäjinä toivomme myös, että tämän vuoden kova tulostaso tulee samaan jatkoa kärkijuoksijoidemme toimesta. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä kaarinalainen kestävyysjuoksun erikoisseura Finnish Marathon Runners ja kaarinalainen liikunta-alan monitoimiyritys UltraFinn Oy. Lisätietoja ja ilmoittautumislomake tulee tapahtuman nettisivuille myöhemmin: http://run.karu.run Facebook
 8. X-Caliber

  Kaikkien aikojen paras kestävyysjuoksija

  Saahan sitä luulla, mutta ihan noin yksioikoinen asia ei kuitenkaan ole. Vähän sama kuin sanottaisiin, että kympin ME paranisi minuutilla jos joku kasin juoksija viitsisi sitä juosta.
 9. X-Caliber

  Onko kokemuksia tästä nettikaupasta

  Onneksi huijarit ovat useimmiten idiootteja, jotka eivät ymmärrä noita asioita. Fiksummista huijareista tuleekin sitten pääministerejä ja valtiovarainministereitä eikä heidän tarvitse näperrellä nappikaupan (tai tässä tapauksessa kenkäkaupan) kanssa netissä.
 10. X-Caliber

  Onko kokemuksia tästä nettikaupasta

  Domain on näköjään pystytetty reilu kuukausi sitten ja valikoimassa näyttää olevan kutakuinkin kaikki mahdollisen juoksukengät ym. ja kaikki tietenkin 50% alennuksella. Kaikki myös alle virallisten maahantuojien nettohinnan, kuulostaa hyvin uskottavalta. En uskaltaisi antaa tuonne minkään luottokortin tai muunkaan maksuvälineen tietoja. domain.............: xjumpit.fi status.............: Transfer denied created............: 9.4.2018 04:14:00 expires............: 9.4.2019 04:14:00 available..........: 9.5.2019 04:14:00 modified...........: 8.5.2018 RegistryLock.......: no Nameservers nserver............: ns1.openprovider.nl [OK] nserver............: ns2.openprovider.be [OK] nserver............: ns3.openprovider.eu [OK] dnssec.............: unsigned delegation Holder family name........: joelle first name.........: Galdeano Registrar registrar..........: Registrar.eu www................: https://www.openprovider.com Tech name...............: Galdeano joelle >>> Last update of WHOIS database: 18.5.2018 10:33:25 (EET) <<< Copyright (c) Finnish Communications Regulatory Authority
 11. X-Caliber

  Kaikkien aikojen paras kestävyysjuoksija

  Kyllä minä lasken Sebastian Coen kestävyysjuoksijaksi kahden 1500 m olympiavoiton ansiosta. Juantorena 400 / 800 spesialistina on enemmänkin pikajuoksija. Jos kysytään kaikkien aikojen kestävyysjuoksijaa niin Kourosta on vaikea sivuuttaa, sillä että hän on muka "suurelle yleisölle tuntematon". Tai sitten valinta voidaan tehdä suoraan Instagram seuraajien määrän perusteella.
 12. X-Caliber

  Kaikkien aikojen paras kestävyysjuoksija

  Olisi kiva tietää millaisia tuloksia Kouros olisi ammattiurheilijana tehnyt. Aika moni enemmän tai vähemmän ammattilaiseksi laskettava kuitenkin vuosien varrella noita tuloksia on yrittänyt rikkoa, mutta ymmärrettävä niistä epäonnistuneista yrityksistä ei suuremmin huudella. Turhaa vähättelyä lajia ja kaikkien aikojen ylivoimaisinta kestävyysjuoksija kohtaan.
 13. X-Caliber

  Kaikkien aikojen paras kestävyysjuoksija

  Veikkaan, että Bekelen ME:t on rikottu kymmenen vuoden kuluessa, mutta osa Kourosin ennätyksistä on kestänyt yli 30 vuotta eikä uhkaajia ole näkyvissä. Moni on yrittänyt, mutta ei ole päässyt lähellekään. Herb Elliott nousi kakkoseksi vain yhden matkan näytöillä (lasken 1500 m ja mailin samaksi lajiksi), mutta ne näytöt ovat sitäkin jäätävämpiä. Mies ei näillä matkoilla hävinnyt uransa aikana yhtään kilpailua ja voitti olympiakultaa ME-ajalla täysin suvereeniin tyyliin. Bekelen meriitit on jo täällä kerrottu, eräs kaikkien aikojen suurimmista. Paavo Nurmi oli omana aikanaan täysin suvereeni matkoilla 1500 m - 10000 m, lisäksi olympiakultaa maastojuoksussa ja myös hyvä maratontulos uran loppuvaiheissa. Hicham El G:n ansiotkin on tässä keskustelussa jo mainittu.
 14. X-Caliber

  Kaikkien aikojen paras kestävyysjuoksija

  Ei välttämättä, myös juoksun taloudellisuudella on huomattava merkitys. Ei vaan Oskar Svendsen (lähde: procycling.no), Dählie jäisi kolmanneksi ja paras 5000 m spesialisti (Marius Bakken) löytyisi vasta sijalta 13, edellään mm. vuorijuoksijat Killian Jornet ja Matt Carpenter sekä noin 40 sekuntia heikomman vitosen ennätyksen omaava Harri Kirvesniemi. TopEndSportsin lista korkeimmista mitatuista VO2max-arvoista (melkoinen norjalaisedustus, mistä se sitten johtuu, on toisen keskustelun aihe...): https://www.topendsports.com/testing/records/vo2max.htm Naisten puolella lista on varsin epätäydellinen ja Joan Benoit'n kärkisija todennäköisesti menisi, jos kaikkien norjalaisten huippuhiihtäjien lukemat julkistettaisiin. Keskustelun aiheeseen: Aika monien listojen mukaan "kaikkien aikojen" = "2000-luvun parhaat olympiajuoksijat". Tässä todellinen kaikkien aikojen TOP-5: Yiannis Kouros Herb Elliott Kenenisa Bekele Paavo Nurmi Hicham El Guerrouj Seuraavina listalle olisivat pyrkimässä ainakin Haile Gebrselassie, Killian Jornet ja Lasse Virén.
 15. X-Caliber

  Polkujuoksun MM- kisat 2018

  Henkka juoksee tuolla: http://www.zegama-aizkorri.com/en/
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy