Jump to content
Juoksufoorumi.fi


ErAh

Jäsenet
 • Content count

  963
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  2

ErAh last won the day on February 3

ErAh had the most liked content!

Community Reputation

539 Excellent

About ErAh

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Asuinpaikka
  Röhkölä

Converted

 • Coopperi
  2890
 • Maraton
  4:18 (2004)

Recent Profile Visitors

1 867 profile views
 1. Mulle Garmin näyttää kanssa 55 hapenottoa, lähdet vaan rohkeasti sitten liikkeelle😀.... 1:26:xx taitaa olla sullakin puolikkaan ennuste. Sulla on varmaan "haarukassa" se, millä sykkeellä jaksat puolikkaan juosta. Jos laskee 2sek/km pois per keskisykkeen pykälä noista lenkkivauhdeista niin sillä lähtisin juoksemaan puolikasta. Silloin pitäisi olla varaa nostaa vauhtia jossain vitosen kohdilla. Ole rohkea ja sitkeä lopussa niin tulee hyvä tulos. Tähän kyllä vaikuttaa kyky sietää tukalaa oloa, mutta jotain 1:35 aikaa lähtisin sinuna ainakin hakemaan. Puolessa matkassa tietää sitten paljonko on varaa, vai onko varaa. Jos aikataulut vain sallii, niin en jättäisi ihan noin paljon lepoa ensi viikolle. Lyhyet lenkit ei varmaan haittaa, kunhan ne on sitten lyhyitä. Itsellä keuhkot menee ihan tukkoon jos pidän paljon lepopäiviä, mutta mulla on astma, terveillä homma ei ehkä mene niin. Oma tankkaus olisi varmaan litra jätskiä torstaina, jos pe on lepoa niin kai ne hiilarit säilyy lauantaille. Muutoin normaalit ruokailut, niin ei ole mitään outoa vatsalle.
 2. Zoom flyllä on nyt muutama lenkki takana ja tämän päivän 7km kisa. Jos jotain erittäin positiivista haluaa sanoa kengästä, niin ainakin sen voi sanoa, että se on kaltaisellani lievästi ylipainoisella nopea kenkä ja säästää jalkoja. Mulla on ollut aiemmin jalat hellänä lyhyidenkin hölkkäkisojen jälkeen, mutta nyt ei ollut mitään tuntemuksia koivissa. Ainakaan mun ei tarvitse tämän jälkeen miettiä kisakenkä valintaa. Jatkossa juoksen joko Zoom flyllä tai jos saan käsiini vaporflyt, niin sitten niillä. Viime kesänä työntelin Linnahölkän Takumi seneillä ja se oli viimeinen niitti jaloilleni. Siitä alkoi telakkajakso loppusyksyksi. Takumi senit ja renit jää mulla matto käyttöön, jossa ne ovat tosi hyvät ja saatanpa niillä vetäistä cooperit ym ihan lyhyet vedot.
 3. Eilen lepoa eli 16 tuntia töissä, näitä pitkiä päiviä nyt tulee aika paljon pakostakin, eikä ajankohtia voi kovinkaan paljon valita. Tänään menin sitten melko väsyneenä Eliaksen hölkkään, jossa meno ei ollut eilisen jäljiltä kovinkaan herkkää, mutta eipä sillä ollut suurta väliä. "Koutsin" kanssa juteltiin eilen tästä töissä ja sovittiin, että starttaan reippaasti, vaikka olettamuksena oli että lauantai painaa jaloissa, kun töissä ollaan kuitenkin paljon jalkojen päällä. Tarkoitus oli vaan testata kulkua, eikä kisa ollut millään muotoa merkityksellinen. Ekan kilsan vetäisin rennosti 3:33 loivaan alamäkeen ja arvelin, että tänään ei tule olemaan lihasten puolesta mitenkään iloista kulkua, eikä se sitä sitten ollutkaan. 6,9km meni aikaan 26:37 joka on 3:51/km vauhtia, odotin kyllä hieman parempaa, mutta ei vaan ollut ukosta pitämään itseään tiukalla tänään. Varsinkin ylämäki voittoinen loppu oli melkoista vätystelyä, kun koitin välttää kanttaamista. Keskisyke oli 168, eli 2 pykälää alempi, kuin Bodomtraililla. Joku 174-176 keskisyke pitäisi kyllä kyetä ylläpitämään näin lyhyessä kisassa, mutta eipä tämä ollut kovin hyvä paikka raastaa eilisen jälkeen. Tavoitteena olisi vetää puolikas tätä tahtia Vantaalla, joka on kyllä kovan työn takana, vaikka Vantaalla reitti onkin paljon tasaisempi. Kuuden päivän päästä olisi seuraava kisa, oikeastaan vähän pelottaa jo ne tuntemukset, joita tulen kokemaan 50km jälkeen. Kenkä valinta on vieläkin tekemättä, mutta luultavasti juoksen Hokan challengereilla SG2 sijaan. Aamupaino 81,3 kiloa, ei vaan läski meinaa palaa, vaikka olenkin korvannut toisen lämpimän aterian isolla salaattianoksella. Ennen nukkumaan menoa on niin kova nälkä, että on pakko syödä voileipiä, jotta saa nukuttua. Jotenkin tuntuu täysin hallitsemattomalta painonhallinta. Paino vaan on mikä on, jos koittaa sitä laskea alkaa nälkä ja harmitus.
 4. Ja tähän peesiin mun piti lähteä 😂, ihan sama olisi ampua itseään Hautajärvellä jalkaan.
 5. Polkujuoksua Lohjanharjun neulaspolkuja pitkin. 11,1 km, 1:00:00 keskisykkeellä 134.
 6. Polkujuoksussa pilli saattaa olla ehkä vähän ylimitoitettu, mutta on kait tuollakin mahdollista pudota jokunen metri pois polulta. Jos silloin loukkaantuu, on mahdollista ettei saa huudettua apua, mutta pilliin viheltäminen vielä onnistuu. Seiikailu-urheilukisoissa pilli on vakiovaruste liki aina, mutta siellä se lienee kyllä tarpeellisempikin. Lisäksi pilli kuuluu huutoa pidemmälle. Pilli taitaa olla kiinteänä ainakin Salomonin juoksuliiveissä. Itsellä on Salomonin pehmeä muki, ei paina oikein mitään eikä vie tilaa ja kyllä sillä on saanut juotua pullojen täytön lisäksi huoltopisteellä. Toki olisi aivan sama täyttää pullo yhden kerran lisää ja juoda pullosta se ylimääräinen, minkä huoltopisteellä haluaa juoda.
 7. ErAh

  MM Jääkiekko Tanska

  Samat pelaajat pystyivät hyviin otteisiin Marjamäenkin valmennuksessa, kun vaan vastustaja oli ennakkon kova. Joku asenne- tai pelitapavika on pakko olla, jos 3x otetaan kuokkaan "heikommilta" vastustajilta ja sitten pyyhitään lattiaa Jenkeillä ja Kanadalla....
 8. Mielestäni Haile on kaikkienaikojen paras kestävyysjuoksija. En osaa sitä mitenkään perustella, mutta mielipiteitähän nämä ovatkin. Daniel Komenin 3000m ME ja 5000m ME saa pitämään ainakin kolmostakin kestävyysmatkana, vaikka Haile rikkoikin ennätyksen seuraavana kesänä.
 9. En tilaisi vaikka luottokortilla tilaten rahat saakin takaisin jos ongelmia ilmenee, mutta on siinäkin oma vaivansa.
 10. Juoksua 10,0km, 52:53 keskisykkeellä 143 (tässä on virhe, koska mittari näytti +180 sykettä kunnes kiristin sen tiukemmin ranteeseen. Todellisuudessa syke oli kai noin 135.) Selkä tuntui ehkä 500m lenkin alusta jäykältä, mutta loppu lenkin se oli täysin oireeton. Ihme hommaa selän kanssa, mutta pitänee jumpata ukkoa ettei akuutista vikatilasta tule uutta normaalia. Aika paljon huojensi mieltä tämä lenkki. KK80 toinen kenkä vaihtoehto sai myös sisäänajoa tänään. Ihan hyvältä SG2 tuntui hiekkatiellä. Täytyy testata niitä vielä polulla. Challenger ATR:t tullee loppuviikosta ajoon. Noista sen valinnan varmaan teen.
 11. ErAh

  Valitus-ja ruikutusketju

  Kokeilin, eilen oli jo hieman parempi. Kerralla tämä ei varmaan nyt kuntoon tule, kun on aika vahva suojajumi alaselässä päällä. Nyt kokeilen illalla juoksua kun ei särje ihan kokoajan, talvella tämä vaivasi lähinnä heräämisen jälkeen ja liikkuessa ei juuri ollenkaan tai oikeammin viimeisetkin vaivat liki katosivat ladulle.
 12. ErAh

  Valitus-ja ruikutusketju

  Selkä on sen verran kipeä, ettei uskalla lähteä rullille. Tänään kävin lääkärissä ja tuomiona kireät lonkankoukistajat sekä kokonaisuutena kireä takapuolen lihaksisto. 15x fysioterapiaa...
 13. ErAh

  Valitus-ja ruikutusketju

  Ilmeisesti tuossa oli kyseessä keskimmäinen pakaralihas, joka liittyy myös juoksijanpolveen, joka on parina kesänä vaivannut. Pitää koittaa muutama päivä tehdä tuota jumppaa, jos se vaikka auttaisi. Pertsanhiihto lievitti ongelmia talvella, mutta syy-yhteyttä en kyllä siinä keksi....
 14. Kevyt salireeni, sisältäen 6km mattoilua. Nyt selkä on sen verran kipeä, että pitää olla aika varovainen sen kanssa. Jyrsii aika paljon, mutta kai tässä ollaan taas reenikunnossa lähi päivinä.
 15. Mitä toi takki painaa, mulla on Minimus smock ja se painaa 160g. Vedenpitävä takki taitaa olla pakollinen tuolla KK80:lläkin, kai tuo 5 vuotta vanha takki vielä helle kelissä riittää....
×