Jump to content
Juoksufoorumi.fi

ErAh

Jäsenet
 • Content Count

  1 106
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  4

ErAh last won the day on May 28

ErAh had the most liked content!

Community Reputation

886 Excellent

About ErAh

 • Syntymäpäivä 12.03.1973

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Asuinpaikka
  Röhkölä

Converted

 • Coopperi
  2890
 • Maraton
  4:18 (2004)

Recent Profile Visitors

2 337 profile views
 1. ErAh

  Pegasus Turbo

  Kanta-asiakkaiden alekoodilla Turpot Intersportissa vajaa 150 euroa, ei siltikään mitkään halvat, mutta kokeiluun menee.
 2. ErAh

  Alelaari

  Kyllä voi....
 3. ErAh

  HIIT

  Itse käsitän HIIT:in lähinnä saliharrastajien hommaksi. Juoksijat taitaa puhua asioista eritermeillä ja hyvä niin. Oikeastaan HIIT haisee siltä, että mahdollisimman helpolla pitäisi saada mahdollisimman paljon jotain, jota kukaan ei tiedä vähällä/helpolla saatavan. Itse uskon siihen, että kestävyysjuoksussa tärkeimmät reenit olisivat pitkis, tv-VK ja VK(-MK)-intervallit kerran jaksoon, joka voisi olla 7-10 päivää riippuen muusta töiden ja perhe-elämän rasituksesta. VK-intervallit kyllä itsellä menee viimeisillä toistoilla sujuvasti MK:n puolelle, mutta en kyllä näe siinä hirveästi haittoja (en kyllä ymmärrä harjoittelusta mitään). Sen sijaan minuutin palautukselle 10 sekunnin työosaa kohti en näe mitään tarvetta, koska en näe mitään tarvetta tehdä niin kovia reenejä. Kun nyt luin secondin viimeisen kappaleen, niin sama mieltähän olen itsekin, vaikka juuri näihin kysyn mielipiteen edes joskus 2:30 maran juosseelta neuvonantajalta.
 4. Mitä lähemmäs julkaisupäivä tulee, sen enemmän alka tuntua siltä, että Garminit vaihtuu Polariin. Kun oma ykköslaji on hiihto, niin connectissa nyppii varsin runsaasti se, ettei viimeisen päivityksen jälkeen raporteissa ole saanut helposti kaivettua esiin esim hiihdon määrää haluttuna ajanjaksona. Ja taitaa tämän hintakin olla parisataa halvempi kuin vaikka Fenix 5X plussan. Onko toi Polarin Flow sitten sen parempi kuin connect, siitähän ei mulla ole mitään kokemuksia.
 5. ErAh

  Kadenssi vs. syke

  Taloudellisuudesta saa hyvää tietoa maskitestissä. Jos RE-arvo mg/kg/km on alle 190, niin ei askellus voi kovinkaan pahoin olla keturallaan. Nämä kadenssit, päkiä-askellukset ym., menee pärekopassani samaan kategoriaan, jos ei kulje, aletaan hakemaan jotain apua muusta kuin reenin lisäämisestä, tai tehojen vaihtelusta. Tuskin Virenkään keskittyi kadenssiin, edelleen V-linja pätee (vai oliko se spiroksen-linja, riittävästi ulkoilua niin kulkee). Uskon edelleen siihen, että kroppa hakee sopivan kadenssin tai vaikka penkkipunnerrus leveyden. Ei sitä tarvitse erikseen alkaa hakemaan. Se mikä on luonnollista, se tulee ensi otteella penkkiin ja askellustahtiin. Aika paljon henkilöstä varmaan kiinni, mikä on optimi, mutta erikseen kadenssia kiihdyttämällä, ei välttämättä vauhti kisoissa nouse. Metrin askelilla tikittämisessä voi tulla kiire alle 3:30 vaudeissa....
 6. ErAh

  Kadenssi vs. syke

  Itse suhtaudun kadenssiin kuten muuhunkin askeltamiseen, kyllä kilometrit opettaa. Kadenssiin liittymättä näkee joskus ihan kamalaa päkiä pomppimista ja varmaan samalla tavalla jossain näkee ihan kamalaa tikittämistä. Itse juoksen PK-vauhdit (5:30-5:00) 165-170 tahdilla ja siitä tahti kiihtyy jonnekin 190 tahtiin, jos vauhti lähentelee jotain 3:10 vauhtia (jos harrastaa askelpareja, jaa kahdella). Tavallaan olen Baltsun linjalla siinä, että keskityn ennemmin siihen, että askel tulee alle, kuin että keskittyisin tiheään rytmiin. Kadenssin sijaan omega kertoo kuitenkin sen, mikä on hyväksi ja luulen että muut asiat kuin vajaa kadenssi tökkii minun ja monen muunkin suorituksessa.
 7. Voi olla, en tiedä kun kilpailuvietti saastuttaa mielen, niin oma tarkoitus onkin hieman kärsiä. Oikeastaan vaihtoehtonahan mulla on aina joko hieman liian kovaa tai sitten jotain muuta aktiviteettiä niille vapaapäiville.... Veikkaan että tuntikin löysää maksimista tekisi juoksun jälkeisistä päivistä paljon mukavammat, vaikka taisi kovat kaverit aloittaa reenit tosi nopeasti kisan jälkeen. Toukokuussa sain kuiten noin 100% kunnostani irti, enkä usko juoksevani ensi keväänä yhtä hyvää aikaa. Jos olisi ollut kramppeja tms, ne olisivat varmasti pakottaneet rasitukseltaan kevyempään vetoon. Oikeastaan olen ollut reenikunnossa vasta viimeisen kuukauden, vaikka alkuun tuntui että pari viikkoa riitti palautumiseen.
 8. Alle 11 tuntiin tuon jolkotteli keväällä noin 10% lähtijöistä, oman kokemuksen mukaan 3 päivään käveltynä Karhunkierros ei tunnu yhtään missään, mutta juosten tuo tuntui aika paljonkin. En kyllä ole tuon -94 reissun jälkeen Karhunkierroksella vaeltanut, vaeltamaan menen mielummin jonnekin merkittyjen reittien ulkopuolelle. Sen sijaan juoksemaan menen KK:lle ensivuonnakin, mutta en omatoimisesti.
 9. Toivottavasti Garminilta tulee vastaavan alunkeston omaava malli ennen vuodenvaihdetta, muuten saattaa vaihtua mittarimerkki talvella. 40 tunnin luvatulla akunkestolla lienee todellinenkin kesto reilusti yli 24 tuntia.
 10. ErAh

  Topi Raitasen vauhti kiihtyy

  Taisi Topi haluta kovempia haasteita, ainakin fysiikan osalta, ei Topista maailman parasta estejuoksijaa varmaan tule, mutta Euroopan kärkeen voi mennäkin. Suunnistuksessa olisi kyllä ollut ihan kärjessä, mutta onneksi valitsi näin.
 11. ErAh

  Topi Raitasen vauhti kiihtyy

  Ei suunnistus menestys ainakaan jalasta kiinni jäisi ja tuskin jäisi taidostakaan. On kuitenkin ihan hyvä, että katsoo ensin kortit juoksussa, suunnistamaan ehtii vielä vähän hitaampanakin, vaikka luulen kyllä että Topi tekee hienon uran juoksussa ja siirtyy siitä työelämään. Tässä olisi ollut miessuunnistaja joka olisi voinut dominoida lajia vuosien ajan.
 12. Katsoin ensimmäisen osan ja aika paljon on perheessä satsattu varmasti tuohon urheiluun. Harmi ettei päälajiksi osunut hiihto, siinäkin olisi tullut hienoa jälkeä. Isä ja toiseksi vanhin veli taitaa olla aikamoisia auktoriteettejä, ainakaan Filipin etelän matkasta ei juuri muut puhuneet..... Noi kilpaurheilusta dropanneet kaksi veljestä voisi muuttaa Suomeen ja alkaa taas urheilemaan.... Jos juoksee femman 13:17 mennee kymppi reilusti alle 28:00, on se nyt jonkinlainen tason näyttö kestävyysurheilusta sekin....
 13. Oman kokemuksen mukaan polku-ultralle reenatessa ei juoksua tarvitse olla välttämättä kovin paljon, aika paljon auttaa suurehko harjoittelun kokonaismäärä. Tietysti jos pystyisi juoksemaan isoja määriä kulku olisi parempaa. Itse juoksin ennen KK80 viimeisen 6 viikon aikana vajaa 45 kilsaa viikossa ja sain kyllä aika hyvin irti talven hiihtopohjista. Keskimäärin reenasin alkuvuoden noin 11h viikossa, sisältäen 6 viikkoa sairastelua ja 3 viikon palauttelujakson talven jälkeen. Luulen että yksi tekijä noilla polku-ultrilla on se, että juoksualustana polku on aika armollinen ja vauhti suhteellisen rauhallinen, jolloin jalkoihin tule paljoakaan hakkaavaa iskutusta. Joku maraton olisi ollut varmasti paljon raaempi jaloille huonosti juoksuun reenanneella. Polku-ultralle kannattaa reenata kyllä poluilla, jos mahdollista. Aika paljon säästää energiaa, jos teknisemmät kohdat menee rennosti, sen sijaan että ne menisivät peläten.
 14. ErAh

  Yleisurheilun EM-kisat 2018

  Tässä taitaa olla lahjakkuutta niin paljon, että vaikka olisivat "seisseet päällään", niin tulosta olisi tullut. Valitettavastihan se menee niin, että joillakin on geeneissä etumatkaa ja oikean lajin löytyessä on ihan sama mitä muut tekee. Vähän niinkin tuttavaperheen tyttö kommentoi EM-pronssin jälkeen, "kyllähän se vituttaa saada pronssia noin huonolla suorituksella".....
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy