Helpota elämääsi ja kirjaudu sivustolle

Hei, 
luet sivustoa nyt vieraana. Avaamalla sivulle omat tunnukset pystyt seuraamaan haluamiasi keskusteluja helpommin. Voit osallistua keskusteluun myös vieraana. Silloin kommenttisi menee moderointijonon kautta. Sisäänkirjautuneena se näkyy heti kaikille. Tunnusten luonnin yhteydessä voit käyttää keksittyä sähköpostiosoitetta jos et halua ilmoituksia sinulle tulleisiin kommentteihin yms.

Vieraana löydät uudet viestit valikosta Uudet viestit -> Juuri nyt. 

ErAh

Jäsenet
 • Content count

  533
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  1

About ErAh

 • Syntymäpäivä 12.03.1973

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Asuinpaikka
  Röhkölä

Converted

 • Coopperi
  2890
 • Maraton
  4:18 (2004)

Recent Profile Visitors

821 profile views
 1. Olikohan tässä taas mitään järkeä, viimeistelyharjoituksena Ykkössuunnat-kuntorasteilla pitkä rata noin 90% teholla, eli irvistys puuttui täydestä vauhdista, ei juuri muuta. GPS:ään kertyi 7,66km, 49:22 ja avg 6:27/161. VK-alueilla 97% ajasta, näinhän se keventely tehdään . No enää on jäljellä lyhyt ja kevyt paikkojen aukaisu bussimatkan jälkeen perjantaina Rukalla. Kyllä tämä tästä, kulku alkaa olemaan ihan OK tasolla omiin odotuksiin nähden, mutta kilpakumppanien tasoahan tässä ei voi tietää. Olen kuitenkin reenannut hiihtokauden alusta saakka niin paljon kun kroppa on ottanut vastaan, välillä enemmänkin. Tulos on sitten se mikä on.... siitä tiedän enemmän lauantaina noin 17 aikoihin.... Jännittää jonkin verran jo nyt.
 2. Juoksua hyvin kevyellä tatsilla, en ole varmaan koskaan juossut alle 130 keskisykkeellä. 10,0km, 56:53 ja avg 5:40/128. Poluilla ja kuntoradalla suhteessa 80/20, ihan kiva kulku.
 3. Rullahiihtoa 23,8 km, 1:19:13 ja avg18,0/136. Päälle verkkaa juosten poluilla 8,0 km, 43:51 avg 5:29/138. Kulku ihan ok, ei sen kummempaa. Huomenna juoksua ehkä vajaa tunti. Keskiviikkona rullahiihtoa jonkin verran.... Ensi maanantaina on aika ortopedille, luultavasti jalat voi olla vähän kipeät sinne mennessä.... siitä sitten kaiketi magneettikuvaus polveen ja epäilen että polveen otetaan puukkoa vielä tänä vuonna. Ainakin työpaikkalääkäri epäili jonkun nivelsiteen olevan poissa pelistä....
 4. Mikä Hokan maantietossu vastaa parhaiten Mafate speed 2:sta? Tietysti noilla mafateilla voisi laputella tielenkitkin, mutta sama kait se olisi ostaa vastaavanlaiset maantiellekin. Omat polveni vaativat mahdollisimman paljon vaimennusta, tracerit taitavat olla pikkuisen liian kevyesti vaimennetut ja huaka 2:t riittävät juuri ja juuri, mutta hieman pehmeämpää olisi haussa.
 5. Tänään oli taas aamuvuoro ja eilinen aamu-ilta combo painoi hiukan jäsenissä, mutta varmaan eniten päässä. Lenkille oli kuitenkin mukava lähteä, varsinkin kun tuikkasin saunan tuleen lähtiessä ... ja muutaman oluen kylmään odottelemaan lenkiltä tulijaa. Lenkkinä oli sama, kuin toissa torstaina, tosin pihasaunalta lähtien ja sinne palaten. Juoksu tuntuma oli yllättävän kevyt ja vaihteeksi oikea polvi oli liki oireeton, tietysti arcoxia vähän sumentaa arviointia, mutta kuitenkin ihan hyvän oloinen polvi oli. 13,4km, 13,3km ja avg 4:51/144. Edellisellä kerralla vedin tämän lenkin Hokan tracereilla ja nyt Mafate speed 2:lla, en tiedä onko noi tracerit juuri yhtään nopeammat mun jaloissa, verrattuna maastotossuun. Syke/vauhti oli kuitenkin aikalailla samaa tasoa... Huomenna jotain kuntoilua ennen töihin menoa, luultavasti rullahiihtoa... Viikko kokonaisuutena 3h52min josta juoksua 2h57min/33,3km, surkea viikko, mutta ehkä tämä tuli nyt tarpeeseen.
 6. Jos noi lumet sulaa sen reilun 5 senttiä päivässä, niin pelättyä paremmassa kunnossa toi lenkin loppu osa on. Onneksi siellä on lauantain juoksujoille myös aika paljon jälkeä tarjolla perusmatkan juoksijoilta. Märkäähän tuolla kyllä on, mutta voisi miettiä että kylmä vesi vie vain kivut nilkoista pois. Alkaa pikku hiljaa jännittämään, vaikka matkana ei olekaan kuin 53 kilsaa. Huomenna oikeasta polvesta lääkäriin, saattaa olla etten kerro mikä odottaa viikonloppuna ....
 7. Eipä olisi ollut tänäänkään motivaatio kohdillaan reenausta varten, mutta kait se vaan joskus on pakko työntää itsensä lenkille vaikka puoliksi väkisin. Alkuun rullahiihtoa 15,0km, 55:08 ja avg 16,4kmh/141. Hiihdon jälkeen vaihtui monot lenkkareihin ja juoksin perusjuoksua 6,0km, 31:04 avg 5:10/142. Jostain syystä koen luontevammaksi ilmoittaa hiihtovauhdin nopeutena en tahtina. Aika surkea reeniviikkohan tästä on tulossa, varsinkin kun huomenna olen taas 16 tuntia töissä. Sunnuntaina pitäisi kait koettaa juosta noin tunti. Viime vuonna taisin käydä rullilla kahdesti ja se oli aivan kamalaa, no aivan yhtä kamalaa se oli tänäänkin. En oikein tiedä mahdankohan oppia tuota enää sille tasolle, että siitä olisi mitään reeni hyötyä. Aivan hiton jäykkää menoa ja melkein pelottaa hiihtää. Seuraavaa rullalenkkiä en tee ainakaan maantielaidassa vaan hiihtelen töistä tullessa tai mennessä pyörätiellä. Tuntuisi että rullilla homma menee enemmän reisille, kuin lumella, jossa tekniikkani on aika ylävartalo painotteinen. Sikäli rullahiihto voisi tehdä kyllä hyvääkin, jos jalat siirtyisi mukaan lumellekin.
 8. Lenkkisukset kannattaisi varmaan olla erikseen, mutta itse sain talven aikana kantit ruvelle vain kahdesti. Toinen kerta oli Finlandiassa ja toinen kun luonnonlumi ladulla oli juuri pinnan alla nyrkinkokoista karkeaa sepeliä (onneksi tässä ei olut kisaparit alla), mistä lie tullut sellaista tarjolle. Muutoin naarmut ovat olleeet aika kevyitä, mutta silmää häiritseviä. Kantteja kait pystyy vähän korjaamaan jos niihin sulattaa uutta muovia, en sitten tiedä kuinka hyvn se pysyy kiinni. Ainakin viimeksi taisivat kärsineitä kantteja hionnan yhteydessä vähän parsia.
 9. Olipas hidas aika puolikkaalla, itse juoksin Vantaalla 1:28:11 viime syksynä... ... eeh. Vantaalla on ehkä "vähän" nopeampi reitti.....
 10. Kukahan show-juoksut rahoittaisi? WWE:ssä maksajat löytyy katsojista, mutta juoksua tuskin katsotaan samassa mittakaavassa. Se on tietysti eriasia, uskovatko kenkätehtailijat myynnin lisääntyvän kustannuksia vastaavasti, vai riittääkö se, että "fastest known time" on juostu kyseisellä kenkämerkillä?? Jokatapauksessa tehty "ennätys" saattaa tuoda myös epäilyjä käytetyistä metodeista ja saattaa jopa haitata myyntiä. Siitähän tässä on kuitenkin lopulta kysymys. Seuraan jonkin verran vapaaottelua ja siellä siirryttiin UFC:n osalta USADA:n testaukseen aika vastaikään ja aika paljon on kärynnyt ihan organisaation kärkinimiä. Veikkaisin että USADA:n testaksen piiriin siirtymistä harkittaisiin uudemman kerran, jos oltaisiin tiedetty, kuinka paljon tulee kärkiukkojen käryjä ja kuinka paljon mestarit tulee vaihtumaan. Kun UFC halusi siirtyä viihteen sijaan urheiluksi, tuli tappiota jollain saralla. WWE tuskin tulee käsikirjoitettuineen ottelukulkuineen koskaan urheiluksi... Samalla tavalla uskon, ettei maratonin maailmanennätysjahti tule koskaan urheilusta viihteeksi....
 11. Loppuaikaan varmaan vaikuttaa melkoisesti torstain ja perjantain tekemiset, niinkuin on jo muut kirjoittaneet. Itse alkaisin tekemään kerran viikossa 4x1 km rennosti kovaa, joilla saat nopeaa juoksua säännöllisesti, eikä reeni ole kuitenkaan niin kuormittava, kuin sama matka yhteen putkeen vedettynä. Missään nimessä en tekisi VK-reenejä kahta enempää viikossa. Jättäisin sen odottelemaan aikoja, kunnes potentiaalia olisi ulosmitattu enemmän. Tuon 4x1km lisäksi tekisin ehkä jonkun VK1 tasoisen 6-10km reenin, mutta muutoin pitäytyisin PK-reenissä. Palautumiseen kiinittäisin huomiota ja tietysti siihen, että kisoissa hakataan rajoittajaa vastaan, tunteesta piittaamatta. Puolikkaan juoksee kuitenkin aika lähellä yläkynnystä, ikävältähän se tietysti voi tuntua, mutta kun tiedostaa milla pitäisi mennä, niin meneehän se. Kannattaa miettiä mitkä ovat viikon pääharjoitukset, joka on aika simppeliä, jos paikat ovat kunnossa. Yksi pitkä, yksi VK-vetoja sisältä reeni ja mahdollisesti yksi tasavauhtinen VK-reeni. Muutoin lenkit voi olla aika kevyitä ja ne voi mielestäni tehdä muutoinkin kuin juoksemalla. Tärkeintä on mielestäni saada nuo tärkeät reenit onnistumaan, kaikki muu on sitten kosmetiikkaa kunhan jotain tekee, ainakin jos tavoitellaan miehissä yli 1:25 tai naisissa yli 1:35 aikoja.
 12. Ekoissa väri taisi olla vihreä-oranssi, ainakin omani on sellainen. Olisinkohan hankkinut sen vuonna -00, sillon on ainakin Jukolassa näkyvissä rastiväliajat, ja aina olen muistaakseni omalla kortilla suunnistanut siellä. Vitsailinkin tänään kuntorasteilla kortin olleen 17 vuotta omani, kun kysyttiin onko oma vai vuokrattu. Muistaakseni Someron Esalta kortin ostin silloin. Jokatapauksessa aivan uskomattoman pitkään kestää noissa patteri, tosin käyttöhän on ollut viime vuosina ehkä 5x ennen Jukolaa ja sen jälkeen suunnistukset ovat loppuneetkin siltä kaudelta.
 13. Itse USKON hionnan vaikuttavan luistoon selvästi ja että hiojissa ja heidän laitteissaan on tulokseen vaikuttavia eroja. Tietysti eniten merkitsee suksi ja sen jälkeen oikean kaltainen hionta ja siihen oikean kaltainen voitelu. Itse luotan Pirkanmaalla ja Pääkaupunkiseudulla toimivaan hiojaan, mutta hyviä suksenhiojia on varmasti muitakin. Itse vien sukset hiontaan 1-2 kertaa kaudessa, riippuen miten huonossa kunnossa etelän tykkilumiladut ovat. Tulisikohan suksiparille hiihtoa jotain 500-700km hiontojen välillä. Voiteluita taitaa tulla noin 15 kpl hiontojen välillä. Näistä pulvereiden kanssa ehkä 3 kpl, pulverin kanssahan lämmöt ovat paljon korkeammat, kuin vahoilla. Hiojani on sanonut, että noin 5 pulverointia pitäisi hyvin kestää hionta välillä, mutta itsellä alkaa olla suksissa aika paljon naarmuja jo paljon sitä ennen. Kansallisissa käymiseen en osaa ottaa kantaa, kun hiihtelen vain pari massahiihtoa talvessa, mutta ainakin itse uskon hionnan olevan hyödyksi suksen luistolle. Se on taas eriasia, miten painottaa kisoissa menestymistä. Onko sillä väliä, jos on jonkinverran nopeampi tai hitaampi?
 14. Eilen lepopäivä ja tänään ei olisi huvittanut juosta, väsyttää ja ehkä aavistuksen verran flunssainenkin on olo. Illasta lähdin kuitenkin suunnistamaan ja tarjolla oli ultimaattisen ryteikköinen maasto. Eipä juuri naarattanut suunnistaessa, mutta onneksi sentään jotain tuli tänäänkin tehtyä. GPS:n mukaan 4:85km, 37:54 ja keskisyke 149. Huomenna voisi vaikka rullahiihtää pienen juoksulenkin lisäksi. Salimotivaatio aika lähellä nollaa, mutta jos salilla käynti alkaisi kiinnostamaan jossain vaiheessa kesää. Ensi maanantaina pääsee taas näyttämään oikeaa polvea lääkärille, varmaan koettaa antaa juoksukieltoa, mutta enpä taida olla juoksematta siitä huolimatta.
 15. Mulla on parit yhdistelmät, joissa lyhyet trikoot ja shortsit ovat yhdessä. Ovat ihan hiton hyviä lenkivaatteita, vaikka kisoissa en olekaan niitä käyttänyt. Jos ne ottaa jonkun silmään, niin voi voi, tuskin pelkät lyhyet trikoot miellyttäisi sen enempää... Viime viikolla joku nuoriso porukka kait meinasi aluksi huudella jotain, mutta eipä ohituksen jälkeen kuulunut mitään. Jos joku huutelee, niin huutelee, turhaa niistä on itseensä ottaa ja vielä turhempaa niihin on reagoida.... Jos pukeudun trikoisiin, niin en kyllä ymmärrä sitä, ettei niistä näkyisi sitten "kaikki". Joko ne on trikoot, tai sitten ne on jotain muuta.....