Jump to content
Juoksufoorumi.fi


ErAh

Jäsenet
 • Content count

  678
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  1

About ErAh

 • Syntymäpäivä 12.03.1973

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Asuinpaikka
  Röhkölä

Converted

 • Coopperi
  2890
 • Maraton
  4:18 (2004)

Recent Profile Visitors

1 139 profile views
 1. Eilen illan ja yön mittaan 16 tuntia töissä startti valmistelussa ja startin varmistamisessa. Voisi sanoa että työnantaja sai puristettua ukon aika tyhjäksi, sen verran oli tyhjentynyt järjestelmästä asetuksia. Tänään väsyneenä ylös ja mietin lenkin väliin tätä, mutta ajattelin jolkottaa matolla pienen verryttelyn. Juoksun jälkeen ruokaa ja rullahiihtämään, kun veri alkoi juoksussa kiertämään. Juoksua 5,0km, 24:24 ja keskisyke 137. RuH 24,6km, 1:26:34 keskisykkeellä 140. Ihan ok reenipäivä väsymyksestä huolimatta. Helmikuulle on nyt luvassa vähän raastavampi viikonloppu heti alkuun, mutta onneksi nyt on aikaa reenata siihen tähdäten. Tavoitteena on suhteellisen maltillinen 200 km , toki haaveissa siintelee +250 km, mutta saattaa olla ettei selkäranka kestä koko vuorokauden hiihtämistä.....
 2. Vierumäki 24h hiihto 2.-3.2.2018

  Nyt ilmoittautuminen on auki: https://vierumaki.fi/tapahtumat/24h-hiihto/ Tuolla olisi tarkoitus hiihtää yli 200km soolona, kai siitä kolmessa viikossa Finlandia-kuntoon toipuu.
 3. Aamulla salireeni yläkropalle suhteellisen kovaa, velipoika sattui samaan aikaan reenaamaan, joten ei kehdannut löysäillä. Ennen voimaosuutta juoksua matolla noin 39 minsaa eli reilut 8 km. Juoksussa vauhtia lisää jokaisen minuutin jälkeen ja sykkeiden nosto pikkuhiljaa 110-164. Matolla juoksu sujuu kivuitta, jostain syystä poluilla jalka vielä vaivaa. Huomenna rullahiihtoa jonkin verran....
 4. Sunnuntai meni lepopäiväksi ja samaten eilinen. Eilen kyllä oli kaikkea muuta kuin lepoa, 16 tuntia töissä seisokkihommissa. Vähän painoi väsy lihaksissa vielä tänä aamunakin, mutta rullillehan se oli silti mentävä. RuH 22,4km, 1:13:32 ja keskisyke 130. Rullien päälle 10min verkkajuoksua poluilla. Kuten aavistelin lauantain mattojuoksu oli vähän liikaa, mutta onneksi ei ole tullut mitenkään suurta takapakkia, mutta pieni kuitenkin. MALTTIA pitäisi olla nyt, mutta huomenna en taas tätä muista salilla. Nyt olisi tarkoitus reenailla ke-pe ja viikonloppuna ottaa kevyemmin melonnan merkeissä. Rullahiihdossa alkaa jo olemaan edes vähän tekemisen meininkiä, jännittämisen sijaan. Ratkaiseva tekijä taisi olla 80mm rullien hankinta, nyt kyllä pystyy jo isommillakin rullilla hiihtämään hyvällä itseluottamuksella, mutta alku kesällä rullailu oli kyllä vaikeaa.
 5. En ollut tänään seuraamassa vaikka aamuvuoron jälkeen olisin ehtinytkin finaaleihin (ja vähän mietinkin Helsinkiin ajelua), mutta tuttava perheen tyttö on "aika" hyvä suunnistaja ja jos en seuraa paikan päällä kisoja niin ainakin hyvin tiiviisti netissä. Samalla silmäilen muutoinkin junnujen tuloksia, kun suunnistuksen tulevaisuus kiinnostaa muutenkin. Tuttujen tyttö otti tänään vähän vanhemmissa tytöissä kultaa, mutta viime vuoden (ja tämänkin vuoden) meriittien perusteella se oli ainakin mulla odotusarvona tälle päivälle. Itse en ole kisannut tällä vuosituhannella suunnistuksessa kuin Jukolat ja joitakin kertoja Halikko-viestissä sekä Tiomilassa. On kyllä äärimmäisen hieno ja vaativa laji!
 6. Onko tämän päivän hopeamitalisti sukua? Seura taitaa olla ainakin sama.... Jos on niin onnea!!
 7. Peltsin kova vuosi

  Melonta muuttui ilmeisesti kajakin käyttöliittymän sopimattomuuden vuoksi sekalaiseksi etenemiseksi. Merimelonnan kuvittelin olevan Peltsille "palan kakkua", aika kovakuntoisesta kaverista on kuitenkin kyse. Osa kajakkien istuimista sopii jollekin ja jotkut eivät. Onneksi omaan kajakkiin voi tarvittaessa vaihtaa kohtuullisen helposti sopivan version, jos alkuperäinen istuin ei sovi.
 8. Onko hiekkapohjaisella radalla vauhdit samaa luokkaa talvisen hiihdon kanssa. Ainakin itse pidän tärkeänä, että vauhdit ovat edes samalla hehtaarilla, jolloin lihastyö on jokseenkin samanlaista. Jos vauhti laskee paljon alle 15km/h, en saa reenistä kuin armottoman jumin.
 9. Kunnon flunssaa ei ole tainnut olla kertaakaan vielä tänä vuonna, joten luulen että se pitää sairastaa jokatapauksessa jossain vaiheessa. En ainakaan voi uskoa, että selviäisin vuodesta toiseen pikkuflunssilla, joista selviää parin päivän levolla. No jokatapauksessa tänään ei ainakaan ollut flunssaa vaikka nukuinkin taas noin 10,5 tuntia. Yleensä noin 8 tuntia kyllä riittää. Tänään sain kammettua itseni salille, jossa sorruin juoksemaan aluksi matolla 5km ja loppuverkaksi 2km (tämä voi kaduttaa tulevina päivinä, mutta kontrolli petti taas). Väliin suhteellisen reipas yläkropan reeni, vuorotellen vetäviä ja työntäviä lihasryhmiä. Itse voima osio kesti reilun tunnin. Salin jälkeen rullahiihtoa 21,9km, 1:17:20 keskisykkeellä 137. Aika vätys olo oli rullilla, mutta eipä toi suuri ihme ollut. Eilen aika pitkä rullareeni ja tänään pohjille aika paljon kuormaa salille. Huomenna pitäisi meloa kevyesti ja maanantaina olisi lepoa pitkän työpäivän merkeissä. Edit: Kun tämän päivän mattojuoksu ei tunnu yhtään epäterveeltä vasemmassa jalassa, uskaltaudun muuttamaan lähimmän tavoitteen päivyrin otsikkoon. Linnahölkässä 5km väliaika oli kyllä tavoitetta parempi, mutta mitäs siitä... Ainakin jalan osalta alkaa olemaan valoa ikkunassa, vaikka "juoksukieltoa" onkin kuukauden verran jäljellä. Itseni tuntien taidan pyyhkiä kiellolla hanuria. Enää ei olekaan kuin yksi musta pilvi taivaalla ......
 10. Säären rasitusmurtuma

  Mulla taisi tulla Karhunkierroksen 53km jotain pientä rasitusmurtuman alkua vasempaan säären, mutta en antanut sen juuri häiritä reenejä, vaikka kokoajan sääri olikin oudon tuntuinen juostessa. Jalka kesti ihan OK melkein heinäkuiseen Linnahölkkään saakka, jossa se oli jo lähtiessä jonkin verran arka. Jostain 3 kilsasta eteenpäin jalka olikin jo ihan samperin kipeä, mutta ajattelin etten anna periksi vaan klenkkaan maaliin saakka vaikka väkisin. Nyt taitaa olla 9 viikkoa täynnä liki täyttä juoksutaukoa, viimeiset viikot olen koittanut matolla lyhyitä juoksuja. Itse mattojuoksussa sääri on liki normaali, mutta kyllä seuraavana päivänä tuntuu joitain tuntemuksia. Lääkäriin menin vasta elokuussa, kun tuntui ettei mitään paranemista tapahdu, tuloksena diagnoosi rasitusosteopatiasta. Onneksi jalka kestää hyvin rullahiihtoa, joten jotain aerobista saa tehtyä ja lappua laitetaan rintaan vasta helmikuussa massahiihtojen merkeissä. Uskon että lokakuussa pääsee jo juoksemaan aika vapaasti matolle ja polulle, maantietä tuskin nielen ennen vuodenvaihdetta. Tai oikeammin talvella juoksen vain matolla ja hiihdän. Onneksi on aikaa ensi kevään polkujuoksuihin. Malttiahan pitäisi olla, mutta se on aika vaikeaa, kun poluille tekisi mieli.
 11. Keskiviikkona lepopäivä. Torstaina matolla juoksua reilu 20min/ 4km. Perjantaina rullahiihtoa hitailla suksilla 2:01:19, 34,4km keskisyke 145. Rullilla oli keskisyke vähän liian ylhäällä, mutta eipä ollut muutoinkaan parista kevyestä päivästä huolimatta mitenkään hilppeää menoa. Saattaa olla että on pukkaamassa flunssaa päälle, ainakin unen tarve on ollut suunnaton, 12 ja 13 tunnin yöunet edellisinä öinä. Huomenna varmaan melontaa tai rullahiihtoa. Salillekin pitäisi mennä, mutta ei toistaiseksi huvita. Vielä olisi kyllä 2kk aikaa vetää pieni voimakausi ennen lumien tuloa. Ekaan kisaan on marraskuun alusta kuitenkin aikaa yli 3,5kk, joten kait siinä ajassa saisi kehitettyä kestävyyttä sukset jalassa.
 12. Kylläpäs eilinen painoikin tänään jäsenissä, sali jäi väliin kun rullille lähtökin vaan venyi. RuH 15,9km, 51:32 ja keskisyke 130. Tällä kertaa PK oli oikeasti peekoota. Huomenna pitäisi levätä, mutta olisi kyllä vapaapäivä töistä, joten saattaa olla että jotain kevyttä tulee tehtyä. Perjantaista lähtien olen nukkunut onneksi hyvin, aika levollinen fiilis on ollut viime päivinä. Jotenkin perjantain puhelinaika hoitavalle lääkärille sai luottavaiseksi. Maailmanloppu ei ainakaan ole tulossa, kävi miten kävi. Reenikin maistuu nyt kun siihen sai luvan.
 13. Pienille paikkakunnille tuskin tulee koskaa enemmän näitä rullahiihtoratoja, vaikka Vöyri ja Vuokatti nyt sattuvatkin olemaan sellaisia. Mulle riittäisi hyvin se, että kevyenliikenteenväylät olisivat edes jokseenkin hyvässä kunnossa. Lohjalla ne ovat ainakin täysin ala-arvoisessa kunnossa, mutta maantien laitaa en oikein uskalla hiihtää, joten kevyenliikenteen väyliin on tyytyminen. Paljonkohan mahtoi olla Vöyrin radan kustannukset? EDIT: 664 000 euroa näytti olevan kustannusarvio.
 14. Tänään aluksi rullahiihtoa 35,5km, 1:52:58 keskisykkeellä 143. Rullahiihdon aikana 4x3 min hieman reippaammin vassutellen ylämäkeen. Maksimisyke taisi olla 175, eli melkein kaikki taisi olla pelissä. Hiihtelyn perään melontaa 10,5km, 1:05:51 keskisykkeellä 140. Ei oikein jaksanut meloa ja pohjaperäsimeenkin tarttui kasvustoa hidastamaan menoa heti rannasta lähtiessä, enkä jaksanut käydä rannassa putsaamassa sitä. Pitkästä aikaa edes vähän tekemisen meininkiä reenissä, mutta tuntemuksien mukaan pitäisi aika varovasti edetä. Huomenna ehkä rullilla ja salille sen perään. Viime viikon juoksu kipeytti kuitenkin vähän sääriluuta, joten juoksu saa vielä odotella hetken. Ei kyllä malttaisi.
 15. Sykealueet

  Korostan että en tiedä, mutta luulisin että yli yläkynnyksen kun ollaan kehitetään maksiikestävyyttä. Tosin myös runsas PK ja VK reeni parantanee kympin suoritusta hyvin ainakin johonkin asti. Mulla jäi mattotestissä maksimisyke 175, joten päättelimme kropan tarvitsevan kovatehoista reeniä ja tarkoitus oli juosta erilaisia lyhyitä vetoja sekä myös lyhyitä kisoja enemmän, mutta jalat poiki tosi nopeasti mun maltin puutteeseen ja nyt juoksut lienee juostu ensi kevääseen saakka. Jokatapauksessa pitää ilmeisesti käyttää koko tehoskaalaa, mutta kovatehoisia reeneissä joutuu ainakin ikämiehet tekemään harkitusti.
×