Jump to content
Juoksufoorumi.fi


ErAh

Jäsenet
 • Content count

  616
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  1

About ErAh

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Asuinpaikka
  Röhkölä

Converted

 • Coopperi
  2890
 • Maraton
  4:18 (2004)

Recent Profile Visitors

1 041 profile views
 1. Todennäköisesti Farah voittaa enemmän kuin 0,7 sekkaa lentävässä lähdössä, mutta sillä ei ole sinänsä väliä, vaan toin kuitenkin esiin senkin, mikä ero on vikalla kierroksella ja tuloksella 400 metrillä. Yleinen arvio lienee, että Farah juoksisi 400m jonnekin 49 sekunnin pintaan, ilman muutoksia harjoittelussa. Toi verkkakin on juostu kuitenkin reilusti alle 3min/km vauhdilla, joten eiköhän se vaikuta kuitenkin selvästi siihen, miten 400m irtoaa.
 2. Mo Farah on juossut 5 kilsan vikan kierroksen alle 51 sekunnin, ilman tiukkaa kilvoittelua voitosta. Toki loppu aika oli silloin yli 14min, eli varmaan VK-vauhtia on alun mennyt, mutta silti on varmasti hidastanut vikaa kierrosta noi ekat 11,5 kiekkaa. Luulisi että pelkkä 400m menisi silloin alle 50 sekunnin. Tietysti lentävä kiekka on kait noin 0,7 sekkaa nopeampi, kuin telineistä.
 3. Matolla kävelyä 10,0km, 1:31:31, avg 9:09/130, nousukulmana vaihtelua 12-7-12 %. En tiedä onko tosta hyötyä juoksuun, mutta korvaavia tehdään. Oisko verttiä tullut vajaa tonni....
 4. Itse päädyin hankkimaan reilun 800 km juostun käytetyn tunturin maton. Samalla rahalla olisi saanut uuden XXL:n tarjouksesta kutakuinkin samoilla ominaisuuksilla, mutta noin 50 kg kevyempänä. Arvelin että toi tunturi on kuitenkin parempi valinta kestävyyden ja huoltojen suhteen. Moottori on 3hv, nopeus 22 km/h ja max kulma 12 %. Juoksuala 53x150 joka tuntuu ihan riittävältä.
 5. Takana on taas kaksi 16 tunnin työpäivää, joten mitenkään hilppeästi ei tämän päivän pyörälenkki sujunut. Nyt on kuitenkin saanut tässä kesän aikana 11 päivää vapaata säästöön, joten talven reissuihin alkaa olemaan jo hieman puskuria. Tosin näyttäisi siltä, ettei kunnollani ole mitään asiaa hiihtämään Lapponia hiihtoa, jossa pitäsi jaksaa pitkä hiihto joka toinen päivä. No kait ne vapaat saa kuitenkin johonkin menemään. Tänään oli vuorossa siis pyöräilyä 43,0km, 1:29:10 ja avg 28,9/130. Pyöräilykunto on yllättävän hyvä, vaikka taisi olla vasta 3 pyörälenkki tälle kesälle. Koitin juosta ensin matolla, mutta eipä vasen jalka kestä nyt mitään, kun päätin lopettaa arcoxian napsimisen. Johan sitä tuli syötyä lumien lähdöstä lähtien ja nyt vaan on pakko tyytyä siihen, että jaloille pitää antaa vaan aikaa parantua talveksi. Tämä tarkoittanee sitä, etten todennäköisesti juokse yhtään juoksukilpailua tänä kesänä, ellei mitään ihmeparantumista tapahdu. Matolla alan juoksemaan heti kun jalat kestää ja kokeilu on helppoa, kun matto on nyt kotisalilla ....
 6. Rullahiihtoa 19,4 km, 1:10:40 ja keskisykkeellä 132. Huomenna luvassa olisi varmaan pyöräilyä....
 7. No, otin tänään kuitenkin pienen juoksukokeilun varovaisesti juoksumatolla. 5,2km, 30:00 ja keskisyke noin 125. Datat ei siirrty jostain syystä garminista connectiin, joten sykkeitä voi vain arvailla. Jalat ovat vielä "vähän" kipeät, mutta ei kovin pahasti.
 8. Kolme päivää lepoa Linnahölkän jälkeen ja vaikuttaisi siltä, ettei juoksemaan tarvitse ihan lähipäivinä mennä. Matolla ajattelin kyllä juoksuakin kokeilla, kun sellainen tuli kotisalille hankittua, mutta ainakin eilen oli oikea jalkaterä ja vasen polvi sekä sääri niin kiepät, ettei haluttanut muutamaa askelta enempää ottaa. Vähän aavistelin ettei Linnahölkkä ollut kovinkaan järkevä veto jo ennalta hieman kipeillä jaloilla ja etenkin Takumi senit taisi olla hieman liian kevyet jalkineet tässä vaiheessa. La su meni kyllä oikeastaan vaellusporukan laavuretkellä, lievästi paheita harrastaen, mutta ei mitenkään pahasti. Tänään kävin ajelemassa maastopyörällä lähiseudun hiekkateitä ja uuden aika oivan +20 kilsan ringin sain haettua. 25,8km, 1:11:54 ja keskisyke 125. "Korvaavilla" mennään lähiviikot, mutta jospa Nuuksio classicciin uskaltaisi lähteä juoksemaan, tai edes Kolille.....
 9. Jalkapallon MM 2018 -karsinnat

  Veikkaan että ihan yhtä harvassa ovat 4000m juoksevat jalkapalloilijat, kuin 4200m juoksevat hiihtäjät, jotka tuossa artikkelissa myös mainittiin. Veikkaan että kumpiakin loytyy Suomesta max 1 kpl.... P. Forsellin tulosta en pidä mitenkään mahdottomana. itse olen samassa iässä juossut paljon enemmän, joten miksi ammattiurheilija ei juoksisi tuota? Jos on lahjoja vajaa käytössä, niin kyllähän tuo menee hänellä helpostikin. Armeijassa vähän pullukammatkin jääkiekkoilijat veti +3100m (ei kyllä kaikki), joten kyllähän noihin joukkuelajeihin voi lipsahtaa asenteeltaan ja hapenotoltaan kovia kavereita. Muistaakseni Jokeireissakin pelannut P Tuominen juoksi +3300m ja oli aika raskas kaveri (jos itse olin noin 62kg , niin Pasi oli varmaan +80kg).
 10. Itsekin katselin pe-la yövuorossa pallukoiden kulkua ja näytti siltä, että nyt on vähän vakavammalla mielellä menossa Kiljanderi. Hieno suoritus, kuten kaikilla jotka pitkän kisan läpäisi ajasta riippumatta.
 11. Nuts Pallas - 2017

  55km seurannassa on mukana F Portin, onko hän tämä maajoukkuesuunnistaja? Edit, kyllähän tuo tieto löytyy trailrunning.fi sivulta....
 12. Nuts Pallas - 2017

  Itse uskon Teivikseen kuin vuoreen. Ainoa noista jonka kanssa olen aikoinaan käynyt lenkillä.
 13. Tänään kävin Linnahölkässä , alkuun 3km verkkaa ja sitten itse 10km hölkkä. Puolimatkan väliaika noin 18:40 ja armottoman sakkauksen jälkeen lopputulos 39:02. Keskisyke 167 joka oli vähän alempi kuin toivoin.
 14. 10km alle 40min

  Huomenna pitäisi yrittää 40 min alitusta Linnahölkässä. Luultavasti lähden tavoittelemaan 3:50 kilsoja, niin saa ekalla vitosella hyytymisvaraa loppumatkaa varten. Ihan optimaalisesti ei viimeistely mene, kun nyt on jo toinen yövuoro menossa. Onneksi startti on vasta klo 19.
 15. Garmin Forerunner 935

  Xxl:n tarjoukset ei koske juuri koskaan elektroniikkaa.
×