Jump to content
Juoksufoorumi.fi


ErAh

Jäsenet
 • Content count

  729
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  1

About ErAh

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Asuinpaikka
  Röhkölä

Converted

 • Coopperi
  2890
 • Maraton
  4:18 (2004)

Recent Profile Visitors

1 234 profile views
 1. Eilen oli mukava 18 tunnin työpäivä, olikin aika hapokas olo 2,5 tunnin unien jälkeen lähteä antamaan verikokeita. Vireystila kyllä parani kun luki kokeiden jälkeen kardiologin analyysia, joka oli edes vähän toivotun suuntainen. Aletaankin olemaan aika lähellä normaalia urheilijan sydäntä, tosin vielä paksumpana. Saipahan tietää pumpusta tilavuus tiedot ja kunnon muutoinkin.. .. On kyllä ollut raskas 3,5 kk, vaikka olenkin koettanut unohtaa koko asian, mutta kyllä tämä on kalvanut mieltä aika reilusti. Tästä on mukava jatkaa, vaikka muutama varmentava kuvantaminen on vielä edessä. Tänään kevyehköä hiihtoa 37,0 km, 2:15:31 keskisykkeellä 134. Ladulla eiliset työt ja olematon uni tuntui, mutta fiilis oli kuitenkin hyvä.
 2. Lauantaina hiihtoa 30,1km, 1:51:57, keskisykkeellä 142. EI oikein ollut kulkua, mutta onneksi latu oli sentään hyvässä kunnossa. Tänään juoksua ennen aamupalaa 10,0km 57:43 ja avg 5:46/130. Olin 20 minsaa herätyksestä matolla ja kulku oli lähinnä mitätöntä. Viikko kokonaisuutena 7h 34 min, joka ei tuntuman mukaan ole mulle kauhean vähän. Hiihtoa kertyi 93km ja koko talven hiihdot on nyt noin 343km, eli ei mene 600 kilsaa tässä kuussa, se on selvää, kun hiihto lenkkejä taitaa tulla enää 7-8 ennen kuun vaihdetta.
 3. Tiistaina juoksua 7,5km, 42:26 ja avg 139/5:42. Ei olut mitenkään hyvää kulkua intensiivisen kalastuspäivän jälkeen. Keskiviikon ja torstain pidin suosiolla lepoa, kun ei olisi kuitenkaan kulkenut kalastamisen perään. Tänään hiihtoa 41,4km, 2:26:18 ja keskisyke 132. Latu oli yllättävän kova ja löysähköllä suksella oli aika haasteellista hiihtää. En viitsinyt kuitenkaan heivata kesken, kun pitkistä suunnittelin. Huomenna voisi olla kutakuinkin sama setti siivutusta, pitää vain valita kovemman alustan kapulat alle, niin nauttii ehkä vähän enemmän.... Sen verran muokkasin loppukuun suunnitelmaa, että nyt tulee 10 päivän määrähkö setti, jota seuraa 5 päivää kevyehköä reenausta. Sitten onkin vuorossa talven kaksi kovinta viikkoa, varmaan +20 tuntia kumpainenkin joulukuun alussa.
 4. Hiihtoa 21,6km, 1:35:40 ja avg 13,5/136. Alkaa latu olemaan sen verran imevä ja likainen ettei kyvyt riitä pitkään siivuttamiseen. Ja onhan reidet taas aikalailla yhtä puuta, joten aika tarpeeseen tulee 3 erittäin kevyttä reenipäivää. Saattaa olla että juostua tulee, jos kalastuksen päälle jaksaa. Päätarkoitus seuraavina päivinä on parantaa haukienkkaa reilusti päälle 10 kilon....
 5. Aika vahvasti vaivasi EPEK tänään ladulla, mutta ihan hyvää kai toi kropalle teki. Hi 9,9km, 43:34 ja keskisyke 133. Latu imi, oli sohjoinen ja ukkokin oli täysin pois vireestä. Viikko oli kokonaisuutena hyvä, vaikka leijonanosa tunneista tuli pyörällä. Reeniä tuli viikkoon 16:52 josta hiihtoa 107 km. Ensi viikolla reeniä tulee toivottavasti noin 8 tuntia. Hiihtäminen voi olla aika heikkoa, jos ei pakasta ihan reilusti.
 6. Viime yö meni Tampereella Yö-roganingissa fillarisarjassa, tarkoitus oli pysytellä mukavasti alakynnyksen alla, ettei palautumiseen mene koko viikkoa. Reittimme teimme "tunteella" ilman sen tiukempaa suunnittelua ja tuloksena oli varmaan huonoin KM/pisteet suhde koko kisassa. Lisäksi yksi rasti ei kirjaantunut ja toisesta ajoin aika läheltä ohi, kun suunnistin vahingossa seuraavalle. Mukava tapahtuma, koho kohtana Tampereen keskustan läpi ajelu noin 01:30 yöllä. Maaliin tullessa aikaa jäi 5 sekuntia jäljelle, joten välttämättä emme olisi ehtineet hakea yhtään enempää rasteja . Nyt kun keskittyi vetämään kokoajan energiaa sisään, niin helposti meni 400ml geeliä ja pussi daim-bitesejä matkan aikana. Garminiin kertyi pyöräilyä 106,1km, 7:58:26, keskisykkeellä 128. En tiedä sammuiko garmin jossain vaiheessa, kun puolitoista minuuttia on eroa järjestäjän aikaan. Huomenna joko lepo tai kevyt, noin tunnin lenkki.
 7. Vaihteeksi päätin juosta matolla aamulla, tosin vain 5,0km, 27:20, keskisykkeellä 134. Juoksun perään vähän ruokaa ja hiihtämään 20,3km, 1:21:34, keskisykkeellä 135. Tänään latu oli taas jo melkoisen imevä, saisi pakastaa, vaikka kyllähän tässäkin kelissä hiihtelee. Ihan kivasti saattaa tulla tälle viikolle tunteja, kun huomenna tullee vajaa 8 tuntia. Sunnuntaina voi olla kyllä reenaaminen aika hiljaista.
 8. Tänään taas hiihtoa Vihdissä, alkuun reilu tunti aika rauhallista peekoota jonka perään toinen tunti alakynnyksen tienoilla. Luisto hieman eilistä huonompi ja ukkokin vähän väsyneempi. 35,2 km, 2:09:19 ja avg 16,3/138. Huomenna on pakko tyytyä noin 25 kilsaan, kun perjantaina on yörogain edessä...Onneksi sentään fillari alla...
 9. Hiihtelen (lähes/täysin) pelkästään vapaata, lähinnä siitä syystä, että Etelä-Suomessa talvet ovat aika huonoja purkkipidoilla hiihtelyyn. Joulukuun lumileirillä on kyllä tarkoitus hiihtää päivän eka reeni vapaalla ja toinen pertsalla. Kotimaisemissa on tarkoituksena juosta 3-4x viikossa matolla ja jostain syystä olen alkanut miettimään myös karvasuksien hankintaa. Tänään mietin jo ladulla, että viimeksi hiihto tuntui näin hyvältä ja jumittomalta vuosi sitten marraskuussa. Tästä viisaampi ehkä voisi ottaa jotain opiksi, sekaan olisi ehkä syytä ottaa tosiaan perinteisen hiihtoa, olisihan siinä jalkojen liikeradat erisuuntaan ja työ muutoinkin nopeampaa. Sinänsä mun pitäisi osata hiihtää pertsaa ihan hyvin ja kilpahiihtoaikoina se saattoi olla jopa vahvempi hiihtotapa. Iso osa jumeista voi tulla myös siitä, että reenimäärät nousee vähintään tuplaksi hiihtokaudella. Lähtökunto on vaan turhan huono suhteessa hiihtointoon.
 10. 36,4km, 2:08:38 ja avg 17,0/131, latu oli oikein miellyttävässä kunnossa, joten 25 kilsan kohdilla kotiinlähtö ei onnistunut. Liha on heikko . Taisin päästä paikallislehteen jos ei apinasuodatin toimi painossa.... Aika hyvässä nousussa on vire ja aikaisemmin siitä, kun tuntuu hyvältä alkaa 3vk ylimenokausi, jonka jälkeen ollaan totaali övereissä. Nyt pitäisi malttaa...
 11. Kysyin asiaa kun ostin liivin ja mulle sanottiin että hiihtämässä voi käydä vapaasti aamusta alkaen. Eilen siellä oli kolme hiihtäjää kun lähdin 16 aikaan pois.
 12. Flunssan jälkeen ensimmäinen lenkki, jonka aikana meno tuntuu hyvältä ja myös sykkeet vahvistaa asian. Tarkoitus oli hiihtää kevyesti, kaukana alakynnyksestä noin 25km ja säästää paukkuja illan mattojuoksuun. No hiihto meni kuten piti, 25,2km, 1:41:45 ja avg 14,9/128. Latu imi ihan törkeästi, onhan keli aika lämmin.... Mattojuoksu meni kyllä aivan käteen, tarkoitus oli lämmitellä 2km ja vetää 5km 4:10 vauhdilla. VK-osiossa luovutin 2 kilsan kohdilla, liikaa rasitusta kropassa. Sykeet oli kyllä alhaalla, mutta veto oli poissa. Reenien järjestys oli tietenkin väärä, mutta käytännössä pakon sanelema. Nyt seuraa 3 päivää hiihtoa, varmaan noin 25 kilsaa päivässä, jonka jälkeen perjantaina pyöräilyä Tampereen yössä noin 8 tuntia. Su ja ma vielä hiihtoa, joita seuraa 3 päivän lepo merellä .
 13. Tänään oli jotenkin väsynyttä menoa ladulla, onhan tää lähtö suksille ollut ehkä tarpeettoman jyrkkä. Lisäksi tässä tulee pari ylimääräistä työpäivää, kuten on tullut edellisinäkin 4 päivän vapaina. Pakko vaan saada vapaita säästöön talveksi. Jokatapauksessa menin hiihtelemään, onneksi ladulla oli hieman omaa vauhtiani hitaampi pariskunta, joiden takana tosin hajuraon päässä hiihtelin liki koko lenkin. 20,4km, 1:22:45 ja avg 14,8/132. Huomenna on varmaan pakko levätä, ellen sitten tee lyhyttä reeniä matolla illlalla.
 14. Itse hiihdän tänä talvena mahdollisimman paljon ja hölkkää koitan pitää mukana noin 3-4 kertaa viikossa 5-10km. Luultavasti lähempänä tuota 5 kilsaa per kerta. Voimareeniä en tee yhtään, vaikka keski-ikäisenä se olisikin tarpeen. Syö vaan niin rutosti kykyä hiihtää, jos kuormittaa kroppaa puntilla. Tavoitteena voisi olla ennen Vierumäkeä noin 2200-2300 kilsaa jos säilyn terveenä, eikä tule enää mitään negatiivisia yllätyksiä lisää. Kokonaisuutena talven tavoite olisi hiihtää tonni enemmän, kuin viime talvena. Talven jälkeen pitäisi olla kuitenkin valmis aloittamaan juoksureenit, KK:lle on kuitenkin aikaa vain 6 viikkoa Ylläksen kevätviikkojen jälkeen, joten jonkinlainen juoksupohja pitäisi saada talven yli siirtymään. Viime talvena juoksin ehkä yhteensä 50km, nyt pitäisi tulla ehkä 300-400 kilsaa, joka auttaisi varmaan siirtymään notkeammin poluille. Onneksi se on varmaa, että aerobista on tehty ainakin tarpeeksi seuraavan 5,5 kuukauden aikana. Edit: Olihan se pakko ilmoittautua Pogostaankin, saapahan kunnossa olevaa latua ainakin yhdessä kisassa allensa ensi talvena....
 15. Ainoa asia joka on varmaa, että hiihdän itseni juntturaan. Onneksi pakollista lepoa tulee seuraavaan kahteen viikkoon 5 päivää. Ei mene ihan mahdottomaksi. Tänään VihtiSkin ladulla oli hieman tungosta, mutta hyvinhän tuonne mahtui. Tarkoitus olisi hiihtää marraskuussa +600 kilsaa ja joulukuussa sitten +1000km. Sen jälkeen on varmaan pakko alkaa herkistelemaan ja lepäämään Vierumäkeä varten. Nokialle taidetaan avata Koukkujärven säästölumilatu aika pian, ainakin luulisi ettei siihen voi pitkään enää mennä. Sami Uotilan VihtiSki on kyllä aika taattu tykkiladun tekijä Vihdissä. Toki niitä lumitykkejäkin on hänellä sitten jokunen käytössä....
×