Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Uolevi

Jäsenet
 • Content count

  2 093
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

136 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ei taaskaan nähdä suomalaista 800 metrin juoksijaa arvokisoissa, ja miesjuoksijoista on nyt puhe. Laakso, Lampinen, Teijula ovat nimet, joilta on odotettu sitä pientä pomppua, jolla kisakoneeseen pääsee, ja ensin nyt tietysti EM-kisakoneeseen, ja ehkä vain sinne. Lampinen opiskelee rapakon takana ja kilpailee tietysti paljon siellä, mutta syystä tai toisesta tulostaso ei nouse, vaikka on tosiaan siellä. Laakson tulokset ovat olleet viime aikoina hyvää piirikunnallista tasoa, ei muuta. Teijula on nuorin ja ehkä se kiinnostavin nimi. Nyt taisi viimeksi viettää aikaa armeijassa, ja joku tauti jylläsi samaan aikaan, mikä haittasi harjoittelua. Viime kesänä luin elokuussa, olikohan se elokuussa, jutun, jossa Teijula totesi että nyt kulkee mikä johtuu kai siitä että työssäkäynti ei rasita. Täytyyhän sitä ihmisen töissä käydä.
 2. Tuskin Kuivisto pystyy alittamaan 800 metrin EM-rajaa Kalevan kisoissa. Toivotaan toki että arveluni ei osu, mutta on tosiaan hyökättävä rajan kimppuun. 1500 metrin aika oli kai pienoinen yllätys, sillä viime kaudella polki paikallaan, ja alkukauden osalta ei mitään mainittavaa paitsi että kunto vaikutti ihan hyvältä. Nyt sitten rävähti. Suhonen on tehnyt loistavaa työtä. Lompsottelijasta tuli kansainvälisen tason maileri. Ikävää vain, että alan lehti lompsottelee edelleen ja ehkä jopa verkkaisemmin kuin aiemmin. Aivan käsittämättömän huono juttu Kuivistosta viimeisimmässä numerossa. Minä en jaksa kohta enää edes kurkistella sen lehden sivuja. Vainion EM-kisamatkan saattaa tosiaan torpata helleaalto. Kuka on laatinut Kalevan kisojen aikataulun? Mäkelä? Granberg on tosiaan esittänyt vahvoja otteita, mutta taitaa olla liikaa kurottavaa. Tuntuu siltä että kunto on ollut tapissa, ja näin ollen on epärealistista odottaa noin isoa parannusta. Sama pätee Paunoseen. Alla on paljon kisoja hyvässä seurassa. Taso on tämä, eli hyvä, mutta ei riitä. Miesmaratonaareita kisakoneeseen ei nouse, mutta mieskävelijöitä nousee. SUL ei tietenkään pysty perustelemaan, miksi näin.
 3. Jos jokin raja halutaan laittaa, niin laitetaan rajaksi 100 km/vko, ja tietysti juoksua, ja määrä sisältää tietysti sellaisia harjoitteita kuin kestävyysjuoksijan kuuluu tehdä. En nimittäin keksi miten sellaisella jampalla joka juoksee joitakin kymmeniä kilometrejä viikossa mutta jonka ennätykset ovat parempia kuin sellaisen jampan ennätykset joka juoksee mainitun määrän kilometrejä viikossa, voisi olla enemmän sanottavaa kuin tällä heebolla joka juoksee paljon mutta jonka ennätykset ovat heikompia. Se että juoksee jonkin tietyn matkan kovempaa ei mielestäni anna lisää tietoa tai ymmärrystä lajista. Tavallista on tietysti se, että mitä enemmän juoksee, sitä parempiin aikoihin pystyy. Kaikilla kestävyysjuoksumatkoilla.
 4. Kesällä metsässä on kuivaa. Siksi voisin itsekin osallistua polkujuoksutapahtumaan juuri kesällä. Nilkka voi toki pyörähtää siitä huolimatta. Silläkin on selitetty polkujuoksutapahtumien suosiota että metsässä upottaa kaikesta huolimatta ja sillä voi selittää huonoa loppuaikaa. Selityksen antoi tosin henkilö jonka jalkapalloura muistutti höyryveturin etenemistä: täysiä kulmalippua kohti ja siellä armoton käsillä huitominen, miksei tullut syöttöä. Enemmän kuulemma yksilölajien mies. Linnahölkkään en ole osallistunut, kiva pieni erikoisuus siinä kuitenkin on. Se on illalla, ja vieläpä perjantaina. Idepark veti varmaan, koska Ideapark.
 5. Juoksijoiden kokonaismäärä on siis sama kuin aiemmin? Toinen genre ja ulkomaat kiinnostavat juuri nyt enemmän? Juuri näin. Keskustelu on hedelmällisempää, kun avataan hiukan sitä, miksi osallistutaan tapahtumiin tai jätetään osallistumatta. Itse juoksen tulosten perässä. Tai tuloksen. Yhdestä tapahtumasta saa yhden tuloksen. Hidas maantiereitti tarkoittaa huonoa tulosta. Kesällä ei viitsi lähteä edes fiilistelemään tai nauttimaan kesäpäivästä koska startit tapahtuvat päivän kuumimpaan aikaan. Pari poikkeusta löytyy. Ja nyt on siis kyse ajankohdasta. Suvi-ilta tapahtuman nimenä on huono vitsi, jos startti on kello 16. Surkeaan vitsailuun sortuu mielestäni myös se joka väittää että Running Day -tapahtumassa oli ihan hyvä tunnelma. Paskat. Olen tunnettu nimi, eikä kukaan kannustanut.
 6. Uolevi

  Yleisurheilukausi 2018

  Helander on kärsinyt loukkaantumisista, joten on mahdollista että urasta tulee kivikkoinen eikä menestystä arvokisoissa tule. Sen kuitenkin uskaltaa luvata, että Pitkämäen ennätyskaaren taakse Helander keppinsä linkoaa. Kyseessä on vielä raakile, ja vaikka keihästä ei penkkituloksella heitetäkään, tosiasia on, että nimimiesten käsissä raskaskin rauta on kevyttä. (Joo, tiedän että jossain syyhyää että pistänpä Röhlerillä. Senkus pistät. Heitän keihään silmien väliin. Jos pistät Yegon tulemaan, en pysty vastaamaan.) Ja voi kai ajatella, että kun loukkaantumisia on ollut, ainakin varmuutta tulee lisää, kun pysyy pois telakalta ja pääsee heittämään, jos siis niin onnellisesti käy. Että pysyy pois telakalta. https://www.iltalehti.fi/yleisurheilu/201806042200991585_yl.shtml Muistetaan nyt kuitenkin ettei Suomi tai suomalainen keihäänheittäjä ole dominoinut keihäänheittoa viime aikoina eli 2000-luvulla. Pitkämäki on ollut kärkisijoilla vuosi vuoden perään, ja Ruuskanen on tukenut. Mutta milloin suomalainen voitti viimeksi olympiakultaa? Korjus vuonna 88, ja millä tuloksella? Kukaan ei halua muistella sitä kisaa, eikä koko miestä. Eli edessä voi olla paremmat ajat. Tilastot ovat lahjomattomia, siellä asuu totuus. Taso on laskenut, niin keihäänheitossa kuin kestävyysjuoksussa. Mutta ei anneta muutaman nimen häiritä vaan katsotaan koko kuvaa. No, taso on laskenut, se on selvä. Joku vetää ranteet auki, kun Suomessa ei ole heittäjiä ja kestävyysjuoksijoita. Toinen siirtyy sohvalle, alkaa seurata pikajuoksijoita ja hyppääjiä. Maailma muuttuu, kanervaiseni.
 7. Uolevi

  Topi Raitasen vauhti kiihtyy

  Ei ne mitään höntsäile. Vetävät tosissaan. Ei ole mitään erityistä syytä miksei suunnistaja voisi tehdä erinomaisia tuloksia kestävyysjuoksumatkoilla, kuten ei tule mieleen ensimmäistäkään syytä miksei ampumahiihtäjä voisi pärjätä maastohiihtokisoissa. Sen sijaan on varsin selvää, että yhdistetyn urheilija jää lehdelle soittelemaan, jos osallistuu maastohiihtokilpailuihin. Harjoittelu eroaa niin paljon erikoismiesten harjoittelusta.
 8. Uolevi

  Johanna Peiposen vauhti kiihtyy

  Meikäläisen pulssi kiihtyy. Tuleeko televisiosta tosiaan Aateli Race? Otan kaikki kauniit sanani Pokkisesta takaisin. Kalevan kisojen sijasta Jukolan viesti uusintana? Hyvä Karppa!!!!!!
 9. Uolevi

  SUL:n saavutukset

  Aikuisurheilijoiden SM-kisat lähestyy, joten käsitellään taas vähän tätä jupakkaa. Viimeisimpiä käänteitä en tiedä, mutta tartun tähän JKU:n Meron heittämään täkyyn. Mero sanoo hyvin, ja minä jatkan. Kysymykseen, mitä yksittäinen vetsku hyötyy liiton vaihdoksesta, Mero vastaa, ettei mitenkään. Yksittäinen vetsku hyötyy jo. Yleisurheilukenttiä peruskorjataan sen takia, että lapset ja nuoret pääsevät liikkumaan. Ei sen takia että käpy pääsee pikajuoksemaan, heittämään ja hyppäämään. https://www.satakunnankansa.fi/urheilu/veteraaniurheilun-jarjestonujakka-kaynnissa-en-tiennyt-mihin-soppaan-hankkiuduin-200838473/
 10. No mikä oli Waitzin salaisuus? On kai aika oleellista että palautuu.
 11. Uolevi

  Eduskuntavaalit 2015

  Mikäs hölkkämestari tää on? Miksi sulla, Jari, menee aina yli? https://yle.fi/uutiset/3-10244313
 12. Uolevi

  10 000m..

  Tarkoitatko, että kommentit tyylistä oli naurettavia, vääriä? Pistit sitten piikin, työnsit kuin Juha Kanerva sohvalta, rennosti, kädellä, alakautta. Ei me ehkä selvitä tästä. Mutta seistään kuitenkin tärkeän näköisenä. Ehkä joku uskoo että ymmärrämme enemmän kuin saamme ulos kakistettua. Kalevan kisojen 5000 metrillä mitali ei välttämättä irtoa köykäisellä ajalla. Toivottavasti Vattulainen vetää kovaa. Varsinkin Piesanen on kovassa kunnossa. http://www.yleisurheilu.fi/uutinen/piesanen-ja-rinne-ennatyksiin-raitasella-epaonnea-belgiassa-orn-vauhdissa-joensuussa
 13. Uolevi

  Camilla Richardssonin vauhti kiihtyy

  1500 metrin aika avaa tai sulkee oven suuriin saavutuksiin pitemmillä matkoilla. Paljon, paljon kovempi aika pitäisi löytyä tilastoista. Täältä löytyy tilasto: https://www.iaaf.org/records/toplists/middlelong/3000-metres-steeplechase/outdoor/women/senior/2018?regionType=area&region=europe&page=1&bestResultsOnly=false Ainakin Krause ja Grovdal parantavat paljon, näin uskon.
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy