Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Spica

Jäsenet
 • Content count

  2 183
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

378 Excellent

About Spica

 • Rank
  Trinisti
 • Syntymäpäivä November 19

Contact Methods

 • Website URL
  http://triathlonsuomi.com/juha-matti-halonen/

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Asuinpaikka
  Riihimäki

Converted

 • Coopperi
  3500+m
 • 10km
  36min
 • Puolimaraton
  1h20min
 • Maraton
  <3h
 • Tavoite
  Pitää huolta kunnosta ja terveydestä

Recent Profile Visitors

2 208 profile views
 1. Spica

  Pyöräilykunto

  Itellä mennyt ekasta täyden matkan kisasta kolme neljä viikkoa ainakin että normaalilta tuntui. Toisen jälkeen meni ainakin viisi viikkoa, että sykkeet täsmäsi vauhtiin. Nyt kolmannen jälkeen kolmen viikon jälkeen sykkeet ja tuntemukset oli ns. Normaalit. Hissukseen hyvä tulee, ettei polta itteään loppuun liian pikaisella kovan treenin aloituksella...
 2. Spica

  "Telakalla"

  Hyvä jos syy olisi tuossa, kyllähän sen levolla pitäisi ainakin teoriassa lähteä, tarv. Buranakuuri/voltarenvoidekuuri tmv. Rasittuuhan se kyllä arjessa väkisin... tarvittaessahan niihin voi pohtia pientä kortisonipistosta jos ei ota rauhoittuakseen, mut ainahan niissäkin riskinsä on. Usein kyllä se, ettei se juuri auta.
 3. Spica

  "Telakalla"

  Mutulla kuulostaa vähän, kuin olis jotain subluksaatiota/nivel lukossa, joka vie voimat kokonaan sieltä. Voi siellä toki hermokin olla ahtaalla, mutta eipä se tuollein naksahtaisi. Mutta jokin luinen/jänteinen osa jumissa, kun ei täysin saada liikeratoja edes voimalla tutkittua - jos jänne olisi vaan tulehtunut tmv niin luulisi passiivisesti saatavan liikeradat varpaaseen kuitenkin?
 4. Spica

  IM Tallinna

  Vaikea sanoa. Kalmarin uinti voi olla aallokkoisempi, Tallinnassa näköjään riski veden kylmenemiselle? 😛 eipä siinä eroasaa. Veikkaisin, että Tallinnan pyöräreitti on nopeampi, Kalmar myös tuuliherkempi. Juoksussa Kalmar lienee aavistuksen nopeampi ja ehkä enemmän kannustajia juoksussa. Kovaa molemmissa pääsee kyllä. Kööpenhamina lienee vielä nopeampi, ihan ajatellen, ettei Tanskasta mäkiä löydä 😛 Voihan sitä näiden viikonloppujen jälkeen katsoa, millaistatulostasoa ihmiset tekee, vaikka eri kisaajat onkin viivalla, ja koska Kalmar ja Köpis vanhempia kisoja, houkutellee laajemman poppoon kokeneita kovia - toisaalta astetta lähempänä Konaa, ei taida Hawaiin menijöitä paljoa enää näkyä?
 5. Spica

  IM Tallinna

  Hyvää ja tasaista menoa sulla villea. Ei mitään pahoja ongelmia, joita toki aina voi tulla tuollaisissa kisoissa ja keleissä. Haittasiko ampiainen vielä seuraavana päivänä sitten? Pyörältä, jopa uinnissa ja juostessa ylimääräisen, lämmittävän, nesteen päästäminen onnistuu tarpeeks haluaa ja sopivan asennon saa 😉 toki 11h ajoissa ei ehkä niin tarpeellinen hyöty.... kyllä kärki meni kovaa lajissa kuin lajissa, ja toki voittoaikakin n. 8.01 kertoo, ettei se nyt hitaasta päästä ollut se reitti. Toki kevyt paino auttaisi varmaan juoksussa, kun lämpöä ja mäkeä löytyi. Toisaalta nopea pyöräreitti suosi vähän skrodempia kavereita myös.
 6. Spica

  Yleisurheilun EM-kisat 2018

  Tilastoajoissa oliko nyt 3 vai 4. ”Huonoin” ja lähti realistisesti juoksemaan kun moni muu meni paljon kovempaa. Hiljalleen selkiä kiinni ja maalissa 18. Eli yli kymmenen sijaa parempi kuin tilastoaika tältä vuodelta, ja osa sippasi ihan täysin kun ei keliä otettu riittävästi huomioon. Kuten itse sanoi, ehkä hänen paras kympin juoksu koskaan keli huomioiden, ja arvoikisassa, hattu päästä. Pari vuotta, vuosikin, ehjänä säilymistä ja hyvää treeniä, ja 28min on lähellä.
 7. Spica

  Tahkon täysimatka 2018

  22 ja risat virallinen lämpö, finntriathlonin tahkon fb sivuilla järjestäjät seuranneet tilannetta 🙂 hyvä keli luvassa!
 8. Spica

  Yleisurheilun EM-kisat 2018

  Mä toivon, että Kristiina Mäkelä onnistuu. Kärki on karussa, mutta mitali on silti senttipeliä naisten kolmiloikassa! Partanen toki yksi mitalisuosikki Suomelle, mutta kuten sanottu, mitä vain voi sattua, kenelle tahansa. En usko, että keli on suomalaisille ainakaan huonompi kuin muille. Lipsaselle ja Raitaselle myös kovasti onnistumista toivon!
 9. Kalevan kisoissa taisi kymppi painaa jaloissa enemmän kuin nyt vitosta edeltävät juoksut? Ainakin kulki ilmeisen kevyesti, mitä Kalevan kisoissa vitonen ei kulkenut, kun taas kk ssa kymppi kulki hyvin omien sanojen mukaan? Uskoisin, että max 33.00 tuolla tuntemuksella nyt. Saa toki kovempaakin juosta 🙂
 10. Tavallaan juuri myös näin. Sopii miettiä, mitkä perusteet toki on siinä, että osa rankingiläisistä menee kisoihin/ilmoitetaan edes harkittavaksi ja osa ei. Parempi olisi, jos asiasta on urheilijan kanssa keskusteltu. Jos ei ole, on ihan ihmeellistä kyllä sitten... Järjellä ajatellen, uskoisin, että ei Alisaa ehkä kiinnosta juosta hännillä kisoissa kuitenkaan? Reissu vaatisi tn pari kolme viikkoa hyvästä treenistä poistumista, kun Suomessa taas voisi kisata mm. Nuorten kisat ilman suurempaa valmistautumista hyvänä treeninä ja valmistautua rikkomaan vaikka se mm-raja maratonilla syksyllä.
 11. Toisaalta, jos olisi mennyt kisaan, olisi siis tilastoaika ollut kaikista huonoin (ja ns. Ylimääräinen, 25. Juoksija, kun ilmeisesti normaalisti 24 otettaisiin?), eikä viikossa parissa kunto nyt kuitenkaan merkittävästi kasva. Kylmäähän se kyyti olisi ollut, joten harjoitusta lisää vaan ja heittää pois ajatukset, että mitä jos... Ja siis paikka ei toki varma olisi ollut kai, mutta olisi ollut edes pohdittavana, jos olisi ilmoitettu. aika harva suomalainen lopulta uutisten mukaan nostettiin joukkueeseen ylipäätään hakemaan paikkaa rankingin kautta. Tämä ihan ymmärrettävää sinällään... en tässä puolustele valintaa, mutta ymmärrän senkin puolen. Toivotaan Alisalle hyvää treeniä kohti syksyn isompia kisoja ja toivottavasti ennätyksiä menee vielä tämänkin vuoden puolella rikki!
 12. Näytti tosiaan hyvältä, mutta mielestäni jopa verrattuna, oliko se kesä 2015 kymppiin, jotenkin laiskaa loppupeleissä? Luulen, että vetoharjoittelun vähyys näkyi selkeästi, että tasainen taloudellinen matkavauhti oli olemassa, mutta kovempaa ei mennyt. Näkyi sama sitten vitosella, ettei kovempaa vauhtia, vielä, ole, mutta toivottavasti säilyy terveenä ja vaikka suomi-ruotsi-ottelussa intoutuisi? Ensi kesän mm-kisat 10k-maraton varmaan jo mielessä.
 13. Pitäisikö tän ketjun löytyä tuolta Penkkiurheilun puolelta? No, eipä sillä suurta väliä. Harmittavasti Kalevan kisoissa miesten 10000m tulee torstaina (kuten kävelytkin ja läjä karsintoja mm.), mutta mitään radioc/tv-/areena-lähetystä sieltä ei ole ylen mukaan tulossa. Jää sitten torstai vain liveseuraajille nähtäväksi, ehkä joku sekunti urheilu-uutisissa, jos hyvä tuuri käy.
 14. Missä kohtaa on soratie? Eikös tuo pyöräreitti ala samasta kohtaa, josta mm. Vanajanlinnan Finntriathlonin pyöräreitti menee, ja siitä se hyppää kai vielä vähän isommalle tielle? Soratietä on kai ns. Etelämpänä vanajanlinnantiellä, mutta siellä ei ajeta, vaan linnalta pohjoiseen?
 15. Varmaan siellä joku boxisääntö oli, kun zonesta puhutaan, tuskin se kuitenkaan on ollut kaksiuloitteinen, eteen ja taakse. Sitä nyt ei jostain syystä tuossa samassa kohtaa mainittu, mutta luulisin, että joku n. 3m sääntö siihenkin löytyy/ on käyty riittävällä tarkkuudella briefingissä läpi. Samaa mieltä kyllä yleisestä keskustelusta päätellen, että tuskin turhia penslteja tuli ja useampikin varmasti jäi antamatta, joista olisi ehkä ollut tarpeen antaa. Itsekin toivon, että tähän puututaan mahdollisimman kovasti, ja ns. sijoituksista, joista muutkin kuin yksittäinen kisaaja kisaa (esim. Palkintopallipaikat, konapaikat jne), olisi selkeämmin omat lähtönsä ja näin tulisi reilummat kisat. Ei niistä paikoista kuitenkaan satoja ihmisiä kisaa useinkaan (ainakaan realistisesti), joten jos olisi pro-lähtö miehet, 5min myöhemmin naiset, 10min myöhemmin rollingstart ikäsarjalaisille, jotka kisaa palkinnoista ja näiden jälkeen taas 5min tauko ja muut rolling starttina.
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy