Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Spica

Jäsenet
 • Content count

  2 086
 • Liittyi

 • Last visited

About Spica

 • Rank
  Trinisti
 • Syntymäpäivä November 19

Contact Methods

 • Website URL
  http://triathlonsuomi.com/juha-matti-halonen/

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Asuinpaikka
  Riihimäki

Converted

 • Coopperi
  3500+m
 • 10km
  36min
 • Puolimaraton
  1h20min
 • Maraton
  <3h
 • Tavoite
  Pitää huolta kunnosta ja terveydestä

Recent Profile Visitors

1 842 profile views
 1. Taitaa olla, koska ennakkoon voi äänestää missä vain ja "postiin" nuo kirjeet lähtee ns. omille paikkakunnille yhteen paikkaan. Vaalipäivänä sitten availlaan kai kun lasketaan aiemmin päivällä? Ja vaalipäivänä ne laatikot tyhjätään kuitenkin samana päivänä ja lasketaan saman tien ja äänestää voi vain omalla paikalla, joten ei taida olla tarvetta kirjeelle.
 2. mitenkäs se sähköinen äänestys? Eikös se ollut kokeilussa jossain pienemmissä vaaleissa jokunen vuosi takaperin jossain? Voisi se tulla, niin jäisi turha säätö pois :) Vielä kun kotikoneella saisi äänestää niin olis hyvä.
 3. Yritin käydä äänestämässä. Laitoin paperiin numeron ja ruskeaan kirjeeseen suljettuna. Vaalityyppi tulosti jonkin valkoisen paperin A4, taittoi, laittoi kirjekuoren sen väliin ja koko paketin toiseen kirjeeseen ja sulki. pyysi pudottamaan laatikkoon. Noh, minähän laitoin, ennenkuin aloin miettiä - olisiko minun pitänyt allekirjoittaa jotain, koska poislähtiessäni näin ihmisten jotain kirjoittelevn tähän valkoiseen paperiin? Kysyttyäni tästä, oli pahoillaan, taisi unohtua tarjota mahdollisuus - taisi tulla hylkyääni, v***u. Laatikosta sitä ei enää saa kaivaa.
 4. Onnea matkaan! Millaisista tasoa tällä hetkellä on eri lajeissa meno? Varmaan laitatkin miltä tasolta ponnistat matkaan. Tuo vuori on kyllä houkuttava tavoite, harmi vaan, että en niin välitä niiiin paljoa kylmässä kisaamisesta :P
 5. Alkoholilain kokonaisuudistus

  Kallista touhua, itse kullekin. Yhteiskunta saanee veroina alkoholista luokkaa 1.3-1.4mrd euroa, kun taas välittömät ja välilliset kustannukset ovat vähintään runsaan 2mrd euron luokkaa. Olisihan se hyvä, jos haittoja ei syntyisi, mutta eipä niiltä voitane välttyäkään. Se, saadaanko veroja nostamalla kuluja vähenemään/kuluja korvattua, on toki täysin eri asia ja sopii viisaampien miettiä, miten tätä asiaa pitäisi hoitaa, kun on nuo etelä-naapuritkin, joista tuloja ei sitten saa. onneksi virokin nostaa veroja.
 6. Tai sitten vaan jokaista syömääsi karkkipussia kohden sun pitää käydä heittää vähintään 30km ekstraa, pistää miettimään, kestääkö kroppa syödä niin paljoa makeisia. Tai sit yrität keksiä jotain muuta, vähemmän epäterveellistä, tilalle.
 7. Miten tuota täytetään, tarviiko käydä vielä kaupassa ostamassa jokin sopiva väline tallennukseen? :o Ei mutta hyvähän tuo on, ilman mitään turhia hienouksia ja ei mene liian hifistelyksi ja keskittyy itse asiaan kun tuota täyttää.
 8. Otsalamppua hankkimassa

  Itsellä, tai siis vaimolle lahjaksi hankittuna... On tässä taloudessa ollut useamman vuoden, toimii todella hyvin ja riittää meidän käyttöön poluilla hyvin ja pyöräillessä myös, jos ei nyt ihan umpimetsässä aja täysiä, silloin ei tunnu mikään riittävän, mutta sellaista ei olekaan tarkoitus ajella :)
 9. Jos kaikki lajit menee "mukavasti" sellaisenaan jo läpi, niin ei ole ongelma kesällä kipaista kaikkia putkeen, turha siihen on aikatavoitteita asettaa muutenkaan vielä. Eli siis rohkeasti vaan sprinttimatkalle! Märkäpuku ei ole pakollinen useinkaan, ellei veden lämpötila ole jostain syystä liian alhainen (en kyllä usko, että silloinkaan, vaan sitten matkaa lyhennetään, esim. sprintissä 750m -> 400m tai jos toooosi kylmä niin sitten pitää perua koko uinti ja korvata esim. juoksulla, mutta harvinaista), mutta sprintin uintikin sen verran lyhyt, että melko varmasti sen tarkenee uida kesäkuussa uimapuvullakin. Suosittelen toki kokeilemaan sitä uintia ennen kisaa ulkona, ettei ole shokki. Märän uima-asun pystynee vaihtamaan poiskin, jottei tarvitse sen kanssa mennä jos ei halua. Triathlonissa monet lyhyet matkat kisataan huipputasolla säännöllisesti ilman märkäpukua, eli ns. kisa-asulla, jolla siis uidaan, pyöräillään ja juostaan. Se ei haittaa muissa lajeissa, mutta toimii uidessa melko hyvin. Sellaistakin voi pohtia. Esim. kevään triathlonmessuilla on paljon jälleenmyyjiä paikalla, jossa voi hyvin käydä katselemassa valikoimaa, jos sellaisellakin haluaisi kisata - maksanee jotain 50-100e välillä. Mutta kuten sanoin, uima-asukin käy hyvin, sellaisella olen itsekin ensimmäisen kisan uinut, vaihdoin pois uinnin jälkeen. Eiköhän sinne jokin pieni "vaihtoteltta" järjestetä jos tarve on. Kokeilemaan vaan lajia :)
 10. Norjalainen alitti tunnin

  Berliinissä tmv varmaan voisi riipaista hitusen pois vielä. Tuon taulukon perusteellahan kannattaa mennä kisaamaan myös 800-1600m, kun maailmanennätykset voisi paukkua :p siitä vaan motivaatiota suomalaisille, kyllä se täälläkin onnistuu!
 11. Sankariainesta

  Taitaa siis olla 14.9.2019 Espoon Rantamaratonin yhteydessä? En mä muuten mutta...
 12. Pitihän tämä avata, kun en keskustelua nähnyt aiheesta ja kestävyysurheilu.fi kirjoitti aiheesta artikkelin. eli huomiseen iltaan klo 18.00 asti on yleisöllä aikaa äänestää omasta mielestään parempi kahdesta seitsemänneksi Buff Trail Tour 2018 osakilpailuksi :) Kuulostaa hyvältä tavalta antaa yleisön päättää osakilpailusta! http://www.trailrunning.fi/buff-trail-tour-2018-ehdokkaiden-esittely/ Yllä esittelyt videoineen kahdesta valittavasta osakilpailusta, Tahkolla tai sitten Aulangolla :)
 13. Ok, näköjään olikin 10min huoltotauko sitten. saapa nähdä mitä tekee. kevyttä ainakin juoksee.
 14. Taisi jättää kevyeen 25km lenkkiin homman. mutta mikäs siinä, toivottavasti talven aikana nähdään jossain juoksemassa :)
×