Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Spica

Jäsenet
 • Content count

  2 075
 • Liittyi

 • Last visited

About Spica

 • Rank
  Trinisti
 • Syntymäpäivä November 19

Contact Methods

 • Website URL
  http://triathlonsuomi.com/juha-matti-halonen/

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Asuinpaikka
  Riihimäki

Converted

 • Coopperi
  3500+m
 • 10km
  36min
 • Puolimaraton
  1h20min
 • Maraton
  <3h
 • Tavoite
  Pitää huolta kunnosta ja terveydestä

Recent Profile Visitors

1 788 profile views
 1. Pitihän tämä avata, kun en keskustelua nähnyt aiheesta ja kestävyysurheilu.fi kirjoitti aiheesta artikkelin. eli huomiseen iltaan klo 18.00 asti on yleisöllä aikaa äänestää omasta mielestään parempi kahdesta seitsemänneksi Buff Trail Tour 2018 osakilpailuksi :) Kuulostaa hyvältä tavalta antaa yleisön päättää osakilpailusta! http://www.trailrunning.fi/buff-trail-tour-2018-ehdokkaiden-esittely/ Yllä esittelyt videoineen kahdesta valittavasta osakilpailusta, Tahkolla tai sitten Aulangolla :)
 2. Ok, näköjään olikin 10min huoltotauko sitten. saapa nähdä mitä tekee. kevyttä ainakin juoksee.
 3. Taisi jättää kevyeen 25km lenkkiin homman. mutta mikäs siinä, toivottavasti talven aikana nähdään jossain juoksemassa :)
 4. Noora Honkala ammattilaiseksi?

  Kuulostaa erittäin hienolta yhteistyöltä, toivottavasti kantaa hedelmää!
 5. Brooks

  Mulla vaihtuu Brooks joka tapauksessa, kun menivät lopettamaan parhaan ST 5 racerin valmistuksen (toivat mukamas jotain vastaavaa tilalle, joka ei ole vastaavaa nähnytkään). Noh, eipä noita saanut Suomesta muutenkaan, ja nyt vetää viimeisiä viimeiset yksilöt. Varmaan Hokia tulee kokeiltua kun niin kehuvat...
 6. Uintikunto

  Hmm. Nyt on taas se aika vuodesta, kun tulee pohdittua eri treenejä oman päänsä menoksi. Kisakausi loppui syyskuun puolessa välissä, jota ennen olin mielestäni parhaassa uintikunnossa jopa koskaan. Mitään selkeää testiennätystä en uinut, mutta ennen puolimatkan kisaa 2x1100yd uintia 13.50-13.30 tuntumaan melko helpollakin fiiliksellä loi uskoa tähän. Kesällä kovia satasia kuten ennenkin ja ihan hyvä tuntuma vedessä. Kuitenkin jopa suurimpana muutoksena etenkin loppukesästä tuli, kun siirryin treenaamaan mastersien kanssa selkeästi lyhyempää pätkää ja drillejä tuli taas ohjelmaan, jotka olinkin hienosti heittänyt menemään varmaan 1 1/2v ajaksi :) alkuverratkin meni kevyesti alle 1.30/100m vauhtia altaassa. Noh, kisan jälkeen oli sitten vajaan 1kk tauko uinnista ja muustakin säännöllisestä liikkumisesta, mutta nyt jo parin viikon treenaamisen jälkeen alkaa päästä takaisin uinti-iskuun ilman suurempaa yritystä, kun treenit jatkuu. Ensi kertaa menee 50m lyhyellä radalla alle 30s, joka loi ajatuksen, että pitäisikö käydä tuon maagisen 60s satasen kimppuun joku vuosi. Jos treenit puree nykyiseen malliin, uskon, että tuo 50m aika tippuu talven mittaan vielä sinne sub 29s, ja kun ollaan lähempänä 28s, alkaa tuo minuuttikin olla ihan realistinen. Villea alitti pari vuotta sitten tuon minuutin maagisen rajan ihan myöhemmällä aikuisiällä, edelliseltä sivulta luntaten? 226 taisi myös alittaa rajan aikanaan nuorempana, silloin toki treeni lienee ollut erilaista kuin vanhemmalla iällä, mutta mites tällein nuorena masters uimarina, mihin erityisesti kannattaa kiinnittää huomiota? Kai se olisi se, että vastus vedessä minimoidaan ja sen jälkeen tärkeydessä tulee se, että voimaa tulee vetoon ja etenkin potkuun?
 7. Mä sanoisin, että lääkäriä lienee turha vaivata asialla niin kauan, kun epäilee, ettei leikattavaa löydy (=käytännössä murtumaa tai jänteitä rikki). Toki magneetilla asian sulkee pois, mutta ilman sitä ei lääkäriinkään ole tarvetta, ei siellä oikein muuta voida tehdä kuin odottaa, joka lienee paras ratkaisu, ellei rahaa ole taskussa ylimääräisenä. Konservatiivinen hoitolinja ainakin kuvauksen perusteella ensisijaista, jolloin periaatteessa kaksi vaihtoa jää. Joko omatoiminen lepo ja kevyt liikuttelu, ettei nyt ihan jämähdä, ja kylmää (ja tulehduskipulääkekuuri, jos sille linjalle vielä päädyt) tulehdusta lievittämään, tarvittaessa voi kokeilla myös paikallisesti esim. voltaren forte voidetta 2x päivässä, jos sitä pystyy käyttämään, ei tule ainakaan systeemisiä haittavaikutuksia, eikä tehossa nyt ihan mahdottomasti varmaan sun tilanteessa häviä, kun kyse pinnallisesta tilanteesta so far uskoen. Toinen vaihtoehto on hakeutua samoilla omahoito-ohjeilla fysioterapeutin luokse, niin saa jumppa-ohjeet, miten lähteä kivun salliessa taas liikkeelle, ettei tule muita oireita (mahdolliset huomaamattomat varomiset yms. rasittavat muita paikkoja herkästi).
 8. Kohti Hawaijia ja kolmatta sijaa ?

  Eli suomen aikaa klo 19.35 miehet ja 19.40 naiset lähtee! Ikäsarjat lähtee kanuunan paukusta klo 20.05 ja suomalaisia mukana yhteensä ennätykselliset 16kpl, joista Kaisan lisäksi podiumpaikkaa ikäluokissa voi muutamilta odottaa ihan vakavasti, voittoakin toivotaan!
 9. Vapa hyppäsi ilmeisesti Validon reppariin, kun pallukka lähti Validon matkaan. Mikähän lie, reittiongelma vai mikä. Toivottavasti ei kummempaa kropassa vielä. Jännä miten kehittyy, Vmaksin suoritusta odotan, miten nousee tuolta, maltilla kun piti aloittaa!
 10. On tainnut Simpanen kuulla tuon sinun sanomisen ja tuon jälkeen ainakin on vetänyt porukkaa ja näyttää ottavan jopa pian kokonaan irti.
 11. Hissukseen mutta varmasti kärki kasvattaa eroa muihin, Valido lähti huollon jälkeen omille teilleen, toivottavasti jaksaa paahtaa, vaikka yksin onkin rankkaa!
 12. mä edelleen uskon, että reitti on vaan vedetty/kulkee muualle kuin karttapohjan reitti, koska muutkin menee perässä samoja "vierustoja" kuni kärki. Nou hätä, kunhan kaikki potentiaaliset kärkipään kisaajat menee samoja reittejä, niin ei tuu ongelmia :) Ja toki muillekin, ettei pahempia pummeja tule, syö sielua!
 13. Samaa baanaa menee kärjen kanssa, liekkö tuo seurannan kartta ihan täysin paikkansa pitkävä, varmaan reititetty tuolta menemään sitten. Ihan hyvin etenee! Simpasen gps vähän tökkii, mutta mukana kärjessä hyvin :)
 14. Järvenpää vireessä

  Toisaalta ei ole Nummela alle 30min juossut ikinä kymppiä (30.23 taitaa olla ennätys?) ja puolikkaan eroissakin taitaa pari minuuttia olla eroa? Mutta molemmille erityisesti onnea kohti Berliiniä, toivottavasti jo nyt syksyllä natsaa Järvenpäällä, ja miksi ei Nummelalla ja Mannisellakin.
×