Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Spica

Jäsenet
 • Content count

  2 150
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

354 Excellent

About Spica

 • Rank
  Trinisti
 • Syntymäpäivä November 19

Contact Methods

 • Website URL
  http://triathlonsuomi.com/juha-matti-halonen/

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Asuinpaikka
  Riihimäki

Converted

 • Coopperi
  3500+m
 • 10km
  36min
 • Puolimaraton
  1h20min
 • Maraton
  <3h
 • Tavoite
  Pitää huolta kunnosta ja terveydestä

Recent Profile Visitors

2 099 profile views
 1. Spica

  Pyöräilykunto

  Niin siis toki koko viikon lukemat siellä 1000TSS tasolla, ei sentään pyöräily 🙂
 2. Eka estekisa on aina eka estekisa kauteen. Katsotaan nyt vielä kuukausi eteenpäin. Vauhti on sileällä lisääntynyt merkittävästi, kyllä se näkyy vielä esteissäkin kunhan estejuoksuja tulee lisää 🙂
 3. Eiköhän vaiva ole vain tuon kovemman juoksun aiheuttamaa jotain epäspesifistä ärsytystä, joka parin päivän levolla (yritä kävellä mahd. pehmeillä kengillä tai jotain jos joutuu kävellä työnkin aikana) tai viim. viikossa varmasti alkaa asettua. En olisi huolissani 🙂 Hyvältähän tuo uinti alkaa vaikuttaa. Ei oo puolikas ainakaan enää ongelma minkään lajin osalta 🙂
 4. Spica

  Sandra Erikssonin vauhti kiihtyy

  Jossain uutisessahan hän juuri kertoi, ettei tiedä milloin juoksee seuraavan estekisansa, mutta muita matkoja juossee tässä ennen sitä vielä. Eipä radallakaan ole juuri tullut juostua, joten tarkkana saa olla. Ainakin estetekniikkaa saa harjoitella ensimmäiset kisat varmaan, ennen kuin paras kulku alkaa tulla. Saa nähdä, mitä matkaa edes juoksee em-kisoissa jos rajoja lähtee hakemaan muilla matkoilla kuin 3000m esteet??
 5. Mikäs Camillalla oli viime vuonna, taisi paras kisa osua kauden avaukseen? Toki arvokisoissa tuli pipi, mutta ei sitä ennenkään tainnut kulkea ekan kisan veroisesti? Toivotaan, että nyt parempi kestävyys luo pohjan juosta paremmin myös 3000m esteet! Tuollainen 9.2x aika olisi kyllä nannaa.
 6. Spica

  Pyöräilykengät?

  Tässä muutamia videoita aiheesta. Ensimmäinen on klassinen viritys, jota olen joskus nähnyt. Toinen on erilainen, mutta täysin mahdollinen, ja kolmannessa sama juttu, mutta selitetty myös perusteellisemmin ylipäätään pyörän päälle pääsyä. Oletko kysynyt, miksi halusi laittaa kuminauhat? Suomessa se ei kai ainakaan ole mitenkään yleisessä käytössä, aika harva, ainakaan perusmatkalta ylöspäin, käyttää sitä. Ehkä sprintillä sitten enemmän, kun vaihdot merkitsevät. Mutta en ole kyllä itsekään koskaan kuminauhavirityksiä tehnyt kenkiin, aina ovat pysyneet kyydissä aika rajuissakin talutuksissa ja ei ole ollut ongelmia hypätä pyörän selkään. Viimeisen videon kohdalla näytetäänkin, miten nopeasti jalalla saa kyllä nostettua kengän oikeaan asentoon jos se pyörii/pyörähtää väärinpäin. Ja toki triathloniin, kolme tarraa on jo paha, jos kaikkia joutuu käyttämään 😉 Kannattaa kenkää tiirailla, tarvitseeko kaikkia oikeasti avata ennen kisaa, vai saako jalan sujautettua kenkään esim. vain ylimmän ollessa auki ja kaksi muuta joko kiinni tai löysällä kiinni. Triathlonissa kengän kireys jalassa riittää olla tosi löysä, verrattuna maantiepyöräilyyn, koska ns. suurempia irtiottoja ei putkelta tarvitse usein ottaa, ja tehon tuotto varsin tasaista. Toki (super)sprintissä voi enemmän tulla kiihdytyksiä, mutta pitkälti stabiilissa asennossa sitä voimaa tuotetaan ja käytännössä ilman kiristettyä kenkääkin/kiinnitystä voiman saa aikalailla tuotettua (kun ei ylöspäin jalkaa vedetä juurikaan). Mainitsen nyt vielä, että itsellä on yhden tarranauhan kengät, ja pari ystävää ovat virittäneet ihan oman kengän - tehneet maantiepyöräkengästä saksien avulla triathlonkengät, kantapää leikattu auki, ja kiristykset/tarrat pois, ja virittäneet vain kuminauhan, eli ns. juoksukengän pikanauhat pyöräkenkään, joten ei tarvitse kiristellä mitään. Toimii hyvin.
 7. Spica

  Jalkapallon MM-turnaus 2018

  Sen verran pohtinut asiaa, että taitaa jäädä katsomatta kaikki ottelut, kun Venäjällä päättivät pitää kisat. Varmaan ihan viihdyttävää palloa pelaavat, mutta silti. Ensimmäiset pallon arvotkisat 20v joita ei tule katsottua. Mahdollisesti.
 8. Spica

  Pyöräilykunto

  Siinähän tuli koko viikon treenit sitten samalla 🙂 Tässä viimeisen kk ajan itsellä pyörinyt keskimäärin varmaan viikkolukemat n. 1000TSS tienoilla. Tuuli oli tänään aika nihkeä jo, aeroasennossa sai olla varuillaan, muttei juuri onneksi tarvinnut poistua siitä. Tänään ihan kelpo reilu 1h verrailua ja Vanajanlinnan triathlonia katsomaan ja kun riittävän monta tuntia aurinkoa tuli otettua ja paljain jaloin käveltyä, paluu kotiin reilu 2h, sis. 4*20min @ ~87% FTP /5min palautuksin aeroasennossa oli ihan hauskaa. myötätuuleen sai painaa ongelmitta reilu 45km/h ja vastaiseen saikin sitten tapella, että vauhti oli edes lähellä 40km/h. Ehkä eilinen 30km juoksu ja 1h pyörä tuntui hieman jäsenissä, mutta viikko sitten 2h @ 87% ftp tuntui ihan miellyttävältä myös 🙂 Viikko töitä ja sitten onkin viikon loma! Saa nähdä, kuinka paljon saa pyöräkuntoa/kestävyyttä nostettua. Ja toki muita lajeja. FTP on saatu hilattua nyt sinne maagiselle 5W/kg tasolle (about, kun testannut en ole), joten se kyllä riittää kesän kisoihin kohtuudella. 3-4vko ftp-builder teki kyllä hyvää ja tehot nousi n. 10W.
 9. Spica

  Valtteri Bottas

  https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Cooperin_testi
 10. Tarvit vaan enemmän kovia treenejä/treenikisoja ja niin pää tottuu niihin. Train hard, race easy 😉 Ei oo pitkät matkat helppoja, kun ei niitä liian usein voi tehdä optimisuorituksella. Mikäs nyt olikaan plääni tästä eteenpäin?
 11. Tsemppiä jatkoon! Ensin mies kuntoon ja harjoittelun poluille mielekkäänä ja sitten katse eteenpäin, mitä edessä siintää. Ei oo helppoa yhdistää rankkaa työtä ja rankkaa treenaamista ja joskus se voi lipsahtaa yli, kuten nyt näyttää käyneen. Mutta onneksi ei mitään varsinaista fyysistä vaivaa pitäisi olla, ja levolla tämäkin asia tullee hyvin kuntoon 🙂 On ollut kyllä mielekästä seurata teikäläisen tekemistä, kovaa touhua ja kovaa tavoitetta, kyllähän se ajaa eteenpäin!
 12. Tuonhan luulisi nähneen jo ensimmäisen tunnin aikana, ja pitäisi höllätä? Vai onko riskillä menty 80km ja todettu, ei saakeli, ei se syke enää laske? Vai mikä ajatus (jos ollut edes?) mahtaa yleensä olla näissä "korkea syke" taustalla? Kova keli lämmön puolesta kyllä vetää limitillä. Jos varaa ottaa ns. rennommin, keli lienee aika mukava, etenkin kun ilta koittaa.
 13. Spica

  Myynnissä märkäpukuja!

  Sailfishin One ja Speedon puku myyty, vielä on edellisvuoden lippulaivamalli myynnissä 🙂
 14. Spica

  Pyöräilykunto

  Kaipa sitä kokoajan on fokus enemmän jossain lajissa. Riippuu lähtötasosta. Jos parannettavaa on peruskunnossa ihan reippaasti kaikissa lajeissa, kannattanee sitä hinkata vaan. Jos treenaisin 2-3 kertaa jokaista lajia tasaisesti, yksi kova per viikko per laji, kehitys olisi varmaan heikompaa. Noh, eihän sitä kehitystä nyt ole keväällä paljoa tullut kun treenit olleet vähäisempiä... Mutta yleisesti, 2-4vko blokkeja tarkoitus tehdä, jossa keskitytään johonkin asiaan. Nyt on 4vko pyöräblokki, jossa nostetaan FTP-tuntumassa olevaa tehoa, eli toivottavasti parin viikon päästä se on vähän yli 300W. Tuleva IM huomioiden kerran viikossa sitten pidempi treeni. Sen jälkeen pyörässä keskitytään lähinnä IM-tehoiseen ajoon viimeiset 3½ viikkoa. Juoksussa vasta nyt alkaa saada treeniä alle, joten siinä hinkataan lähinnä kestävyyttä, mutta koska aikaa on sen verran vähän, pitää lyhyemmät matkat huomioiden juosta mieluusti joka päivä edes vähän ja totuttaa jalkoja entiseen reippaaseen juoksuun. Hengityselimistö kuitenkin on kohtuu hyvin mukana jo. Normaalisti tekisin tämän pyöräblokin päälle juoksublokin, jossa keskittyisin määrään, ja seassa kisavauhtista juoksua kohtuudella. Uintiblokin voi tehdä kyllä missä välissä vain, koska siinä itsellä lähinnä määrä ja uintitiheys määrittää uintitason. Toki tehotreenejäkin pitää olla, mutta siitä palautuu hyvin, joten ei ole ongelma. Ja tekniikka pysyy paremmin hallussa, kun ui vain max 200m vetoja ja sitten lyhyt tauko. Lähempänä kisaa sitten pidempää siivua ryppäinä. Tätä voi hyvin mielestäni toistaa, mutta kisakaudella se on vähän haastavaa, joten kesä menee usein tasapaksummin.
 15. Minusta nuo nyt ei mitenkään vertailukelpoisia ole, vaikka tavallaan olet kyllä oikeassa. Se energia lienee varalta sitten, että vain suurimmassa hädässä se pitäisi käyttää. Ja aika moni naparetkeilijä vetää pullotolkulla öljyä reissussa. Kyllä minä napin voita vetäisin, jos siitä olisi energiat kiinni. Toisaalta sitä on kropassakin tarjolla, että... Pitäisikö olla sokeripitoinen varaenergia? Kuinka monta %? Avaruuslakanaa en tiedä, minkä kokoisina sitä myydään, mutta jos sitä leikkelemään alkaa ja maalissa pitäisi näyttää, että kyllä toimii, niin... Voi ollakin epäurheilijamaista käytöstä 😛 Mutta tosiaan, eiköhän käytännössä jokaisella jää repunpohjalle energiaa/pulloon energiajuomaa (vai saako se "varaenergia" olla suunniteltu kisan aikaiseen tankkkaukseen edes??) 🙂
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy