Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Spica

Jäsenet
 • Content count

  2 034
 • Liittyi

 • Last visited

About Spica

 • Rank
  Trinisti
 • Syntymäpäivä November 19

Contact Methods

 • Website URL
  http://triathlonsuomi.com/juha-matti-halonen/

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Asuinpaikka
  Riihimäki

Converted

 • Coopperi
  3500+m
 • 10km
  36min
 • Puolimaraton
  1h20min
 • Maraton
  <3h
 • Tavoite
  Pitää huolta kunnosta ja terveydestä

Recent Profile Visitors

1 662 profile views
 1. Peiponen ei varmasti ole viivalla, kun rasitusmurtuma todettu taas. Ehkä loppusyksystä aikaisintaan viivalla, tähtäin seuraavana heillä vuodenvaihteen em/mm-maastoihin. Kyllä Aliso melkein missä kunnossa vain on mitalisuosikki pitkille ratamatkoille, joten jännityksellä odotetaan, tuleeko kyttäysreissu. Ei varmaan Alisa halua väkisin runtata kovaa tulosta ekalla matkalla ja hävitä silti, ja paukut syöty seuraavasta juoksusta. Ei ole mintaa 35min tason juoksijaa nyt viivalle tulossa, joten saumat on hyvät. Ja toki vähän harmi siten. Edit. Mäki, ja Richardsson lienee vitosella kovimmat haastajat, jos viivalla ovat, en ole lähtölistoja katsonut.
 2. Siinähän sinä itše vastaat itsellesi. Jos on jossain toisessa (yleensä toinen aerobinen laji) pärjännyt tai ainakin treenannut ahkerasti ja ehkä pitkäjänteisesti, 3kk juoksulla juostaan jo alle 1.40. Silloin 1.50 menee varmaan vähemmällä panostuksella muihin lajeihin ;) Pieni esimerkki itsestäni vaikka, ja parempiakin löytyy. Joka vuosi omat juoksutuloksetkin paranevat ja jopa paremmin kuin monella muulla, vaikka juoksukilsat ovat huomattavasti vähäisempiä kuin monilla muilla, vain juoksuun panostavilla ihmisillä. Noh, itselle vaan tulee muuta treeniä triathlonin vuoksi aika paljon lisää. Vuodessa voi juoksua tulla vaikka 200h, mutta muuta liikuntaa, lähinnä pyöräilyä ja uintia 500h päälle. Toki, jos juoksussa haluaisin pärjätä paremmin, pitäisi lajispesifisyyteen panostaa. Mutta mainitsemallasi 1.50tasolla keskimäärin aika vähäiselläkin juoksumäärällä sen saavuttaa, jos aerobista kuntoa on muuten tarjolla.
 3. Joroinen 2017

  Fiiliksiä enemmälti kuvien kanssa: http://triathlonsuomi.com/juha-matti-halonen/2017/07/17/sm-puolimatka-joroinen-2017/
 4. Joroinen 2017

  Kiitti! :) hyvä, tosi hyvä veto oli lauantaina itsellä. Uinnissa se pieni parannus aiempiin vuosiin ajalla 26.46 ja hyvällä vaihdolla ja alun nopealla kenkien laitolla pääsin pian jo hetkeksi kolmanneksi, mutta pian olin taas neljäs näköetäisyydellä seuraavaan (max 500m ero eteen pyöräilyn lopulla), sitten tilanne tasaantui. Pari mitalisuosikkia tuli 60km kohdalla ohi lentämällä ja yksi kova uimari tuli selkä edellä vastaan. Niinpä viidentenä vaihtoon pyöräajalla 2.09.59 (41.2km/h /ap 245w). Aikaparannus oli sellainen 6min45s, reitti tosin oli kääntöpaikkamuutoksen takia lyhentynyt n. 1.5km/reilu 2min, mutta silti hyvä parannus (myös keli oli nopeampi kuin viime vuonna). Aika paljon myös varustemuutoksia ja ajoasennon viilausta (eli tiimin aerovastaavaa) saa kiittää. Kärkikolmikko oli aika selkeä, heidän juoksukunto oli parempi kuin omani nyt vkl aikana ja kahdella parhaalla varmaan hieman/paljon reserviäkin jäi. Nelossijasta taistelin, juoksemaan lähdettiin yhdessä ja yhdessä mentiin loppuun asti, ja viimeisen kilsan loppukiri 3.20/km vauhtia ei auttanut, 10m/2s tappio tuli loppukirissä. Juoksuaika 1.20.44 eli vajaa 2,5min parannus samalla reitillä. Loppuaika 4.01.18 eli 10min parannus suunnilleen viime vuoteen (ja 20min sitä edeltävään) ja pari minuuttia jäätiin vielä mitalista, joten sanotaan vaikka näin, että lähelle ollaan päästy, vaan vielä on parannettavaa :) seuraava isompi kisa Chattanoogassa puolimatkan mm-kisoissa syyskuussa. Pitää tarkemmin jossain vaiheessa varmaan perehtyä kisakumppaneihin, että mitkä mahdollisuudet siellä voisi ikäsarjassa olla. Hieman suunnitelmat auki täysmatkan suhteen, selvinnee syyskuussa viimeistään. Jos ei yllätyksiä tule, niin keväällä jonnekin (etelä-afrikka/lanzarote) Ironmanille hakemaan paikkaa Hawaijille. 9h alitus ei sinällään kiinnosta enää, kyllä se alle menisi normipäivänä jos ei ongelmia tulisi, helpostikin? (Kun meni 9h11min, puolikas meni 19min hitaampaa).
 5. Joroinen 2017

  Toki yleiseen voi vaihtaa. Uinnissa ei varmasti moni ohita. Miesten yleinen (ja olikohan N/M 70+v, ei montaa) lähtee 11.00 ja naisten yleinen klo 11.05, ikäsarjojen rolling start alkaa 11.10 ja ikäsarjan kärki ui lähelle 25-26min, joten ei sieltä ikäsarjalaisista moni ehdi kyllä tulla ohi, ja silloinkin korkeintaan ihan viimeisten satojen metrien aikana.
 6. Joroinen 2017

  Sinne lähtee siitä rännistä ehkä 2-3 ihmistä samaan aikaan aina, joten meni missä välissä vaan, niin kunhan oot saman vauhtisen kanssa siellä, niin pitkäksihän tuo jono venyy eikä ohituksia juuri tule. Helpompaa tuo lähtö varmaan on kuin Vantaalla, jos ei nyrkkeilystä tykkää. Edit. Sinällään viimeisenä ei kannata varmaan mennä, koska oot kuitenkin kohtuu hyvä pyöräilemään, joten aika paljon tulisi ohittelua. Säästät hermoja sillä, että meet vaan siinä 35min kohdilla tai lähellä, niin pääset pyöräilemäänkin keskivaiheilla varmasti eikä ohituksia tule niin paljoa.
 7. Joroinen 2017

  Kiriapua tulee uinnissa kyllä vähän. Mutta viime vuonnakin sitä riitti muutaman kisaajan osalta, kun nousin ihan kärkiporukassa uinnista, yleiset sarjathan lähti sen verran edellä, että heitä ei saanut kiinni. Pyörällä taas nousin ikäsarjojen kärkeen hyvin nopeasti, ja yleisen pyöräilijöitäkään en saanut kiinni, joten ei sieltäkään apua tullut. Nyt toivonkin, että jossain hyvässä pienessä porukassa pääsisi ajamaan, henkisesti on kuitenkin helpompi, jos edellä näkyy selkä, vaikka olisi sitten 50m päässä edes. Kesäloma kuulostaakin hyvältä suunnitelmalta :)
 8. Joroinen 2017

  näin on, nopeasti kisa tulee! Itsellä tuntuu, että vielä ei ole lähelläkään se huippukunto, sellaiset puolimatkan spesifiset pitkät pyörätreenit ja yhdistelmät kisoja lukuunottamatta vielä tekemättä. Onneksi kauden pääkisaan on vielä 9 viikkoa aikaa, sinnehän tässä tähdätään ja tämä vain välietappina tässä. Itseltä toivon kyllä uintiin pientä parannusta aiempiin vuosiin. Ei ole ikinä mennyt Joroisilla oikein siihen aikaan, mitä on voinut odottaa/toivoa alkukauden perusteella. Pyörälläkin olisi mahdollisuuksia parantaa minuutista kahteen vielä, mutta ihan riippuu päivästä! Välillä on hyviä päiviä ja pyörä kulkee, välillä on todella kehnoja, ja ei kulje mihinkään. Juoksussa vähän sama tilanne. Joka toinen treeni kulkee hyvin, joka toinen ei. Ja kilsoja ei ole tullut vielä ihan hurjasti, vähemmän mitä olisi toivonut selvästi. Alkuviikosta kuitenkin lupaava 4*5km maratonvauhtia kiihtyen 3.49-3.44-3.43-3.39/km vauhdeilla ja alle 170 sykkeillä, joten hyvänä päivänä pitäisi lähelle 1.20 päästä kyllä tuolla puolikkaallakin, joka toisi 3min parannuksen jopa aiempaan vuoteen. Vähintään viime vuoden tasolle pitäisi kuitenkin päästä, muuten olen vähän pettynyt. Ensimmäistä kertaa kiriapua pitäisi olla tarjolla, kun ikäsarjan sijaan olen yleisessä, toivottavasti pysytään kymppisakin tuntumassa maaliin saakka! :)
 9. Myydään 3kk harjoitteluoikeus Fressi -liikuntakeskukseen. Lahjakorttina saatu, mutta en asu paikkakunnalla, jossa olisi tällainen keskus, joten harmittavaksi jää kyllä muuten käyttämättä. Norm. hinta 75-85€/kk, joten tästä hyvään hintaan loppukesäksi ja alkusyksyyn treenitunnit salille! Sisältää kuntosali- ja kaikki ryhmäliikuntatunnit myös! Aktivointi pitäisi tehdä 31.7.2017 mennessä.
 10. Vielä on myynnissä. edit. Varattu
 11. Eilen spekulointia, että 5-6x400m 1.05 tuntumaan voi olla kova pala, mutta jos nyt meni hyvinkin kiihtyvästi 12*200m tuota vauhtia 90s palautuksella, niin ei tuo tule olemaan niin vaikea rasti sulle kuitenkaan, kunhan palautus on kohdillaan. Hyvää treeniä sulla! :)
 12. Pari vuotta sitten oli jotain haastatteluja, ja silloin Alisa juoksu TV-kovia sinne n. 35min tuntumaan, joten onhan tässä hyvät mahdollisuudet vielä koviin aikoihin tänä vuonna, jos terveenä ja nousujohteisesti saa treenata. Toki varmaan millään 34min kisakunnolla ei kannata junnujen em-kisoihin (tmv) lähteä vaikka pääsisi, voi alkaa vaan harmittaa enemmän? En tiedä. Kalevankisat varmaan hyvä tavoite, ja suomi-ruotsi -ottelu.
×