Jump to content
Juoksufoorumi.fi

riopentti

Jäsenet
 • Content count

  1 783
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  1

riopentti last won the day on July 8

riopentti had the most liked content!

Community Reputation

322 Excellent

About riopentti

 • Rank
  riopentti
 • Syntymäpäivä 29.12.1970

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Asuinpaikka
  Vantaa

Converted

 • Coopperi
  3355m purulla 1986, 3030m matto 2009P02
 • 10km
  42.20 - Länsiväyläjuoksussa 2010 sama kympin väliaika
 • Puolimaraton
  1.37.51 (Amsterdamin -10 väliaika)
 • Maraton
  3.25.12 Tukholma -10
 • Tavoite
  jalka juoksukuntoon 2018, 3.25:n alitus kesällä 2019, kolmen tunnin alitus 2020

Recent Profile Visitors

1 515 profile views
 1. riopentti

  Kaldoaivi Ultra Trail 10-11.8.2018

  Onnittelut @kiljander ja muut juosseet palstalaiset! Aikamoinen kontrasti etelänmaille, toivottavasti ei tule flunssa tms. Hyvää palautumista ja syvä kumarrus meiltä lukijoilta!
 2. riopentti

  Suunto Spartan Ultra

  Suunnolla on vuoden takuu tuolle vyölle, ei tartte mennä ostamaan jos muuten pidetty hyvin, pesty säännöllisesti, ym. Sisäinen vastus lisääntyy ajan myötä ja tekee noita piikkejä. Pääkaupunkiseudulla vaihto mukavasti Konepajakujalla, Brand Storessa, saa uuden vyön mukaan vanhan testauksen jälkeen.
 3. riopentti

  Tahko vuorijuoksu la 20.10.2018

  Ilmoittautuminen näköjään avattu Tahkon vuorijuoksuun: http://vuorijuoksu.tahkorun.fi/ " Huimaan suosioon noussut Vuorijuoksu järjestetään Tahkolla jälleen syyslomaviikonloppuna. Matkoina 2km, 12km, 21km ja 42km reitit todellisille Vuoripiälliköille ja Vuoristoneuvoksille. After Run -tapahtumia on tarjolla iltapäivästä myöhään yöhön saakka kun päivällä juhlitaan rinneravintoloissa ja illalla yökerhojen puolella. Tervetuloa osallistumaan ja kannustamaan! " Ja syyslomalle avaavat ensilumenladun, viime vuonna oli näköjään 13.10. ajankohta.
 4. Lasketaas hintaa hieman eli 290 euroa. Tästä laatuaikaa lapsen kanssa edullisesti, mm. viime kesänä tuli tehtyä viidentoista kilsan juoksu/kävelylenkki lapsen kanssa, välillä jätskit ostaen ja maisemista nauttien...
 5. riopentti

  Juoksukengät aloittelijalle

  Tervetuloa palstalle, Targe! Hyvä että olet käynyt fyssarilla. sieltä voit saada myös askelanalyysiin pohjautuvaa neuvoa kenkävalintaasi. Perinteisen käsityksen mukaan kehonrakenne (paino) vaikuttaa siihen kuinka vaimennettua kenkää tarvitset, mutta tämä riippuu lihaskunnostasi - nykytrendi on kohti kevyempiä ja jalan liikeratoja tukevia kenkiä. Aiempien juoksukenkiesi kannan korkeus päkiään verrattuna eli droppi myös ohjaa seuraavan kengän valintaa, muutoin pohkeet rasittuvat alkuun paljon. Toki jalan mahdollinen kapeus myös sanelee sopivan kenkämerkin, ja kengännauhojen erilaisilla solmimistavoilla voi myös vaikuttaa jalan liikkumiseen kengässä. Pronaatio on normaali jalan ominaisuus, ja ylipronaatio & polven sisäänkääntyminen & lantion lihastasapaino saattavat liittyä yhteen; täten ei ole varmaa että tarvitset pronaatiotukea. Joka tapauksessa kannattaa aloittaa juoksulihasten vahvistaminen samalla kun asteittain aloitat juoksemisen - vanha perussääntö 10% viikossa lisää, väliin kävelyä kunnosta riippuen, jne. - näistä ketjuja palstalla. Juoksun aloittamiseen myös hiekka-alusta on joustavampi kuin asfaltti. Kenkien tulisi tuntua mukavalta jo sovittaessa, ja niitä kannattaa kokeilla liikkeessä juoksumatolla. Juoksija-lehdessä ja sen verkkosivuilla on kenkävertailuja, samoin tällä palstalla kenkäketjuja. Tässä nopeasti maallikkovastauksena, muut jäsenet voivat täydentää.
 6. riopentti

  "Telakalla"

  Ei kannata odottaa vaan mennä kuvaukseen, parhaassa tapauksessa kierukkarepeämän voi ommella yhteen vaikkakin tarkoittaa pidempää toipumisaikaa. Itse odotin pari kuukautta ja seurauksena kierukan osapoisto.
 7. riopentti

  "Telakalla"

  Kierukat myös vaarassa tuommoisessa tapaturmassa, hajoitin olikohan helmikuussa vastaavassa yliojennuksessa omani ja päädyin operoitavaksi. Hyvä jos selviät säikähdyksellä, herkästi vain magneettikuvaan ja hyvälle ortopedille.
 8. Vaikka foorumi on hiljentynyt, niin silti tämä täyttää tarkoituksensa hyvin juurikin vertaistukena ja tiedonlähteenä ml. Google-haut, naamakirjastahan ei millään löydä tietoa eikä sitä siihen ole suunniteltukaan. Täten lukuoikeus kaikille avoimena on hyödyllinen ja kirjoitusten moderointia sitten resurssien mukaan - lippusysteemi ylilyönneille toimi kaiketi hyvin. Jos jotain haluaa sulkea ulkopuolisilta kirjautumishoukuttimena ja tietosuojauksena, niin mahdollisesti harjoituspäiväkirjat.
 9. riopentti

  Sauvat NUTS Ylläs-Hetta 134km?

  Minkälaiset sauvat ovat ultrailuun sopivat? Vuosituhannen alkuvuosina hankin lähestymisvaelluksille vuoristoon myöskin säädettävät Lekin sauvat, ovatko ultrailussa käytetyt siihen erityisesti suunniteltuja / nykyään hiilikuitua tms.?
 10. riopentti

  Päivän kevennys

  Yrityksellä oli huono karma... Karmacolor, Ylen uutisen lainaaman pormestarin mukaan yritys oli "erikoistunut lapsille suunnattuun taiteeseen ja huonekalujen korjaamiseen"... ! Tainnut tilaajakin nauttia liikaa ehtoollisviiniä, ei taida selvitä pelkällä ripillä.
 11. Nyt myös tori.fi:ssä: https://www.tori.fi/vi/48057182.htm
 12. Myyn Baby Jogger Performance 25th Anniversary -juoksurattaat. Erittäin kevyesti rullaavat rattaat juoksuun, isot pyörät kulkevat hyvin suoraan ja rattaat kevyesti ylämäkeenkin. Käsijarru, parkkijarru, karkuremmi, 5-pisteturvavyö, täysipituinen sadesuoja, takana vetoketjullinen tasku ja pussi irtotavaroille. Renkaat pikakiinnityksellä eli irtoavat helposti kuljetusta varten, itse olen käyttänyt mm. ulkomaanmatkalla. Manuaalin mukaan painosuositus 40 kg. Ollut vähäisellä käytöllä vuosien jalkavaivojen vuoksi, hintapyyntö tasan kolmesataa. Rattaat Pohjois-Vantaalla, yhteydenotot yv tai tekstarilla nollaneljäviis 113306 kahdeksan. Kuva googlettamalla, esim. https://www.amazon.com/Baby-Jogger-Performance-Anniversary-Stroller/dp/B004ETLD8G ja video https://www.youtube.com/watch?v=orkBvNgAlPE
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy