Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Jampe

Jäsenet
 • Content count

  554
 • Liittyi

 • Last visited

About Jampe

 • Syntymäpäivä 16.07.1969

Converted

 • Coopperi
  yli 3400
 • 10km
  alle 36
 • Puolimaraton
  1.26 ja risat
 • Maraton
  3.13

Recent Profile Visitors

620 profile views
 1. Varmasti suomalaiset juoksun harrastajat käyvät ahkerasti kisaamassa eri puolilla maailmaa, mutta tuskin sentään näitä ulkomailla juoksevia on aivan tuhatmäärin. Tukholman maratonilla on ollut parhaimmillaan mukana yli 6000 suomalaista. Tämän vuoden Tukholman maratonin tulosluettelosta löytyy reilut 1500 suomalaista. Olen kuullut, että Tukholman maratonin järjestäjät ovat pitäneet asian tiimoilta jopa jonkin sortin kriisipalaveria. Muutos suomalaisten juoksijoiden lukumäärässä on tapahtunut sielläkin suhteellisen lyhyessä ajassa ja näinkin merkittävä pudotus näkyy myös tapahtuman tulopuolella. Kyllä kaikki faktat viittaavat siihen, että maratonin juoksemisen suosio on Suomessa laskussa. Maailmassa maratonin suosio sen sijaan kasvaa...
 2. Globaalilla tasolla maratonjuoksun suosio on kasvanut tasaisen varmasti vuodesta toiseen. Sekä tapahtumien lukumäärä että maratonsuoritusten määrä on ollut jatkuvassa kasvussa. Pieni pudotus on havaittavissa vuodesta 2015 vuoteen 2016, mutta tuo pudotus on suhteellisesti ottaen mitätön verrattuna esim. HCM:n osallistujamäärässä tapahtuneeseen kehitykseen. Ja on mahdollista, ettei vuoden 2016 tilastoissa ole vielä kaikki tapahtumat kirjattuna. Association of Road Racing Statisticians ylläpitää kv. juoksutilastoja, jotka ovat todella kattavat. Nämä tilastot löytyvät em. yhdistyksen nettisivuilta osoitteesta www.arrs.net. Kun etusivulta valitsee "Marathon Lists", pääsee kätevimmin käsiksi maratontietokantaan. Tältä sivulta vuosilukua klikkaamalla pääsee täydelliseen (?) maratonlistaukseen eli saa luettelon kaikista ko. vuonna juostuista maratoneista maittain ryhmiteltynä. Stats-linkistä saa Countries with Most Finishers -listauksen eli maratonjuoksijat ko. vuonna maittain (suoritukset ko. maassa). Kunkin vuoden suurimman maratonin maaliin juosseiden lukumäärää klikkaamalla saa listauksen maratoneista osallistujamäärän mukaisesti (esim. vuonna 2016 > Largest Marathons for 2016). Em. tilastot siis vahvistavat sen, ettei maratonin suosio ole maailmalla mitenkään laskussa, pikemminkin päinvastoin. Ja tähän trendiin liittyy myös se tosiasia, että kansainvälisten juoksijoiden lukumäärä on ollut hienoisessa kasvussa HCM:llä vuodesta toiseen...
 3. Ei kai kukaan lähde Riikaan saakka halvan viinan takia? Aika paljon pitää juoda, että tuosta säästöjä kertyisi...
 4. Myös Zürichissä (2016) maratonviestin juoksijoilla oli lappu selässä. Lapussa oli teksti "Teamrun".
 5. Olin viime vuonna Zürichissä juoksemassa ja olen kanssasi tismalleen samaa mieltä: maratonviesti on aivan varmasti paholaisen keksintö, sillä niin hauskalta ja houkuttelevalta se näytti. Zürichin maratonviestin osallistujamäärä näyttää vakiintuneen hieman yli 1000 joukkueeseen eli yli 4000 juoksijaan. Maratonilla on ainoastaan reilut 2000 juoksijaa, joten maratonviestin ja kympin juoksijat tekevät Zürichin tapahtumasta suuren juoksujuhlan. Firmajoukkueita on mukana todella paljon maratonviestissä!
 6. Helsinki City 5 on Helsinki Running Day -tapahtumassa 19.5.2018 juostava pikapätkä, joka korvaa HCM:n yhteydessä juostun Helsinki Street Runin.
 7. Uusi tapahtuma toukokuulle siirrettävän HCM:n kyljessä: 4-osuuksinen Helsinki City Marathonviesti. Osuuspituudet noin 15 km, 7 km, 8 km ja 12 km. Ilmoittautuneita tässä vaiheessa (15.8.2017) jo 20 joukkuetta.
 8. Helsinki City Run -puolimaraton 2018 juostaan perinteiseen tapaan toukokuussa. Tällä kerralla puolimaraton on osa Helsinki City Running Day -tapahtumaa (19.5.2018), joka koostuu maratonista, puolimaratonista, vitosesta sekä maratonviestistä. Tällä hetkellä (15.8.2017) puolimaratonille on ilmoittautunut jo lähes 2400 juoksijaa.
 9. Helsinki City Marathon siirtyy elokuulta toukokuulle osaksi Helsinki City Running Day -tapahtumaa. Ilmoittautuneita on nyt (15.8.2017) yli 300. Tapahtuma ja nimenomaan maratonmatka on vahvasti harkinnassa. Minullla on juostuna tähän mennessä 13. HCM:ää.
 10. Kuten @forrest_42195 totesi, vitosen väliajat löytyvät tuloksista omaa nimeä klikkaamalla. Tosin omalta kohdaltani en löytänyt 40 km:n väliaikaa. Tähän onkin luonteva selitys: myrsky oli kaatanut ajanottolaitteet. Laitteiden ohi juostessamme totesimmekin, että taitaa jäädä tämä väliaika saamatta. Osallistujamääristä: sinulla on ilmeisestikin edellä mainittuna kaikki ilmoittautuneet (noin 3100 juoksijaa). Väliaikojen yhteydessä on maininta, että startanneita juoksijoita olisi ollut 2542 (käsitykseni melkoisen normaali no show -osuus). Näin ollen keskeyttämisprosentti ei olisi ollut aivan noin hurja, mutta ilmeisesti keskeyttäneitä oli kuitenkin enemmän kuin ns. normivuonna ja normikelillä.
 11. Kiitos @Petex kuvista! Kiitos myös kannustuksesta kisan aikana. Kuvista voi havaita, miten nopeasti myrskyrintama eteni. Satuin olemaan Ruoholahdessa myrskyn alkaessa ja löydänkin itseni muutamista viimeisen välilehden kuvista. Oli kuin joku olisi valot sammuttanut. Niin nopeasti myrskypilvi tuli juoksijoiden päälle. Kun voimakkain puhuri iski, olin Ruoholahden huoltopisteen kohdalla. Mukit lentelivät ja ainakin yksi pöytä kaatui tuulen voimasta. Onni onnettomuudessa oli, ettei yksikään juoksijoista tiettävästi saanut tavaraa päälle tai jäänyt kaatuvien puiden alle.
 12. Ylen uutinen tältä aamulta: Näin ulkoilmatapahtumissa varaudutaan rajuihin ukkosiin: "Aika raaka luonnonilmiö täytyy olla, että jouduttaisiin keskeyttämään"
 13. eCross Come Back?!

  Kisasivut näyttäisivät olevan pystyssä. 2.9.2018 todellakin kirmataan eCrossin merkeissä. Kisasivut löytyvät täältä: www.ecross.fi
 14. Polkujuoksubuumi on olemassa, mikä on erinomaisen hieno asia. Myös poluilla on kiva kirmata. Vaikka polkujuoksutapahtumien osallistujamäärät ovat suhteellisesti hurjassa kasvussa, absoluuttisesti osallistujamäärät ovat vielä vaatimattomalla tasolla, jos vertailua tehdään juoksun harrastajien kokonaismäärään. Viime vuonna polkujuoksutapahtumien yhteenlaskettu osallistujamäärä oli 14552 ja tänä vuonna tehdään aivan varmasti uusi ennätys. Menisikö peräti 20000 rikki? Vuoden 2016 polkujuoksutilasto löytyy täältä. Polkujuoksubuumista puhuttaessa unohtuu usein, että perinteisten juoksutapahtumien osallistujamäärät ovat edelleen huomattavasti korkeammalla tasolla. Parissa kolmessa suurimmassa katujuoksutapahtumassa on yhteensä yhtä paljon osallistujia kuin kaikissa polkujuoksutapahtumissa yhteensä (polkujuoksutapahtumia on reilusti yli 100!).
 15. Osut @rifish kommentillasi haasteen ytimeen: Juoksubuumi on todistetusti olemassa, mutta syyt löytyvät jostain muualta. Kansallinen liikuntatutkimus toteutettiin viimeksi vuosina 2009-2010 ja tämän tutkimuksen mukaan juoksulenkkeilyä harrasti tuolloin 639000 suomalaista (ikäryhmässä 19-65-vuotiaat). On aavisteltu, että määrä olisi tästä jopa kasvanut, mutta tutkimusnäyttöä asiasta ei ole, eli kyseessä on eräänlainen mutu-tuntuma. Kansallinen liikuntatutkimus löytyy täältä ja lajikohtaiset harrastajamäärät sivulta 16. Mielestäni juoksutapahtumien tulokulmasta tarkasteltuna haasteena on se, etteivät juoksulenkkeilyä harrastavat osallistu nykyään isosti juoksutapahtumiin. Oma näppituntumani on se, että korkeintaan 10 % Suomessa juoksua harrastavista osallistuu juoksutapahtumiin. Tämäkin arvio on todennäköisesti yläkanttiin. Tapahtumien yhteenlaskettu osallistujamäärä varmasti ylittää em. 10 prosentin osuuden, mutta varsin monet aktiiviharrastajat osallistuvat todella moniin kisoihin. Miten juoksun (tai juoksulenkkeilyn) harrastajat saataisiin nykyistä aktiivisemmin osallistumaan tapahtumiin? Tässä on haastetta kaikkien juoksutapahtumien järjestäjille.
×