Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Pasi_P

Jäsenet
 • Content count

  788
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  1

2 Followers

About Pasi_P

 • Syntymäpäivä 18.05.1962

Converted

 • Coopperi
  3480
 • 10km
  36:39:10
 • Puolimaraton
  1:20:26
 • Maraton
  2:48:22

Recent Profile Visitors

1 033 profile views
 1. Stubbin meriselitys

  Juoksupiirien yksi hyvä puoli on se, että siellä heitetään tittelit vittuun. Stubbinaattori on hyvä jätkä, ja koppipelaaja, niin kuin kaikki muutkin. Silti en ääntäni hänelle anna koskaan. Ja voisin mä lähteä Trumpinkin kanssa lenkille, vaikka arvomaailma onkin ällöttävä.
 2. Juu, olihan ne siellä. Vähän erikoiset laktaatit ovat. Ihmettelikö testaaja hitaiden vauhtien laktaatteja mitenkään (taloudellisuus, mittavirhe)? Aerobinen kynnys meni rikki kolmannen ja neljännen vedon välissä. Kolmannen vedon laktaattti 2.0 ja neljännen 1.5, sekä rasvan ja hh:n osuus muuttuu hassusti kolmannen ja neljännen vedon välissä. Testien välissä 10kk (?) ja aerobinen kynnys kehittynyt 38 sekuntia. Herättää vähän ihmetystä
 3. Eikö tuossa mitattu laktaatteja ollenkaan, vai enkö osaa katsoa? Myös testaajan kommentit kiinnostaisivat kovasti.
 4. Olisiko mahdollista että laitat testien kuvaajat näkyville?
 5. Stubbin meriselitys

  51 vuotiaana (Köpis 2013, 2:48:22) Kyllä mä laitan oman tulokseni sydämen ja sykkeen ansioksi ennemmin kuin raa'an voiman. En tuolloin tehnyt lihaskuntoharjoittelua kuin satunnaisesti. Väitän pokkana, että Stubbinaattori on lähtenyt liikkeelle liian kovaa omaan kuntoonsa nähden. Ei tommosta kanttaamista mun mielestäni muuten selitetä (kun ei ilmeisestikään raportoinut muista ongelmista). Muutenkin ihmetyttää jotkut rapsat, joissa haetaan diipadaapa-selityksiä. Miksei vaan voisi myöntää rehellisesti "Aloitin liian kovaa ja kanttasin. Ensi kerralla fiksummin."
 6. Osa porukasta voisi laittaa vähän jäitä hattuun. Raamatun mukaan kymppi pitäisi 2:20 maratoniin kulkea 29:50. Tämän vuoden Kalevan kisoissa yksi juoksija pääsi tuohon. Paperillahan nämä ovat äärimmäisen helppoja juttuja, mutta käytäntö onkin sitten jotain muuta. Ripaus realismia kiitos!
 7. Kun harjoittelee sykeohjatusti, niin oikeastaan on ihan sama mitä vauhtia matto pyörii.
 8. Ovatko joululahjat vielä ostamatta tai suunnitteletko liikunnallisempaa tulevaa vuotta? Osta kaverillesi, kumppanillesi, äidillesi, isällesi tai itsellesi esimerkiksi juoksuvalmennus, voimavalmennus, juoksijan tai maratoonarin tasotesti. Käy kurkkaamassa nettisivut www.pasipaallysaho.fi Kaikista listahinnoista -10 % alennus, kun tilaat vuoden 2017 loppuun mennessä. Lisätiedot: Pasi 040-5598258, pasi@pasipaallysaho.fi
 9. Varmasti noin, jos on huippujuoksija. Mun olisi pitänyt selventää, että puhuin tuossa kuntoilijoista ja kilpakuntoilijoista. Olen vaan huomannut, että juoksutekniikka kärsii, kun tehdään hapenottoa rassaavia mäkiä lyhyillä palautuksilla. Tämän vuoksi voimatreenissä ohjeistan ottamaan tehoista pois ja keskittymään askeleeseen.
 10. Hyvä juoksutekniikka koostuu juoksutaidosta (drillit), liikkuvuudesta ja voimasta. Mäkijuoksu on hyvää lajinomaista voimaharjoittelua, olen siitä samaa mieltä. Mutta jos mäkijuoksua tehdään "voimapää" edellä, niin silloin tehoista pitää ottaa napsu pois, muuten tekniikka kärsii. Hapenottoa kehittävät treenit sitten erikseen. Ei varmasti, jos drillejä tekee maltillisesti ja hyvällä tekniikalla. Hyviä paikkoja avaavia harjoitteita on muitakin, esimerkiksi dynaamiset venyttelyt.
 11. Kiitos jogo, hyvä avaus! Samaa olen miettinyt itsekin. Itse teetän juoksutekniikkadrillejä tosi maltillisilla volyymeilla ja perusliikkeillä, ja laitan pelin poikki heti kun tekniikka hajoaa. Läpi saa mennä vaan hyviä suorituksia. Omakin näkemykseni on, että tekniikan pettäessä drilleistä ei paljon hyötyä ole. Juoksutekniikka on muutakin kuin vaan drillejä. Jos liikkuvuus ja lihaskunto eivät ole kunnossa, niin vähän huono mennä tekemään isoilla volyymeilla vaikeita drillejä.
 12. Laitapa linkki, en löydä tuloksia sivuilta.
 13. Sankariainesta

  Pitäiskö avata oma ketju? Valmennusmetodit ja toteutus Fg vs Baltsu.
×