Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Pasi_P

Jäsenet
 • Content count

  761
 • Liittyi

 • Last visited

1 Follower

About Pasi_P

 • Syntymäpäivä 18.05.1962

Profile Information

Converted

 • Coopperi
  3480
 • 10km
  36:39:10
 • Puolimaraton
  1:20:26
 • Maraton
  2:48:22

Recent Profile Visitors

873 profile views
 1. Hankin kirjan jonkun aikaa sitten, mutta täytyy sanoa, että Pfitzingerin ajatukset eivät sovi ainakaan mulle kovinkaan hyvin. Laskeskelin joitakin harjoitusviikkoja eri ohjelmista ja aika paljon ohjelmissa juostaan pk2-tehoilla ja tv-kovaa, ja toisaalta maratontehoilla juostaan harvoin. 55 mailin 18 viikon ohjelmassa juostaan neljä maratontehoista treeniä (13km, 16km, 19km ja 23 km), ei kiitos! Esimerkkiviikko: palauttava 17,5 %, pk2 72,5%, vk2 (sis maratontehon ja tv-kovat) 10%. Liian vähän pk1:stä (ei ollenkaan), liikaa pk2:sta, ja liian vähän maratontehoa.
 2. Olen monipuolisen kokemuksen omaava personal trainer ja juoksu-valmentaja. Valmennuksessani haluan keskittyä nimenomaan aikuisiin kuntourheilijoihin ja kilpakuntoilijoihin, jotka haluavat kehittyä juoksijoina ja parantaa tuloksiaan. Minulla on usean vuoden kokemus erityisesti aikuisten juoksuvalmennuksesta, ja olen itse aktiivinen kuntourheilija. Ymmärränkin aikuisen juoksijan tarpeita ja haluja hyvin. Keski-ikäisen juoksijan levon ja rasituksen suhde on erilainen kuin nuorella ja asettaa harjoittelulle erilaiset haasteet. Muun muassa nämä asiat täytyy huomioida harjoittelua suunniteltaessa. Ikä ei ole este, korkeintaan pieni hidaste. Päätuotteeni on juoksuvalmennus, harjoittelun ohjelmointi sekä ohjelmien räätälöinti yksilöllisesti. Juoksuharjoittelun tukitoimina tarjoan testauspalveluita (maratoonarin ja juoksijan tasotesti), juoksutekniikkavalmennusta ja juoksijan voimavalmennusta. Teen juoksuohjelmat aina asiakkaan tarpeiden ja halujen mukaan. Otan niissä huomioon asiakkaan harjoitustaustan, tavoitteet ja muun elämän vaatimukset. Mikäli loukkaantuminen riivaa asiakasta, teen myös korvaavia treeniohjelmia. Takaan, että mikäli asiakas harjoittelee ohjelman mukaisesti, kehitystä tapahtuu ja tulosta syntyy! Tavoitteellinen harjoittelu ei ole ilotonta irvistelyä hiki otsalla, vaan motivoiva matka oman mukavuusalueen ulkopuolelle onnistumisen elämyksiin. Lisätietoja: http://www.pasipaallysaho.fi/
 3. Yleisurheilun MM-kisat 2017

  Mitä mieltä Farahista, joka kymppitonnilla flirttaili yleisön kanssa osoittaakseen ylivoimaansa ja halventaakseen muiden kilpailijoiden tekemistä. En ole missään lukenut mitään kritiikkiä tuosta tempusta. Ai niin Farah, suuri sankari, kaiken arvostelun ulkopuolella.
 4. Sykealueet

  Kyllä, tai omalla kohdallani käyttäisin sanaa "maratontehoinen". TV-reipas on itselleni tärkein yksittäinen harjoitus, sen jälkeen kun pitkästä lenkistä tuli rutiinilenkki. Itsekin pilkon pk-alueen kahtia, enkä juurikaan juokse pk2-alueella kuin satunnaisesti. Tällä tavalla pystyn nostamaan määriä ja paukkuja jää kehittäviin harjoituksiin. Tv-reippaaseen (ja muihinkin harjoituksiin) teen progressiot riippuen maratonin ajankohdasta.
 5. Mulla käy tuota samaa joskus, jos edellisestä ateriasta on kulunut liikaa aikaa ja juuri ennen lenkkiä syön välipalan (banaani, jugurtti, rahka yms). Noin kolmen, neljän kilometrin kohdalla tulee heikotuskohtaus ja juuri Murun kuvaamalla tavalla. Olo paranee kyllä hetken kuluttua ja loppulenkki menee normaalisti, eikä mitään seuraamuksia tule. Luulen, että asia johtuu insuliinista, joka pienentää veren glukoosipitoisuutta hetkellisesti vähän liikaa. Jos syön tasaisesti pitkin päivää, niin heikotusta ei tule. Heikotusta ei tule edes aamulenkeillä, jotka teen pääsääntöisesti aina ilman aamupalaa.
 6. Harjoituspäiväkirja sanottu. Tässä yksi: http://beta.ontrail.net/#latest Ontrail on ilmainen, raportit ovat hyviä, ja yhteisö on mukava, siellä oikeasti välitetään. Ontrailissä on paljon myös palstalaisia. Mulla ei ole pennin jeniä kiinni tässä, eli siinä mielessä ei ole mainostusta, kunhan haluan vaan kertoa oikeasti hyvästä harkkapäiväkirjasta.
 7. Cooper

  Voi vaikuttaa. Nyt kipin kapin kenkäkaupoille, ja ota vanhat kengät mukaasi. En tiedä missä asut, mutta yritä etsiä asiantunteva kauppias seudultasi Mutta ole varovainen akilleksen kanssa. Jos se kroonistuu, niin sitten on vitsit vähissä. Suosittelisin jopa ortopedillä käyntiä.
 8. Cooper

  @Spica vastasikin, ja juuri noin tekisin. Vedot ovat siis nykyisen Cooperin vauhdilla juostavia rentoja vetoja, joilla saat vauhtiväljyyttä.
 9. Veteraanit vauhdissa

  Kyllä, kyllä. 5-kybäsenä juoksin kaikki enkat, ja nyt 55-vitosena tuntuu, että enkat on juostu, mutta treeni maistuu vielä ihan hyvältä. Uuden duuninkin sain juoksuhommista, ei voi valittaa!
 10. Juoksu ja kadenssi

  Onhan kadenssi aika korkea, mutta ihan mahdoton sanoa näkemättä juoksua pitääkö kadenssia tiputtaa. Juoksunopeus = askelpituus x askeltiheys Kokeile mitä juoksuvauhdille ja sykkeelle tapahtuu jos tiputat kadenssin 180:een
 11. 1. Ei oikein pysty. Aloittelijan teemana olisi useus. Siis useita lyhyitä ja kevyitä lenkkejä viikossa. 2. Ryhmäliikuntatunnit voivat hyvin toimia kovina treeneinä ja kevyet juoksulenkit kehittävät sitten peruskestävyyttä. Nopeutta kehitetään nopeustreenillä, mutta voisit joidenkin kevyiden lenkkien loppuun tehdä rentoja "aukivetoja". Esim 3-5 x 40-60 metrisiä rennon kovia juoksuja kävelypalautuksella, jotka avaavat hyvin jumeja ja saat niistä helpolla nopeaa juoksua ja parantavat juoksuväljyyttä Alkuun juoksulenkki kolme kertaa viikossa on oikein hyvä ja jatkossa jos intoa riittää, niin voit lisätä kevyen alkuverkan esim ryhmäliikuntatuntien yhteyteen, ja hups käytkin viisi kertaa viikossa lenkillä.
 12. Cooper

  Et sitten ihan viime tippaan jättänyt kesävyyden kehittämistä. Mun ohjeeni on, että käy lenkillä useamman kerran viikossa ja juokse lyhyitä (~5-8km) erittäin kevyitä lenkkejä. Pari kertaa viikossa voisit tehdä 3-5 x 100m vetoja kävelypalautuksella noin 28-30 sekuntiin. Tehoja en tekisi, jos juoksua ei ole paljon alla. Yksi lenkki voi olla aavistuksen muita pidempi, mutta varsinaista pitkistä en tekisi jos ja kun pohjat ovat ohuet. Määrät ja tehot vasta sitten olet jäänyt koukkuun Teemana siis useus, äläkä hajota jalkojasi
 13. Miten niin absurdi? Avaatko vähän mitä tarkoitat? Itse panostin aika paljon päästäkseni rajan alle ja pääsinkin. Väitän, että siitä (harjoittelusta ja ymmärryksestä) on ollut aika paljon hyötyä mun nykyisessä duunissani. Ei se tulos sinänsä, vaan se mitä se on omalta kohdaltani vaatinut.
 14. Sykealueet

  Kyseenalaistatko sä nyt kaikki Suomessa tehtävät testit?
×