Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Pasi_P

Jäsenet
 • Content count

  756
 • Liittyi

 • Last visited

1 Follower

About Pasi_P

 • Syntymäpäivä 18.05.1962

Profile Information

 • Gender

Converted

 • Coopperi
  3480
 • 10km
  36:39:10
 • Puolimaraton
  1:20:26
 • Maraton
  2:48:22

Recent Profile Visitors

824 profile views
 1. Mulla käy tuota samaa joskus, jos edellisestä ateriasta on kulunut liikaa aikaa ja juuri ennen lenkkiä syön välipalan (banaani, jugurtti, rahka yms). Noin kolmen, neljän kilometrin kohdalla tulee heikotuskohtaus ja juuri Murun kuvaamalla tavalla. Olo paranee kyllä hetken kuluttua ja loppulenkki menee normaalisti, eikä mitään seuraamuksia tule. Luulen, että asia johtuu insuliinista, joka pienentää veren glukoosipitoisuutta hetkellisesti vähän liikaa. Jos syön tasaisesti pitkin päivää, niin heikotusta ei tule. Heikotusta ei tule edes aamulenkeillä, jotka teen pääsääntöisesti aina ilman aamupalaa.
 2. Harjoituspäiväkirja sanottu. Tässä yksi: http://beta.ontrail.net/#latest Ontrail on ilmainen, raportit ovat hyviä, ja yhteisö on mukava, siellä oikeasti välitetään. Ontrailissä on paljon myös palstalaisia. Mulla ei ole pennin jeniä kiinni tässä, eli siinä mielessä ei ole mainostusta, kunhan haluan vaan kertoa oikeasti hyvästä harkkapäiväkirjasta.
 3. Cooper

  Voi vaikuttaa. Nyt kipin kapin kenkäkaupoille, ja ota vanhat kengät mukaasi. En tiedä missä asut, mutta yritä etsiä asiantunteva kauppias seudultasi Mutta ole varovainen akilleksen kanssa. Jos se kroonistuu, niin sitten on vitsit vähissä. Suosittelisin jopa ortopedillä käyntiä.
 4. Cooper

  @Spica vastasikin, ja juuri noin tekisin. Vedot ovat siis nykyisen Cooperin vauhdilla juostavia rentoja vetoja, joilla saat vauhtiväljyyttä.
 5. Veteraanit vauhdissa

  Kyllä, kyllä. 5-kybäsenä juoksin kaikki enkat, ja nyt 55-vitosena tuntuu, että enkat on juostu, mutta treeni maistuu vielä ihan hyvältä. Uuden duuninkin sain juoksuhommista, ei voi valittaa!
 6. Juoksu ja kadenssi

  Onhan kadenssi aika korkea, mutta ihan mahdoton sanoa näkemättä juoksua pitääkö kadenssia tiputtaa. Juoksunopeus = askelpituus x askeltiheys Kokeile mitä juoksuvauhdille ja sykkeelle tapahtuu jos tiputat kadenssin 180:een
 7. 1. Ei oikein pysty. Aloittelijan teemana olisi useus. Siis useita lyhyitä ja kevyitä lenkkejä viikossa. 2. Ryhmäliikuntatunnit voivat hyvin toimia kovina treeneinä ja kevyet juoksulenkit kehittävät sitten peruskestävyyttä. Nopeutta kehitetään nopeustreenillä, mutta voisit joidenkin kevyiden lenkkien loppuun tehdä rentoja "aukivetoja". Esim 3-5 x 40-60 metrisiä rennon kovia juoksuja kävelypalautuksella, jotka avaavat hyvin jumeja ja saat niistä helpolla nopeaa juoksua ja parantavat juoksuväljyyttä Alkuun juoksulenkki kolme kertaa viikossa on oikein hyvä ja jatkossa jos intoa riittää, niin voit lisätä kevyen alkuverkan esim ryhmäliikuntatuntien yhteyteen, ja hups käytkin viisi kertaa viikossa lenkillä.
 8. Cooper

  Et sitten ihan viime tippaan jättänyt kesävyyden kehittämistä. Mun ohjeeni on, että käy lenkillä useamman kerran viikossa ja juokse lyhyitä (~5-8km) erittäin kevyitä lenkkejä. Pari kertaa viikossa voisit tehdä 3-5 x 100m vetoja kävelypalautuksella noin 28-30 sekuntiin. Tehoja en tekisi, jos juoksua ei ole paljon alla. Yksi lenkki voi olla aavistuksen muita pidempi, mutta varsinaista pitkistä en tekisi jos ja kun pohjat ovat ohuet. Määrät ja tehot vasta sitten olet jäänyt koukkuun Teemana siis useus, äläkä hajota jalkojasi
 9. Miten niin absurdi? Avaatko vähän mitä tarkoitat? Itse panostin aika paljon päästäkseni rajan alle ja pääsinkin. Väitän, että siitä (harjoittelusta ja ymmärryksestä) on ollut aika paljon hyötyä mun nykyisessä duunissani. Ei se tulos sinänsä, vaan se mitä se on omalta kohdaltani vaatinut.
 10. Sykealueet

  Kyseenalaistatko sä nyt kaikki Suomessa tehtävät testit?
 11. Sykealueet

  Mitkä raja-arvot? Kuntotestauksen käsikirjassa sanotaan anaerobisen kynnyksen määrityksestä näin: "yleensä laktaatin nousun pitää olla selvästi yli 1mmol kahden peräkkäisen pisteen välillä jyrkän nousukohdan alueella. Veren laktaattipitoisuus on silloin 2.5 - 5.5 mmol tasolla. Syke on yleensä 10-30 lyöntiä alle maksimisykkeen". Määrittelevätkö jenkit laktaattitasot jotenkin eri tavalla? Omalla kohdallani voin sanoa ilman mittariakin koska mennään mk-alueelle. Päiväkohtaista vaihtelua sykkeissä on, mutta 169 kuitenkin pääsääntöisesti.
 12. Sykealueet

  Mun kynnykset on mitattu useampaan kertaan suorilla testeillä. Mä uskon esim Jyväskylän, Hulan tai urheiluopistojen fysiologeihin ja anakynnys on aina ollut noin 169 (+-2) Sen verran annan periksi, että kovassa maratontreenissä kun on sykejumia päällä, niin on vaikea saada sykettä ylös.
 13. Sykealueet

  Olet väärässä! Kympin pystyy juoksemaan yli anakynnyksen tehon. Mitä nopeammin sen psytyy juoksemaan, sitä kovemmalla teholla voi mennä. Anakynnyksellä voi juosta noin tunnin. Tässä yksi linkki yhteen omaan kympin kisaani (oma mitattu anakynnyikseni on noin 169) https://flow.polar.com/training/analysis/710616189
 14. Sykealueet

  Ok, kiitos. Täytyy perehtyä ajan kanssa. Mutta eikö testi ole hajalla jo alkutekijöissään? Miten anakynnyksen voi määritellä tuolla tavalla, kun kympin kisakin juostaan anakynnyksen päällä?
 15. Sykealueet

  Enpä ole kokeillut. Määrittely kuulostaa erikoiselta. Esim 10k juostaan anaerobisen kynnyksen yläpuolella, mutta tässä kuntoilija juoksee lyhyemmän ajan, eli pystyy juoksemaan kovemmalla teholla, kuin kympin kisassa. En ihan usko, että tämä toimii kuntoiljalle. Mihinköhän tämä perustuu, ja kuka guru on kyseessä?
×