Jump to content
Juoksufoorumi.fi


IUP

Jäsenet
 • Content count

  5
 • Liittyi

 • Last visited

 1. GPS-reitintallennin suunnistukseen

  Eipä noiden käyttöä valvota tai siis ovat sallittuja. Kartalliset GPS härvelit toki kiellettyjä. Vielä toissa kaudella oliva maailmanrankisoissa kiellettyjä ja niitö keräiltiinkin usein lähdössä porukalta pois. Eipä noista kyllä ole taitavalle suunnistajalme mitään hyötyä.
 2. Vähän ihmettelin noita sun PK-vauhteja. Vaikuttaa aika kovilta yli kolmen tunnin maratoonarille. Vertailen vaan omiin PK-vauhteihin jotka ovat melkein samoja. Puolikas mennyt minulla 1:11 ja kymppi 32:23. Maratonia en tosin ole juossut joten ehkä sille matkalle treenatessa optimaalisinta on paahtaa kovalla teholla PK-lenkkejä.
 3. Sykealueet

  Juoksija lehden jutussa mainittiin että Kenialaiset juoksevat pitkikset 95-100% maratonvauhdilla eli kutakuinkin anaerobisella kynnyksellä. Väittäisin sen kummemmin asiaa perustelematta että 3, 4 tai 5 tuntiin maratonin juoksevien kuntoilijoiden ei välttämättä kannata harjoitella samalla tavalla. Saattaa äkkiä olla telakalla ahdasta.
 4. Ei se kolmen tunnin alitus välttämättä edes vaadi perusterveyttä. Ikää 34 ja sairautena itsellä colitis ulcerosa joka varmasti on verottanut omaa kehitystä lukuisten harjoitustaukojen ja kortisonikuurien muodossa. Maraton on vielä juoksematta mutta maantiekymppi kulkenut 32:23 ja puolikas 1:11 joten ainakin teoriassa saattaisi kolme tuntia alittua. Ei siis pitäisi olla mikään mahdoton tehtävä perusterveelle jos viitsii edes muutaman kerran viikossa käydä lenkillä.
 5. Sotshin olympiakisat 2014

  Ikinä ei tulla voittamaan mitään kun ollaan noin tyytyväisiä hävittyyn hopeaan! Saariselta ja Niskaselta hyvät hiihdot. Kyllönen odotetun huono ja Lähteenmäen olisi vaan pitänyt lähteä riskillä kaikki tai ei mitään taktiikalla. Kyllä tuntuu hopea paskalta!
×