Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Two horses too many

Jäsenet
 • Content Count

  33
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Two horses too many

  Juoksutakit

  Salomon -takit tulivat noin viikon toimituksella, en ole sateessa päässyt vielä kokeilemaan. Tuntuu pitävän tuulta mukavasti. Pari kommenttia: - istuvuus on väljä (joku muukin tästä kommentoi), tai ainakin tuntuu siltä kun takki on niin ohut. Miinuksena: - vetoketju on mallia "naisten" . Takki kuitenkin myytiin "miesten" takkina. En ymmärrä, mikäköhän juttu tässä on. Vetoketju tuskin tulee olemaan kovin pitkäikäinen, perinteiseen miesten -takkiin tottuneilla sormilla olen jo pari kertaa sählännyt vetoketjun niin että se alkaa aukeamaan alhaaltapäin, ja joutuu sitten kitkuttamaan vetoketjun "vastavirtaan".
 2. Two horses too many

  Parhaat nettikaupat

  Sportamore.fi -nettikauppaa tullut monesti harkittua, viimein kuluneella viikolla tilasin Newline -talvitrikoita - tilaus sisään keskiviikkona 19.09. klo. 23 - tilaus noudettavissa lauantaina 22.09. klo. 15 Musta tuntuu, että Sportamore hyppäsi kerralla no.1 suosikikseni nettikaupoista. Tää vois olla kauppa, josta jatkossa ostan perus-tauhkan mitä harrastuksissa tarvitsee ( niitä olen ostanut perinteisesti kivijalkaliikkeistä). Plussaa: + sai valita useista toimitusvaihtoehdoista : valitsin 0 EUR, toimitus läheisen S-marketin pakettiautomaattiin. Yleensä nettitoimitukset menee automaattisesti K-Citymarketin Itellan "postiin", mikä tuntuu kohdallani olevan joka kerta jollain merkityksettömällä tavalla epämieluisa kokemus. Mutta nyt sai siis valita ja vaihtoehtoja mistä haluaa noutaa oli useita, paikalliset vaihtoehdot oli lueteltuna, rastia ruutuun vaan ja homma oli selvä. + ei mitään ihmesäätöjä / arvailuja mistä ja miten paketti tulee perille. + edulliset toimituskulut ( "0 eur") + nopea toimitus + (jäi kokeilematta: hyvät palautusmahdollisuudet - ymmärtääkseni ei tule extrakuluja - monesti kauempaa esim. Englannista tilatessa palautus itse postittamalla maksaisi käytännössä saman kuin tuotteen hinta) + valikoima / hinnat yleisellä tasolla vaikuttaa hyvältä. Off-topic: Newline -merkistä mulla on aiempia hyviä kokemuksia, laatu on tuntunut hyvältä, joitain hyvin mietittyjä ominaisuuksia.
 3. Two horses too many

  Aktia Cup 2018 - 2019

  Talven ratoksi, tällaiseen tuli ilmoittauduttua ensikertalaisena https://www.ku-58.fi/?x118281=616349 Foorumilta ja netistä löytyi tarinaa aiemmilta vuosilta. Kilpailupäivät (lauantai): 17.11, 15.12, 19.1, 9.2 ja 23.3. Odotan mielenkiinnolla 🙂
 4. Two horses too many

  Alelaari

  Adidas Adizero Adios 44 2/3 (UK 10) 70 euroa - yksittäinen pari oli Itiksen (Helsinki) Intersportissa alelaarissa klo. 13 sunnuntaina. - väri oli keltainen ( vaikka jostain kumman syystä näkyvät Intersportin varastosaldossa valkoisina) - Niille joille Adios on tuntematon, jos yleensä menee jalkaan 44 2/3 -koko, niin sama koko todennäköisesti sopii Adioseissa. Mutta jos on 45 -kokoinen jalka, näitä ei saa edes jalkaan, niin snygga on istuvuus. - Snyggan istuvuuden lisäksi, jos Adios:it menee jalkaan ja tuntuu halaavan jalkaa joka puolelta (eli tosi tiivis istuvuus), mulla ei ainakaan ole tullut minkäänlaisia hiertymiä tai ahdistanut juostessa (joka vääjäämättä tapahtuu jos normikengällä ottaa yhtä istuvan kengän kuin Adios).
 5. Two horses too many

  Parhaat tai hyvät (kilpa) juoksushortsit miehelle?

  Jumbossa (Vantaalla) kävin tosiaan. Varmaan välikausikin vaikuttaa valikoimaan. Off-topic : Nyt tuntuu ehkä enemmän kuin koskaan siltä, että haastavaa on löytää edullisesti hyviä juoksukamoja. Jos yhdestä nettikaupasta löytyy 1 sopiva palikka, niin muita ostoslistalla olevia on haettava googlella muista nettikaupoista (eri kaupoista tilaamalla postikulujen osuus korostuu).
 6. Two horses too many

  Parhaat tai hyvät (kilpa) juoksushortsit miehelle?

  Kävin tänään vielä Intersportissa ja Topsportissa, niistä ei löytynyt mitään soveltuvaa. - Intersportissa oli aika hulina, paljon kansaa liikkeellä ostamassa tavaraa, mutta juoksijan näkökulmasta valikoima on yleisliikkumis -painotteinen. Mun suosikki on nyt nämä Adidaksen split leg -shortsit. Taskuja en ehkä halua kilpashortseihin, mutta @EsaJ muistutti tärkeistä ominaisuuksista: ei tarvitsisi käyttää erillisiä alkkareita, ja ei liimaantuisi reisiin. Keller-sports:ista en vielä saanut valittua sopivia Goretex -juoksukenkiä (haluaisin yhdistää tilauksia, postikuluissa säästääkseni). Tällaiset mulla jo olikin, mutta niistä tuli remppashortsit maaliroiskeiden takia. Ihan ok shortsit mun makuun, materiaalia on ehkä enemmän kuin haluaisin juoksushortseihin. Kiitos kaikille hyvistä vinkeistä :)
 7. Two horses too many

  Sadevarustus

  Tuli tällä viikolla juostua 10km vastaavissa oloissa minimivarusteilla, pari näkökulmaa: - kylmä tulee todella nopeasti, 20minuutissakin tulee tosi kylmä, toivot olisi mitä vaan mikä pitäisi lämpimänä. - mieluummin ottaisin liian lämpimän (esim. vettä pitävä juoksutakki) kuin liian vähän. Takista saa vetskaria auki jos alkaa tulla liian kuuma. - jos on vedenpitävät kengät, sitten sellaiset. Jos ei ole, sukat ei ainakaan puuvillaa
 8. Two horses too many

  Parhaat tai hyvät (kilpa) juoksushortsit miehelle?

  Kesällä koetin etsiä, mutta en löytänyt mielekkäitä, vielä hakusessa. Vinkkejä?! Mulla olisi tällaisia toiveita / kriteereitä: - kevyet - Adidas lievää plussaa, mutta saa olla muukin merkki - LYHYET - "ilmavat" ( ei siis pyöräilytrikoot tms ) - mustat, vihreät, tai siniset - jos saa pääkaupunkiseudulta hankittuna, lievää plussaa - Tän tyyppiset ovat mulla mielessä, kuten kuvassa (toivottavasti linkki toimii) Mikä merkki / malli / mistä ? XXL:sta, Budgetsportista kävin etsimässä, mutta tarjolla oli kireätä trikoota / puuvillaa / yleisesti ottaen liian pitkiä shortseja ja muuta yleis-shortsia. Tähän saakka oon pärjännyt trikoo-mallisilla, mutta ne ei ole niin mukavat, kuin kevyet juoksushortsit. Vielä olisi kesää vähän jäljellä :)
 9. Two horses too many

  Polar M430

  Onko M430:ssa (tai jossain toisessa juoksukellossa) ominaisuutta ratajuoksuun, esim. 400m, joka toimisi näin: - haluaisin kello ymmärtää milloin 400m kierros on tullut täyteen - haluaisin 25 kierroksen jälkeen kellon taulussa on 10km matkaa ( eikä esimerkiksi 10:35 km ). Nykyisellään mulla on M430:n kanssa sellainen ongelma, että haluaisin seurata vauhtia suurinpiirtein (eg. 1:28 -kierroksia +/- 1-2 sek), mutta kello laskee kierrokseksi sen mitä GPS -laskuri saa aikaan, jolloin kierrokseen menevä aika on systemaattisesti noin 3 sekuntia liian optimistinen. 3.5% heitto kierrosajassa on törkeän paljon - se on hyvän suorituksen ja umpisurkean suorituksen ero. Yksi workaround ehkä olisi asettaa kelloon kierroksen pituudeksi vaikkapa 413m, jolloin heitto pienenisi (mutta kello silti näyttäisi saman verran optimistista kilometrivauhtia). Olisiko parempia ratkaisuja M430 -kohdalla, tai muissa kelloissa? Muuten olen M430 -kelloon tyytyväinen noin 6kk ajalta, hieno laite, yksi parhaita ostoksiani.
 10. Two horses too many

  Vantaa 12.09. 18:00 - M/N 10000m

  Naisten juoksussa oli klo. 18 reilu kymmenen lähtijää. Tuntia myöhemmin lähti 26 urosta matkaan. Koko päivän oli Vantaalla ollut kuivaa, mutta pian miesten lähdön startin jälkeen tuli taivaalta vettä kuin saavista kaatamalla. Tuulikin oli kova. Yllättävän hyviä aikoja porukalla kylmästä sateesta huolimatta.
 11. Two horses too many

  Alelaari

  Yllättävän hyvin on kestänyt porukalla Adidas Adizero:jen Continental -pohjat. Kulutuspinta on tosi ohut, siksi epäilin kestoa, mutta kai kuluminen hidastuu sitten. Koetan vielä katsella Boston:eita, jos löytyisi tarjouksista.
 12. Two horses too many

  Alelaari

  Kiitos tiedosta, mulla olisi sitten varmaankin "sama koko", koska ottaisin harjoituskengän ehkä hieman väljempänä, tai paksummalle sukalle. Onkos porukalla muuten fiiliksiä miten hyvin Boston kestää kulutusta? Adios:illa mulla on takana noin 100km kilpailuvauhtia asfaltilla, radalla ja hiekalla. Pohjan kumi on erittäin ohut, ja kulumaa jo on, ennustaisin 200km kohdalla pohjan kumista puuttuisi pohjasta palasia, ja 300km kohdalla tulisi aika hiljaiselle hetkelle. Jos kesto Bostoneissa on vastaavaa luokkaa, tarjouksen osuessa kohdalle ostaisin sitten toiset varastoon.. Adios:ien kanssa tein samoin.
 13. Two horses too many

  Alelaari

  Jos joku bongaa Adizero Boston:eja tarjouksessa pääkaupunkiseudulla, mielelläni hankkisin tännekkin. Tai jos jollain olisi arviota Adizero Boston vs. Adizero Adios -koosta, sitten uskaltaisin ehkä tilata nettikaupasta? Mulla on Adizero Adios:it koossa 45 1/3, ja funtsin olisikohan se sama koko Bostoneissa..
 14. Two horses too many

  Hoka One One

  Vastaan aiempaan viestiini: ATR 4:t ovat täällä nyt olleet 5 viikkoa käytössä noin yhtenä päivänä viikossa, muina päivinä käytän muita kenkiä. Kaksilla urheilusukilla ei ole tullut hiertymiä. Fiilis kengistä on positiivisempi kuin odotin, olen käyttänyt palauttelujuoksuilla lähinnä. Siis onhan nää tosi erilaisen tuntuiset kuin mitään mitä voin kuvitella, mutta se pehmeys on jotenkin rentouttavan tuntuista. Mulla ei ole koskaan nyrjähtänyt nilkat, mutta metsässä on näillä meinannut pari kertaa nyrjähtää pahasti, refleksit kuitenkin pelastanut. Pohjan pitävyys ja korkeus tuo sellaisenkin puolen, vähän varovaisemmin näillä on mentävä. Voi olla opin ATR4:istä pitämään paljonkin, aika näyttää.
 15. Two horses too many

  Vantaa 12.09. 18:00 - M/N 10000m

  http://www.kilpailukalenteri.fi/?cs=16&nid=21680 25 kierrosta. Kuinka monta miestä (tai naista) lähtee ratakilpailujen kuninkuusmatkalle? Kilpailujen aloitusajankohdaksi on mainittu 12.09. 18:00, mukana on kuitenkin nuorten hyppy/heittolajeja, joten miesten ja naisten 10000 metrin lähtöjen tarkat lähtöajat tarkentunevat vielä.
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy