Jump to content
Juoksufoorumi.fi


PaHa

Jäsenet
 • Content count

  22
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

28 Excellent

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Asuinpaikka
  Kajaani
 • Interests
  Polku- ja ultrajuoksu, suunnistus, koripallo.

Converted

 • Coopperi
  3210 (1995)
 • 10km
  38? (1994)
 • Maraton
  4.27? (2018 Kokkola Ultran 6h:n mukana)
 • Tavoite
  Ylläs-Hetta 134km 2018 läpi. Vuokatti Trail Challenge 2018 42km alle 5.15.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. PaHa

  NUTS Ylläs-Pallas 2018

  Hieno kisarapsa Teemu S!
 2. PaHa

  NUTS Ylläs-Pallas 2018

  Juoksin (tai siis kävelin) ensimmäistä kertaa näin pitkän matkan. Takana on kahden vuoden ajalta kaksi +50km ja yksi 40km polkujuoksukisaa sekä pari lyhyempää. Alku meni hyvin ja maltoin noudattaa taktiikkaa eli mennä hitaasti. Helle ei vaivannut kovin pahasti. Yö meni hyvässä seurassa hienosti! Mutta... Pallaksen jälkeen en käytännössä pystynyt enää juoksemaan. Hannukuruun olisin jäänyt, jos siitä ei olisi tarvinnut kävellä tielle 10km. Totesin, että sama kävellä Hettaan päin. Ihme, että pääsin maaliin! Viimeisessä huollossa ea-hlö asiallisesti kysyi, että mitä aion tehdä? En oikein tiennyt. Näytin varmaan aaveelta. (Hikoilu oli muistaakseni loppunut Pyhäkeron päällä.) Sain elektolyyttilitkua ja lähdin talsimaan. Pahat rakot teki loppumatkasta ihan hirveetä. Itku tuli maalissa. Onneksi vaimo oli vastassa ja hyvin tilanteen tasalla oleva sairaanhoitaja. Pääsin makaamaan ja sain tankattua. Välillä puistatti ja värisytti.Sitten pesulle ja vajaan tunnin päähän mummolaan. Yöllä mummolassa heräsin vessaan ykköshädälle. Istumaan piti ruveta pöntöllä. Taju meinas lähteä ja löi kylmän hien päälle. Sain kammettua itseni kontilleen ja jäin makaamaan vessan viileälle lattialle. Siitä konttasin eteiseen tajunnan rajamailla ja nukahdin lattialle reppu pään aluesena ja pyyhe peittona. Parin tunnin päästä heräsin, kun keskimmäinen lapsista oli tullut katsomaan lastenohjelmia alakertaan. Horjuin takaisin petiin. Aamulla lähes Ok. Nyt on pari päivää mennyt, eikä mieli ole muuttunut; liian pitkä matka juostavaksi minulle. Aika tappiin piti näköjään vetää. Ois voinut käydä huonosti; Luojan kiitos, ei käynyt! Onneksi palautumista on jo paljon tapahtunut.
 3. Itse olen vain muutaman kuukauden kai ollut kirjautuneena tänne. Lähinnä siksi, että voi kysyä harjaantuneemmilta ja kokeneemmilta (ultra)juoksijoilta vinkkejä. Mielestäni homma on pelannut ihan hyvin, mutta kai tällaisen foorumin henkeen kuuluu että kirjaudutaan ennen kirjoittamista. Tämä näin nöyrähkönä mielipiteenä.
 4. PaHa

  Jalkapallon MM-turnaus 2018

  Itse olisin mielelläni nähnyt jalkapallon emämaan finaalissa. Ei voi mitään mutta 1980-luvun alussa, kun YLE näytti Englannin liigaa, niin siitä se lähti. Vaikka en muuten futista seuraakaan. Hyvät tiimit silti finaalissa. Ranska on jo mm:n kerran voittanut. Muuten soisin kroaateille, mutta välillä päätään nostava kiihkonationalismi hieman häiritsee.
 5. PaHa

  NUTS Ylläs-Pallas 2018

  Tässä kamoja Ylimuoniossa pakatessa alkaa hikeä jo pukata, vaikka pirtissä ei niin kuuma ole kuin ulkona. Kohta varmaan pakko lähteä uimaan. Lämmintä automatkaa kaikille kauempaa tuleville! Itse olen täällä jo toista viikkoa perheen kanssa totutellut näihin pohjoisen olosuhteisiin 😂
 6. PaHa

  NUTS Ylläs-Pallas 2018

  Muistaakseni Sioskurun kämppää ennen ylitetään joki (ehkä puro tällä kelillä). Pakkohan se on johonkin jorpakkoon matkan varrella hypätä, jos ruumiinlämpö alkaa nousta liiaksi.
 7. Mulla taitaa olla juuri hiilikuitua sauvat. Pituus optimi ylämäkien kiipeämiseen ja lenkkejä helppo säätää. Menevät kasaan kuin teltan kaaret.
 8. Ostin kuitenkin Lekin sauvat, kun oli hyvässä alessa. Treenilenkkien perusteella mahtavat kapistukset!
 9. PaHa

  NUTS Ylläs-Pallas 2018

  Terveisiä vaan Muoniosta! Täällä on kyllä lämmintä ja perjantaiksi on Ylläsjärvelle luvattu nyt lähtöajalle 24 lämmintä. Eilen kävin juoksemassa Särkitunturin päälle ja oli mukavan lämmintä 😉 Varmaan kannattaa itsekin tankata jonkin verran vissyä ennen lähtöä.
 10. PaHa

  Jalkapallon MM-turnaus 2018

  Hienoa, että Ranska voitti. Ja Cavani upottaa ronaldot 😉
 11. PaHa

  Jalkapallon MM-turnaus 2018

  Ihanaa! Englanti teki kuusi maalia! Toivottavasti menee päätyyn asti. Mutta miten Puola on noin surkea?
 12. PaHa

  Jalkapallon MM-turnaus 2018

  Olen aina Englannin puolella näissä karkeloissa. Enkä ikinä ole tyytyväinen kisojen jälkeen 😆 No, Saksa kyllä onneksi pisti viimeksi tuulemaan, joten jäi hyvä maku kisoista. Mieleni pahoitan sen sijaan kaikenlaisista "kaatuilija joukkueista", joihin luen mm. Kreikan Portugalin, Argentiinan, Brasilian (Neymar)...
 13. Starttiin neljä tuntia! Puurot on juuri syöty 😀
 14. PaHa

  Polkujuoksun MM- kisat 2018

  Minäkin tuolta katselin, kun vaimo vinkkasi, että trailrunning.fi -sivustolta on linkki. Kyllä ei ole hyvä tämä kisaseuranta...
 15. Kiitos vastauksista! Kukastunturi onkin entisistä työhommista aika tuttu paikka. Alan kohta taas könyämään mäkiä ja vaaroja täällä Kainuussa iliman sauvoja, kuten tähänkin saakka 😊
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy