Jump to content
Juoksufoorumi.fi

hoppana

Jäsenet
 • Content count

  82
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  1

hoppana last won the day on June 10

hoppana had the most liked content!

Community Reputation

104 Excellent

Recent Profile Visitors

320 profile views
 1. Päätös oli sit tehty, eli Turkuun lauantaina tikkaamaan maantiekympin. Kiitos @Umpimähkä tuosta kamppanjahinnan vinkkaamisesta. Tuohon hintaan (24e -5e JK = 19e) kymppi johon kuuluu tekninen paita ja maalihuollot päälle näin muutama päivän ennen kisaa ilmoittautuneena on kyllä huokea. Edelliset kolme kympin kisaa on tullut paahdettua helteessä joista pari jopa 30C lämmössä, nyt pitäisi lämpötilat olla paremmin kohdillaan.
 2. Osaako joku kertoa onko tuo 10km tasainen ja nopea reitti ja pelkkää asfalttia vai onko tuossa hiekkapohjaa myös? Kahden vaiheella lähtisinkö tuonne yrittämään kymppiä uudelle minuuttiluvulle.
 3. Ai niin, olisiko tuolta saanut teknistä paitaa tänä vuonna? Kukaan ei ainakaan maininnut mitään eli ehkä sekin on vain karsittu nykyään pois?
 4. Itse kävin tosiaan puolikkaan tikkaamassa ja ihan mukavastihan tuo kulki helteistä huolimatta. Onneksi puolikkaan aikana aurinko oli pilvessä melkein koko ajan, hyvä että on tullut treenattua lähes normaalisti koko kesän joten tuo n. +26 tuntui ihan siedettävältä. Matka alkoi painamaan kunnolla vasta viimeisten noin 4km aikana, yleensä saan tässä vaiheessa vielä jonkun loppukirin aikaiseksi, mutta tällä kertaa tuli poikkeuksellisesti koko juoksun hitaimmat kilsat loppuun. Aulangolla kun kaivoin geeliä nro 2 taskusta huomasin että se olikin tippunut jossain vaiheessa, muutaman sekunnin paniikki tuossa ehti tulla, mutta unohtui onneksi aika nopeasti. Kyllä tuo loppumatka jostain Rantakasinolta maaliin tuntui mahdottoman pitkältä... Oman ikäsarjan voitto oli positiivinen yllätys. Yllätyksenä tuli myös ettei noita yleisen sarjan juoksijoitakaan kovin montaa ollut edellä. Kaverin kanssa harmiteltiin tuota katoa myös, muistan että 2015 kun juoksin tuolla ekaa kertaa niin jengiä oli huomattavasti paljon enemmän. Kaiken kaikkiaan hyvä mieli jäi ja suurella todennäköisyydellä juoksen tuolla jatkossakin.
 5. Vähän vaihdellen tullut treenejä toteutettua. Minusta tuntuu että pahimmatkin hellelenkit/helletreenit tuntuvat jotenkin helpommalta nyt kun keho näihinkin on joutunut opettelemaan. Alussa vedin hitaammin ja syke tuntui olevan normaalia korkeampi. Nyt vedän lähestulkoon normaalit treenit taas, paitsi että ihan all out treenit olen jättänyt väliin. Olen kuitenkin myös kilpaillut pariin otteeseen +30C lämmössä ja ihme kyllä sekin on sujunut ihan ookoo (10km kisat). Nestetasapaino on syytä pitää kunnossa. Sen olen huomannut että hikoilu on valtavaa ja nestetasapainon korjailu lenkin jälkeen on huomattavasti vaikeampaa kuin ihan vain normaaleissa 20C kesäkeleissä. Juomista en ole kantanut paitsi kerran tänä vuonna, tuollainen 1,5h menee nipin napin ookoo minulla mikäli tehot eivät ole liian pitkään oranssilla tai punaisen puolella. Näillä helteillä olen useaan otteeseen miettinyt että esim espanjalaiset joutuvat paahtamaan treeninsä näissä olosuhteissa käytännössä joka vuosi touko-lokakuun välillä.
 6. Minun pointti omassa viestissäni oli oikeastaan se että en ymmärtänyt miten Iisakkila liittyi tähän. Itse uskon ainakin nousuun edelleen, mutta matkasta en kyllä uskalla arvata mitään.
 7. ..ja Alisa Vainio 17-vuotiaana sm-kympillä lähes puoli minuuttia lujempaa kuin tuo Iisakkilan aika....
 8. Joo, meikä ilmoittautunut ja puolikas olisi tiedossa. 2016 tuli juostua viimeksi, muistan hämärästi että olisi osunut varmaankin sen kesän kuumin päivä kohdalle. Hieno reitti verrattuna siihen vanhaan, tämä lienee kuitenkin pikkasen hitaampi. Ainoa selkeä miinus tälle tapahtumalle on tuo lähtöaika eli klo 14.
 9. Vähän myöhään tässä vastailen. Mielestäni Urge v2 on loistava rotaatiokenkä muitten kenkien kanssa ja etenkin tuohon hintaan. Itse olen juossut sillä 20km 4:15/km vauhtia hiekkapohjalla ja se tuntui hyvältä ja eilen vedin sillä 5:30/km palauttavan ja sekin toimi. Kenkä on mielestäni yllättävän napakka, itse kerään mieluummin kilsoja pikkasen enemmän vaimennetulla kengällä, mutta tuohan on makuasia. Ainut selkeä miinus on aivan liian lyhyet kengännauhat, eli pitää vaihtaa nauhat jos haluaa tehdä lukkonauhoituksen. Itse en ole vielä ehtinyt juosta sillä kuin reilu 100km kun tosiaan rotaatiossa muitten kanssa, joten kestävyydestä en osaa vielä tässä vaiheessa sanoa mitään.
 10. @PekkaS ekaa kertaa tuli tuolla käytyä ja melko varmasti tulee käytyä uudestaan. Kerrassaan upea reitti ja kivasti porukkaa paikalla. Tulin kakkosryhmässä maaliin, nuo 36-37min kaverit olivat (ainakin toistaiseksi) liian kovat minulle. Meitä oli varmaan noin kymmenen jotka lähdettiin pikkasen alle 40min vauhtia vetämään. Sillalle noustessa tuossa 4km paikkeilla siirryin tuon ryhmän kärkeen ja sit näin vielä pari selkää edessä siinä kun juostiin pitkin junarataa. Nuo muutamat selät sain vielä juostua kiinni ja viimeiset noin 3km kun käännyttiin takaisinpäin pitikin sitten juosta ihan yksin. Jossain 8km jälkeen rupesi matka painamaan ihan huolella, vilkaisin taaksepäin ja onneksi tuntui olevan ihan riittävästi etumatkaa seuraavaan. Viimeisen kilsan nousumetrit vei kyllä viimeiset mehut, sillan päällä vilkaisin vielä kerran taaksepäin ja yhtäkkiä huomasin että minut oli melkein juostu kiinni. Sain siinä kuitenkin jonkun loppukirin aikaiseksi ja onnistuin pitämään viiden sekunnin kaulan seuraavaan.
 11. Itsekin tulen olemaan paikalla :) Tuota tosin mietin että tätä mainostetaan virallisena 10km matkana, kuitenkaan ei löydy ainakaan uusimmasta päivityksestä http://www.yleisurheilu.fi/sites/default/files/virallisesti_mitatut_maantiereitit_17042018_0.pdf Eli onko tässä käynyt niin että mittausdokumentti on vanhentunut ja näin ollen tämä ei sitten olekaan enää virallinen? Saman kohtalon olen jo kokenut kerran tänä vuonna Forssan Suvi-illassa.
 12. Jälleen yksi listan jatkeeksi eli Ideaparkjuoksu. Syyksi ilmoitettu "henkilöstöresurssipulan sekä juoksun yleisen kiinnostuksen vähentymisen vuoksi." Tänä vuonna tapahtuma siirrettiin ensimmäistä kertaa syksylle ja peruttiin jo tässä vaiheessa. Kävin pari kertaa tuolla juoksemassa ja pidin kovasti, toivottavasti tekee vielä paluun jossain vaiheessa. Muita peruttuja mitä äkksieltään tulee mieleen: Masku, Vuosaarijuoksu, Tampere Countryside ja varmaan monta muitakin. Todella harmittavaa että näitä kisoja tippuu pois koko ajan. Onko tapahtumia oikeasti liikaa, juoksukiinnostus laantunut vai onko jengiä siirtynyt polkujuoksutapahtumiin vai syy kaikissa edellä mainituissa? Heinäkuussa on aika nihkeästi tapahtumia, mikäli esimerkiksi Ideaparkjuoksu olisi osunut melkein mille tahansa heinäkuun viikonlopulle olisin luultavasti ilmoittautunut jo kauan sitten. Toukokuussa ja syyskuussa puolestaan on niin paljon päällekkäisyyksiä että mahdollisia tapahtumia jää väliin koska valitsee jonkun muun. Miksi heinäkuu olisi huono valinta? Kesälomat? Lämpötila?
 13. hoppana

  Helsinki Marathon 25.8.2018

  Itse aion tuolla juosta kympin ja luin nyt että lähtö on klo 11, eli pari tuntia maratonin jälkeen. Ilmeisesti juostaan tuossa samaa 10km lenkuraa maratonin kanssa? Mikäli näin on niin sitten pujoitellaan mitä ilmeisimmin vajaa 4:00h loppuaikaan tähtäävien maratoonareitten ohi tuolla heidän kolmannella kierroksella. Ruuhkaksi asti porukkaa tuolla tuskin kuitenkaan on.
 14. Mikäli Salomonit mahtuvat jalkaan niin vaihtoehtoja löytyy luultavasti vaikka ja mitä....mutta joo asiaan... Hinta-laatusuhteelta paras kenkäpari mitä itselläni löytyy on New Balancen Urge v2, nuo ovat vähä välin XXL:ssä 59.90e tarjouksessa (ovh 99e) enkä oikeasti ymmärrä miten noin laadukasta kenkää myydän välillä noin halvalla. Tässä on oikeasti kyseessä napakka kenkä jolla on todella mukava rallatella lujaa. Toinen vähän samaan muottiin sopiva kenkä on omasta mielestä Mizunon Hitogami sarja, (itselläni löytyy nelonen, en tiedä löytyykö tuoreempaa) erinomainen napakka juoksukenkä.
 15. hoppana

  Forssan Suvi-ilta 2016

  Hienoa, onnittelut @juhanahm! Olin itsekin mukana joskin huomattavasti lyhyemmällä 10km lenkillä. Oli kyllä turhan kuumaa juosta 25C lämpötilassa kun aurinko vielä ajoittain paistoi. Yhtään ei käy kateeksi heitä jotka taittoivat täysmaran tai puolikkaan. Ihme sähläilyä oli kyllä kympin lähdössä klo 15:30. Alkujumppaa vedettiin vielä minuuttia ennen lähtöä ja yhtäkkiä ruvettiin häätämään ihmisiä hirveellä kiireellä taaksepäin. Jäi sellainen olo että toimitsijatkaan eivät tienneet missä lähtöviiva oikein oli. Joku lähtö saatiin kuitenkin aikaiseksi ja lähdettiin liikkeeelle. Oma juoksu rullasi ihan ookoo johonkin 6km saakka , viimeiset neljä kilsaa tuntuivat kyllä mahdottoman pitkiltä. Maaliin päästiin, ikämiespokaalikin tuli lunastettua. Kotona huomasin että kyseessä oli väärä pokaali Niehet ja Maiset olivat menneet sekaisin. Naisten sarjan trophy tuli nyt sit virheellisesti omaan kokoelmaan 😂 . Jäin myös ihmettelemään miten ihmeessä virallinen aika oli noin 10 sekkaa huonompi kuin oma kello. Muutaman sekunnin heitto on tuttu juttu, mutta reilu 10sek huonompi aika oli ihan uutta..... Muuten kait Forssassa asiat hyvin 🙂
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy