Jump to content
Juoksufoorumi.fi


henok

Jäsenet
 • Content count

  35
 • Liittyi

 • Last visited

 1. Onneksi olkoon! Kiva nähdä määrätietoisen harjoittelun tuovan tuloksia.
 2. Forerunner 235

  Muutama kuukausi 235:sen kanssa urheilua takana ja olen kyllä tyytyväinen. Toki edellinen kelloni oli aivan eri sukupolven FR10, joten en vertaa nykyistä kelloa vertaisiinsa. Varmaan nämä minun mielestäni ihmeelliset ominaisuudet ovat ihan peruskauraa. Sykkeen mittaus ranteesta toimii nähdäkseni enimmäkseen erittäin hyvin. Sen olen kyllä huomannut, että pitää muistaa odottaa että kello saa sykkeestä hyvin kiinni, ennen kuin aloittaa toiminnon. Jos lähtee lenkille ilman että sykemittaus on natsannut, se ei korjaannu koko lenkin aikana. Tämä on ehkä muille itsestäänselvää. Kyllä minulla vaan kaiken erilaisen datan saaminen lisää juoksumotivaatiota, ei siitä mihinkään pääse.
 3. New Balance

  Ostinpa huvikseen NB:n 490v4:set ns. määräsämpylöiksi, kun Haloselta sai alle 50 €:lla. Tuntuivat jalkaan ihan hyviltä peruskengiltä, toki halpuus näkyy siinä, että aika heppoisen oloiset. No, jos noista saa vaikka 500 km irti, on se jo hyvä suoritus suhteessa 3 kertaa kalliimpiin kenkiin. Raportoin kengistä, kun olen päässyt niillä vähän juoksemaan.
 4. Alkoholilain kokonaisuudistus

  Ja millä tupakointi on saatu vähennettyä tälle tasolle? Veronalennuksilla ja saatavuuden helpottamisella? Mainonnan sallimisella? Niinpä. Nykyään voi mennä monta päivää, ettei näe ympäristössään mitään tupakkaan liittyvää. Olisipa alkoholin kanssa sama tilanne.
 5. Alkoholilain kokonaisuudistus

  "Lähteideni mukaan", "THL:mäinen"... kuulostat salaliittoteoreetikolta ja nolaat vain itsesi.
 6. Alkoholilain kokonaisuudistus

  Säälittävää lukea, kuinka suomalaiset valittavat viinan olevan liian kallista ja vaikeasti saatavaa. Mutta niinhän se on, että alkoholi on Suomessa tabu ja sen kulutukseen kajoaminen pannassa. Alkoholin (liika-)käyttö ylittää kaikki koulutustasot, puoluerajat yms. Ja eduskunnassa ei sen parempaa väkeä istu, kuten olemme lehdistä saaneet lukea.
 7. Mulla on ihan valtava vaikutus ollut sillä, että olen lisännyt hidasvauhtista juoksua ja vähentänyt turhaa "melko kovaa" juoksua. Ongelma, jonka olen tuolla välttänyt on siis itseä kiusannut säären etupuolen kipu sääriluun ympärillä. Ennen kuvio oli joka kerta sama: telakalta innoissaan taas juoksua aloittamaan, muutama reipas lenkki ja taas telakalle. Ja kyse ei siis ollut määrästä - en ole koskaan juossut yhtä paljon kuin nyt ehkä ollut yhtä pitkään vammatta kuin nyt.
 8. Peltsin kova vuosi

  Toinen jakso, jossa vihdoin juostaankin, on Areenassa nyt katsottavissa. https://areena.yle.fi/1-4198393
 9. Garmin Connect

  Onko Connectissa (tai jossakin muussa sovelluksessa) sellaista ominaisuutta, että näkisi kaikkien suoritusten tai ainakin useamman kuin yhden suorituksen sykekäyrät samassa kaaviossa? Tarkoituksena olisi siis nähdä helposti luettavassa muodossa, kuinka laajasti harjoittele eri alueilla.
 10. Forerunner 235

  Olen nyt omistanut 235:sen pari päivää. Lopussa arvoin tämän ja 735XT:n välillä, mutta en onnistunut perustelemaan itselleni, miksi 735:sen ominaisuudet tekisivät siitä minulle satasen arvokkaamman. Multisporttailu ei kiinnosta. Valitettavasti flunssaan sairastuminen tapahtui samaan aikaan ostamisen kanssa, joten en ole vielä päässyt urheilemaan kellon kanssa. Aktiivisuusrannekkeena se on ollut nyt käytössä pari päivää. En oikeastaan osaa sanoa sykkeen mittaamisen tarkkuudesta, koska en ole aiemmin leposykkeitä juuri mittaillut. Sitä paitsi flunssan takia sykkeet saattavat muutenkin poiketa tavallisesta. Garmin Connectin mukaan en ole nukkunut pariin päivään ollenkaan. Ehkä kellon pitää oppia tuntemaan minut paremmin ennen kuin se alkaa näyttämään edes vähän alusta. Kovasti polttelisi päästä lenkille.
 11. Sankariainesta

  Hiljaiseksi vetää. Hattu päästä. Nyt on HALUTTU.
 12. Hei, Ostaisin lampun mielelläni, mutta se pitäisi postittaa Turkuun. Onnistuisiko se tuohon samaan hintaan?
 13. Peltsin kova vuosi

  Harmillista, että leikki jäi kesken, mutta siitähän saa myös ns. "hyvää tv:tä". Tsemppiä seuraavaan haasteeseen! Nyt kun olet Peltsi linjoilla, niin kiinnostaisi tietää, oletko noita aloituspostauksessa mainitsemiani Kalle Zackari Wahlströmin ohjelmia nähnyt? Ja jos olet, niin mitä pidit?
 14. Tämä ketju lähti seurantaan, koska tekeminen on sen verran hyvän oloista ja tavoitteet aika samanlaiset kuin minulla, joskin olen tällä hetkellä niistä huomattavasti kauempana kuin sinä. Minulla ei todellakaan ole varaa antaa neuvoja, mutta mietin, mahtaako vähän turhan iso osa harjoittelustasi olla kovavauhtista? Toki pyöräilet paljon ja se varmasti kasvattaa peruskuntoa, mutta jos 1/3 juoksuharjoituksista on kovia, tuntuu se ainakin näin paperilla oikotieltä telakalle/ylikuntoon, etenkin kun vammoja on ollut jo ennestään. Lisäksi pelaat futista, jossa myös juostaan enimmäkseen kovaa, vaikkakin lyhyempiä jaksoja kerrallaan. Sanokaa toki, jos olen ihan väärässä. Kuten sanottua, omat tulokseni eivät varsinaisesti oikeuta neuvomaan muita.
 15. Peltsin kova vuosi

  YLE:n Mikko "Peltsi" Peltola aloittaa kuuden lajin haasteen, joista tänä syksynä vuorossa ovat melonta ja polkujuoksu. Lainaus ohjelman/ projektin nettisivuilta: Itse odotan sikäli innolla, että Peltsi on aina vaikuttanut tervehenkiseltä tyypiltä ja ovathan hänen urheilusuorituksensakin monipuolisia ja kovia. Tällä kertaa toimittajakin siis tietää, mistä puhuu. Toki mukana on myös asiantuntijoita. Kuuntelen säännöllisesti Peltsin ohjelmaa YLE Puheella, jossa on usein asiaa myös kestävyysurheilusta. Omaan makuuni ohjelmassa käsitellään kylläkin liian paljon luontojuttuja ja monesti asenne on vähän liian "kaikki pelaa". Näistä puutteista huolimatta mainio ohjelma. Itse konseptista tulee aika paljon mieleen ruotsalaisen Kalle Zackari Wahlströmin ohjelmasarjat SVT:llä, esim. Träna med Kalle, Svett och Etikett ja Gympaläraren. Nuo ovat ehdottomasti suositeltavia ohjelmia urheilusta monipuolisesti kiinnostuneelle, jos ne jostakin katsottaviksi löytyvät. Toki asiantuntevia katsojia voi ärsyttää, että monia asioita käsitellään vain hyvin pinnallisella tasolla, mutta pitäähän ohjelman olla helposti lähestyttävä massoille. Keskustelua Peltsistä ja Kova vuosi -projektista siis, olkaa hyvä.
×