Jump to content
Juoksufoorumi.fi


henok

Jäsenet
 • Content count

  26
 • Liittyi

 • Last visited

 1. Forerunner 235

  Olen nyt omistanut 235:sen pari päivää. Lopussa arvoin tämän ja 735XT:n välillä, mutta en onnistunut perustelemaan itselleni, miksi 735:sen ominaisuudet tekisivät siitä minulle satasen arvokkaamman. Multisporttailu ei kiinnosta. Valitettavasti flunssaan sairastuminen tapahtui samaan aikaan ostamisen kanssa, joten en ole vielä päässyt urheilemaan kellon kanssa. Aktiivisuusrannekkeena se on ollut nyt käytössä pari päivää. En oikeastaan osaa sanoa sykkeen mittaamisen tarkkuudesta, koska en ole aiemmin leposykkeitä juuri mittaillut. Sitä paitsi flunssan takia sykkeet saattavat muutenkin poiketa tavallisesta. Garmin Connectin mukaan en ole nukkunut pariin päivään ollenkaan. Ehkä kellon pitää oppia tuntemaan minut paremmin ennen kuin se alkaa näyttämään edes vähän alusta. Kovasti polttelisi päästä lenkille.
 2. Sankariainesta

  Hiljaiseksi vetää. Hattu päästä. Nyt on HALUTTU.
 3. Hei, Ostaisin lampun mielelläni, mutta se pitäisi postittaa Turkuun. Onnistuisiko se tuohon samaan hintaan?
 4. Peltsin kova vuosi

  Harmillista, että leikki jäi kesken, mutta siitähän saa myös ns. "hyvää tv:tä". Tsemppiä seuraavaan haasteeseen! Nyt kun olet Peltsi linjoilla, niin kiinnostaisi tietää, oletko noita aloituspostauksessa mainitsemiani Kalle Zackari Wahlströmin ohjelmia nähnyt? Ja jos olet, niin mitä pidit?
 5. Tämä ketju lähti seurantaan, koska tekeminen on sen verran hyvän oloista ja tavoitteet aika samanlaiset kuin minulla, joskin olen tällä hetkellä niistä huomattavasti kauempana kuin sinä. Minulla ei todellakaan ole varaa antaa neuvoja, mutta mietin, mahtaako vähän turhan iso osa harjoittelustasi olla kovavauhtista? Toki pyöräilet paljon ja se varmasti kasvattaa peruskuntoa, mutta jos 1/3 juoksuharjoituksista on kovia, tuntuu se ainakin näin paperilla oikotieltä telakalle/ylikuntoon, etenkin kun vammoja on ollut jo ennestään. Lisäksi pelaat futista, jossa myös juostaan enimmäkseen kovaa, vaikkakin lyhyempiä jaksoja kerrallaan. Sanokaa toki, jos olen ihan väärässä. Kuten sanottua, omat tulokseni eivät varsinaisesti oikeuta neuvomaan muita.
 6. Peltsin kova vuosi

  YLE:n Mikko "Peltsi" Peltola aloittaa kuuden lajin haasteen, joista tänä syksynä vuorossa ovat melonta ja polkujuoksu. Lainaus ohjelman/ projektin nettisivuilta: Itse odotan sikäli innolla, että Peltsi on aina vaikuttanut tervehenkiseltä tyypiltä ja ovathan hänen urheilusuorituksensakin monipuolisia ja kovia. Tällä kertaa toimittajakin siis tietää, mistä puhuu. Toki mukana on myös asiantuntijoita. Kuuntelen säännöllisesti Peltsin ohjelmaa YLE Puheella, jossa on usein asiaa myös kestävyysurheilusta. Omaan makuuni ohjelmassa käsitellään kylläkin liian paljon luontojuttuja ja monesti asenne on vähän liian "kaikki pelaa". Näistä puutteista huolimatta mainio ohjelma. Itse konseptista tulee aika paljon mieleen ruotsalaisen Kalle Zackari Wahlströmin ohjelmasarjat SVT:llä, esim. Träna med Kalle, Svett och Etikett ja Gympaläraren. Nuo ovat ehdottomasti suositeltavia ohjelmia urheilusta monipuolisesti kiinnostuneelle, jos ne jostakin katsottaviksi löytyvät. Toki asiantuntevia katsojia voi ärsyttää, että monia asioita käsitellään vain hyvin pinnallisella tasolla, mutta pitäähän ohjelman olla helposti lähestyttävä massoille. Keskustelua Peltsistä ja Kova vuosi -projektista siis, olkaa hyvä.
 7. Yleisurheilun MM-kisat 2017

  1500 m kiinnostaa myös. Pysyykö Norjan Filip Ingebrigtsen muun maailman mukana? Youtubessa on kokonaisuudessaan katsottavissa Ingebrigtsenin perheestä kertova tosi-tv-sarja Team Ingebrigtsen. Kannattaa ehdottomasti katsoa, jos yhtään ymmärtää norjaa. Mielenkiintoinen perhe, jossa valmentajaisä kourii rautaisella otteella pojista erittäin kovia juoksijoita. Toki hintana on se, että päälle päin näennäisen coolit pojat ovat oikeasti vain isoja lapsia, jotka pyrkivät miellyttämään Isää kaikin tavoin. Kapinointi on sitä että syö hotellihuoneessa kisamatkalla hampurilaisen, ja siitäkin tulee satikutia kun Isä saa kuulla asiasta. Tässä linkki:
 8. Yleisurheilun MM-kisat 2017

  Vau, etiopialaiset löysivät keinon lyödä Farah. Vaikka kyllä Mo oli aika vaisun oloinen ja heräsi vähän myöhään. Jotenkin hyvä asia, että Mo häviää viimeisen kisansa. Näyttää, että kukaan ei ole korvaamaton kestävyysjuoksussa.
 9. Forerunner 235

  Jossakin näin maininnan, että FR 235:stä olisi tulossa uusi versio (siis kello, ei softa). Onko jollain enempää tietoa tästä? Olen ajatellut tätä seuraavaksi kelloksi vanhan uskollisen FR 10:n tilalle. Rannesykemittaus kiinnostelee, enkä halua multisportkelloa vaan puhtaan juoksukellon. Tykkään myös Garmin Connectista - ts. olen tottunut käyttämään sitä enkä jaksaisi opetella uutta ohjelmaa/ siirtää tietoja Connectista muualle. :)
 10. Sykealueet

  Kenialaisethan juoksevat nuo kevyet lenkit myös aika paljon vaatetta päällä, hikoilu pitää painon alhaalla.
 11. Yleisurheilun MM-kisat 2017

  Asiatonta tai ei, mutta kyllä minä vuosia ammattimaisesti harjoitelleena ns. perinteisenä naisena saattaisin pitää tilannetta vähän eriarvoisena, kun joillekin naisten sarjassa kilpailemisen riittää melkeinpä oma ilmoitus sukupuolesta.
 12. Yleisurheilun MM-kisat 2017

  Uskomatonta, että YLE leikkaa naisten pituushypyn karsintaan, kun suomalainen juoksee kestävyysjuoksua.
 13. Yleisurheilun MM-kisat 2017

  Huh huh! 800 metrillä kisojen suurin yllätys. Kaksi eurooppalaista kärjessä, Bosse ja Ksczot(?)
 14. Yleisurheilun MM-kisat 2017

  Aiemmin Jagerin tukasta mainitessani tarkoitin vain, että en pidä hänen hiustyylistään. Juoksutyylistään sitäkin enemmän. Tässä välissä Ylelle sen verran kehuja, että Tapio Suominen ja Jussi Eskola ovat loistavat selostajavalinnat kisoihin. Heitä kuuntelee ilokseen. Jarkko Finnikin on mielestäni ok.
×