Jump to content
Juoksufoorumi.fi


henok

Jäsenet
 • Content count

  47
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

8 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Niin, eihän mitään suoritusta voi arvostella, mikäli ei itse pysty parempaan.
 2. henok

  Läskikerho

  Minä olen saanut painoa jonkin verran (3-4 kg) pois, mutta tuntuu että vatsa vain kasvaa. Varmaan pitäisi treenata enemmän vatsalihaksia ja muuta lihaskuntoa, se kai kiinteyttää paremmin kuin juoksu.
 3. henok

  Forerunner 235

  Jos käytät Garmin Connectia puhelimessa, niin kierroksen keskisyke näkyy kun käännät kierros-välilehdellä näytön vaakatasoon ja skrollaat oikealle.
 4. henok

  Forerunner 235

  En ole muistanut tänne kertoa, mutta tuo ongelma ratkesi minulla osittain näin tekemällä: sykemittaus pois päältä, hard reset eli virtanappi pohjassa n. 15 sek, käynnistys ja sykemittaus (eli optinen sensori) takaisin päälle. Seuraavan lenkin mittasi kuin unelma. Sen jälkeen tuo ongelma on palannut aina välillä, mutta yleensä se korjaantuu sammuttamalla ja käynnistämällä laitteen uudestaan (ei siis resetoimalla). Eihän tuon noinkaan huonosti pitäisi toimia, mutta nyt toiminta on ainakin siedettävällä tasolla.
 5. henok

  Forerunner 235

  Nyt on ärsyttävä ongelma! FR235:n sensori on lakannut löytämästä sykkeen ranteesta. Kun laittaa suorituksen latautumaan, sykelukemat asettuvat kyllä aluksi suurin piirtein oikein, mutta sykemittaus ei lukitu (sydämen kuva näytön yläreunassa ei jää palamaan vaan vilkkuu) ja sykelukema katoaa välillä kokonaan (sykkeen kohdalla näkyy "--"). Jos sitten lähtee juoksemaan odottamatta lukitusta, lenkin jälkeen Connectissa sykekäyrä näyttää liitteenä olevan kuvan mukaiselta. Noin tasaisesti en valitettavasti osaa rasitusta hallita. Olen siis juossut kellon kanssa kymmeniä lenkkejä onnistuneesti, joten kyse ei ole siitä, että kello olisi väärässä kohdassa tai liian löysällä. Ainut selitys, jonka keksin - kellossa olevan vian lisäksi - on että optinen sensori olisi jotenkin likainen/vioittunut. Pesen kyllä aina suorituksen jälkeen kellon haalealla saippuavedellä, niin kuin ohjeistus kai kuuluu.
 6. Ostin tammikuussa Wyte-merkkisen merinokerraston Sportamoresta ja huomasin tänään että se on nyt jo kulunut haaroista puhki. Tokihan juostessa tulee jonkin verran hankausta mutta kolme kuukautta on kyllä ala-arvoinen suoritus kalliilta tuotteelta. Muuten olen kyllä tykännyt, tosin minulla ei ole merinoasuja aiemmin ollut, joten ei ole mihin verrata.
 7. henok

  Vhh dieetti/juoksu

  Melkein alkaa itseäkin houkuttelemaan vhh-dieetti kun maha vain kasvaa vaikka kuinka urheilee. Toki energiat varmaan olisivat dieetin aikana alhaalla ja se vaikuttaisi urheiluun, mutta toisaalta juoksu kyllä nopeutuisi huomattavasti jos saisi muutaman kilon pois painosta. Vhh:ssa vastustaa se, että sen kannattajat vaikuttavat yleensä vähän daijuilta ja ovat melko fanaattisia. Toisaalta järkevätkään ihmiset eivät sinänsä taida kieltää vhh:n laihduttavaa vaikutusta, vaan kritiikki kohdistuu ruokavalion muihin ongelmiin. Minä alan olla sellaisessa tilanteessa että haluan laihtua seurauksista välittämättä...
 8. henok

  Forerunner 235

  Olin aluksi mielissäni tuosta Sisäjuoksu-ominaisuudesta, mutta sehän taitaa olla aivan susi? Olen nyt pakkasilla juossut jonkin verran matolla, ja tuntuu että Garmin näyttää joka kerta kauemmas oikeasta. Jos maton näyttämän ja kellon näyttämän vauhdin ero on yli minuutti/km ja sykkeet ja tuntuma puhuvat sen puolesta, että maton nopeampi vauhti olisi oikea, olen taipuvainen uskomaan mattoa. Kymmenellä kilometrillä heittoa matkassa tulee yli kilometri, ja Garmin siis näyttää vähemmän kuin matto. Tähän asti olen kirjannut kilometrit kellon näyttämän mukaan, jotten ainakaan liioittelisi, mutta ei siinä ole järkeä jos data on täysin virheellistä. Sykealueharjoittelussa matka ja nopeus nyt eivät ole niin justiinsa, mutta olisi niihinkin tietoihin kiva voida suurin piirtein luottaa. Voiko tuota sisäjuoksua jotenkin "opettaa" kellolle, esim. muuttamalla juostun matkan oikeaksi jälkeenpäin Connectissa?
 9. henok

  Talviolympialaiset 2018 Pyeongchang

  Jos olisi sekoillut vain kerran, olisi tuntunut pahalta Stadloberin puolesta, mutta että kaksi kertaa väärään suuntaan! Peilistä löytyy syyllinen epäonnistumiseen.
 10. Toipumiseen kovasti tsemppiä, nyt oli suojelusenkeli matkassa. Sydänlihastulehdus on mun pahin pelkoni. Kaksi tietämääni, tervettä ja hyväkuntoista ihmistä on menehtynyt siihen.
 11. henok

  Forerunner 235

  Muutama kuukausi 235:sen kanssa urheilua takana ja olen kyllä tyytyväinen. Toki edellinen kelloni oli aivan eri sukupolven FR10, joten en vertaa nykyistä kelloa vertaisiinsa. Varmaan nämä minun mielestäni ihmeelliset ominaisuudet ovat ihan peruskauraa. Sykkeen mittaus ranteesta toimii nähdäkseni enimmäkseen erittäin hyvin. Sen olen kyllä huomannut, että pitää muistaa odottaa että kello saa sykkeestä hyvin kiinni, ennen kuin aloittaa toiminnon. Jos lähtee lenkille ilman että sykemittaus on natsannut, se ei korjaannu koko lenkin aikana. Tämä on ehkä muille itsestäänselvää. Kyllä minulla vaan kaiken erilaisen datan saaminen lisää juoksumotivaatiota, ei siitä mihinkään pääse.
 12. henok

  New Balance

  Ostinpa huvikseen NB:n 490v4:set ns. määräsämpylöiksi, kun Haloselta sai alle 50 €:lla. Tuntuivat jalkaan ihan hyviltä peruskengiltä, toki halpuus näkyy siinä, että aika heppoisen oloiset. No, jos noista saa vaikka 500 km irti, on se jo hyvä suoritus suhteessa 3 kertaa kalliimpiin kenkiin. Raportoin kengistä, kun olen päässyt niillä vähän juoksemaan.
 13. henok

  Alkoholilain kokonaisuudistus

  Ja millä tupakointi on saatu vähennettyä tälle tasolle? Veronalennuksilla ja saatavuuden helpottamisella? Mainonnan sallimisella? Niinpä. Nykyään voi mennä monta päivää, ettei näe ympäristössään mitään tupakkaan liittyvää. Olisipa alkoholin kanssa sama tilanne.
 14. henok

  Alkoholilain kokonaisuudistus

  "Lähteideni mukaan", "THL:mäinen"... kuulostat salaliittoteoreetikolta ja nolaat vain itsesi.
 15. henok

  Alkoholilain kokonaisuudistus

  Säälittävää lukea, kuinka suomalaiset valittavat viinan olevan liian kallista ja vaikeasti saatavaa. Mutta niinhän se on, että alkoholi on Suomessa tabu ja sen kulutukseen kajoaminen pannassa. Alkoholin (liika-)käyttö ylittää kaikki koulutustasot, puoluerajat yms. Ja eduskunnassa ei sen parempaa väkeä istu, kuten olemme lehdistä saaneet lukea.
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy