Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Kukka75

Jäsenet
 • Content count

  1 634
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  11
 1. Tänään 10 km rentoa hölkkäilyä talvisessa pakkassäässä aikaan 1:06:29 keskitahdilla 6:39 ja keskisykkeellä 148. Aika kevyesti kulki, vaikka eilenkin viihdyin töissä kymmenen tuntia ja kotona olin vasta puolenyön jälkeen. Välttämättä huomenna ja lauantaina ei ehdi ollenkaan lenkille tai lauantaina ei ainakaan, kun on muuta ohjelmaa tiedossa. @juusok saattaa olla, että nuo tavoitteet voivat olla hieman kevyet. Ehkä osittain senkin takia ovat hieman varovaisia, kun viime vuonna ajattelin jo juoksevani jo puolikkaan alle kahden tunnin, mutta ongelmia oli mykoplasman kanssa painiskellessa ja puolisen vuotta vaivanneen pakarakivun kanssa sen verran, että haaveeksi jäi. Etenkin, kun toisella puolikkaalla kärsin vielä koko matkan aika kauheista vatsakivuista ja matka oli lähellä jäädä kokonaan kesken. Monta muuttujaa on matkassa ja ihan halutusti en ole nytkään päässyt melkein pariin kuukauteen treenaamaan, kun on ollut kaikenlaista ylimääräistä, mutta se sentään on positiivista, että olen saanut jo monia kuukausia treenata terveenä. Toivon mukaan nuo ylimääräiset hommat ja kuormitus tästä pikkuhiljaa helpottavat, niin pääsisi taas kunnolla harrastamisen makuun. Olisihan se kylläkin pettymys, mikäli puolikas ei kulkisi alle kahden tunnin, kun ensimmäinen sellainen juostiin 2016 noin 8 kk treenin jälkeen 2:01:51. Kiitos ja harjoittelun iloa myös sinulle @juusok.
 2. Pientä päivitystä alkuviikon tekemisiin. Fiilis on nyt ollut pääsääntöisesti hyvä ja treenit.kulkeneet mukavasti. Maanantaina pakkasessa juoksua aamulla 10 km 1:04:58 keskitahdilla 6:30 ja keskisykkeellä 151. Pakkasta oli ihan riittävästi. Eilen.tiistaina ensin kuntosalitreeni 38:44 ja päälle uintia 1200 m aikaan 38:22. Nyt alkavat jo nuo uimahallin salilaitteet käymään tutuiksi. Töissä klo 14-24 ja oli fyysisesti kova päivä eli raskaita hommia. Tänään pakkasta karkuun kuntoputkeen. Sellaista laiskaa juoksentelua eilisen kymmen tunnin työpäivän jäljiltä. Kulku oli kyllä ihan kevyttä. 10 km hölkkäiltiin rauhallisesti aikaan 59:18 keskisykkeellä 146. Nyt kävelin suosiolla joka kierroksella alussa olevan alamäen, kun jotenkin on sellainen tunne, että tuon juokseminen ottaa minulla penikoihin. Saa nähdä olenko oikeassa.
 3. Tänään tuli mittariin taas yksi vuosi lisää ikää. Tämän kunniaksi oli tarkoitus yrittää vetää hienossa aurinkoisessa talvisäässä kahdeksan asteen pakkasessa pitkis, jos voimat riittää. Alku lähti hieman kankeasti, mutta otettuani väliin muutaman reippaamman pätkän askel tuntui kevenevän. 19 km taivallettiin tällä kertaa ilman kävelyä aikaan 2:03:40 keskitahdilla 6:31 ja keskisykkeellä 151. Kaksi viimeistä kilometriä rennon reippaasti 5:38 ja 5:05. Noissa lyhyissä reippaammissa pätkissä vauhti kovimmillaan 4:13 luokkaa. Yllättävänkin hyvin loppujen lopuksi sujui tänään, vaikka yökin tuli nukuttua huonosti. Tämän viikon liikunnat: - juoksua 54,8 km - kävelyä 9,6 km - 1 salitreeni - uintia 1200 m
 4. Eilinen meni tavaroita kanniskellessa ja pakkaillessa. Puoli kahdeksalta aamulla lähdettiin liikkeelle ja kotiuduttiin kahdeksan aikaan illalla. Noin yhdeksän tuntia tuli muuttohommia ja kotiin tultuamme olin aivan poikki. Tänään aamullakin oli vielä tosi väsynyt olo. Väsymyksestä huolimatta suuntasin lenkille ja 10 km taivallettiin aikaan 1:07:26 keskitahdilla 6:45 ja keskisykkeellä 140. Juokseminen sujui kyllä ihmeen mukavasti. Tuosta suoraan suihkun kautta uimaan ja uintia 1200 m aikaan 38:25. Henkistä kuormitusta tulee nyt muistakin asioista kuin pelkästään tuosta muutosta. Yritetään nyt jotain liikuntaa edes harrastaa. Kysymysmerkkinä on tällä hetkellä lähinnä se, että pitääkö kaikki tavoitteet suosiolla heittää romukopoaan.
 5. Eilen aamulla kävelyä 4,9 km aikaan 46:45 keskisykkeellä 110. Myöhemmin tarjoutui tilaisuus vielä hölkkälenkkiin. Jalat olivat edellisen päivän salistreenistä hieman jäykän oloiset ja olokin vähän väsynyt. Osaksi oli aika sohjoiset tiet. 10 km sain kuitenkin hölkättyä aikaan 1:01:38 keskisykkeellä 152. Viimeiset 3 km oli suhteellisen hyväkuntoinen tie ja ne menivät 5:34, 5:40 ja 5:41 mukavan rennosti lönkötellen. Tänään aamulla hölkkää töihin 5,3 km aikaan 38:14 keskitahdilla 7:13 ja keskisykkeellä 138. Nyt myöhemmin vielä 5,2 km aikaan 35:57 keskitahdilla 6:55 ja keskisykkeellä 137. Aamuinen lenkki oli helpompi. Nyt illemmalla melko raskaan oloiset jalat. Huomiselle lepoa liikunnasta asunnon tyhjentämisen merkeissä ja sairaalassa vierailua. Kevyt päivä tuosta tuskin tulee.
 6. @marika_ voihan tuossakin olla yksilöllisiä eroja, että mikä toimii. Itselle tuntuu tällä hetkellä parhaimmalta vaihtoehdolta tuo hölkän ja kävelyn yhdistelmä ja pitkikset jaolla 800 m hölkkää ja 200 m kävelyä. Kävellessä sykkeet kuitenkin laskee aika nopeasti ja saa nuo välipätkät juosta reippaammin. Lisäksi tuntuu, että tuolla tyylillä jaksaa pitempään.
 7. Eilen aamulla juoksua töihin varsin mukavassa säässä. 5,3 km lönköteltiin aikaan 37:03 keskitahdin ollessa 7:00 ja keskisykkeen 143. Vaikka olo olikin tosi väsynyt, niin askel oli kuitenkin tuohon nähden kevyt. Tänään aamulla kävelyä töihin 4,9 km lumisateessa aikaan 47:01 keskitahdilla 9:37 ja keskisykkeellä 109. Töistä suoraan salille, missä ajallisesti tuli tehtyä 30:19 kestänyt treeni. Ei olisi tuon kauemmin ehtinytkään viettämään punttien ääressä. Lähinnä tosin tuli keskityttyä jalkoihin, selkään ja vatsaan.
 8. Hirmuisia nuo kilometrimäärät ainakin omaan rämpimiseen verrattuna. Kyllä luulisi noilla tulosta tulevan.
 9. Tässä tuli nyt pari pakollista lepopäivää, kun perjantaina olin töissä klo 10-18 ja eilinen kului äitini asunnon tavaroita pakkaillesaa ja sairaalassa vieraillessa. Ensi viikon perjantaina olisi tarkoitus saada tuo asunnon tyhjennys saatettua loppuun. Se on hieman hankaloittanut, kun on 100 km matkaa suuntaansa. Toivottavasti tuon jälkeen pääsee taas kunnolla treenaamaan, kun kyllähän tuo tällä hetkellä tuo ylimääräistä kuormitusta ja töissäkin on vähän kiirettä. Tänään aamulla oli melkoisen väsähtänyt olo. Kävin kuitenkin hölkkäämässä 10,1 km aikaan 1:07:46 keskitahdilla 6:43 ja keskisykkeellä 140. Viimeinen kilometri 5:20. Alkuun tuntui vähän tahmealta, mutta kun aloin vetämään juoksuosuudet vähän reippaammin, niin alkoi jo kulkemaan. Jokaiselle kilometrille kävelyä 150-200 metriä, tosin viimeiselle ainoastaan 100 metriä. Kyllähän tuo lenkki kummasti piristi kummasti mielialaa. Hieman satoi lunta koko lenkin ajan ja paikoitellen askel vähän lipsui tavallisella tossulla. Ihan tyypillinen talvisää. Nyt myöhemmin lapsen seurana perinteisellä tyylillä hiihtoa järven jäällä 3 km. Tuli kyllä lämmin.
 10. Eilen juoksua matolla 6,2 km aikaan 40:45. Kevyttä hölkkää, eikä oikeastaan hengästyttänyt. Väliepisodina osuin vahingossa stoppinaruun, minkä seurauksena tuli todettua, että kyllä se vauhti hiljenee. Päälle kuntosalitreeni 30:35. Tänään juoksua 9 km talvisessa säässä aikaan 1:06:38 keskitahdilla 7:24 ja keskisykkeellä 136. Hieman jäykän oloiset jalat. Olipa hieno sää.
 11. Viime viikon liikunnat: - juoksua 52,4 km - kävelyä 24,9 km - 1 salitreeni - uintia 1200 m Tälle viikolle tulee pakottavista syistä todennäköisesti 2-3 lepopäivää. Viikko polkaistiin tänään käyntiin 10 km:n hölkällä. Kävelyaskelia ei juurikaan huvittanut ottaa, kun oli sen verran kylmä. Aikaa kului 1:08:11 keskitahdin ollessa 6:49 ja keskisykkeen 150. Tuntuma oli kevyt, vaikka aamulla olikin hieman huono olo. Aurinkokin paistoi kirkkaalta taivaalta
 12. Tänään aamulla lenkille suunnatessani pakkasta -8 astetta ja varsin kylmän tuntuinen viima. Hieman jalat olivat väsyneet eilisestä, mutta olikin tarkoitus hissutella menemään aika rauhallisesti. 14,1 km taivallettiin aikaan 1:44:13 keskitahdilla 7:24 ja keskisykkeellä 141. Avaava astmalääkekin olisi tänään ollut lenkin aikana tarpeen, mutta se jäi kotiin. Vauhtihan ei tosiaan päätä huimannut ja voineeko tuota edes treenaamiseksi kutsua, pikemminkin jalkojen ulkoiluttamiseksi. Päälle vielä uintia 1200 m aikaan 39:24. Eivätköhän tämän päivän liikunnat olleet siinä. Eilen salilla huomasi selvästi, että paino on tullut alaspäin, kun vyössä, jota yleensä käytän loppuivat reiät kesken. Vähään aikaan ei ole tuolla salilla tullut käytyäkään, joten nyt vasta eron huomasi konkreettisesti. Reidet ovat kyllä edelleenkin sen verran massiiviset, että hoikkaa juoksijan prototyyppiä minusta ei varmastikaan saa, vaikka paino vielä putoaisikin muutaman kilon.
 13. Kovalta kuulostaa tavoite, mutta tsemppiä matkaan. Hatun noston arvoinen suoritus, jos onnistut tuossa. Kova tahto vie jo pitkälle. Olisi mukavaa kuulla hieman taustatietoja eli esim. ikä, sukupuoli, pituus, onko liikunnallista taustaa aikaisemmin ja mistä innostus lähti.
 14. Eilen aamulla kävelyä töihin 3,9 km aikaan 37:02 keskitahdilla 9:33 ja keskisykkeellä 112. Yön aikana olikin jonkin verran satanut lunta, mikä.hidasti matkan tekoa. Tänään aamulla kuntosalille, missä alkulämmittelyksi matolla juoksua 4,7 km aikaan 26:57 keskisykkeellä 144. Lämmittelyjen jälkeen salitreeni, joka ajallisesti kesti 32:01. Hyvin sujui tällä kertaa. Koska sää ulkona oli varsin hieno ja pyörätiet hienon näköisessä kunnossa, niin ajattelin käydä vielä lenkillä raittiissa säässä. 10,6 km taivallettiin rennosti aikaan 1:12:02 keskitahdilla 6:48 ja keskisykkeellä 145. Kävelyä jokaiselle kilometrille 150 metriä. Paikoitellen oli hieman pöpperöistä ja jossain kohdin tossu hieman luisti, mutta talvikeliksi ihan jees. Juoksua tuli siis yhteensä 15,3 km. Herkuton tammikuu on nyt sitten ohitse ja paino tuli alaspäin 3,4 kg. Helmikuussa ei pidetä ihan niin tiukkaa linjaa, mutta ei kuitenkaan sorruta ylenmääräiseen herkuilla mässäilyyn. Tammikuun liikunnat: - juoksua 168,3 km - kävelyä 51,3 km - uintia 4100 m - 2 salitreeniä Yksi viikkohan tuossa meni sairastelun takia lähes treenaamatta.
×