Jump to content
Juoksufoorumi.fi


pto

Jäsenet
  • Content count

    4
  • Liittyi

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral
  1. Mulla on veriarvot 2kk sitten mitattu, ja ne näyttäisi olevan normaalit. Treeniä tulee varmaankin kohtuullisen paljon, jakautuu tasan uinti/juoksu/fillari, tyypillisesti 8-10H / viikko, ja varmaankin tässä on kuormitusta kumuloitunut kevään aikana. Rasitus ei vain erityisesti tunnu muuten kuin vauhdikkaammassa juoksussa, tosin uinti ja pyörä eivät stressaa sydäntä aivan yhtä paljon. Kiitos linkistä, ryhdyn perehtymään.
  2. Kiitos, luulen että olet oikeassa. Toinen yleisemmin kiinnostava kysymys on tuo sykkeen ja laktaattien suhde juoksuvauhtiin. Kumpi on "oikea" kehityksen mittari? nythän näyttäisi käyvän niin, että treeni pudottaa syketasoja, esimerkiksi parantuneen taloudellisuuden ja verenkierron kehittymisen takia. Mutta mitä tarkoittaa se, että laktaatit eivät olekaan (matalammilla) vauhdeilla pudonneet? nyt sekä aerobinen että anaerobinen kynnys määriteltiin aikaisempaa alhaisemmille syketasoille. Vai liittyykö myös tuohon ylirasitukseen?
  3. Testistä tuli kaksi tulkintaa, eli tosiaan ylirasituksen mahdollisuus (parasympaattinen) tai kovien treenien puute. Olen toisaalta tehnyt intervallitreenejä koko talven, eli tuo ylirasitus on houkuttelevampi tulkinta. Laktaatti edelliseen testiin verrattuna oli hiukan alempi ed testin maksimikuormalla (15 kmh) (11,3 --> 10,9), mutta sitten uuden testin viimeisellä kuormalla (16 kmh) lopetin 12,4 laktaattitasolla. Ja muutenkin suorituskyky on jostain vuodenvaiheesta selkeästi heikentynyt, esim 5km 20:30 --> 21:30.
  4. Uusin hiljattain kynnystestin reilu vuosi edellisestä identtisestä testistä. Testistä kävi ilmi muutamia kiinnostavia asioita: 1. Sykkeeni eri juoksuvauhdeilla ovat pudonneet noin 10 bpm. Esimerkiksi juoksunopeudella 12 kmh syke on pudonnut 155 --> 146, 14 kmh 172 --> 162. Tämä siis varmaan hyvä uutinen 2. Vastaavasti laktaattitasot eri juoksuvaihdeilla eivät ole kehittyneet yhtä suotuisasti. Tasot ovat suunnilleen samat kuin aikaisemmin, mutta kovemmilla vauhdeilla muutosta on tapahtunut parempaan suuntaan. Esimerkiksi 14 kmh laktaatti on pudonnut 8,2 --> 6,7. (anaerobinen kynnys määrittyi tasoon 13,5 kmh, syke 155 ja laktaatti 4,7). 3. Sitten 16 kmh nopeudella syke ei enää noussutkaan, vain laktaatti nousi > 12, ja meno hyytyi siihen. Aikaisemmassa testissä sain maksimisykkeeksi 178, nyt 170. Myös muissa testeissa näyttäisi siltä, että en saa sykettä nousemaan > 170. Millaisia johtopäätöksiä tästä voisi vetää? mitä tarkoittaa se, että syketasot ovat pudonneet, vaikka laktaatit eivät niinkään? miksi syke ei saavuta samaa maksimia? (vuodessa tuskin olen menettänyt maksimista noin paljon).
×