Jump to content
Juoksufoorumi.fi


petteri.vartiainen

Jäsenet
 • Content count

  1 899
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  1

About petteri.vartiainen

 • Syntymäpäivä 05.09.1975

Recent Profile Visitors

774 profile views
 1. Asics Gel Nimbus 18 korvaaja!

  No ei yllätä - varsinkin kun kyseessä on kenkämalli, josta vakiintuneella asiakaskunnalla on odotuksia: ei pitäisi mennä tekemään yhden tuotenimen alla ihan mahdottomia muutoksia. Itse ainakin kenkäkauppaan mennessäni toivoisin saavani säilyttää joitain ennakkokäsityksiäni ja kokea saavani rahan vastineeksi terveitä kilometrejä, enkä lähteä tyhjin käsin hämmentyneenä.
 2. Ma 24.7.

  Aamuhölkkä 50min. + iltasalilla vyötärö napakasti/yläselkää Eilen sai herätä kauniiseen päivään silmät ja kurkku valmiiksi kutisten, joten tein lakon. No tänä aamuna ei sitten pikku sade paljon häirinnyt, kun sai arvaamattoman helpoilla ja vireillä jaloilla kierrellä lähistöllä.
 3. La 22.7.

  Kävelyä/polunpätkien jolkottelua 1,25h + rento loppujuoksu 0,25h = 1,5h Vaimoa seuraillessa sai ihan hyvän alkuhien, joten oli miellyttävää tapailla hetki hyvää askelta. Kiva ja ei niin vakava konsti aloittaa päivä.
 4. Tuo nuoremman ihmisen vähäisen syömisen kierre on usein paljon yksinkertaisemman mekanismin päässä ilman suurempaa henkistä patologiaa. Luonnostaan heikko taipumus tuntea nälkää antaa mahdollisuuden lähteä harjoittelemaan vatsalla, jossa ei ole kovin paljon kiinteää ainesta suoliston toimintaa tukemassa ja pikkuhiljaa alkaa ilmetä pientä vatsan vaivaisuutta turvotuksen tunteina ja kiusallisina vessatarpeina, kun suoliston peristaltiikka toimii/ei toimi säännöllisen epäsäännöllisesti. Jos tietoisuus energiantarpeesta johtaa lisääntyvään lisäravinnevälipalojen käyttöön, pahentuu tilanne entisestään ja tavallisen ruoan syömiseen liittyvä hankaluuden kokemus vain pahenee. Silloin alkaa saadun sapuskan ravintoarvo laskea ja alkaa ilmaantua kaikenlaista vaiva-alttiutta. Edelleen ihminen kokee palkitsevaksi kyetä hoitamaan sen tärkeimmän eli harjoittelun. Eli ei esim. ärtyvän suolen kehittämiseksi tarvitse olla varsinaisesti tyhmä. Aika pitkälle silti asiat menee, ennen kuin on valmiutta nöyrtyä vastaamaan valmentajalle rehellisesti, että söitkö puuron? Söitkö puuron ja banskun vaikka jouduit aamulenkille killimahalla? On kynnystä ryhtyä tekemään tällaista puuro/ripuli - seurantaa. Se vaatii aika paljon myös luottamusta: itsenäistymisikäiset, suoriutumishaluiset naisentaimet eivät kertoile avoimesti vatsa/alapääasioistaan.
 5. Pe 21.7

  Sauvakävelyä riuhtomatta 1,25h + rinnallevetoa jumpaksi ja herättelyksi, ei niinkään treeniksi. Ehkä parempi tämä, kuin huono hölkkä: vähän tyhjän tuntuista polvista alaspäin. Jospa huomenna...
 6. To 20.7

  Veijarit vetää sellaisia lukuja, että hävettäisi, jos en olisi oma itseni. Aamulenkki rentoa juoksua 40min. Illalla reipas kävely kera Vaimon 1,25h. Aamulla laitoin vähän lutkummat lenkkarit tarkoituksena tehdä varpaillakin töitä ja katsoa, ettei ihan ole perse ämpärissä. Kymmenessä minuutissa selvisi, että jalat ovat väljät ja on selvä apaja pitää yllä selvää, pientä hengästystä. Hieno homma. En tosiaan odottanut, että olisi jo tällä viikolla alkanut herumaan ja iltakävely kertoi jalkojen voivan kaikin puolin hyvin.
 7. Ke 19.7.

  Salilla vyötäröä/rintaa pitkästä aikaa hyvällä energialla. Kuriositeettina kerron ihmetelleeni, miksi ei mitään meinaa nähdä selvästi maantiepyöräilyn jälkeen. Viime vuosina on ajoittainen relaksanttien syönti ajoittain laiskistanut silmiä, mutta siitä on ennen palauduttu. Tunti optikon penkissä paljasti tarkkuuden olevan sinänsä tallella, mutta silmää mukauttavat lihakset väsyvät kovin helposti. Katseen juoksuttaminen tietä pitkin juomapullon ja kaukaisuuden välillä onkin nykyään jo kova rasitus. Sen päälle ei enää raukeana jaksa siirrellä katsettaan telkkarin, ikkunan ja jonkun lehden välillä. No mitäs, kun pitää vaan lopettaa turha kinttuihinsa kurkkiminen ajaessa ja kotosalla tehdä yhtä asiaa kerrallaan, niin silmät jaksaa hyvin. Mutta silmiä lepuuttavia monitehoja kokeiltuani jäin kyllä niistä haaveilemaan - kasvot, niska ja hartiat rentoutuivat kolmessa sekunnissa... No vähän ketjuun kuulumatonta, mutta tavallaan kuitenkin :)... Ääh, naputeltiin firen kanssa samaan aikaan. Kehtaatko @Seppo pistää tän vaikka sinne...
 8. "Telakalla"

  Kiitos kertomasta - hyvää kuultavaa! Ilon kautta :).
 9. Ti 18.7

  Verryttelyä asfaltilla kähöillen 1,5h + vartti pakottomia pyrähdyksiä = jämpti 1,75h/16km Oli mukavaa saada vähän pukea viileäntuuliseen aamuun. Eihän se kesää tee, mutta ulkoilutunnelmaa kuitenkin. Ei ollut mitään aikomusta rasittaa hengityselimiä ja kokeilussa oli myös vähän rohevammat pohjalliset, jos vaikka matkamuistomortonit alkaisivat hellittää. Eikä nyt illemmasta varpaanvälit kovin hiekkaiselta tunnukaan - muuten kyllä kaikki jalkapohjan pikkulihakset hellinä. Taisi olla taas asfaltit hetkeksi siinä. Muuna aktiivisuutena retkipyörällä ajelua 2h ukkoskuuroja väistellen.
 10. Nuts Pallas - 2017

  Onnitteluja kaikille! Taisi aika monella palstalaisella olla nyt ihan OK kisat.
 11. Ma 17.7.

  Aamusalilta vaihtelua ylävartalolle... Crosstrainerilla 15min. + hiihtoergo/soutulaite 15min. + ylätaljan nyhtämistä + löysä loppuhölkkä 30min. Reilun tunteroisen touhu, johon sai ryhtyä ihan mutkattomasti. Ilmeisesti olen eilen osannut peruskuntoilla tasoni mukaisesti, intovirheisiin sortumatta.
 12. Su 16.7

  Pyöräily 95km/3,75h Kadenssin kautta eteenpäin, ei sekuntiakaan punaisella. Alamäet aktiivisesti. Torstain muutama juoksuaskel ja perjantain uusi jumppajuttu poikivat takareidet ja kankut lepokuntoon, joten tänään vasta liikkeelle. Ilahduttava viihtyminen hyvässä asennossa eikä ongelmia pyörittää vähän tiheämmin. Kutostieltä Aholaan hyökätessä yritti pari hirveä koikkelehtia eteen. Pyörsivät kuitenkin takaisin. Todellisuudessa vahinko ei ollut lähelläkään, mutta hetken osasi keskittyä tilanteeseen. Kiitollista sinänsä - näinhän näitä kesämuistoja syntyy. Saan vielä ajella retkipyörällä saunavieraaksi 1,5h niin ei tarvitse valittaa ulkoilun puutetta. Nauttikaa päivästä!
 13. Pe 14.7.

  Lihaskuntoa/kehonhallintaa salilla. Kiva todeta eilisen jäljiltä tehneensä hyvän kenkäostoksen.
 14. To 13.7

  Muka pitkis 2,25h... Oikein olin heti aamuseitsemän jälkeen ulkona, että olisi sopivasti vielä kosteaa. Eipä auttanut. Ihme räkähyökkäys pitkästä aikaa ja pilli vinkumaan. Sellaista rintahengityksellä hyperventilointia kaikki hölkännostoyritykset. Puolen tunnin jälkeen osasin luovuttaa ja ottaa verrytellen vaan, että saa makustella asfalttia ja uusia kenkiä. Ei ehtinyt tunti täyttyä, kun huomasin olevani ihan hyvässä hölkässä kiinni ja vaihdoin taas ajatusta. Lopuksi sai vielä raikastaa jalkoja rentoa juoksua tapaillen. Räkähippaa verryttelyksi 60min. + reipas hölkkä 50min. + rentoa juoksua 10min. + verrytellen 15min. Pikemminkin perusteellisesti verrytelty peruslenkki, mutta käyköön nyt ensimmäisestä kunnon lenkistä Itävallan retken jälkeen. Ei henkistä tarvetta ruveta paikkaamaan lähipäivinä, oli sen verran työvoiton makua. Taas oli rannekello riittävä mittari: paremmin jaksaa seurailla päivän tilanteita, kun ei valmiiksi yli- tai alimitoita mahdollisuuksiaan liialla ennakoinnilla. Hyvä näin.
 15. Ke 12.7.

  Joo: kyllä elukkaiset tuppaa olemaan sellaisia hyvien ajatusten astioita, ettei ole aivan yksinkertaista... Sadepäivän salireissu: crosstrainerilla 20min. hikeä esiin + hölkkää pieniä mäkiä matkien 30min. + työntöä ja jalannostoja kuntopiirin omaisesti + jäähdyttely crossarilla 10min. = 60min. Hyvä helppo lämpö nousi mäkiä teputellessa ja verkkarit päällä jumpatessa syke jaksoi pyöriä 140 tienoilla. Jäi pehmeä olo lihaksiin ja selkä virkisty satulassa istumisesta. Mielellään lähtee huomenna pitkistä tapailemaan...
×