Jump to content
Juoksufoorumi.fi


petteri.vartiainen

Jäsenet
 • Content count

  1 986
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  1

About petteri.vartiainen

 • Syntymäpäivä 05.09.1975

Recent Profile Visitors

906 profile views
 1. Itselleni suoritus on aina ollut tekijää tärkeämpi, joten osaan kyllä viihtyä tulevan talven latukamppailuja seuratessani. Pitää vaan pitää mielessä, ettei palkintojenjako perustu vielä lopullisiin tuloslistoihin. On se kyllä tympeä ajatus, ei siitä pääse mihinkään. Voihan se olla, että ampumahiihto kiinnostaa sitten kahta kovemmin.
 2. Joo. Kyllä etureidet kannattelee ja takaketju antaa vauhtia - noin karkeasti ottaen. Lumpion jänne voi olla sellainen paikka, joka polvesta ärtyy. Orastava hyppääjän polvi kyllä varoittaa selkeästi ja tottelee lepoa hyvin, kunhan ei päästä sitä alkua pahemmaksi. Toinen paikka on etumaisen reisilihaksen yläkiinnike suoliluun kulmalla: sitä voi kipeyttää vaikka yhdistämällä sauvarinnettä, alamäkijuoksua ja reisipenkkiä. Jos tämä ei tepsi, voi vaivan viimeistellä myöhemmin teettämällä etureisillään hassua kannattelevaa työtä metsäsuksin. Toimii joka talvi. Sellaista yleistystä voisi yrittää, että väsyneilläkin jaloilla sopii jolkotella - mutta sokerin puutteesta jäykin lihaksin ei: perinteinen tapa reväyttää takareisi on ojentaa jalka tasapainon säilyttämiseksi sen jälkeen, kun se on nykäissyt krampatakseen. Tämmöisiä reisiajatuksia.
 3. Muusa (Pidemmillä poluilla 2018)

  Kolin poluilla on aika paljon hidasta työtä isoille lihaksille samalla, kun pitää sovittaa jalkaa alustaan: pitää saada ottaa muutama lenkki tavallisilla alustoilla, niin jalat osaa vähän rentoutua taas. Ei-niin-liikunnalliset kanssaihmiset sanovat joskus hyväntahtoisesti, että eikö olisi hyvä antaa olla vähän aikaa, jotta palautuisi. Tavallaan joo. Kuitenkin vilpittömät kisatoiveet tai muut tavoitteet tuottavat nautittavaksi ilmiön, jossa liikunta on arkea ylentävä prosessi tai matka. Niistä on hyvä pitää kiinni ja antaa niiden tuottaa iloa - varsinkin nyt pimeimpään vuodenaikaan. Eli hyvää matkaa kohti seuraavia seikkailuja. Pysy terveenä.
 4. Juoksuvaivojen syitä ja miten ovat tulleet ?

  Pitää laittaa myös hyvä havainto, ettei mene ihan volinaksi: kokeilin salomoneja aika pirusti jäykistävällä pohjallisella ja niin vain sai tänään ottaa sykkeet sauvarinteessä hyvällä ojennuksella: ei taittunut pottuvarvas niin pitkälle, että olisi taipunut lukkiutumiskohtaan asti. Pohkeissa kyllä tuntuu. Sopiva holvitukikin taitaa olla, kun kireä nauhoitus ei ärsyttänyt ylempää niveltä. Näin näitä konsteja löytyy...
 5. Kohti Hawaijia ja kolmatta sijaa ?

  No näinpä. Kyttäsin vain noita väliaikoja ja jotenkin siinä romantisoitui sijat 2-5 sellaisiksi, että kovin on kilvattu myös nainen naista vastaan oman suoriutumisen ohella. Mutta se on vain mielikuvaa ja penkkiurheilua...
 6. Kohti Hawaijia ja kolmatta sijaa ?

  Vaan eipä huonommilleen hävinnyt: kärjessä oli ilmeisesti aivan erinomaisia onnistumisia. Vaikutti urheiluruudun pätkässä ilahtuneelta, se oli tietysti kiva nähdä.
 7. Aloittelijan ohjelma

  Vauhtia vaihdellen -ohjenuoraksi riittää varmasti alkuunsa pyrkimys säilyttää liikkeen jatkuvuus: vauhti lipsahtaa helposti juuri sen verran kovaksi, että rauhallisempi hetki onkin sitten happivelan paikkaamista. Jonkinlainen ihan oikea kunto ja toimintakyky on jo olemassa, jos kykenee välillä ryhdistämään hölkkää juoksuksi niin, että syke seurailee rasitusta kohtuullisen nätisti sekä ylös, että alaspäin. Ohjelmassa on liikettä kuudeksi päiväksi viikossa - siinä on jo hommaa. Pyrkimys toteuttaa ohjelmaa kaksi viikkoa yhteen menoon siten, että kokee tehneensä siinä esitettyjä asioita voisi olla hyvä keino rohkaista itseään erilaisten harjoitusten tekemiseen. Ehkä tärkein asia on kevyemmän viikon vietto ennen kuin kevyt ei tunnu enää kevyeltä eikä raskas ole enää nopeampaa. Siksi moni ottaa joka kolmannen tai neljännen viikon kevyemmin vähentäen sekä tehoa että määrää sekä keksien jotain muuta mietittävää - päänuppikin kaipaa palauttelua. Minusta on melkoinen syyshaaste koettaa ehtiä tunnistamaan ennen lumen tuloa, miten ohjelman eri harjoituksia voi toteuttaa omalla tasollaan ilman, että iskee kohtuuton väsy tai kipeät lihakset häiritsevät liiaksi kevyillä lenkeillä etc. Tällaista tuli mieleen. Tämä ei ole mikään totuus, vaan makustele muidenkin mietteitä niin saa omaa toimintaansa linjattua. Sitä tietä pääsee tekemään hyödyllisiä havaintoja.
 8. To 12.10.

  No tänään tuli köpöteltyä rauhallista hölkkää hieman poikkeuksellinen määrä, 3h40min nettona. Kiertelin kauniita paikkoja kaupungin etelä-lounaispuolella. Täällä pyörii hanhia aika paljon: tulevat pelloille syömään, liekö merellä asti yöpymispaikat. Yhden puolentoista tunnin jakson kuului jatkuva kaakotus taivaalta. Oikein tyydyttävä ulkoiluiltapäivä.
 9. Muusa (Pidemmillä poluilla 2018)

  Minusta tuo oli fiksusti toimittu, että otti sopivasti varman päälle: nyt on hyvä nälkä päällä - ja silti on saanut väsyttää itseään palkitsevasti. Joskus voi kunnon, sään, reittien ja halujen summana tulla väsyttäneeksi itseään sen verran, että joutuu hetken odottamaan juoksuinnon palaamista. Silloin pitää vain olla tyytyväinen, että on helppo malttaa palautua. Eli koettaisit vähän jarrutella vielä senkin jälkeen, kun jalat tuntuu jo hyviltä: tässä alkaa päivät hämärtyä ja kullakin on arki elettävänä ja se on hyvä huomioida - saa myös harjoitushyötyä hyvästä kisareissusta, kunhan ei jää taustalle mikään väsy itämään. No oikeastaan haluan vaan onnitella Kolin tapahtumista ja kisakärpäsen puremasta.
 10. kiljander (Dubain maraton 26.1.18)

  Kylläpä kuljetti mukana tuo kisakertomus, kiitos siitä! Ja vielä onnittelut: erittäin hienoa, että vammattomia kilometrejä riittävästi sisältänyt vuosi sai tulla tällä tavalla maaliin.
 11. Vaarojen maraton 130km v.2017

  Hiukan viivästyneet onnittelut kaikille!
 12. Vaarojen maraton 130km v.2017

  Ehkä ja ehkä. Aina voi järkeistää, mutta voi olla kiitollista ettei tarvitse itse jossitella. Hyvä että on nyt metsästä pois. Pahoittelut ja tsemppiä tuleviin...
 13. Vaarojen maraton 130km v.2017

  Varmaan lähdetty jonossa vähän kuin teuraalle - kantapäitä katsellen. Sitten kun vähän helpottaa, niin huomaa että hupsista - mites tää nyt... @Muusa:lle vaan jonkinlaisen yöunen toivotuksia. Huominen sää saattaa pysyä kohtuullisena...
 14. Vaarojen maraton 130km v.2017

  Parhaat toivotukset vaan kaikille lähtijöille - kaikille matkoille! Tämä on kyllä yksi syksyn varsinaisia penkkiurheilutapauksia jänniteltäväksi, kun läpäisyjäkään ei luvata kenellekään etukäteen. Syysvaloisalla ehtii aluetta kiertää kertaalleen ja siinä onkin tällaiselle keskivertohölkkääjälle jo varsin palkitseva possakka - tuopposen väärti ainakin. Siellä on paikkoja, joihin en halua kuvitella itseäni väsyneenä ja pimeässä. Että sikäli kyllä herättää tuntoja, kun alkaa tulla tietoja maaliin selviämisistä. Että onni myötä!
 15. "Telakalla"

  Tuossahan se on enin, mitä voi irti saada. Toivottavasti tulee jokunen kivuttomampi päivä vielä vietettäväksi. Saada liikkua vain huviksi ja harrastukseksi - se on vaurautta.
×