Jump to content
Juoksufoorumi.fi


perttu

Jäsenet
 • Content count

  9 193
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  2

About perttu

 • Syntymäpäivä 13.10.1979

Recent Profile Visitors

1 770 profile views
 1. 1:10:07 Alkuun 21 min VR + 4x6min kovaa (syke n.180-185)/ 1 min hölkkää + 5min kävely + hölkkää loppuun. Vähän ylikovaakin meinasi taas mennä mäkisemmissä paikoissa.
 2. 31:22 hidastelua ka150. Syke koholla kun oli pakko vähän syödä juuri ennen kun ei ollut kunnon ruokaa saanut koko päivänä. Huomenna kenties VK toistoja jos koivet yhtä hyvät.
 3. Movescount

  Tuon intervalliajastimen saa laitettua myös movescountista laite ja siellä missä määritellään urheilutilat. Määritä vaikka uusi urheilutila intervalleille ja siellä kohta intervalliajastin päälle ja kesto tai matka vedolle ja tauolle +toistot. Tuossa joutuu olemaan tasamittaiset. Synkkaa kelloon ja siinä urheilutilassa käynnistetyn harjoituksen aikana next,aktivoi,intervajastin päälle/pois. Kannattaa ladata manuaali vaikka tästä kohta intervalliajastin / harjoitukset s.52 tms. Kännykkäsoftasta tosiaan saa vielä elegantimmin. Lisäksi voit tehdä sellaisen intervalliominaisuuden itse koneella tai käyttää toisen tekemää movescount appia johon löytyy myös ohjeita movescount.com/fi/apps
 4. Hienoa, palautuminen edellä vain jos yhtään tuntuu raskaalta perättäisillä lenkeillä. Pääset noihin neli- ja x-kymppisiin 100-varmasti vaikka et alkuun joka viikolla sitä puristaisikaan. Nuo on kuitenkin just ne suurimmat vaaran paikat kun aiempi juoksun taso on ylitetty. Huh, eipä ollut tarkoitus näin maalailla turhia uhkakuvia kun kaikki sujuu hyvin... Kissalle toipumista!
 5. SUL:n saavutukset

  Onko se sitten niin että kisoja on liikaa, mutta ne ovat aivan liian pieniä. Ei lähes ammattimaisesti urheilevan kannata nykytilanteessa, jossa kaikilla on ongelmana rahoituksen riittävyys ja kovien kisojen puute, ajaa jonnekin kolmen hengen kisaan josta saa satasen. Pitäisi keskittyä isompiin kisoihin, niitä pitäisi olla useampi ja pidemmällä aikavälillä ja niihin isot palkinnot. Sinne sitten kerralla kaikki paikalle jotka kynnelle kykenevät ja näitä pikkukisoja vähemmäksi. Tuossa olette kyllä ihan oikeassa että olemassaolevista kotimaisista kisoistakin puuttuu yleensä kilpailua, joskus jopa kilpailijoita.
 6. 61:01 puistossa ka152. Hyvä lenkki ja tää sunnuntai-ilta onkin hyvä ajankohta kun työmatkatempoilijoita ei ole puistossa. Täytynee alkaa laiskottelun sijaan takomaan kunnolla kun jalat eivät vastustele ja kelitkin taitavat olla jatkossa sen verran kuivemmat että pärjää ainakin ilman snorkkelia. Lenkin jälkipössiksessä ilmoittauduin sitten vielä Kölnin maralle ensi syksyksi. Halvalla kun saa hyvää niin pakkohan se on ostella. Aijai. Aiemmin viikolla tuli jo tilattua Zealot 2:t, Dobsomin puku, Ron Hillin myssy & sormikkaat. Ainakin siis varusteurheilua jollei muuta. Noilla sitten pitäisikin pärjäillä talvi aika kivasti, paitsi että uusi buffi ehkä täytyy hankkia ja testata Luikun mainostamat Tokmannin 5e:n urheilukalsarit :)
 7. SUL:n saavutukset

  Niin 26.5. on keihäskarnevaali ja 9.9. viestijuoksu, silti kautta tulisi mielestäni pidentää vielä enemmän ja muidenkin osalajien suhteen. Urheilijat tarvitsevat kilpailuita ja liitto ja seurat tarvitsevat tuloja, laji näkyvyyttä. Kesää on 5kk, huipputason kotimaisia kisoja monelle urheilijalle noin 2,5kk. Suurin osa urheilijoista ei edes tasonsa tai budjettinsa vuoksi käy kv kisoissa. Tietysti joitain pienempiä kisoja on esim. Toukokuun kisat ihan kuun lopussa mutta eivät ne ole sama asia tulojen, palkintojen ja näkyvyyden osalta.
 8. SUL:n saavutukset

  Viime kaudella ilmoitettiin että hyvin katsojia keräävä yleisurheilun Eliittikisa-sarja loppuu. Nyt tilalle tulee vastaavia televisioitavia kisoja 5kpl välillä 13.6. -22.8. Lisäksi lajikarnevaalit, PNG, maaottelu. Miksi kausi on näin lyhyt vaikka laji on suosittu? Melkein kaikissa rahalajeissa kausia on pidennetty osin talouden sanelemana maksimipituuteen ja yli. Timanttiliigaa kilpaillaan toukokuun alusta syyskuun alkuun. Suomessa Toukokuu ja syyskuu olisivat hyvää aikaa järjestää kisoja, mutta liitto typistää huippukilpailujen kauden itse reiluun kahteen kuukauteen. Onko tämä lajin etu vai liiton kuralle ajetun talouden sanelema säästötoimi?
 9. Lähinnä se on juuri tuo hapenottokyky mikä määrittää vauhdin millä jaksaa edetä, toki hieman myös juoksun taloudellisuus ts. tekniikka ja muut mekaaniseen tehokkuuteen vaikuttavat jutut. Oikein pitkässä juoksussa sitten vähän muutkin asiat kuten energian käyttöön liittyvät jutut ja pääkoppa, paikkojen mekaaninen kestävyys jne. Hapenottokykyyn vaikuttavat suuresti geenit jotka on peritty, juoksussa myös kehon koostumus(läskin osuus) ja tietysti harjoittelu. Harjoittelun kautta saa siihen aika lailla parannusta, mutta ei toki loputtomasti. Isoimman harppauksen voi tehdä lapsuudessa mutta ei se toki aikuisenakaan koskaan hukkaan mene. Varmasti on eroja myös kehityksen määrässä treenin kautta ja siinä miten eri tavat harjoitella vaikuttavat itsellä. Kannattaa siis etsiä hieman sitä juuri itselle toimivaa tapaa ja olla myös kärsivällinen. Iän mukana sitten alkaa laskea hiljalleen ellei onnistu juuri lisääntyvää treenillä kompensoimaan johonkin pisteeseen.
 10. Vantaan maraton 14.10.2017

  Olikos toi @sk :lle myös enkka, aika lähelle ainakin? Voitto joka tapauksessa. Vantaalla tehtaillaan aina kovia tuloksia.
 11. Vantaan maraton 14.10.2017

  Joo jäsen PA lyönnissä, ei 2.40 ollut kovin kaukana. Siitä ehkä ens kauden tavoite miehelle?
 12. Ehkä tämä on se oikea tapa järjestää kunnianhimoisempi kisa. En missään nimessä usko että sul:n johdolla onnistutaan tai edes yritettäisiin kehittyä joten on ainakin hyvä että joku yrittää. Jäämme odottamaan reittineuvottelun tulosta, että tuleeko tästä ihan oikea kaupunkimara suljetulla baanalla, hengenvaarallinen seikkailu citymaastureiden seassa vai Tuusulan maratooni osa2.
 13. Hienoa mutta miten noin iso kilpailu voi julkaista uuden reitin ilman mitään korkeusprofiilia?
 14. Vantaan maraton 14.10.2017

  Ei pahastikaan taida sataa. Aikoja jahtaavien kannalta la on paras koska tuuli on heikkoa. Toki vielähän tuo kertaalleen muuttuu koko ennuste..
×