Jump to content
Juoksufoorumi.fi

PekkaS

Jäsenet
 • Content Count

  45
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

19 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. PekkaS

  SM-maraton 22.9.2018, veikkaus

  Pitää paikkansa, Ruba on veikkauksen itse asiassa ylivoimainen voittaja pisteillä 23. Hän veikkasi lähimmäksi sekä miesten että naisten voittoajan. Myös naisten kärkikolmikko oli veikattu oikeassa järjestyksessä, hieno suoritus! Ruba on täten vuoden 2018 juoksufoorumin veikkausmestari! ruiskarhu oli kilpailun selvä kakkonen 17 pisteellä. Hänellä oli toiseksi paras voittoajan veikkaus sekä miehissä että naisissa. Kaikilla lopuilla veikkaajilla oli tasaisesti pisteitä 5 ja 11 pisteen väliltä.
 2. PekkaS

  SM-maraton 22.9.2018, veikkaus

  Veikkausaika on päättynyt, veikkauksen tulos/pisteet tulevat tänään illalla tai huomenna.
 3. PekkaS

  Pitkä lenkki

  Totta, hidasvauhtinen pitkis/lenkki on hyvin laaja käsite, mitä se sitten kenellekin on, en ole noin kovissa vauhdeissa hidasvauhtisessa, taitaa olla lähempänä 6 min/km. Off-topic: Eliud Kipchogen juoksi 42 km tuoreessa maailmanennätyksessään 2:52 min/km. Minkälaiset hitaat hänellä mahtaa olla?
 4. PekkaS

  SM-maraton 22.9.2018, veikkaus

  Miehet: 1. Nummela A, 2. Rauma M, 3. Nieminen J Naiset: 1. Vainio A, 2. Tuominen M, 3. Vartiainen M Miesten voittoaika: 2 h 23 min 47 s Naisten voittoaika: 2 h 45 min 12 s
 5. PekkaS

  Pitkä lenkki

  Monet harrastavat juoksua, ettei tarkoituskaan ole kehittyä. Mukavahan se on kuitenkin yhdessä juosta, paljon parempihan se on, ettei kävisi ollenkaan lenkillä. Mitä noihin keskustelun alkuperäisiin lukuihin tulee, eihän niistä välttämättä tarvitse välittää. Pitkän lenkin voi tehdä, ettei ranteessa ole mitään tai korkeintaan tavallinen rannekello (minulla näin). Varmaan ihan hitaastikaan ei kannata pitkää lenkkiä juosta. Yleisistä "kirja- ja lehtiviisauksista" saa yleensä käsityksen, että pitkän lenkin pitää olla hidasvauhtinen (kuten Baltsukin tuossa sanoi). Voihan sen juosta vauhdikkaamminkin. Jos tulee väsy, niin juoksee lopun hiljaa tai keskeyttää lenkin. Ei siinä tavalliselle kuntoilijalle (kuten minä) käy kuinkaan, paremmin oppii huomaamaan mitä jaksaa seuraaviin kertoihin.
 6. PekkaS

  SM-maraton 22.9.2018, veikkaus

  Veikataan SM-maratonin kolmea parasta oikeassa järjestyksessä sekä miehissä että naisissa. Lisäksi veikataan miesten sekä naisten SM-maratonin voittoaikaa. Pisteitä saa seuraavasti: Voittaja oikein veikattu 3 pistettä, toiseksi tai kolmanneksi tullut oikein veikattu 2 pistettä, lisäksi yhden pisteen saa jos juoksija on veikattu oikein kolmen joukkoon, mutta on jollakin muulla sijalla kuin veikattu sija. Voittoaikaveikkauksessa lähimmäksi veikannut saa kuusi pistettä, toiseksi lähimmäksi veikannut neljä pistettä ja kolmanneksi lähimmäksi veikannut kaksi pistettä. Mahdollinen maksimipistemäärä veikkauksessa on 7 pist. (miesten kolme parasta oikein oikeassa järjestyksessä) + 7 pist. (naisten kolme parasta oikein oikeassa järjestyksessä) + 6 pist. (lähin veikkaus miesten voittoajalle) + 6 pist. (lähin veikkaus naisten voittoajalle) = 26 pistettä. Osanottajalista on katsottavissa seuraavassa osoitteessa: http://www.kilpailukalenteri.fi/?cs=19&nid=21086#M-maraton Veikkausaikaa on kilpailun lähtöön asti eli klo 11 asti kilpailupäivänä, Jo veikattua riviä saa myös muuttaa kilpailun lähtöön asti (jos tulee esim. poisjääntejä). Veikkauksen voittajasta tulee juoksufoorumin vuoden 2018 veikkausmestari.
 7. PekkaS

  100 km MM-kilpailu 8.9.2018

  Veikataanko tässä kilpailun nopeimman miehen ja naisen voittoaika sekä erikseen parhaan suomalaismiehen sekä -naisen aika? Näin käsitin (ja onko lähimmäksi veikanneella mahdollisuus voittaa palkinto, tosin kaikki eivät yllä ole kaikkea neljää veikanneet, jonkunlainen paras yhteistulos voittaa?): Miesten voittoaika: 6 h 23 min 47 s Naisten voittoaika: 7 h 3 min 24 s Parhaan suomalaismiehen aika: 6 h 57 min 21 s Parhaan suomalaisnaisen aika: 8 h 18 min 6 s
 8. Nuo SAUL-joukkuekisat ovat hyvä keksintö (en tänä vuonna ollut, mutta aikaisempina vuosina useampana kertana kyllä). Niissä pystyy myös keskinkertaiset ja hitaammat juoksijat tavoittelemaan SM-mitaleita.
 9. En huomannut kimmoketta, monia tuttuja kyllä näin katselemassa juoksua. Vaatimattomasti kulki juoksu n. 4 h 18 min, vaikka silläkin näytti olevan omassa ikäsarjassa juuri puolen välin paremmalla puolella, ilmeisesti kuuma keli tuntui kaikilla tasaisesti ja laski tuloksia. Miten muilla meni? ps. Ja satamaan rupesi vasta maratonin viimeisillä kilometreillä (nopeammille ei kerennyt vielä satamaan)
 10. Sininen paita ... huomaan varmaan sinisen Suzuki prätkän (ei varmaan siellä monia sellaisia) ja olet siinä, morjestan ja huudan "foorumin Pekka tässä". Reittikartaltahan voit katsoa, missä kohtaa milloinkin suunnilleen tuota vauhtia menossa.
 11. Tänään ti 31.7 saattoi olla viimeinen lenkki ennen tuota. Neljän tunnin tavoite maralle, ja tänään n. 45 min lenkki tuota vauhtia. Harrastelijana ajattelen että paras antaa nyt olla vaan, ja lauantainakin varottava kai lähinnä ylivauhtia alkuun tuohon helteeseen. Palataan juoksun jälkeen ja katotaan miten onnistui.
 12. On tämä aihe ainakin keskustelua herättänyt. Loppujen lopuksi koko ketjun paras mielipide on mielestäni Baltsun kommentti, että turha tämmösistä äänestää. Vaikka tämä nyt huonompaan suuntaan mielestäni menikin, niin ei muutos nyt kovin iso kuitenkaan ollut. Jotenkin pitäisi kyllä vierailijoidenkin päästä kirjoittamaan. Uudet kirjoittajat, jotka alkuun kenties esiintyvät vierailijoina ja myöhemmin saattavat rekisteröityä tuovat juuri esim. uusia aiheita ja elävyyttä/elvýtystä.
 13. Vaikutti mielestäni paremmalta se aikasempi systeemi. Koko kansan juoksufoorumi, laidasta laitaan eri tason juoksijoita. Onko nyt "jotakin" piilossa jossakin? Eihän harjoituspäiväkirjoissakaan kai kukaan salaisia juttuja kirjoittele, joita täytyy joiltakin piilottaa? Päinvastoin luulisin että tykkäävät mitä enemmän lukijoita kirjoituksille ja sitä kautta saa todennäköisemmin enemmän palautetta/kommentointia. Mutta tietysti tässä äänestystulos ratkaisi.
 14. Hieman yläkanttiinhan nuo hinnat ovat aina olleet. Saattaa olla, että vesi ei nyt anna viileää tuulahdusta, sillä olen tällä viikolla pari kertaa lenkkeillyt tuolla rantareitillä; aivan älyttömän kuuma paikka, aurinko koko ajan paistaa, ei varjoa. Paita on tosiaan välillä ollut puuvillaa, välillä tekninen, välillä ei kai ollenkaan paitaa (tai jaettiin jotain vanhoja puuvillaisia korkeintaan). Itse pidän tuosta iltapäivän lähtöajasta, mutta makuasiahan se on. Kuuma soppalautanen tulee varmasti soppatykistä juoksun päätteeksi entiseltä armeijan kantahenkilökunnan henkilöltä yrmeän ilmeen kera, ja lisääkin saa!
 15. Tuolla olen juoksemassa seuraavaksi täysmaralla, onko foorumilaisia tulossa millekään matkalle? Tuohan kulkee suureksi osaksi kaunista Vanajaveden rantareittiä (samaa kuin oli Linnahölkkä 10 km heinäkuun puolivälissä). Näyttää siltä, että kovat helteet jatkuvat edelleen tuonne saakka, joten pääsee nauttimaan juoksun lisäksi lämmöstä. Säkylän mansikkamaratonin kävijöille hyvää jäähdyttelyä/palauttelua? Kotisivulla voi ilmottautua 10 km, puolimaratonin ja maratonin matkoille.
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy