Jump to content
Juoksufoorumi.fi

LauriH

Jäsenet
 • Content Count

  246
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

140 Excellent

About LauriH

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Asuinpaikka
  Oulu

Recent Profile Visitors

1 489 profile views
 1. Vaikka yleensä on tullut monet Polarin uutuudet hommattua pian julkaisun jälkeen niin nyt taidan tehdä poikkeuksen ja odotella hamaan tulevaisuuteen. Ei sillä etteikö Vantagen muotoilu tai ominaisuudet tuntuisi houkuttelevilta, mutta voisi ainakin rauhassa katsella mitä kuluttajat mittarista pitävät ja että Polar julkaisee muutaman softapäivityksen jossa kriittisimmät jutut on korjattu. Kuitenkaan tässä ei ole mitään hyvää syytä päivittää V800:aa tai Garminin 935:ttä niin taidampa säästää rahat johonkin muuhun. Minun ulkoilut ja suoritustaso ei kuitenkaan ole mittarista kiinni vaan jostain ihan muusta. Tällä hetkellä käytän ennemmin V800 kuin 935:ttä sillä vähempi on parempi ainakin omassa käytössä ja tykkään Polarin käyttöliittymästä ja muusta toimintalogiikasta enemmän.
 2. Lue vaikka tämä (ml. viitteet) niin saat tietoa: https://www.trainingpeaks.com/blog/using-heart-rate-variability-to-schedule-the-intensity-of-your-training/ ja jos vieläkään ei riitä niin Wikipediakin tietää yhtä ja toista: https://en.wikipedia.org/wiki/Heart_rate_variability Algoritmit on jokaisella firmalla omat jota eivät luonnollisestikaan julkaise kaikkien nähtäville. Suunto ja Garmin käyttävät Firstbeatin algoritmeja ja Polarilla on omat. Sykevälivaihtelu tarkoittaa sitä kuinka paljon sykkeiden välinen aika vaihtelee. Se on helppo laskea kun pulssista pulssiin aika tunnetaan. Sitä en tiedä perustuuko Polarin menetelmä aika- vai taajuusavaruudessa tapahtuvaan analyysiin, mutta vaihtoehtoja on monia. Milläs koulutuksella sinä kutsut Polaria valehtelijaksi?
 3. Henk. koht. ei haittaa yhtään ettei ole mitään navigointiominaisuuksia kun en niitä ole Polar V800 tai Garminin 935:n kanssa käyttänyt kertaakaan. Jos on rajalliset resurssit niin ei pysty kaikkiin segmentteihin vastaamaan niin että kaikki olisivat tyytyväisiä. Mielenkiintoista nähdä miten Polarin päivitetty training load toimii. Garminin kanssa on ollut sitä ongelmaa että vaikka "harjoitukset" ovat olleet aerobisesti mitäänsanomattomia, lihaksistossa on rasitus alkanut kumuloitumaan ja mittari on edelleen sitä mieltä että "olet ihan palautunut". Eli jonkinlaista kokonaisnäkemystä mikään mittari ei ole onnistunut vielä kvantifioimaan. Smart notificationit on kanssa juttu mitä ei kaipaa kun on lenkillä. Ainut kello jossa olen ollut edes etäisesti tyytyväinen näiden ilmoitusten laatuun ja hyödyllisyyteen on Apple Watch 3. Niin Polar kuin Garminkin tarjoaa aivan liian liian vähän infoa ollakseen oikeasti hyödyllisiä. Apple Watch on toisaalta ihan avuton urheilussa ja akku ei kestä läheskään tarpeeksi. Edelleen pitää jatkaa kellojen vaihtelun merkeissä aina sen mukaan mitä puuhaa.
 4. Polarilla on nyt juoksuteho ensimmäisenä valmistajana joka ei vaadi mitään ylimääräisiä laitteita kuten kenkäsensoreita (Stryd) tai sykevöitä (Garmin). Ovat näköjään kehittäneet kaikki nämä vuodet jotain uusiakin juttuja jota ei muilla ole.
 5. Oli kyllä harvinaisen laimea "paljastus".
 6. LauriH

  100 km MM-kilpailu 8.9.2018

  Mahtava homma! Onneksi olkoon Nooralle!
 7. LauriH

  Garmin Forerunner 935

  Lyhyt vastaus: Ei Pidempi vastaus: Polar antaa määrittää automaattikierrosten lisäksi manuaalikierroksia. Garmin sotkee nämä yhteen, joten jos on automaattikierrokset käytössä niin kello piippailee joka kilsan (tai asetetun matkan) jälkeen mikä nollaa kierrosmittauksen.
 8. Täytyy kyllä myöntää, että Polarilla on esteettistä silmää. Hyvältä näyttää! Aikoinaan kun V800 tuli niin olihan se ihan huikea parannus aiempiin malleihin, niin Polarin kuin muidenkin valmistajien. Nyt näyttäisi jälleen menevän hieman eteenpäin vaikka onhan muillakin pyöreitä näyttöjä. Nähtäväksi jää minkälainen näyttö on ihan livenä. Mainoskuvissa on helppo laittaa hyvä kontrasti ja saturoida värit, mutta livenä katsoessa näyttö on haalea kuin mikä. Ainakin Garminilla näin. Apple Watchin OLED näyttö on tässä poikkeus, mutta siinä ei akku kestäkään juuri yhtään. Mielenkiinnolla odottelen DC Rainmakerin katsausta aiheesta.
 9. Sitähän se sykevälivaihtelu on. Tosin, sykevälivaihtelu on pienempää liikunnan aikana kuin levossa. Jotain keskiarvoistusta siellä tosiaan on, mutta hetkellinen sykelukema on silti määritetty pienemmältä aikaväliltä kuin minuutti.
 10. Itsellä tulee mieleen kyllä ensimmäisenä laitevika joka näkyy signaalin kohinaisuutena. Sitä en tiedä miten on mahdollista saada samanlaisia tuloksia kahdella eri mittarilla. Fysiologian kannalta tuossa sykekäyrässä ei oikein ole järkeä sillä sykelukema ilmoitetaan yksikössä lyöntiä per minuutti, mutta koska mittari ilmoittaa uuden lukeman käytännössä joka sekunti, tapahtuu hetkittäisen sykelukeman määritys käytännössä vain 2-3 lyönnistä. Jos mittarissa on jotain elektronista häiriötä liittyen lyöntien ajastukseen, tuloksena voisi helposti olla tuollaista kohinaista sahalaitaa. Tuohon riittää ihan pienikin muutos lyönnistä lyöntiin liittyvän ajan määrityksessä. Jos tuon signaalin suodattaisi niin käyrä tuntuu ihan loogiselta mikäli rasitus on pysynyt suurin piirtein samana. Disclaimer: En ole lääkäri enkä oikeasti tiedä ihmisen fysiologiasta paljoakaan. Erilaisia sähköisiä signaaleja sen sijaan olen mitannut ennenkin. Jos on outoja tuntemuksia niin konsultoikaa aina lääkäriä.
 11. Eikös äänestystulos ole että sekä luku- että kirjoitusoikeuksia rajataan? Eli tulokset ovat: 73% haluaa että keskustelu rajataan vain rekisteröityneille ja 62% haluaa että osa materiaalista on vain rekisteröityneiden luettavissa. Keskustelussa moni ilmoitti että haluaisivat kaikille kaikkeen lukuoikeudet, mutta tämä ei ollut äänestystulos.
 12. Melkoinen aloitus tällä foorumilla...
 13. Ei vielä varmaan mihinkään. Yleensä tuollainen 270 000 € on tarkoitettu useammalle vuodelle ja tuona aikana julkaisuja olisi suotavaa saada aikaan enemmän kuin yksi. Kyse on siis projektirahoituksesta eikä yksittäiselle kokeelle/kyselylle tarkoitetusta rahoituksesta. Rahoitusta haettaessa hakija on tehnyt seikkaperäisen suunnitelman siitä mitä nämä yksittäiset tutkimukset projektiin liittyen ovat. Ottamatta kantaa julkaisun tieteelliseen tasoon, positiivista tässä on että jotain on saatu ulos.
 14. Mistä päättelit että ehdottamasi tapa treenata muistuttaisi Waitzin tapaa harjoitella?
 15. LauriH

  Polar V800

  Joitain päiviä on ollut käytössä GPS + GALILEO Garminin 935 softapäivityksen jälkeen ja en ole huomannut mitään vallankumouksellista eroa pelkkään GPS käyttöön verrattuna (aiemmin käyttämäni asetus). Se mikä kuitenkin Garminin vehkeissä on hienoa verrattuna Polarin V800 on paikannussignaalin löytymisen nopeus. Tässä pari viikkoa sitten kun kokeilin ihan huvikseni pöytälaatikossa seissyttä V800:aa (tietokoneeseen kytkemisen ja synkkaamisen jälkeen toki) niin itku meinasi päästä kun joutui pari minuuttia odottamaan paikallaan signaalia. Miten minulla on sellainen fiilis että silloin 2014 kun sain V800 ensimmäisen kerran signaali löytyi aina paljon nopeammin. Tässä välissä mittari on kuitenkin jo kertaalleen vaihdettu huollossa täysin uuteen 2016. Meni Polar takaisin pöytälaatikkoon vaikka monista sen ominaisuuksista ja käyttölogiikasta yleisesti tykkäänkin.
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy