Jump to content
Juoksufoorumi.fi

MikkoVe

Jäsenet
 • Content count

  42
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

11 Good

Profile Information

 • Asuinpaikka
  Porvoo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. MikkoVe

  Pyöräilykunto

  Viikon takaisen Tahkon kisan jälkeen ensimmäinen pyörän ulkoilutus, 59 km. Tehomittari tuli hommattua, joten luotettavampaa suoritusdataa alkaa taas kertyä. Tuulinen päivä, nopeudet (32.6 km/h) eivät huimanneet päätä. Keskiteho 209 W. Viime vuoden maksimi lyhyemmällä lenkillä muistaakseni 193 W, joten vuodessa tullut 10 % lisää paukkuja. (Kumpikaan lenkki ei tosin ollut all-in maksimivääntöä, eli ei kovin tarkkkaa dataa) Ihan kiva, että nousee, mutta määrä ei kyllä oikein lämmitä. Ehkä energian jakaminen myös uintiin ja juoksuun näkyy hitaassa kehityksessä. Ja niissähän fokus onkin ollut tällä kaudella. Tunteja on tullut juoksuun ja pyörään saman verran. Tästä eteenpäin pari kk juoksuun panostaen, maran enkan kimppuun Vantaalla lokakuussa. Talvella sitten enemmän uintia ja trainerillä jyystöä. Ai niin, pyörään oli unohtunut kisan ajaksi harjoituskauden mukavuusasetukset päälle. Nyt laskin tankoa 3 cm alemmas ja heti oli parempi aerodynamiikka! 😉
 2. MikkoVe

  Tahkon täysimatka 2018

  Nyt on ensimmäinen tri-kisa suoritettu noin 7kk harjoittelulla! Järjestelyt olivat erittäin hyvät, ehkä poislukien muutamat kinkkisemmät (kuoppaiset tai kivekkäät) paikat juoksuradalla. Olosuhteet olivat muuten mainiot, mutta pyöräilyssä haastoi kova ja puuskainen sivutuuli. Uinti sujui omalla tasolla hyvin, 1:25 vaikka pummasin pari sataa metriä extraa. Pyörässä maltillisen ekan 20 km jälkeen lisäsin tehoa, mutta mäkinen reitti, tuuli ja tietoisuus siitä, että tätähän on vielä paljon jäljellä alkoi painaa jo 60 km jälkeen. About 130 km jälkeen tulin hieman rauhallisemmin juoksua kunnioittaen. Pyöräaika 6:25. Juoksu tuntui heti raskaalta ja pakki alkoi ilmoitella itsestään. Hetken perästä oli selvää, että ravinnon kanssa on ongelmia ja bajamajat tulivat kerää-koko-sarja meiningillä tutuiksi! Pelkällä vedellä edeten vatsa oli tyytyväinen, mutta paras puhti oli poissa. Bonkkauksen pelossa en edes ottanut itsestäni ihan kaikkea irti. Juoksu 4:59. Kokonaisaika 13:06:47. Pidän maaliin asti tulemista torjuntavoittona! <selittelyä> Kisaan valmistautuminen ei ollut optimaalinen. 'Oma kisa' eli explore triahtlon peruttiin tiistaina ja käänsin tähtäinen Tahkolle. Samalla herkistelujaksosta katosi viikko. Perjantaina illalla vaihtopussukoiden pakkaamisen jälkeen täytin fillarin renkaat ja huomasin, että takarengas vuotaa. WTF!!! Velo & Oxygenin Mika oli pistämässä telttaa kiinni klo 23 kieppeillä, mutta sai renkaan vielä soivaksi peliksi. Iso kiitos Mikalle!! (Mulla oli sellainen venttiilin jatkopala, jonka sisällä venttiili on auki koko ajan, paitsi silloin kun se kiertyy tärinästä tai muuten sen verran kiinni ettei pumpulla saa ilmaa renkaaseen. Sitä rassatessani sain venttiilin irtoavan yläosan sen verran löysälle että falskasi. Mika repi tuubin vanteelta, laittoi kunnon jatkeen venttiiliin ja renkaan takaisin teipillä). Tuo viime hetken rengasongelma nosti stressin sille tasolle, että sain nukuttua noin 3.5h. </selittelyä>
 3. MikkoVe

  IM Tallinna

  Onnittelut hyvästä suorituksesta! Tuloksissa ei ainakaan heti näkynyt erikseen T1:lle aikaa, joten ihmettelin hieman alun hitaampaa pyöräilyä 34 km kohdan ajan perusteella. Kohmeinen vaihto selittää. Jos pyörää haluaa ulkoiluttaa enemmän, niin 18.8. ajetaan Tour de Östra-Nyland. Porvoosta lähtien 280 km Itäistä Uuttamaata ympäri. Ei-niin-kilpailullista menoa, eli sopiva välipala seuraavaa kisaa odotellessa.
 4. MikkoVe

  Tahkon täysimatka 2018

  Olen tulossa. Ekan kisan tavoitteena on järkevä olla vain läpipääsy, mutta olen kyllä treenatessa ajatellut 12 h alitusta. 1.5/6/4.5 jako tuntuu hyvin realistiselta siten että vaihdotkin sisältyisivät noihin. Ei tosin ihan optimi tilanne ole, kun kisa aikaistui viikolla ja viikonloppuna treenasin vielä ihan kunnolla, mm sunnuntaina 30 km juoksulenkki. Mutta onpahan jo ennakolta selityskin tarvittaessa valmiina!
 5. MikkoVe

  Tahkon täysimatka 2018

  Kiitos! Näyttäis tosiaan olevan n. 80 nousumetrin tömpyrä keskellä reittiä. Loivempaan suuntaan tosin n. 4 km matkalla, joten mahtaako edes huomata parilla ekalla kiekalla? 😉 Eikä muutenkaan näytä käyrän perusteella pahalta siltä pohjalta arvioiden, että Porvoon ympäristössäkin tulee luokkaa 1000 m nousua 100 km lenkillä. BTW, mun Cervelo on 'Cecilia'.
 6. MikkoVe

  Tahkon täysimatka 2018

  Garmin herjaa puuttuvia oikeuksia, joten en pääse ihailemaan reittiä.
 7. MikkoVe

  Tahkon täysimatka 2018

  Explore triathlonin peruutuksen vuoksi alkoi täälläkin kiinnostaa Tahkon sääennusteet! Nyt luvassa +23, mikä on itselleni jo hieman tukala. Viime viikkoina suoritettujen juoksuna alkaneiden ja lyllerryksenä päättyneiden lenkkien aikana olen havainnut suorituskykyni kyykkäävän aika pahasti, kun lämpötila nousee. Onko veden lämpötilasta tietoa?
 8. MikkoVe

  Explore Triathlon 18.8.2018 - Täysmatka

  Tapahtuma peruttu vähäisen osallistujamäärän takia!
 9. MikkoVe

  Explore Triathlon 18.8.2018 - Täysmatka

  No hyvä ny! Eilen oli vielä etelän kautta Janakkalaan ja sieltä 292-tietä tielle 12. Parempi varmaan tuo uusi reitti, mutta hieman ottaa päähän, kun viikonlopun reittiintutustuminen meni vihkoon. Korjattu on myös pieni poikkeama isommalta tieltä ennen Linnanpeltoa. Kartan mukaan matkaa reilu 174 km, helpolla pääsee! 😉 Ja uinnissa nyt uimapoijut mukana.
 10. MikkoVe

  Explore Triathlon 18.8.2018 - Täysmatka

  Pyöräreitin alussa n. 2 km pätkä soratietä. Ei mitään kovin hankalan näköistä (auton ikkunasta arvioiden), mutta jos voisi valita niin...
 11. MikkoVe

  Pyöräilykunto

  Itsekin tein sunnuntaina pitemmän, 150 km lenkin. 147 sykkeellä sain lasiin 32.2 km/h. Innostuin taas ajamaan liian kovaa ja nestettäkin kului 3,5 litraa ja enemmänkin olisi mennyt. Näistä 3 l oli elektrolyyttitabuilla höystettyä eikä krappeja näkynyt. Uskoisin näillä keleillä suoritetuilla (yli)pitkillä lenkeillä olevan hyvä idea tankata suolaa.
 12. MikkoVe

  Pyöräilykunto

  Tänään muutaman kevyen päivän jälkeen tein raskaamman pyörätreenin. Vajaa 60 km tuli hyvään säähän 34 km/h. Kiva huomata, että vaikka 30 min kohdalla tuntee olevansa aika lähellä maksimitasoa niin jaksaa vielä reilun tunnin painaa samaa kyytiä! StravistiXin arpoma keskiteho 263 W näyttää kivalta, vaikka tuskin vastaa todellisuutta. On muuten erinomainen selain-Add-on Stravan käyttäjille!
 13. MikkoVe

  Uintikunto

  Kiva kuulla! Ehkä se itsellänikin alkaa joskus sujua. Tosin olen alkanut miettiä onko uinti niin puhtaasti tekniikkalaji kuin mitä sanotaan. Että tekniikan parantaminen ei onnistu hetkessä, mutta kun sitkeästi yrittää, niin jollain 6 kk treenillä saa nopeutta lisää. Juups, mutta samalla tulee treenanneeksi 6 kk niitä uintilihaksia. Eli olisikohan kuitenkin ihan raa'alla kestävyysvoimalla jotain tekemistä hiljalleen paranevan uintisuorituksen kanssa? Sitä en kiellä, ettei tekniikallakin ole suurta merkitystä, mutta uskoisin, että tarvitaan siinä vähän muutakin. Yksi muu on se, että osaa / uskaltaa uida enemmän limitillä, heikommilla (kuten itse) homma helposti jää mukavuusalueella pulikoimiseen. Mites muuten olette sinileväkaudella menetelleet? Tuleeko ongelmia, jos ei ihan leväpuurossa ui? En usko kovin paljoa juovani uinnin aikana, jos ei ole aallokkoa.
 14. MikkoVe

  Pyöräilykunto

  Tänään 126 km reissulla sain skautattua 60 km pätkän Explore triathlonin pyöräreittiä. Ihan kivaa ajettavaa, paitsi Pukkilan ja Askolan väli, jossa ylä- ja alamäet vuorottelevät ilman välitasaisia. Tyynehköön keliin mäkisellä reitillä tuli 30.7 km/h keskari, mutta sykkeet olivat liian kovat, keskimäärin 3-alueen keskivaiheilla. Loppupuolella nappailin 4 geeliä 15 km välein ja jalat pysyivät hyvin iskussa. Pyöräilyn perään lyhyt 6 km juoksu. Jalat tuntuivat tuoreilta, mutta syke ampaisi heti 90 % maksimista ja vaihdoin hetkeksi kävelyksi. Lopulta 6:30 - 7 min/km taapertamisella sain sykkeen pysymään noin 80 %:ssa. Fiilis juoksun aikana oli ihan hyvä. Itse en keksi muuta syytä kovaan sykkeeseen kuin kuivumisen (pyöräilyssä reilun 4 tunnin aikana noin 3 litraa nestettä). Vai näkyykö liian kova meno pyörällä juuri noin? No joo, kurkku on hieman karhea eli voi olla myös alkavaa flunssaa tjmsp.
 15. MikkoVe

  Pyöräilykunto

  Nopeudesta tehoon tarvinnee arvion ilmanvastuskertoimesta. Miten olet sen arvioinut? Itse olen kärsinyt tuulisina päivinä trainerilla. Tylsää, muttei pelottavaa.
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy