Jump to content
Juoksufoorumi.fi


San

Jäsenet
 • Content count

  102
 • Liittyi

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Interests
  Monothlon, eläinten oikeudet, luonnontieteet, filosofia

Converted

 • 10km
  41:39
 • Puolimaraton
  1:34:57
 • Tavoite
  Pysyä hiihtokykyisenä 80-vuotiaaksi, Kaukopartiohiihto: 300 km, puolimaraton < 1:33

Recent Profile Visitors

404 profile views
 1. Melko karun sykekäyrän olet saanut tallennettua. Onneksi sait nopeasti apua! Kyllähän tämä pistää yskäisen hiihtämään lähtijän miettimään, hiihdon puoleltakin kun toisinaan kuulee ikävistä sydänkeisseistä. Pikaista paranemista!
 2. Hiihdän Fisun kilpapertsoilla, jotka luistavat pitoalueesta huolimatta todella mukavasti vielä viimeisen voitelun jäätyä 200 kilometrinkin päähän. Luulen, että niistäkin saisi tahtoessaan ihan ok luistelukapulat. En tiedä, onko testin aikaan ollut erityisen vaikea keli tai kuinka monta sataa kilometriä testaajat ovat ehtineet suksilla hiihtää, mutta kuulostaa siltä, ettei testin järjestäjällä ole ollut alkeellisintakaan voiteluosaamista tai kiinnostusta siihen. Kyllä tuon hintaisen suksen pitäisi luistaa unelman lailla minimaalisella vaivannäöllä.
 3. 20. Kaukopartiohiihto

  Aa, asialla on niin kiire. Nythän kyllä keli on mitä loistavin ja ainakin täällä oli hankiaistakin tarjolla. Helmikuu on tähän touhuun ihan loistavaa aikaa etelässä, jos vain lunta riittää. Voi tosiaan olla että välineitä saa hieman metsästää, toivottavasti löytyy sopivat ja pääset jo pian metsään suksimaan!
 4. 20. Kaukopartiohiihto

  Reitti on merkitty epämääräiseen karttaan ja sitä on monin paikoin helppo seurata kelkan tai toisten hiihtäjien jäljestä. Kuitenkin joskus latu on lumentulon vuoksi ummessa tai reitti kulkee jäisellä tiellä, johon ei jää jälkeä hiihtäjistä. Ei tarvitse olla varsinainen suunnistaja, mutta alkeellisesta suunnistustaidosta ei ole missään nimessä haittaa. Eräsuksia voi etsiä nettikaupoista ulkomailtakin ja lajina metsähiihto sopinee polkujuoksijalle kuin oikeankokoinen mono jalkaan.
 5. Arvostan tätä toiset huomioonottavaa asennetta. Paloheinän tilanteeseen en voi antaa sivistynyttä arviota, kun en ole paikalla koskaan käynytkään, mutta mielestäni hiihto- ja kävelyreittejä ei tarvitsisi kaupungin puoleltakaan sekoittaa, jos nyt näin on käynyt. Myös luistelubaanalle kulkeutuu suksia naarmuttavaa hiekkaa ja pahimmillaan ladulla käppäily on turvallisuusriski. Toisinaan joutuu hiihtäjänä tilanteisiin, joissa supassa lasketaankin yllättäen liukurilla tai alamäen mutkassa seisoskellaan tunnelissa. Luisteluväylälläkin käveleminen signaloi toisille ulkoilijoille, että laduilla on ok kävellä. Toisaalta ainakin täällä hiihtoreiteillä on melko hiljaista noin iltayhdeksästä aamuvarhaiseen. Kyllähän osa meistä hiihtäjistä suksisi mielellään suolle omaan rauhaan seikkailemaan, mutta aina etelän lumitilanne ei sitä salli.
 6. 20. Kaukopartiohiihto

  Vielä neljällä hiihtäjällä on mahdollisuus 300 km suoritukseen. Jo 30 km jälkeen tuli viestiä, että iho on rikki, jolloin loput 270 km kuulostavat melko nautinnollisilta. Tämä alleviivaa sitä, että kannattaa treenata niillä välineillä, joita käyttää tapahtumissa, vaikkei sekään aina auta.
 7. 20. Kaukopartiohiihto

  Kuusi 300 kilometrin yrittäjää on liikkeellä ja GPS-seurannassa. Suoritusaikaa riittää sunnuntaiaamuun. https://www.tulospalvelu.fi/gps/2018kph/
 8. 20. Kaukopartiohiihto

  Mietinkin, että jos jo syksyllä aloittaa spekuloinnit, tapahtuma varmaan perutaan lumenpuutteen takia tms. Flunssa siis vei tämän erän, joten jään kotiin kirjoittamaan novellia Päämajan partiolaiset hinkuyskän kourissa ja katselemaan kartalta, kuinka lukuisat hiihtäjät sujuttelevat 300 km kahteen päivään Kouvolan ja lähitienoon pusikoissa. Hiihtäkäähän paikalle pääsevät minunkin puolestani!
 9. 20. Kaukopartiohiihto

  Olinkin lepuuttamassa kokonaan tämän viikon hiihdon suhteen ennen koitosta. Yskin vain keuhkojani pihalle ja minulla flunssat aiheuttavat helposti viikkojen yskän, joten heikolta näyttää osallistumisen suhteen. Nyt sääennuste on loistava ja jos se pysyy tuonsuuntaisena, on monella kelin suhteen hyvä mahdollisuus hiihtää 300 km.
 10. 20. Kaukopartiohiihto

  DNS:n vahva uhka leijuu ilmassa yskösten seassa. Jos luen olotilaani oikein, ei mitään ihmeparantumista ole odotettavissa torstaihin mennessä. Ottaa päähän melko huolella, koska tämä on oma lempparini urheilutapahtumista ja olisi ollut hienoa (yrittää) tarpoa 300 km juuri Suomen täytettyä sata vuotta. Mikäli tavoite siirtyy ensi vuoteen, on harjoitussuunnitelmia varmaan muutettava, koska totaalisen lekkeriksi ei voi lyödä hiihdon suhteen ennen tuollaiselle matkalle lähtemistä.
 11. 20. Kaukopartiohiihto

  Ylivoimaisesti suurin osa hiihtää armeijan suksilla, muutama normaaleilla ja muutama, kuten tämäkin hiihtäjä, omilla eräsuksilla.
 12. 20. Kaukopartiohiihto

  Ei tule juhlahiihtoa, toivottavasti ei flunssaakaan. Hiihdon juhlaa on silti varmasti tarjolla :). Anhavalle hiihdetään viimevuotista reittiä ja siitä jatketaan Pajulahteen, eli varmaankin kahta Pajulahden keikkaa pukkaa.
 13. 20. Kaukopartiohiihto

  Huolto-ohjeesta päätellen juhlahiihto toteutuu. Samalla näyttää siltä, että 300 km hiihtäjät pistelisivät 4 x Anhavan lenkin, koska Pajulahti on auki vain pe klo 20 – la klo 8. Reitin suhteen tämä olisi helppo, mutta vähän tylsä vaihtoehto.
 14. Jäätävää touhua tuollainen 147 km juoksua viikossa tähän vuodenaikaan. Moni olisi jo telakoitunut useasti tuolla tahdilla, joten voit olla tyytyväinen koipiparkojesi kestokykyyn.
 15. Sijoitus oli kuitenkin paremmalla puolella, vaikka jätit yli 40 % ajasta käyttämättä. Järkevämmällä vauhdilla pääsisit huimiin tuloksiin, mutta kiva määrä hiihtoahan tuo oli yhdelle yölle.
×