Jump to content
Juoksufoorumi.fi


San

Jäsenet
 • Content count

  123
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

73 Excellent

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Interests
  Monothlon, eläinten oikeudet, luonnontieteet, filosofia

Converted

 • Coopperi
  2990 m
 • 10km
  41:39
 • Puolimaraton
  1:34:57
 • Tavoite
  Mielekäs elämä, hiihtokykyisenä pysyminen 80-vuotiaaksi, Kaukopartiohiihto: 300 km, puolimaraton < 1:33

Recent Profile Visitors

509 profile views
 1. San

  NUTS Ylläs-Pallas 2018

  Ahmoille putoaa kivasti evästä näillä säillä.
 2. Vegaanijuoksija peesaa kohta kärkeä. Hittolainen, tässähän joutuu yökahvit keittämään.
 3. Kova veto ekalle puolikkaalle, @vellu94! Siitä on hyvä jatkaa. Vatsavaivat voivat pikku hiljaa juoksukokemuksen myötä helpottaa, kun keho tottuu paremmin lajiin, ja luultavasti saat koko ajan lisää kokemusta siitä, miten kannattaa syödä ja juoda juoksupäivänä ja hieman sitä ennen. Tietystikään syömällä tai juomalla ei tulla juoksijaksi, mutta itselläkin keho oli ekojen puolikkaiden jälkeen varmaan vuorokauden shokissa. En pystynyt syömään 24 tuntiin juuri mitään eikä uni meinannut tulla, mutta oireet helpottivat, kun 21,1 km mittainen tosissaan ravaaminen ei päässyt yllättämään kroppaa enää yhtä pahoin. Eiköhän se 1.35 alitu monella muullakin, kun vaan jaksaa harjoitella. ^_^
 4. Hyvin voi mennäkin molemmilla alle tavoitteen, jos vain maltatte levätä kunnolla ennen lähtöä. "Kisassa" kuitenkin yrittää yleensä enemmän kuin omilla lenkeillä. Viimeisellä viikolla ei pysty juurikaan nostamaan kuntoa kuin antamalla superkompensaation hoitaa tehtävänsä, mutta homman voi helposti mokata ravaamalla jalat pois pelistä. Tsemppiä matkaan!
 5. San

  20. Kaukopartiohiihto

  Aa, asialla on niin kiire. Nythän kyllä keli on mitä loistavin ja ainakin täällä oli hankiaistakin tarjolla. Helmikuu on tähän touhuun ihan loistavaa aikaa etelässä, jos vain lunta riittää. Voi tosiaan olla että välineitä saa hieman metsästää, toivottavasti löytyy sopivat ja pääset jo pian metsään suksimaan!
 6. San

  20. Kaukopartiohiihto

  Reitti on merkitty epämääräiseen karttaan ja sitä on monin paikoin helppo seurata kelkan tai toisten hiihtäjien jäljestä. Kuitenkin joskus latu on lumentulon vuoksi ummessa tai reitti kulkee jäisellä tiellä, johon ei jää jälkeä hiihtäjistä. Ei tarvitse olla varsinainen suunnistaja, mutta alkeellisesta suunnistustaidosta ei ole missään nimessä haittaa. Eräsuksia voi etsiä nettikaupoista ulkomailtakin ja lajina metsähiihto sopinee polkujuoksijalle kuin oikeankokoinen mono jalkaan.
 7. Arvostan tätä toiset huomioonottavaa asennetta. Paloheinän tilanteeseen en voi antaa sivistynyttä arviota, kun en ole paikalla koskaan käynytkään, mutta mielestäni hiihto- ja kävelyreittejä ei tarvitsisi kaupungin puoleltakaan sekoittaa, jos nyt näin on käynyt. Myös luistelubaanalle kulkeutuu suksia naarmuttavaa hiekkaa ja pahimmillaan ladulla käppäily on turvallisuusriski. Toisinaan joutuu hiihtäjänä tilanteisiin, joissa supassa lasketaankin yllättäen liukurilla tai alamäen mutkassa seisoskellaan tunnelissa. Luisteluväylälläkin käveleminen signaloi toisille ulkoilijoille, että laduilla on ok kävellä. Toisaalta ainakin täällä hiihtoreiteillä on melko hiljaista noin iltayhdeksästä aamuvarhaiseen. Kyllähän osa meistä hiihtäjistä suksisi mielellään suolle omaan rauhaan seikkailemaan, mutta aina etelän lumitilanne ei sitä salli.
 8. San

  20. Kaukopartiohiihto

  Vielä neljällä hiihtäjällä on mahdollisuus 300 km suoritukseen. Jo 30 km jälkeen tuli viestiä, että iho on rikki, jolloin loput 270 km kuulostavat melko nautinnollisilta. Tämä alleviivaa sitä, että kannattaa treenata niillä välineillä, joita käyttää tapahtumissa, vaikkei sekään aina auta.
 9. San

  20. Kaukopartiohiihto

  Kuusi 300 kilometrin yrittäjää on liikkeellä ja GPS-seurannassa. Suoritusaikaa riittää sunnuntaiaamuun. https://www.tulospalvelu.fi/gps/2018kph/
 10. San

  20. Kaukopartiohiihto

  Mietinkin, että jos jo syksyllä aloittaa spekuloinnit, tapahtuma varmaan perutaan lumenpuutteen takia tms. Flunssa siis vei tämän erän, joten jään kotiin kirjoittamaan novellia Päämajan partiolaiset hinkuyskän kourissa ja katselemaan kartalta, kuinka lukuisat hiihtäjät sujuttelevat 300 km kahteen päivään Kouvolan ja lähitienoon pusikoissa. Hiihtäkäähän paikalle pääsevät minunkin puolestani!
 11. San

  20. Kaukopartiohiihto

  Olinkin lepuuttamassa kokonaan tämän viikon hiihdon suhteen ennen koitosta. Yskin vain keuhkojani pihalle ja minulla flunssat aiheuttavat helposti viikkojen yskän, joten heikolta näyttää osallistumisen suhteen. Nyt sääennuste on loistava ja jos se pysyy tuonsuuntaisena, on monella kelin suhteen hyvä mahdollisuus hiihtää 300 km.
 12. San

  20. Kaukopartiohiihto

  DNS:n vahva uhka leijuu ilmassa yskösten seassa. Jos luen olotilaani oikein, ei mitään ihmeparantumista ole odotettavissa torstaihin mennessä. Ottaa päähän melko huolella, koska tämä on oma lempparini urheilutapahtumista ja olisi ollut hienoa (yrittää) tarpoa 300 km juuri Suomen täytettyä sata vuotta. Mikäli tavoite siirtyy ensi vuoteen, on harjoitussuunnitelmia varmaan muutettava, koska totaalisen lekkeriksi ei voi lyödä hiihdon suhteen ennen tuollaiselle matkalle lähtemistä.
 13. San

  20. Kaukopartiohiihto

  Ylivoimaisesti suurin osa hiihtää armeijan suksilla, muutama normaaleilla ja muutama, kuten tämäkin hiihtäjä, omilla eräsuksilla.
 14. San

  20. Kaukopartiohiihto

  Ei tule juhlahiihtoa, toivottavasti ei flunssaakaan. Hiihdon juhlaa on silti varmasti tarjolla :). Anhavalle hiihdetään viimevuotista reittiä ja siitä jatketaan Pajulahteen, eli varmaankin kahta Pajulahden keikkaa pukkaa.
 15. San

  20. Kaukopartiohiihto

  Huolto-ohjeesta päätellen juhlahiihto toteutuu. Samalla näyttää siltä, että 300 km hiihtäjät pistelisivät 4 x Anhavan lenkin, koska Pajulahti on auki vain pe klo 20 – la klo 8. Reitin suhteen tämä olisi helppo, mutta vähän tylsä vaihtoehto.
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy