Jump to content
Juoksufoorumi.fi

ForceMajeure

Jäsenet
 • Content Count

  92
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

26 Excellent

About ForceMajeure

 • Syntymäpäivä 02.01.1977

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. ForceMajeure

  Vantaan maraton 13.10.2018

  Eikö olisi helpompaa ottaa yhteyttä niihin tahoihin, jotka aikanaan järjestivät SAS Airport Runia, jossa oli mukana silloiset Suomen kärkijuoksijatkin, ja ehdottaa että tapahtumaa alettaisiin järjestää uudelleen, tarpeellisilla nykyajan lisäyksillä varustettuna.
 2. Kyllä ne ruokajutut ovat kehittyneet. Nykyään on usein asiaa esim. kasvisruokavalioon liittyen, ennen ei juurikaan ollut, jos oikein muistan. Se mitä pitää kyllä ihmetellä on se tarvitaanko toistoa "näin valmistaudut puolimaratonille" yms. niin usein, koska valmistautuminen tuskin radikaalisti muuttuu muutaman vuoden välein, itse matka ei ainakaan muutu. Ehkä ennen toistot olivat uusille lukijoille paikallaan, mutta kun nykyään viimeiset kymmenen vuotta saa digitaalisena versiona netistä, niin olettaisi että lehdessä olisi jotain uutta sisältöä. Itse pidän lehden parhaana antina hyviä kirjoituksia ulkomaisista juoksutapahtumista, joista joihinkin haluaisin osallistua, joihinkin en tule ikinä osallistumaan (jokin Afrikan safarimaraton yms.), mutta ne ovat kiinnostavia joka tapauksessa. Lehden ehdottomasti hyödyttömintä antia on kaikki hiihtojutut, monena talvena kun ei ole juuri luntakaan näkynyt...
 3. Kuten sadat muutkin podcastit, joiden aihepiiri kulkee laidasta laitaan. Esimerkiksi kielen opetuspodcastit, joita olen usein kuunnellut työmatkoilla yms. on huolella laadittu, dialogeja lukevat ääninäyttelijät, ja koko podcastin transkription saa pdf:nä. Toisaalta monista tv-sarjoista on tehty podcasteja, joissa voidaan analysoida vaikka 25 minuutin pituista jaksoa kahden tunnin ajan, joskus jopa vieraaksi on saatu joku käsikirjoittaja tai näyttelijä. "Paskanjauhantaa lämpikseen" ei kyllä kuvaa yhtäkään podcastia mihin itse olen törmännyt, ehkä sitten olen lottovoittajan tuurilla saanut poimittua sieltä ne kaikkein laadukkaimmat. Todennäköisesti kuitenkin Baltsun esittämä näkemys ei pidä paikkaansa. Podcastit tarjoavat nimenomaisesti laadukasta ohjelmaa, jota ei ikinä kuulisi mistään radiosta.
 4. ForceMajeure

  Helsinki Marathon 25.8.2018

  Reitin ohjauksen pitäisi kyllä toimia, mutta ainakin maratonin juoksijoille pitäisi olla selvää, että miten maaliin mennään. Jollei ohjauskylttiä tuotu paikalle kesken kilpailun, niin sen ohi kai juostiin neljä kertaa? Lyhyemmän matkan juoksijoilla ongelma voi olla akuutimpi, kun sen kyltin ohi mennään vain kerran (vai kaksi? en koskaan saanut noista kartoista selville, mistä kymppi lähtee, toisaalta kun ei osallistu, niin ei ehkä niin aktiivisesti katso...). Tuollaiset ongelmat tietenkin voisi helposti välttää sillä, että toisen matkan juoksijoilla on vaikka sininen numerolappu ja toisilla punainen. Sitten maalialueelle kauheasti sinisiä muovitötsiä toiseen suuntaan ja punaisia toiseen suuntaan, varmemmaksi vakuudeksi siellä voisi olla vaikka samoilla väreillä staff-paitoja, joten tarvitsisi vain katsoa että missä suunnassa näkyy omaa väriä.
 5. ForceMajeure

  Suomi-Ruotsi maaottelu 31/8-1/9.

  Francis Kirwa & Wilson Kirwa? Tietysti jos tarkoitat ihan syntyperäistä suomalaista, joka ei ole vaihtanut kansalaisuutta, niin sitten en tiedä.
 6. Juoksija-lehti on näköjään juuri nyt uusimassa sivujaan, esimerkiksi juoksutapahtumakalenteri on parin viikon sisään muuttunut ihan toisen näköiseksi. Maratontilasto ei tällä hetkellä toimi ainakaan minulle ollenkaan... onko palvelu lakkautettu vai päivitetäänkö sitä jotenkin uudemmaksi jää nähtäväksi.
 7. ForceMajeure

  Espoo Rantapuolikas 15.9.2018

  No jos vertaa siihen, että viikkoa ennen järjestettävällä Tallinnan maratonilla täysmaratonin viimeisin, kallein hintapykälä (voimassa 15 min. ennen lähtöä asti) on 70 €, niin kyllähän tuo ainakin pistää juoksijan jos toisenkin miettimään että kummalla puolella merta sen syyskuun juoksun vetäisee. Toisaalta niin ikään viikkoa ennen Espoota järjestettävä Tukholman puolimaraton on muutaman euron Espoota kalliimpi, eli ei se Espoo mitenkään järjettömän kallis ole. Tietenkin jokainen voi sitten arvottaa sitä, että maksaako vain ajanotosta ja muutamasta mehumukista vai onko esim. tapahtuman tunnelmalla jotain merkitystä ja mikä on sen sopiva hinta. Itse pidän paljon rantamaratonista, enkä edes valita siitä jos järjestäjät vetävät hieman välistä noissa hinnoissa. Silti on pakko sanoa, että nuo hinnat voisivat olla hieman kohtuullisemmat. En tiedä, että tehdäänkö missään juoksutapahtumissa oikein kunnollisia analyysejä myynnin suhteen. Perinteisenä esimerkkinä on se, että saman kassavirran voi saada myymällä miljoona tuotetta eurolla tai yhden tuotteen miljoonalla eurolla - erona on se, että jos yksi asiakas päättää jatkossa ostaa tuotteensa muualta, ensimmäisessä vaihtoehdossa tehdään silti 999 999 euron kassavirtaa, jälkimmäisessä mennään konkurssiin... 🙄
 8. ForceMajeure

  Peruttuja juoksutapahtumia

  Huomasin juuri, että perinteinen Puistolan juoksukin on peruttu. http://www.puistolanurheilijat.fi/kuntoliikunta/puistolajuoksu/
 9. ForceMajeure

  Peruttuja juoksutapahtumia

  Jaa, ai se on peruttu. Sääli, se oli omalla tavallaan ihan sympaattinen tapahtuma. No ainakin jossain kaapin pohjalla on muistona pari osallistumismitalia, joissa on kuvattuna Lauttasaaren vesitorni (R.I.P.). Muistuu mieleen kuinka joskus kauan sitten siellä ennen lähtölaukausta Heidi Hautala piti puheen, jossa pääpointtina oli Länsiväylän nopeusrajoituksen alentaminen, väylän kaventaminen ja luokituksen muuttaminen moottoritiestä joksikin muuksi. Oli aikaansa edellä, nykyään tuota taidettaisiin markkinoida kaupunkibulevardi-hankkeena. Hieman kyllä on järjestäjilläkin syytä tapahtuman lakkauttamiseen. Esimerkiksi itse luulin että Lauttasaari-hölkkä on lakkautettu jo aikoja sitten, kunnes jostain sain tietää että joku ihmeen Larun kymppi onkin sama tapahtuma "trendikkäällä" nimellä. Asiaa ei tietysti auta se, ettei tapahtumalla ole ollut oikein koskaan mitään nettisivuja millään nimellä. Aikanaanhan Helsingissä oli useitakin hyviä noin kymmenen kilometrin juoksuja, kuten City-kymppi (oli osa HCM:ää), Töölönlahden ympärijuoksu ja SAS Airport Run, muutamia mainitakseni. Ehkä jotkut vielä palaavat - pitäisihän eCrossinkin tehdä tällä viikolla paluu kymmenen vuoden tauon jälkeen. Jollei sitten tapahtumaa ole yllättäen peruttu... 😁
 10. En löytänyt aiheesta uudempaa ketjua, joten kirjoitetaan tähän. Olenko täysin väärillä jäljillä vai onko maratontilaston käytettävyys ja luotettavuus selkeästi huonontunut? Hakutoiminnot toimivat jollain ihmeellisellä logiikalla, johon ei ihmismieli taivu. Jollakin sivulla pystyy valitsemaan kuinka monta tulosta yhdellä sivulla näytetään, toisella sivulla sama valikko ei toimi. Ilmeisesti tämä on suomalaisille suunniteltu palvelu, mutta katsomalla URL-osoitetta, sen viittaukset ovat viroksi? Esim. "jooks" ja sen sellaista. Mielenkiintoista on myös se, että palvelun löytää myös osoitteesta http://marathon100.com joka ei viittaa sen enempää Suomeen, Juoksija-lehteen kuin Viroonkaan. No, kauneusvirheistä viis, mutta kun ne tulokset ovat mitä ovat. Esimerkiksi Tukholman maraton näyttäisi olevan kaikilla(?) merkattu kahteen kertaan, mutta jollakin tavalla sama tulos on lottoarvottu kahdeksi eri sijoitukseksi kokonaistilastossa, esim. toinen tulos pari sataa pykälää ylempänä kuin saman ajan kopiotulos. Juuri äsken huomasin, että siellä on myös listattu saman nimisten juoksijoiden tuloksia väärin, vaikka syntymäaika on eri, ja tähän asti tulokset ovat menneet oikein, eli jokin siellä tuntuu nyt tökkivän ja oikein urakalla. Koko sivustolla ei näytä olevan palautelomaketta tai yhteystietoja, johon voisi antaa palautetta noista virheistäkään. Maratontilaston idea on hyvä, ja aikaisemmin se on toiminut jopa yllättävän hyvin, mutta nyt näyttää että palvelu on pahasti rikki ja jos virheet lähtevät kasvamaan ja kertautumaan, niin eipä tuolla palvelulla sitten paljonkaan käyttöä ole.
 11. ForceMajeure

  Paavo Nurmi Marathon, Turku, 18.8.2018

  Vihjeenä: Paavo Nurmi stadionin yleisövessat ja stadionin pukuhuoneiden vessat ovat juoksijoiden käytössä. Jonoja ei ole. Joskus aikanaan Paavo Nurmi maratonilla oli myös vesipiste lähtöalueella, josta sai mukissa juomaa ennen lähtöä. Ilmeisesti ei saa enää.
 12. ForceMajeure

  Vantaan maraton 13.10.2018

  Vantaan maraton on kyllä tylsin hölkkä ikinä. Siinä vaiheessa kun näkee samat teollisuusalueet neljättä kertaa, niin ei kyllä ole tunnelmasta tietoakaan. Ainoat harvalukuiset katsojat ovat maalialueen lisäksi siinä bensa-aseman kulmalla sekä siinä yhdessä omakotitalossa, jossa soitetaan Eppujen Urheiluhullua (yms.) ohimeneville juoksijoille. Osallistumismitalissa ei ole mitään innostavaa siinäkään, vaan se on vuodesta toiseen ihan sama, kääntöpuolelle on (ehkä) kaiverrettu vuosiluku. T-paitoja, juomapulloja tai muuta oheiskrääsää ei osallistumishintaan sisälly. Kaikki edellä oleva sillä varauksella, että noin se oli joskus, ihan viime vuosista en tiedä, kun en ole sattunut kisaan paikalle edes katsojana. Suosittelen kuitenkin Vantaan maratonille osallistumista! Reitti ei ole erityisen vaikea, syksyllä ei takuulla ole liian kuuma, järjestelyt toimivat, ja tapahtuman kokoluokka on sellainen että osallistumaan pääsee vaikka puolta tuntia ennen alkua, eikä tarvitse missään liikoja jonotella - paitsi ehkä pari minuuttia vessaan, jos viime hetkellä menee. Juna-asema on lyhyen kävelymatkan päässä ja autollakin pääsee ihan oven eteen. Kun pitää mielessä ettei ole millekään elämysmaratonille osallistumassa, niin varmasti tuo on ihan mukava tapahtuma.
 13. ForceMajeure

  Koditon mies huijasi Lontoon maratonilla

  Pitää muistaa, että maailmalla ollaan tiukempia numerolappujen suhteen. Monissa paikoissa sitä numerolappua ei edes anneta ilman virallista henkilöllisyystodistusta - se on tietysti ihan toista kuin täällä meillä, jossa numerolapun saa haettua kisatoimistosta, jos muistaa oman nimensä edes vähän sinnepäin. Tai edes numerolappua hakeva kaveri muistaa. Numerolapun saamisen jälkeen se sitten toimii kilpailijan henkilötodistuksena, jolla esim. pääsee suljetulle varustesäilytysalueelle, merkataan mahdollisiin ensiapuraportteihin kilpailijan henkilöllisyys jne. Sitten jos tulee jotain ylimääräistä sählää, niin ei siellä erikseen henkkaria enää kysellä, vaan numerolapusta katsotaan että kuka se oli. Kuvitellaanpa että väärällä numerolapulla vaikka oikaisisi muutamassa kohtaa, ja tämän perusteella sitten joku saisi esim. elinikäisen osallistumiskiellon tapahtumaan, siinä alkaisi jo olla ihan oikeasti haittaa.
 14. ForceMajeure

  Koditon mies huijasi Lontoon maratonilla

  Kyllä. Ei niin, että tuomio tulisi maratonin juoksemisesta maksamatta, vaan niin, että tuomio tulee identiteettivarkaudesta.
 15. ForceMajeure

  Lontoo 22.4.2018

  Ei se välttämättä naapurista kiinni ole, voi haluta vaikkapa suoriutua Abbott World Marathon Majors -sarjan kisoista läpi. Siihen ei auta vaikka tekisi kuinka hyviä tuloksia Forssan suvi-illassa tai Hämeenlinnan kaupunkimaratonilla... http://www.worldmarathonmajors.com Monet myös yrittävät syystä tai toisesta juosta eri maiden pääkaupunkimaratoneja läpi. Joskus tapasinkin jonkun ulkiksen, joka sanoi että olisi kiinnostava idea juosta kaikki Pohjoismaiden pääkaupunkimaratonit läpi. Samaten tämän vuoden HCM:lla näkyi joillakin olevan jopa teetetty paita, jossa oli Tukholman, Oslon ja Kööpenhaminan suoritetut tulokset ja HCM:n päivämäärä alimpana. Varmaan joku kyllä menee sinne ihan naapurinkin kiusaksi, jokaisella on omat motiivinsa... EDIT: Tuli mieleen sekin noihin hintoihin liittyen, että nuo matkapaketit on käsittääkseni jotenkin suunniteltu maratonjärjestäjän toimesta, joten vaikkapa vaihto toiseen, halvempaan hotelliin ei ole mahdollista, edes matkatoimisto ei pysty sitä tekemään. Näin erään matkatoimiston aikanaan kertomana.
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy