Jump to content
Juoksufoorumi.fi


mic87

Jäsenet
 • Content count

  15
 • Liittyi

 • Last visited

Converted

 • Coopperi
  3400m
 • 10km
  38:25
 • Puolimaraton
  1:23:31
 • Maraton
  3:12:49
 1. Keskisen kellosta tilasin viime keväänä. Muistaakseni kohtuu nopea toimituskin. https://www.keskisenkello.fi/suunto-dual-belt-sykevyo-p-2824.html
 2. Hoka One One

  Katsoitko Sportshoesilta? Näytti olleen 40% alennus Hokasta. Laitoin itselle Tracerit tilaukseen. Kokoa arvoin kun UK kokoa 11 ei ollut hyllyssä. Päädyin ottamaan 11.5 sovitettavaksi. Voipi olla liian iso, mutta myyn sitten eteenpäin jos ei muuta. Ja oma Euro koko ollut 46 kieppeillä.
 3. Noniin..Tulipa käytyä. Hienosti järjestetty tapahtuma oli tänäkin vuonna. Reitti oli ihan mukava, poislukien mutaiseksi mennyt puisto pätkä Rocca al marelta:( Lyhyen maraton historiani hienoimpia hetkiä koin 34km armottoman kanttauksen jälkeen kun järjestäjän ensiapu pyöräilijä liittyi seuraksi. Kilometrin välein pidettiin pieniä "huolto" taukoja ja spreijjailtiin kylmää reisiin ja pohkeisiin. Äärettömän kiitollinen olen tuon miehen tarjoamasta avusta. Valitettavasti en päässyt kisan jälkeen kiittämään. Kuten kirjoituksesta voi päätellä niin kolmen tunnin alitus jäi haaveeksi. 30km kohdalla olin 2min jänistä edellä, mutta huonostihan tuossa lopussa kävi (alle 3:15 kuitenkin). Seuraavan kerran viivalle kun ollaan reenattu riittävästi.
 4. Oli ilmestynyt kartta kilpailukeskuksesta järjestäjän sivuille: http://www.jooks.ee/bw_client_files/jooks_ee/public/img/File/tm/VK_TM_2017_veeb.pdf Tuo "maratoni ala" on se THE huoltoteltta, joka on tarkoitettu pelkästään maratonin juosseille. Jälleen joutuu maaliin tulon jälkeen kiertämään pienen lenkin, mutta on se sen arvoista. Useampia lämminruoka vaihtoehtoja, oluthana ja hieronta mm. Ei mennyt puolikas tuohon 1:22-1:23 haarukkaan. Puolisen minuuttia joutui antamaan tänään periksi. Kolmosen junaan lähdetään joka tapauksessa :) karpo13 voi korjata matkan varrelta jos satun edellä olemaan. Mennään sit yhdessä huoltoon :)
 5. Alle 3h aikaa lähdetään hakemaan. Lomareissu niin en kauhean pettynyt jaksa olla vaikka menisi vähän ylikin. Yksi puolimaraton oli suunnitelmissa vielä ennen Tallinnaa. Puokki on kolme viikkoa ennen maraton starttia niin täytyy hieman pähkäillä miten rytmittää harjoittelun. Puolikas jos kulkisi 1:22-1:23 niin uskaltaisi hyvillä mielin hypätä kolmen tunnin junaan
 6. SEB Tallinn Marathon 10.09.2017

  Avataan vuoden 2017 keskustelu Tallinnan maratonista. Onko muita foorumilaisia tulossa? Mielenkiintoisia muutoksia tullut juoksureittiin. Äkkiseltään näyttäisi, että on panostettu nopeuden kustannuksella maisemaan. Mutkaa on tullut reittikartan lisäksi korkeuskäyrään. Jonkin verran Tallinnassa tulee käytyä, mutta en ulkomuistista pysty sanomaan millainen tuo uusi reitti on. Vanhan kaupungin mukulakivikadut on ainakin kierretty. Maalihuolto karttaa en vielä löytänyt, mutta se todellakin kannattaa tarkastaa lähempänä tapahtuma ajankohtaa. Aiempina vuosina on ollut hieman hassusti sijoitettuna! Reitistä huolimatta ennätystä haetaan! Linkki järjestäjän sivulle: http://www.jooks.ee/en/tallinn-marathon/seb-tallinn-marathon Linnki viime vuoden tapahtuman keskusteluun:
 7. Mizuno

  Itsellä vertailupohjana oli Inspire 9. En tuon mallin jälkeen ole Inspireä ostanut. Kengässä ei ollut moitittavaa, mutta halusin kokeilla eri malleja ja eri merkkejä. Oikein hyvä "yleiskenkä" niin kuin yllä mainitsit. Käytin Inspireä perus pk hölkkään ja silloin tällöin pitkillä. Nykyään tuolla samalla parilla työnnetään ruohonleikkuria :) Näissä myös päällyskangas revennyt kummastakin kengästä. Ei taida Mizunolta edelleenkään löytyä Elixirin "korvaajaa", jos tästä Catalystista sellaista ajateltiin. Lähimpänä omissa kokeiluissa on ollut viime kesänä ostetut Asicsen Ds trainer 21. Tuo pari on sopinut melkein joka lähtöön.
 8. Mizuno

  Tämä kiinnosti myös itseäni... Elixir 7 oli omaan jalkaani niin täydellinen, että sen kanssa tuli juostua kaikki kilpailut kympistä maratoniin. Kyseinen pari löytyy edelleen hyllystä, vaikka kummastakin kengästä meinaa pikkuvarvas tulla ulos ja vaimennusta ei ole uskaltanut miettiä pariin vuoteen. Korvaavaa kenkää etsitty jo muutama vuosi ilman tuloksia. Pari paria tulee kenkiä vuoteen ostettua ja ulkomaisten arvoiden perusteella päädyin briteistä tilaamaan itselleni Catalyst 2:t. Nyt muutaman lenkin (n.80km) jälkeen olen ollut hieman pettynyt kenkään. (Voi toki olla etten osaa riittävän avarakatseisesti suhtautua Elixirin jälkeiseen elämään tai että kenkä vain vaatii lisää totuttelua.) Tilasin kengän edellisten Mizunojen kokojen mukaan ja kohtuu mukavasti osui kohdalleen. Ehkä olisin puolta UK kokoa pienempää sovittanut, jos olisi ollut mahdollista. Ensimmäisen kerran jalkaan laittaessa Catalyst tuntui kauhean isolta ja raskaalta Elixiriin verrattuna. Tiesin kyllä etukäteen, että Catalyst on hieman painavampi ja paremmin vaimennettu Elixiriin nähden, mutta ero tuntui huomattavalta. Jalka tuntui kengässä mukavalta, mutta erilaiselta Elixiriin nähden. Elixirissä oma jalka tykkäsi erityisesti kengän tuntumasta päkiöiden kohdalla. Catalyst ehkä hieman mielyttävämpi kantapäästä. Päkiävoittoisesti askeltavana kengän "iso" koko tuntuu nopeassa juoksussa haittaavan sen rullaavuutta Elixiriin nähden. Omat ensimmäiset fiilikset kengästä on, että se on lähempänä Inspireä kuin Elixiriä. Huomenna edessä vasta ensimmäinen pidempi lenkki kengällä jolloin uskon sen pääsevän paremmin oikeuksiinsa. Vaikka kenkä tuntuu hitaammalta Elixiriin nähden niin aion tehdä siitä parin, jolla syksyn maralla 3h alittuu. Uskon, että kenkä soveltuu maratonin mittaiselle matkalle itselle paremmin, koska vaimennusta on enemmän.
 9. Kirjoitellaas muutama kommentti hyvin menneen kisan jälkeen. Alunperin oli tarkoitus täällä juosta kokonainen, mutta pari kuukautta vaivannut pohje muutti matkanvalinnan puolikkaaksi. Nyt jälkeenpäin voin todeta olleen hyvä ratkaisu. Tarkoitus oli tasan 4min/km vauhtia lähtä pitämään, vaikka treenailut on helmikuun jälkeen ollut mitä sattuu. Yllätyksekseni huomasin matkan taittuvan suht helposti ja kilometriajat paukkuivat välille 3:50-3:55. Muutamia selkiä tuli ensimmäisen 8km aikana vastaan, mutta fiilis oli sellainen, että tähän ei nyt jäädä. En muita foorumilaisia tunnistanut, mutta ilmeisesti @tuomasnu:n ohitin juuri tuossa 8km juomapisteellä ja OlliL:n noin 16km kohdalla? Juoksu tuntui edelleen hyvältä ja helpolta hieman yli 18km asti. Todennäköisesti viimeaikojen treenaamattomuus alkoi tuon pisteen jälkeen näkyä ja vauhti vain yksinkertaisesti hyytyi. Minkäänlaista raasto vaihdetta en saanut päälle ja viimeiset kolme kilometriä tultiin 4:16 vauhdilla. @tuomasnu sitten vielä kruunasi hienon lopun tulemalla loppukirissä ohi :) Tapahtuma oli mielestäni oikein onnistunut. Kehitystä viime vuoteen verrattuna: Juomat tuli asemilla käteen, suihkusta tuli lämmintä vettä, opastusta oli parannettu. Kiitos järjestäjille!
 10. Nooh..et ole Johannes tosiaan ensimmäinen, jolta tuo huolto on ohi mennyt. Sen vuoksi yritin siitä tänne aiemmin jo varoitellakkin. En ennättänyt Don soittelemaan..mukavaa ois ollu kisan jälkeen mietteet suorituksista vaihtaa. Vuoden päästä sitten uusiks. Harkitsin jo, että lähtisin ensi syksynä kokeilu mielessä johonkin muuhun tapahtumaan mutta mitä sitä hyvää vaihtamaan. Perinteeksi alkaa muodostua. Tykkäsin reitistäkin nyt enemmän mitä aiemmin! Järjestäjille iso plussa, että ovat saaneet mukulakivi pätkät kokonaan pois. Vanha kaupunki toisi tietysti ihan kivan vaihtelun, mutta on sillä kivetyksellä ihan hirveä yrittää juosta.
 11. Hienoa Don ja onnea! Itsellä tuloksen teko jäi tulevaisuuteen, mutta hyvä oli meininki tänäkin vuonna. Hieman optimistisesti kuntoon nähden tuli kolmosen vauhtia lähdettyä ja vauhti riitti 33km asti. Sen jälkeen pohkeet pois pelistä ja loppu tarvottiin osanotto mitali ja kalja mielessä. Pahimman pettymyksen ehti käsittelemään jo viimeisellä kympillä. Kohta tuopin ääreen pohtimaan tulevaa.
 12. Joo ei ole ryysistä ollut maratonin startissa. Reilu parituhatta juoksijaa ja leveä Pärnu-Narva maantie. Nyt tosiaan juoksu suunta muutettu ja lähdetään Toompuiesteelle. Isolta tieltä se näyttää tuokin, eli en usko hirveästi pakkautuvan maratonin startissa.
 13. Toivottavasti yhteistyö paikallisen panimon kanssa on jatkunut, Aiempina vuosina on huoltoon sisältynyt hanaolutta.. Tästä tulikin mieleen mainita, että tuo maratoonareille tarkoitettu huolto teltta on hieman oudosti sijoitettuna. Ei ole heti maaliin tulon jälkeen vaan paria katua pitkin joutuu vielä väsyneillä jaloilla kiertämään. Kannattanee katsoa etukäteen tuo järjestäjien kisakeskus kartta. Huoltoteltta on siellä tuo expon keskellä oleva 42,195, jonne pääsee numerolappua näyttämällä sisään. Olen itse tuonne kyllä aina löytänyt, mutta parilla kaverilla meni (ilmeisesti väsymyksestä johtuen) viime vuonnakin tuo ohi.
 14. En noihin peseytymispaikkoihin kauheasti ole perehtynyt kun aina järjestäjän huollon jälkeen painanut hotellin/kylpylän allasbaariin
 15. SEB Tallinn Marathon 11.09.2016

  Korkataan foorumille kirjoittelu avaamalla heti uusi ketju. Oma ehdoton maraton suosikkini Tallinna lähestyy (tätä kirjoittaessa 10vrk). Mukana taas paljon suomalaisia, enkä ihmettele asiaa yhtään. Kuten aiempien vuosien ketjuissa on kerrottu: reitti on tasainen, järjestelyt kunnossa, sopivasti kanssa juoksijoita ja mukavasti kannustusta. Sijainti ulkomaan maratoniksi läheinen ja hinta/laatu suhde todellakin kohdallaan. Kyseisessä kisassa ratkotaan kaiken lisäksi Viron maraton mestaruus. Itselle nyt kolmas kerta Tallinnassa, eikä juurikaan pahaa sanottavaa tapahtumasta. Jotkut moittineet tylsää kahden kierroksen reittiä, mutta itse en ole koskaan maisemia lähtenyt kisaan katselemaan. Reitti karttaa katsoessa vaikuttaisi, että samaa reittiä juostaan tänäkin vuonna, mutta ilmeisesti juoksu suunta muuttunut? Aiemmin reitti muistaakseni joustu vastapäivään. En kyllä pistä ollenkaan pahakseni muutosta. Nyt reitin ainoa nousu kisan alussa, eikä lopussa. Jäin kyllä miettimään noita vanhan kaupungin katuja, että oliko niissä leveyttä sen verran ettei ruuhkia pääse syntymään, vaikka kisan alussa ovatkin? Niin ja omat tavoitteet..Alle 3.10 pitäisi matkan taittua... Linkki tapahtumaan:http://www.jooks.ee/en/tallinn-marathon/
×