Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Salubele

Jäsenet
 • Content count

  23
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

27 Excellent

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Asuinpaikka
  Helsinki

Recent Profile Visitors

257 profile views
 1. Muistan joskus lukeneeni Hesarista jutun, että monissa alkuasukasyhteisöissä on hyvinkin tyypillistä nukkua pätkissä. Ts. keskellä yötä herätään puuhailemaan jotain, ja unia otetaan tasaisesti pitkin päivää. Tämä olisi kaiketi aikoinaan ollut ihmiselle varsin tavallinen nukkumisrytmi. Itse olen vuorotyöläisenä ollut aina jotenkin sekaisin unirytmini kanssa, mutta kyllä sitä näin vanhemmiten huomaa, että nukkuminen on entisestään vähentynyt. En sano että unentarve olisi vähentynyt, sillä usein saattaa kyllä väsyttää aika tavalla, mutta en vain saa nukuttua. Esim. yövuorojen välissä saatoin nuorempana nukkua tursottaa koko päivän, nykyään herään jo siinä kolmen tunnin jälkeen, enkä enää saa nukuttua.
 2. Minä ilmoittauduin heti viime vuoden tapahtuman jälkeen tällekin vuodelle, mutta nyt näyttää siltä, että osallistumiseni on kiinni siitä, mahdunko tapahtumapaitaan! :D Laitoin ilmoittautumisen yhteydessä paidan kooksi saman kuin viime vuonnakin, mutta vuoden aikana on tullut sen verran lisää painoa, että viime vuoden paita on ikävän tiukka. Luin jostain, että paitaa ei voi vaihtaa enää sitä noutaessa (kuten kaikissa muissa tapahtumissa on voinut!), joten laitoin pari viikkoa sitte Midnight Runille sähköpostia, että haluaisin vaihtaa paitani kokoa isompaan. Ajattelin, että ei se varmaan ole ongelma, kun 1,5 kk aikaisemmin ilmoittaa. Mitään vastausta ei ole kuulunut, joten saapa nähdä, miten tässä käy. Liian pienessä paidassa en kyllä viitsi (enkä kehtaa!) lähteä juoksemaan. :D
 3. Ilmoittauduin. Kun ei kerran kunto riitä maratonille, niin pääseepähän ainakin fiilistelemään maratontunnelmia juoksun aikana. Veikkaan, että on mukava tapahtuma. :)
 4. Kyllä sä tuolla kunnolla jo pääset puolikkaan maaliin. Työlästä voi olla, eikä aika välttämättä mikään kovin ihmeellinen, mutta maaliin kumminkin ja siitä ekasta kerrasta voit sitten ottaa opiksi ja jatkossa keskittyä parantamaan peruskuntoa ja aikoja!
 5. Moikka Suvi, mulla on samat taustat ja samat haaveet, kuin sinullakin. Eli juoksun aloitin viime keväänä nollasta, mitä nyt jotain ryhmäliikuntoja olen harrastellut. Loppukesällä juoksin kaksi puolimaratonia, eka aikaan 2:29 ja toinen 2:22. Molemmat oli kyllä aikamoista rääkkiä, mutta jostain kumman syystä silti vaan lisäsivät maratonhaaveilua. Tähtään jo ensi kesänä maralle, jos kaikki menee hyvin. Mun peruslenkit on pituudeltaan samaa luokkaa kuin sinullakin, "pitkis" noin 15 km. Peruskunnon kasvattamiseen pitää kyllä kiinnittää vielä runsaasti huomiota, sillä sykkeet tuppaavat edelleenkin nousemaan tosi herkästi. Mutta jos koko talven treenaa, niin miksei se maraton olisi kesällä jo mahdollinen? Varsinkin, kun mullakaan ei ole mitään varsinaista aikatavoitetta. Tosin ajatus jostain kuuden tunnin taivalluksesta tuntuu kyllä aika lohduttomalta, joten kyllä se nyt käytännössä pitäisi johonkin viiteen tuntiin saada puristettua. :)
 6. Salubele

  Mistä tukevat urheiluliivit?

  Jos olet aiemmin ollut tyytyväinen Shoch Absorbereihin eivätkä ne ole aiheuttaneet ongelmia, ja hankaaminen on alkanut vasta viime aikoina, niin se kyllä mielestäni kertoisi siitä, että kuppikokosi/rinnanympäryksesi on ehkä hieman muuttunut, ja rintsikat alkaneet hangata sen vuoksi. Sinuna kävisin jossain liikkeessä tarkastuttamassa todellisen koon, ja nimenomaan niin, että se testataan juuri SA:n osalta, sillä eri valmistajilla kootkin saattavat hieman vaihdella. Itselläni on myös raskaat rinnat (E/F), enkä kyllä juostessa voisi kuvitella käyttäväni mitään muuta kuin Schok Absorberin Run-mallia. Mikään muu liivi ei tähän mennessä ole antanut yhtä hyvää tukea. Varmasti niitä maailmalla on olemassa, mutta Suomen kaupoista en ole löytänyt, vaikka paljon erilaisia rintsikoita olen testaillut.
 7. Salubele

  Koukussa

  Hyvä vanha ketju! Samaistuin kyllä aloittajaan ihan täysin. Minäkin hurahdin juoksuun vasta nelikymppisenä, sitä ennen ajattelin aina että ei ole mun laji, ei musta ole juoksijaksi. Sitten kun hurahdin, hurahdinkin kunnolla! :) Olen aina ajatellut olevani sellainen kömpelö läski, joka koulussakin valittiin viimeisenä kaikkiin joukkueisiin, ja itsetunto kaiken urheilun suhteen oli tosi matalalla vielä aikuisiälläkin. On ollut mahtavaa huomata, että kyllä minusta sittenkin on vaikka mihin! Vaikka tulokset vielä ovat vaatimattomia, niin vanhempanakin voi kehittyä, ja pääasia on tietty oma hyvä fiilis. KooTee tuo "sosiaalinen erakko" on hyvä ilmaisu! :) Olen myös sellainen. :)
 8. Ilmoittautuminen aukeaa tiistaina, eli 13.9. Nyt pitäisi vielä päättää, että uskallanko ilmoittautua ensimmäiselle maratonilleni, vai vieläkö lähtisi puolikkaalle... Riikaan lähden joka tapauksessa. Lennot ja hotelli on jo! :)
 9. Minä olin tuolla ekaa kertaa, ja tosi hieno tapahtumahan se oli! Sadekaan ei muuten olisi haitannut, tosin välillä kyllä huomasin, että tossu lipsui mukulakivillä. Tavoittelin alle tunnin aikaa, mutta snadisti päälle tunnin meni, sillä hyydyin viimeisiin mäkiin. Vikalla kilsalla meni ihan tolkuttomasti porukkaa ohi! Oh well, en sure sitä. Ensi vuonna uudestaan! :)
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy