Jump to content
Juoksufoorumi.fi


juhanahm

Jäsenet
 • Content count

  204
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  2

juhanahm last won the day on February 25

juhanahm had the most liked content!

Community Reputation

187 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. juhanahm

  22.6. Juhannusaatto

  Ensimmäinen lenkki viime viikonlopun maran jälkeen. Ihan mukavasti kulki 10km 5.53 vauhdeilla ja syke 119.
 2. Suvi-illassa ulosmitattiin kehitys mikä oli nyt sitten 2min ja 30sekunttia parannusta vanhaan ennätykseen. Keliin nähden pidän tulosta kuitenkin ihan hyvänä. Tulos olisi voinut olla myös katastrofi eli täydellinen hyytyminen. Vikan 6km aikana oli sellainen alkukantainen jano eli nesteet ei oikein enää imeytyneet. Ohjelman tuloksena tuli myös parannettua kympin enkkaa minuutilla. Puolikas hissuteltiin joten siitä ei voi sanoa mitään. Toisaalta puolikas juostiin Helsingissä mara vauhtia, mikä sinänsä mielenkiintoista niin suvi-illassa ekan puolikkaan sykkeet oli 10 pykälää korkeammalla kuin Helsingissä vauhdin ollessa forssassa 2 sekkaa kilsalla hitaampi. Nyt olo on sellainen että ihan kaikkea ei saatu jaloista irti eli jalat eivät ole mitenkään pökkelöt, toki huomaa juosseensa. Tämä ja ensi viikko lepäillään ja hiukan höntsäillään ja sitten todennäköisesti kohti espoon rantamaratonia. Toki syksyn mara frankfurttiin on jo varattu, mutta todennäköisesti seuraava tähtäin on espoo. Espoosta on sitten 6 viikkoa frankfurttiin. En haluaisi laske yhden kortin varaan 12 viikon ohjelmalla ajattelin lähteä liikkeelle ja juosta myös lomalla pari treeniä päivässä ainakin osittain. Toki tuolle välille osuu lapin vaellusreissu, mutta jonkinlaista kestävyystreeniä se on kamelille. Yhteenvetona pidän otsikon ohjelmaa hyvänä ja treeni tuntuu tehoavan. Ehkä eniten masensi se että vedät puoli vuotta treeniä ja sitten H hetkenä on +29 lämmintä. Forssa joka tapauksessa pelasti tilanteen. Kun syksyllä mennään vielä 36km jälkeen tavoite vauhtia niin 3.10 lähenee. Toisaalta kyllä sen 5min vuodessakin riittää. Peruskuntokausi kuitenkin peruskuntokautena joten ihan koko vuotta en ohjelmalla vetäisi. Enpäs minä kuitenkaan hävinnyt kuin pari minuuttia Forssassa Junnilalle...
 3. juhanahm

  JJ87 (10km <42min)

  JJ oletan että oli forssassa juoksemassa. Aika lämmintä oli. Kyllä helteellä ennätysyritysten juoksu on enempi arpapeliä, joten siitä kannata kuin sisuuntua. Vantaalla on syksyllä viileämpää.
 4. juhanahm

  Forssan Suvi-ilta 2016

  Nyt on suvi-ilta juostu. 3.16.54 loppuaika eli oma uusi enkka. Aika lämmintä oli varsinkin silloin kun aurinko paistoi. Söin suolatabletteja aina yhden 10km välein, silti jossain 35 kohdalla jano ei tahtonut loppua enää mitenkään vaikka joi. Onneksi oltiin jo aika lähellä maalia. Vikat 3 kilsaa haaveilin lähinnä sikiöasennossa makaamisesta maalialueen nurmikolla. Tästä huolimatta jonkinlainen loppukiri irtosi. Jospa seuraava kisa juostaan hiukan viileämmässä. Tapahtuma oli oikein mukava. Sijoitus M40 sarjassa oli toinen. Seppoa en nähnyt. M40 sarjan voitto irtosi 3.05 ajalla. Miehet yleisen ajat olivat sitten hiukan parempi. Palkintopystitkin olivat hienot. Nyt pari viikkoa nenänkaivuuta ja sen jälkeen mara treeniä kohti syksyä samoilla eväillä
 5. juhanahm

  Forssan Suvi-ilta 2016

  Muutama päivä koitokseen, toki vuosi on nyt 2018. Kohtuu lämmintä vissiin on, mutta ei sentään tukholman kaupunkikierroksen lukemia.
 6. juhanahm

  Ti 5.6.

  Konkelo tuttu sana kyllä, vänkäri ehkä mutta lylystä ei ole hajuakaan. Tänään PK 11km 5.32 ja syke 130. Vedetään mara ohjelman 2 vikaa viikkoa uusiksi forssaa kohti. Lähdetään nyt siitä että forssassa ei ole tukhoman lämpötila lukemia.
 7. juhanahm

  Suunto 9 Baro

  Mulla oli aikaisemmin Ambit 2 johon useamman vyön ostin. Mun Spartanissa on kyllä eri vyö kuin Ambitissa tai ne vyöt mitä kaupasta ostin.
 8. Kun itse juoksin tuosta kohdasta niin nauha oli silloin paikallaan. Toki muutama juoksija meni tietoisesti nauhan ali toiselle puolelle. Nauha on kyllä voinut katketa jonka jälkeen reitin sekoittaminen on ollut tahatonta. Risteyksen kohdalla missä reitit erkanevat toisista oli kyllä joku henkilö keneltä väärää reittiä juoksevat kysyivät mihin pitäisi juosta. Nämä kaksi henkilöä siis ohjatiin oikealle reitille ilman sen suurempaa harhaan juoksua.
 9. juhanahm

  Tukholman maraton 2.6.2018

  Ennätys haaveet oli haudattu jo viime viikolla kun oli selvää, että kyseessä on helle kisa. Suunnitelma oli siis juosta kova pitkis. Viime viikon loppu oli myös töiden puolesta liian kiireinen ennätysmaraa ajatellen kun piti unestakin jo tinkiä. Laivarantaan saavuin juosten keskustasta kun taksia ei kuulunut ja näkynyt no verkka se oli tuokin. Laivalla ehti sitten hengähtää ja nukkua päikkäritkin. Positiivisena yllärinä laivan kisamyymälästä löytyi maximin colan makuisia geelejä joita siis myös saa itäkeskuksen puhokselta. Jo kisapaikalle kävely sai hien pintaa. Kisa expo oli eri paikassa kuin ennen joten tuli alkuverkkaa hiukan lisää. Ei muuta kuin omaan karsinaan varjoon pööpöilemään. Edelleen arvoin että mitäköhän vauhtia menisi. Lähtölaukauksen jälkeen alku olikin aika hidasta, joten vauhti helppo tiputtaa siihen noin 5.20:een. Eikä yhtään harmittanut tuo alun jojoilu. Eka puolikas meni ihan mukavasti vaikkakin ekan 10km aikana syke oli aika lailla koholla. Tokalla 10km aika syke alkoikin laskea, kunnes alkoi taas nousta 30km jälkeen. 32km kohdilla piti niellä suolatabletit, jonka jälkeen alkavat kramppailut katosivat. Loppuun otin vielä pienen kirin. VIkan 2km aikana sija parani 100:lla. Ihan ok juoksu ja ennen kaikkea hyvä etten lähtenyt kiristämään tuosta enempää. Nyt pitäisi alkaa kyttäämään suvi illan lämpötilaa. Vaikka syksyn mara on päätetty niin kyllä tässä alkukesästä pitäisi päästä' yrittämään enkkaa. AIka oli siis 3.37.56
 10. Onneksi kyseessä ei ollut olympialaiset jotka on neljän vuoden välein. Eli nyt vähän lepoa ja sitten paluu lyhyemmille matkoille, vaikka 10km kisa kiikariin. En nyt muista Morchen mikä on sinun pisin matka ennen tätä, mutta jos nesteet ei imeydy niin 160km juoksusta tule mitään. Minulla kävi 24h juoksussa 12h tunnin jälkeen niin ettei ravinto imeytynyt enää. Noin 45 min tauko ja sen jälkeen tunnin kävely sai taas kropan toimimaan. Kyllä pyöri mielessä mitäköhän järkeä tässä on. Itse meinaan kyllä tulevaisuudessa 24h juoksuja juosta.
 11. juhanahm

  Tukholman maraton 2.6.2018

  Jos nyt oletetaan että Tukholmassa on liian kuuma niin minkäslaista vauhtia pitäisi juosta, että olisi siitä kahden viikon päästä tikissä korvaavalla maratonilla. Siis montako napsua pois tavoitevauhdista.
 12. juhanahm

  Tukholman maraton 2.6.2018

  Pitänee ottaa varasuunnitelmaksi suvi illat jos Tukholmassa on tuo +28. Syksyn koitoskin on päätetty lentoineen, mutta pitää tässä keväälläkin kunto ulosmittaamaan maralla. Kympin enkka ei nyt ihan riitä
 13. juhanahm

  Tukholman maraton 2.6.2018

  mukana ollaan siljalla tulossa. Vähän tuo helle arveluttaa, mutta keli on mikä on. Toivoin lumisadetta ei tullut. Onneksi tähän lämpöön on kerennyt jo jonkun verran tottua
 14. juhanahm

  La 19.05.

  Ekat jänistelyt ikinä tänään HCR:lla. Piti juosta 1.35 alle mutta lopputulos 1.35.30. Jänistelin siis kahta kaveriani. Jossain vaiheessa piti tehdä valinta himmaanko niin että näkevät vielä selkäni vai jatkanko tavoite vauhtia. Ongelma oli myös ehkä se, että 12km asti tai jotain sinnepäin kilometrimerkki oli aina ennen kuin kello oli sitä mieltä että kilsa tuli täyteen. Kunnes tuo ero kääntyi toisinpäin yhden kilsan välillä. No oli hyvä tapahtuma joka tapauksessa. Juoksin siis noin mara vauhtia tai vähän kovempaa. Keskisyke oli 149 ja viimevuonna Tukholmassa puolenmatkan keskisyke oli 154. Joten ihan hyväähän tuo lupaa.
 15. juhanahm

  Laktaattitesti tulkinta

  Minulla oli 1,5v aikana kolmessa testissä niin että laktaatti ei tippunut alle 2:n. Lääke siihen miten se sitten lähti tippumaan oli se tosi hidas juoksu. Aikoinaan 6- 6.10 vauhdeilla syke oli 120, mutta siitä sen tiputtaminen oli vaikeaa. Aluksi piti juosta 7.30 vauhteja mistä päästiin aika nopeasti 6.30 vauhteihin tai siis se pari kuukautta meni. Tuon myötä lähti myös tulokset paranemaan. Max syke 182 ja kynnykset 156 ja 132. Tuosta vikasta mittauksestakin on vuosi aikaa joten jotain kehitystä on kyllä tuonkin jälkeen tapahtunut. Mielestäni siis PK lenkit pitäisi juosta aika laajalla vauhti skaalalla.
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy