Jump to content
Juoksufoorumi.fi

olavi71

Jäsenet
 • Content Count

  36
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

38 Excellent

Recent Profile Visitors

335 profile views
 1. Höpö-höpön mestari taas vauhdissa ja ihan väärässä tapansa mukaan Tällä foorumilla on Sepon ohjelmat, "maraton läpi" ja "puolimaraton läpi", klikkaat vaan sivuston yläpalkista "Harjoitusohjelmia". Noissa ohjelmissa ei ole aikatavoitetta, tavoite on "läpi". Tällä foorumilla nuo Sepon ohjelmat on toimiviksi todettu. 30 km maastossa vastaa suunnilleen "maraton läpi" suoritusta. Jos pystyt suunnilleen tuon ohjelman mukaan harjoittelemaan niin helposti se menee läpi.
 2. Juuri noin se totuus on. Uinti on vain pieni osa kokonaisuutta. Toivottavasti tulee sellainen räntäkeli koko talveksi, ettei voi hiihtää eikä juosta. Sehän se parhaiten motivoisi kohti uimahallia ja tekniikkakurssia 😉
 3. Ikää 47 ja taitaa olla liian myöhäistä aloittaa triahtlonin harrastaminen. Pyörä ja juoksi kulkee kohtuudella, mutta uinti vaatisi paljon tekemistä. Tulee mieleen se vanha vitsi kun iäkkäämpi mies menee lääkäriin: -Kyllä nuo keuhkot aika huonossa kunnossa on, kauankos olet tupakkaa polttanut? -Jotakin 14 vuotiaasta asti -Oletko ajatellut lopettaa? Kannattaisi kyllä lopettaa heti -Joskus käyny mielessä, mutta taitaa olla liian myöhästä minulle -Koskaan ei ole liian myöhäistä -No sitten taidankin poltella vielä muutaman vuoden ja palataan sen jälkeen asiaan
 4. olavi71

  Alle 3:20

  Tämä on tavoitteena kuluvan vuoden aikana, ehkä jo Vantaalla. Siellä olisi nopea reitti ja hyvä tunnelma. Helteiden aikaan tuli juoksemisen sijaan ajettua maantiepyörällä. Treenitunteja kertyi keskimäärin yli 10 viikossa matalalla sykkeellä. Kankealta tuntuu juokseminen, mutta pari viikkoa juoksupainotteisesti niin eiköhän se siitä. Sepon alle 3:20 ohjelmalla mennään omien tuntemusten mukaan keventäen tai koventaen ja korvaan osan pk/palauttavista lenkeistä pyörällä.
 5. olavi71

  Vantaan maraton 13.10.2018

  Kestävyysjuoksijan ei kannata ratajuoksuja edes ajatella, jos henkinen kantti katkeaa maratonin neljännellä kierroksella.
 6. olavi71

  Suunto Spartan Ultra

  Asenna esim. nRF Toolbox puhelimeen niin sillä voi katsoa.
 7. olavi71

  Suunto Spartan Ultra

  @Umpimähkä Saanko tuoda sinun kaappiin korjaantumaan noita minun vanhoja vöitä 😀 Tätäkin kokeilin, mutta ei auttanut minulla: http://www.natharward.com/heart-rate-monitor-not-working/
 8. olavi71

  Suunto Spartan Ultra

  Sykevyön sähköä johtava kontaktiosa kerää ihosta rasvaa/suolaa/muuta ja johtavuus heikkenee. Eli sydämen sähköinen signaali heikkenee ja alkaa hukkua teknisen paidan staattisen sähkön aiheuttamaan kohinaan. Tätä uskomusta tukee se, että nuo piikit ovat hyvin lähellä juoksun kadenssia. Itse olen kokeillut tämän, juoksun kadenssia muuttamalla sykelukema muuttuu ja pysähtymällä lukema palaa järkeväksi. Pyöräillessä näitä piikkejä ei tule, koska pyöräilypaita ei lepata ja staattista sähköä ei synny. Eli hanki uusi vyöosa. Itse käytän Polarin lähetintä, koska siihen saa Kiinasta uusia vöitä noin kolmella eurolla (Aliexpress). Nuo ovat kestäneet minulla suunnilleen saman kun Suunnon ja Polarin vyöt eli 200-300 käyttötuntia.
 9. olavi71

  Hoka One One

  Cliftonilla 400 km pääasiassa asfaltilla ja kantapään ulkosyrjältä kumi alkaa olla kulunut pois. Roskiin menee. Nimbus kestää tuplasti tuon eikä pohjat näytä edes pahasti kuluneilta.
 10. "Johaug ei edes tiennyt mitä oli tekemässä. Eihän tämä vaikuttanut hänen suorituskykyynsä mitenkään. Ottakaa kiinni ne, jotka oikeasti käyttävät dopingia." https://yle.fi/urheilu/3-9791512 Björgen tämän selitti. Rangaistus vaarantaa Norjan hiihtäjien oikeusturvan, koska anabolisilla steroideilla ei ole suorituskykyä parantavaa vaikutusta Norjan hiihtäjiin. Turha heiltä on edes testata anabolisten osalta.
 11. olavi71

  Alle 3:30

  Päätin lähteä 4:55 vauhtia ja hidastaa jos siltä alkaa tuntua. Keventelyjen jälkeen 4:55 tuntui hitaalta, tuskin olisi pää kestänyt 5:10 vauhtia. Alussa oli syke kisajännityslukemissa, mutta tähän olin varautunut etukäteen ja vaihdoin kelloon toisen näytön jossa syke ei näy. Hyvin kulki kunnes 30 km paikkeilla alkoi jalat jäykistyä ja meno vaikeutua. 35 kohdalla meni oli jo väkinäistä ja mielessä oli, että kyllä tätä ainakin kilometrin kestää. Vauhti ei hiipunut liikaa ja maalissa kello näytti 3.29. Vauhdin jako oli onnistunut, ensimmäinen puolikas vähän alle 1:44. Seuraavan maratonin juoksen jossakin hienoissa maisemissa ilman kiirettä, niin että ehtii juomapaikalla kiittää tarjoiluista. Ensi kesänä sitten uutta ennätystä yrittämään.
 12. olavi71

  Suunto vai Garmin?

  Jos tarkoitit laittamaani Spartan linkkiä niin siellähän lukee: "Lieferumfang:Suunto Spartan Sport Black, Suunto Smart Sensor und Herzfrequenzgurt, USB-Kabel, Kurzanleitung, Garantiebedingungen" Suomeksi tuo tarkoittaa, että toimitukseen sisältyy sykevyö. Barometri on vasta Spartan Ultra malleissa.
 13. olavi71

  Suunto vai Garmin?

  Spartan Sport sykevyön kanssa kotiovelle toimitettuna 335 €. Uutiskirjeen tilaamalla saa 5 € alennuskoodin. https://www.reviwell.de/suunto-spartan-sport-black-hr?utm_source=idealo_de&utm_medium=cpc&utm_campaign=Preissuche&couponcode=on
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy