Jump to content
Juoksufoorumi.fi


mage

Jäsenet
 • Content count

  1 574
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  1

About mage

 • Syntymäpäivä 01.06.1970

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Asuinpaikka
  Espoo

Converted

 • Coopperi
  3280 (vuonna 2012)
 • 10km
  39:41 (Helsinki 2012)
 • Puolimaraton
  1:30:39 (Forssa 2010)
 • Maraton
  3:29:04 (Finlandia 2008)
 • Tavoite
  Puolikas 1:29:xx, maraton 3:19:xx

Recent Profile Visitors

1 193 profile views
 1. Magen Cooper

  Haen vielä vahvistusta, mutta 2-3 palstan ulkopuolisista (tuloslistan alapäähän) on tulossa mukaan. Enempi kuin 80 % mahdollisuus, että oma juoksu jää väliin. Jalka ei vain kestä juoksua ja alle kilsan kokeilun jälkeen menee 3-5 päivää toipua. Cross trainer näyttää olevan henkireikä eli sillä treenaamista polvi sietää. Tehkäpä palvelus mulle ja soitelkaa lähipiiriänne läpi, jos sieltä löytyi lisää juoksijoita. Luokkaa kymmenellä on vähän köpöä mennä. Paras olisi 15-20.
 2. Magen Cooper

  Nyt on Pegasuksellakin hyvä mahdollisuus mitaleille 1. Spica 2. Sophie 3. WauchtiP 4. Mage 5. enkelman 6. Janne5 7. Pegasus1204 Vain 4. täytyy päihittää. Täytyy ruveta soittelemaan tuttuja läpi. LA 5.8 klo 11:00 Espoon Laaksolahdessa (Lähdepurontie 1). Tapahtuma on ilmainen ja sinne voi tulla ilman ilmoittautumista. Samoin pois voi jäädä hyvällä omallatunnolla, jos lauantaina aamulla ei nappaakaan. Tule sen verran ajoissa paikalle, että ehdit vetää alkulämmöt 10:55 mennessä. Ilmot replyllä tähän ketjuun
 3. Magen Cooper

  1. Spica 2. Sophie 3. WauchtiP 4. Mage 5. enkelman Kovin vähäiseltä näyttää vai onko palslaisia poistunut kuvasta ?
 4. Päkijäjuoksijaksi w2

  Toisella viikolla tuli ongelmia. Viikko sitten sunnuntaina vedetty "lenkki" (300 m juoksu - 700 m kävely, yht. 3.5 km) antoi vähän ikävää signaalia lopussa: polvessa tuntui samaa tunnetta kuin normijuoksussa. Seuravaana päivänä portaissa huomasi kipua polvessa joka askeleella. Viikkoa juoksutaukoa välissä ja suurin toivein valmistauduin juoksemaan 800 m - kävelyä 200 m, yht. 4 km). Ehdin juosta 240 m, kun pohkeessa vihlaisi. Vaikka stoppasin heti, loppuilta meni luukatessa. Ilmeisesti pohkeessa oli sitten jokin jumi, joka kinnasi kiinni ilman varoitusta. Siirrän aloitusta varovaisemmalle pohjalle eli asfaltilta pururadalle. Katsotaan, jos päkijäjuoksua voisi tehdä edes pehmeällä alustalla.
 5. Magen Cooper

  LA 5.8 klo 11:00 Espoon Laaksolahdessa (Lähdepurontie 1). Tapahtuma on ilmainen ja sinne voi tulla ilman ilmoittautumista. Samoin pois voi jäädä hyvällä omallatunnolla, jos lauantaina aamulla ei nappaakaan. Tule sen verran ajoissa paikalle, että ehdit vetää alkulämmöt 10:55 mennessä. Ilmot replyllä tähän ketjuun Listalla tähän mennessä 1. Spica 2. Sophie 3. WauchtiP 4. Mage Jos arvaan oikein, jalkani kestää 1km, mutta sittenhän sen näkee.
 6. Päkijäjuoksijaksi w1

  Kun olen nyt siinä pisteessä, että juosta ei voi kuin 900 m (ihan sama, miten monta viikkoa pitää juoksujen välissä), päätin kokeille uutta tapaa. Toki siinä menee varmaan vuosi, että paikat kestävät juoksua, mutta eipä tässä paljoa ole menetettävää.Lekurien viimeisin arvaus oli, että pieni särö polvessa ja askellukseni sekoittavat solujen aineenvaihdon ja siitä tulee bakerin kysta jne. Keräilen blogiini viikkoraporttia, miten homma edistyy. Muutaman päivän tutkin ja arvalla valitsin Feelmaxin Osma 5:n. Jos jalka kestää päkiällä juoksemista, Adidas Azero on varalla, jos vähän vaimennusta kaipaan. Jokaisesta tuutista tulee varoitusta kevyestä aloittamisesta, joten yritän sitä. Ensimmäiseki kävelin 3 km Feelmaxi jalassa. Oli ihan kokemus. Pari isompaa hiekoitussepelin kiveä tuntuivat ihan raikkaasta pohjasta läpi. Toiseksi jouduin lyhentämään askeltani. Pidemmällä askeleella kantapää iski liian reippaasi maahan. Ensimmäinen lenkki oli tosi varovainen. 900m kävelyä, 100 m juoksu. Yhteensä 3.5 km. Seuraavana aamuna ei tuntunut jaloissa miltään. Suunnitelma on - w1: 100/900, 3.5 km - w2: 300/700 3.5 km - W3 800/200 3.5 km - w4 : 3.5 km Isoin juttu tässä on, että mulla on taas jotain toivoa, mitä kokeilla. Tämä viimeinen 8 kk on ollut synkitelyä juoksun osalta.
 7. Magen Cooper

  Avataan siis ilmoittautuminen Magen 10. (ja näillä näkymin viimeinen) Cooper juostaan 5.8.2017. Paikkana tuttu Laaksolahti (Espoo) ja aika 11:00. Verryttelyt ja yhteiskuva siihen mennessä, joten ole paikalla ajoissa. HCM on nyt 12.8, joten saapi laittaa kommenttia, jos se estää osallistumisen. Laita ilmosi (reply tähän ketjuun) lisäksi tieto, onko 29.7 mahdollinen, jos HCM blokkaa liikaa osallistujia.
 8. Lenkkarit naulaan?

  Polvi tähystysleikattiin siis huhtikuussa viime vuonna ja toipuminen oli hidasta. Heinäkuussa ei vielä juostu, joten Magen Cooper jäi väliin elokuussa. Elokuun puolella jalka alkoi kestää juoksua ja maltillisella nostoilla luulin pääseväni jo takaisin juoksemaan. Kuukauden treenattuani olin jo 4 krt/viikossa rytmissä, kun iski "uusi vaiva". Vähänkin istumisen jälkeen nousetessa ylös polveen sattui ikäänkuin paineena sisältä. Sitä ihmeteltiin muutamankin lääkärin toimesta, kunnes fyssari asian pointtasi: bakerin kysta. Se ei tule koskaan terveeseen polveen. Erilaisia kuntouksia kokeiltiin syksyn mittaan, mutta tilanne ei muuttunut. Jalka ei sietänyt juoksua. Tai siis näin asian linjasin, koska 2*3 km lenkin viikossa pystyi juoksemaan. Helmikuussa tilanne paheni eli jalka ei kestänyt juoksua lainkaan. Nyt ihan kirjaimellisesti. Kokeilut 2-3 viikon välein päättyvät aina samaan: alle kilometri, polveen vihlaisee ja sen jälkeen liikutaan vain ontuen seuraavat 10 minuuttia. Jalka kipeä 2-3 päivää. Toukokuussa kokeilin pehmeällä alustalla juoksua ja ehdin jo riemastua. Pystyin juoksemaan 7 km lenkin ilman kipuja. No, seuravaat 2 viikkoa ei sitten jalalla tehtykään mitään, ei edes fillarointia kestänyt. Hassuinta tai hauskinta asiassa on se, että jäällä voi tehdä mitä vain. Polvi kestää hyvin 3 peliäkin vuorokauden sisään. Ei mitään oiretta. Yleinen ohje lekureilta on ollut, että vaihda lajia. Helpommin sanottu kuin tehty. Nyt mietin, jos barefoot voisi olla ratkaisu. Tässä ei ole mitään menetettävää. kop.kop. Tokihan siinä menee ainakin vuosi kaikenlaisten pohje- ja akillesvaivojen kanssa, kun jalat yrittävät tottua juoksemaan ilman kenkien tukea.
 9. Magen Cooper

  9. Magen cooper juostu ja sen tulokset 1. PJK 3580 2. OlliL 3285 3. Janne 3200 4. Pegasus 3080 5. WauchtiP 3015 6. enkelman 2940 7. oikati 2865 (voitti naisten sarjan) 8. ElmoPA 2820 9. sophie 2540 Oli osallistujia ensi vuonna tai ei, silloinkin juostaan, koska se 10. kerta. Jos jalka ei ole paketissa, juoksen itsekin. Täytyy varmaan miettiä pegasuksen pyyntöä hommata hänelle osallistumismitali varmuudeksi ensi vuoden kisaan : 4. sija on tullut jo turhankin tutuksi. Riippuen juoksukalenterista joko 29.7 tai 5.8.2017 seuraava kisa.
 10. Magen Cooper

  Ennätys tulee toisesta suunnasta eli koskaan ei olla menty näin vähillä osallistujilla 1. pegasus 2. MarttiM 3. PJK 4. Sophie 5. SK 6. WauchtiP 7. Professori 8. OlliL 9. oikati 10. elmoPA Saapa nähdä, onko tämä kisa tullut tiensä päähän, mutta huomenna la mennään siis Laaksolahdessa klo 11:00. Lämmittellyt ja ryhmäkuvat ennen sitä. Vielä kertauksena: jos aamulla nappaa tulla ja et ole ilmoittautunut, mukaan vaan. Ilmainen tapahtuma, jonne kyselen osallistujia vain mitoittaakseni tarjoilut. Nekin on sen verran summittaiset, että poiskin voi jäädä ilmoa. Professorille tiedoksi, että kisaennätys on 3850m.
 11. Magen Cooper

  Eipä meitä näemmä ilmaannu enempää. Yllättäin kavereistani kaikki normiosallistujat ovat reissussa Joudun vetämään oman ilmonikin pois: kokeilin torstaina käydä juoksemassa vetoja kentällä --> eilen polvella ei pystynyt edes fillaria ajamaan. Osallistujia sen verran vähän, että jokohan pegasukselle irtoaa mitali tässä kisassa ? 1. pegasus 2. MarttiM 3. vkoskela 4. Sophie 5. SK 6. WauchtiP 7. Professori 8. OlliL 9. rvl 10. elmoPA Eli viikon päästä 6.8 klo 11:00 Laaksolahti (Espoo). Normisti lämmitellyt tehtynä 10:55, jolloin yhteiskuva. Jos et tunne tapahtumaa, tämä on ilmainen ja voit tulla paikalla ilman ilmoa tai jäädä pois, jos ei nappaa.
 12. Magen Cooper

  Vähillä juoksijoilla mennään tänä vuonna. Pakko laittaa epävarmana oma nimikin listaan, jotta saadaan 10 täyteen: 1. pegasus 2. MarttiM 3. vkoskela 4. Sophie 5. SK 6. WauchtiP 7. Professori 8. OlliL 9. rvl 10. Mage Kunhan olen varma omasta osallistumisestani, alan soittelemaan ei palstalaisia paikalle. Olkaapa myös te aktiivisia. Kivempi juosta, kun jokaiselle 2500m -> löytyy juoksuseuraa Vielä varmuudeksi: - päivämäärä 6.8 - paikka Laaksolahti, Espoo
 13. Magen Cooper

  Pikagallupin perusteella pidetään alkuperäinen eli 6.8. päivämäärä. Siinäpä saa tällä kertaa SAUL SM-yleisurheilukisat ihmetellä juoksijakatoa, mutta tämän Cooperin päivämäärä on valtakunnassa tiedossa joka vuosi.
 14. Magen Cooper

  mites jos aikaistetaan viikolla ? Onnistuuko se, Snakster / tippuuko joku pois ?
 15. Hidasta toipumista

  Mystinen polvivaiva tähystysleikkattiin huhtikuun lopussa ja ei sieltä mitään merkittävää löytynyt. Vähän siloteltiin sileitä rustopintoja ja poistettiin kudosta. Odotusarvo oli, että 2 viikon treenitauko. No, taukoa oli ennen operaatiota kertynyt jo 2 kuukautta eli helmikuussa olin pystynyt juoksemaan ennen tätä operaatiota. Operaatio meni hyvin ja toipuminenkin edistyi parin ekan päivän aikana odotetusti, mutta sitten tyssäsi. Kuntoutusohjelmassa luki, että viikon päästä operaatiosta voi kuntopyörällä kevyesti polkea. Mulla ei kuntopyörää, mutta kilpafillari kylläkin. Operaatiosta oli kulunut 6 päivää, joten 1+1 ja olin fillarilenkillä. Poljin kevyellä välityksellä 12 km ja polvi taipui paljon paremmin. Muutaman tunnin olin tyytyväinen. Yöllä iski kramppi, kipeä sellainen, polveen 8 kertaa. Tätä kramppailua jatkui viikon ajan sekä öisin, että päivällä, jos istuin pidempään kuin 10 minuuttia eli 20+ kertaa päivässä. Siperia opetti ja odotin ja odotin kiltisti, että neste poistuisi polvesta ja voisin olla kyykyssä pidempään kuin 2 sekuntia. Sitä odottelu keskitin sitten 6 viikkoa eli kesäkuun puolessa välissä uskaltauduin fillarilenkille. Polvi on ollut siinä hapessa, että sillä kestää vetää viikossa 3 km juoksun ja yhden pyörälenkin. Kokeilin vetää kaksi juoksulenkkiä ja sen seurauksena fillarointikin sattui liikaa useamman päivän ajan. Portaita ei pysyt kulkemaan ylös eikä alas irvistelemättä. Tällä viikolla on vihdoin menty eteenpäin eli alkuviikon juoksulenkki ei turvottanut enää polvea ihmeellisemmin, joten kokeilin vetää toisen lenkin. Järkevää se ei välttämättä ollut eikä varsinkaan juosta hana auki, mutta tässä ei ole pystynyt vetämään kovaa kuin kerran fillarilla sitten tammikuun. Aika oli juuri niin huono kuin oletinkin, kun treenitaukoa on 4 kuukautta, josta 1.5 kk täyslepoa, Olen ennätyksestä 3 minuuttia 7 kilsalla perässä. Viimeksi olen ollut yhtä huonossa kunnossa 2008. Huvittavaa kyllä 3:29 maraennätys on edelleen siltä vuodelta, koska olen pystynyt vammojen vuoksi yrittämään maratonia tasan kerran näiden 8 "paremman" vuoden aikana ja silloinkin jännekalvo hajosi kesken juoksun. Nyt istutaan jäät polvessa ja kädet ristissä pyytäen, että jalka ei olisi ottanut osumaa revityksestä, vaan tässä voisi treenata normaalisti heinäkuun ja juosta Magen Cooperissa 6.8.
×