Jump to content
Juoksufoorumi.fi


janttu

Jäsenet
 • Content count

  729
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  3

About janttu

 • Syntymäpäivä 04.01.1979

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Asuinpaikka
  Turku

Converted

 • Coopperi
  3070
 • 10km
  39:10
 • Puolimaraton
  1:28:12
 • Maraton
  3:07:27
 • Tavoite
  10k alle 40min. 21k alle 1.30, 42k alle 3 tuntia.

Recent Profile Visitors

1 209 profile views
 1. Reissuhommissa tammisaaressa. Pakkasin kaiken muun paitsi juoksukengät, on jopa shortsit ja juoksupaitakin, mutta ei lenkkareita... Aamulla 15km pyöräilyä aikaa kului 33 minuuttia.
 2. Kiitos, tässä tosin saattaa käydä niin että Joutseno jää minun osaltani väliin. En ole juossut oikein yhtään pitkiksiä tässä. Nyt jos aloittaisin määrätietoisen treenin uudestaan, niin Vantaalla voisi olla mahdollisuudet olla alle 3 tunnin kunnossa. Elokuun alussa ja lopussa on vielä parit polkujuoksukisat joihin haluan mennä. No täytyy katsoa mitä tapahtuu.
 3. Viime viikonlopun polkujuoksu on ilmeisesti aiheuttanut jonkinlaisen kuntopiikin. Tänään säkylän mansikka maratonilla puolikkaalla uusi ennätys 1.28.09 Hieno juoksu kaikenkaikkiaan. Aluksihan oli tarkoitus vain lähteä hölkkäämään pitkistä, mutta kun oli lappu rinnassa ja lähtöviivalla syke oli aika matala joten ajattelin, että mitäpä jos kokeilen sittenkin juosta kovaa. Reitti oli älyttömän tasainen ja maisematkin oli ihan mukavat. Tosin ensimäiset 6-7 kilometriä juostiin aika jyrkästi kallistavalla asvaltilla. Puolessa välissä olin vielä hyvissä voimissa ja vaikka lämpöäkin taisi olla taas jotain 23 astetta, niin paavolla käynyttä katkeamista ei tapahtunut. Lopussa sain vielä viimeiselle 4 kilometrille tehtyä loppukirin. Vedin perässäni muutamaa juoksijaa jotka suunnittelinkin pitäväni selkäni takana. Sain vielä 19 kilometrin kohdalla yhden edellä menneen kiinni. Maalissa olin aluksi pikkuisen pettynyt, kun olin laskeskellut päässäni, ajaksi 1.27 ja jotain, aika painui kuitenkin sinne 1.28 päällä. Mutta hetken puuskutettuani tajusin, että olin juossut uuden ennätyksen ja yleisen sarjan 4 sija. Kärki paineli tänään kovaa voittaja 1.14 ja kolmaskin vielä 1.21 Eli poodiumille ei ollut asiaa tänäänkään. 21.1km@4.09 177/192
 4. Tyhjällä mahalla väsyneenä 11km. Täysin turhaa touhua, mutta tulipa mentyä. 11km@5.18 viimeinen lopussa kilometrin nosto 4.45 syke: 144/160
 5. Moikka. Itse voin suositella lämpimästi Jari Tomppoa. Hän kirjoittelee myös tällä foorumilla. Saat yhteyden häneen ultrafinn.fi
 6. Kevyttä hipsuttelua, jalat oli kyllä vielä tänäänkin vähän arat, mutta juoksu kulki ja meno oli kevyttä. 13 km@5:27 135/151
 7. Edustamani seuran "Finnish marathon runners" maraton ja juoksukoulut ovat ainakin oman kokemukseni mukaan laadukkaita ja hintansa arvoisia. Olin toki lähtötasoltani valovuosia muita "kurssikavereita" edellä, mutta se ei menoa haitannut. Tasotestit ja kimppalenkit olivat antoisia. Myös tekniikka videoitiin ja kommentointia sai varsin hyvin. Koulun ajalle laadittiin juoksuohjelma jossa oli valmiiksi huomioitu yhteiskenkit ja juoksukoulut, sekä mahdolliset kilpailut. Valmentajathan meillä oli kohtalaisen kovaa tasoa, menestyneitä maratoonareita, ja ultrajuoksuspesialisteja. Jatkoin juoksukoulusta suoraan henkilökohtaiseen valmennukseen josta olen hyötynyt myös älyttömän paljon. Ja tosiaan seuramme juoksukoulut taitavat olla sul konseptin alaisia.
 8. Aamulla pyörällä töihin 15km. Todella nätti, mutta viileä ilma. Keskinopeus 25.3km/h keskisyke 133. Iltapäivällä pyöräilyä 24.5 km 27.7km/h keskisyke 131. Mainio skootterin ohitus sattui lenkin lopussa. Katsoin, että ei hemmetti tuo skootteri tulee selkä edellä vastaan. Alamäessä itselläni oli vauhtia reilut 50 ja todella lennokkaasti pääsi ohi. Mutta hetki tuon jälkeen mun ohi tultiin pyörällä ohi vähintäänkin yhtä lennokkaasti. On se kyllä hienoa katseltavaa kun joku osaa polkea pyörällä. Huomenna uskaltaa varmaan taas juosta, jalat tuntuvat jo aika hyviltä. @_figu kiitos tsempeistä, kyllähän tuota intoa treenailuun taas on. Oma kehitykseni on kyllä ollut reipasta, mutta kyllä on saanut kuluttaa kengänpohjiakin. Sepon 4h alitukseen tähtäävän ohjelman testijuoksuja en juossut kisoissa. Täytyy myöntää, että en ole varma juoksinko niitä ollenkaan. Siitä, kun on jo jonkun aikaa. En edes näe, että ne olisivat mitenkään välttämättömiä. Tietty jos kohdalle osuu joku halpa ja kiva lappujuoksu, niin miksipä ei. Tärkeää on juosta testijuoksu silleen, että se on loppua kohden kiihtyvä ja viimeiset kilometrit olisi niitä nopeimpia. Kuitenkin sen verran rennosti, että ei joudu kaikkia lyömään peliin. Ettei rikota itseään. Ja ainoa vinkki, minkä tällä kokemuksella voin antaa on: kevyet lenkit juostaan oikeasti kevyenä ja vauhtilenkit vauhdikkaasti. Syö hyvin ja ennen kaikkea nuku! Ja ai niin, kokemukseni mukaan on järkevää hankkia vaikka hetkeksi valmentaja tai pt millä nimellä niitä nyt sitten kutsutaankaan. Oma treenaaminen ja kehitys lähti varsinaiseen nousukiitoon, kun palkkasimme hyvän valmentajan. Se ei todellakaan ollut kallista. Myös juoksuseurat järjestää kaikkea kivaa, kuten kimppalenkkejä, testijuoksuja ja muuta hauskaa.
 9. Nyt on jalat niin tukossa, että juoksusta ei voinut haaveillakaan. Siispä pyörän selkään 26km keskinopeus 26.7km/h keskisyke 135 elokuulle ilmo Maaria trailille matkana 21km
 10. Tänään olikin sitten taas lappujuoksu vuorossa. Ekaa kertaa olin polkujuoksemassa laputettuna. Jäätävän kuuma ilma 25 astetta asetti pikkuisen haastetta matkan tekoon. Kisan voitti joku tanskan maajoukkueen suunnistaja ja vauhti oli sen mukainen hänellä. Itselläni aikaa kului 12.7 kilometriin 57 minuuttia. Keskisyke leppoisa 179 ja maksimi 192. Edessäni juoksi 4 selkää joista kaikista pääsin lopun tasaisella ohi. Ei polkumiesten ja suunnistajien veto kestänyt loppuun asti. Oli hieno kokemus, eikä jäänyt viimeiseksi maastojuoksuksi. Sijoitus yli odotusten kuudes.
 11. Liikuntaa tuli harrastettua tänäänkin. Työmatkapyöräilyt 30km aamulla sykkeet aamupalan jäljiltä aika korkeat 141 keskisyke vauhdin ollessa 26.8 km/h. Iltapäiväpyöräily olikin sitten oikein mukava sessio. Vastatuuli oli hetkittäin pirun kova, mutta siitä huolimatta pyörittäminen oli kevyttä. Keskisyke 121vauhdin ollessa 26.7 km/h Pyöräilyn päätteeksi vähän lönkyttelyä 7km@5.14 Keskisyke 140. Viimeinen kilometri pienellä kiihdytyksellä 4.30 vauhtiin rennosti rullaillen hiekkatietä.
 12. Tervetuloa foorumille! Hyvältä näyttää tekeminen, kunhan vaan saat pidettyä treeni-innon ylhäällä niin 1.30 puokki on ihan mahdollista alittaa.
 13. Eilinen lepopäivä teki vähintäänkin älyttömän hyvää. Tänään ihan kuin uutena miehenä lenkille. 12km@5.38 todella kevyen tuntuista lönkyttelyä. Keskisyke 135. Edes lämmin auringonpaiste ei haitannut menoa tänään. Ajattelin viikonloppuna käydä juoksemassa ruissalossa maastojuoksukilpailun. Matkoina siellä taisi olla reilu 8km ja 12km. Tuo lyhyempi matka voisi olla mulle sopiva.
 14. 10km@4.45 Tasavauhtinen lenkki. Hemmetin kuuma ilma. Vauhti oli hivenen liian kova ja lopun ylämäet nostivat sykettä turhankin paljon. Hyvä juoksu kyllä muuten. Jalassa oli pitkästä aikaa adios boostit. Keskisyke 157 maksimi 170.
 15. Voi että näitä kuolailin itsekin tuolta netistä, mutta euroopassa kaikki ko kenkää myyvät nettikaupat myyvät eioota. Olivatko kalliit siellä ison meren takana? Toistaiseksi juoksentelen noilla elite zoom yseillä.
×