Jump to content
Juoksufoorumi.fi


villea

Jäsenet
 • Content count

  428
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

200 Excellent

About villea

 • Syntymäpäivä 10.08.1971

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Asuinpaikka
  Espoo

Converted

 • Puolimaraton
  1.29.27 (2015), 1.29.37 (2013)
 • Maraton
  3.15.06 (2015), 3.19.00 (2013)
 • Tavoite
  2016: maraennätys

Recent Profile Visitors

1 059 profile views
 1. villea

  Jalkapallon MM-turnaus 2018

  Neymarin vaimokin on näyttelijä. Harmi että pitää esittää, vie fiiliksiä muuten hienosta pelaamisesta.
 2. villea

  Jalkapallon MM-turnaus 2018

  Eli rajaviivan kalkki on kalliimpaa kuin oikea vaikuttava aine. Kylläpä tuosta on jo kulunut aikaa, muistelin sen olleen ihan pari vuotta sitten...
 3. Ei tuo tietysti auta siihen jos jotkut tarkoituksella ovat sopineet peesauksesta, mutta auttaa peesisäännön noudattamista silloin kun sitä halutaan noudattaa.
 4. villea

  Jalkapallon MM-turnaus 2018

  Eikös joku pelaaja saanut aikoinaan isot sanktiot, kun tuuletti maalia niin että esitti menevänsä vetämään rajaviivan kalkkia nenäänsä?
 5. Sekin riittäisi, jos rolling start hoidettaisiin tarpeeksi hitaasti, jotta matkaan lähtee selvästi alle 1 kisaaja / sekunti keskimäärin. Jos on tiheämpi lähtö uinnissa, lähtee pyöräilyynkin vielä sellaisia ryppäitä että ainakin alkumatkasta on jatkuva ohitustilanne päällä ja sumppuja syntyy väkisinkin. Eli lähemmäs aitoa väliaikalähtöä. Vaikka kokonaislähtöaikaa pidennettäisiin 20 minuutilla, ei sen pitäisi olla liian iso pala vapaaehtoisten työpäivän pituudelle. Minusta tuon ei pitäisi myöskään kisakokemusta haitata. Ikäsarjalaisten jakaminen etukäteen palkinnoista taisteleviin ja muihin voi olla vaikeaa.
 6. Totta kai kyseessä voi olla peesaus, mutta jos kisaajat ovat suurin piirtein saman tasoisia niin voimat voivat vaihdella kisan aikana sen verran että tekee mieli mennä ohi mutta ei pääsekään karkuun. Tuosta sallitusta 10-12 m peesistä on vielä jonkin verran apua, ja kun siitä lähtee ohittamaan niin ei välttämättä karkuun kuitenkaan pääse. Laillinen peesietäisyys on epästabiili: jos poljet jonkun perässä vakioteholla ja jostain syystä ajaudut hieman lähemmäs, peesiapu lisääntyy, vauhti kasvaa, ja välimatka lyhenee entisestään. Jos etäisyys taas kasvaa, täytyy nostaa tehoa ettei putoa kyydistä.
 7. villea

  IM Tallinna

  Enpä ole löytänyt tietoa. Luulisi, että juomapisteitä on se verran tiheästi, ettei ylimääräistä tarvitse kantaa mukana. Taidan kuitenkin jättää aeropullon lisäksi molemmat telineet paikalleen. Jos iskee kuuma sää, niin sekä urheilujuoma että vesi tarpeen, jälkimmäinen myös ulkoisesti eli päähän kaadettavaksi. Ei ole edes tietoa siitä, mitä reitillä tarjotaan, olisi hyvä testata tarjoiluja ennen kisaa ja tietää vähän paljonko niistä tulee esim. suolaa. Tri messuilla keväällä sanoivat, että suunnittelevat SIS juomaa, mutta päätöstä ei vielä siinä vaiheessa ollut. SISilläkin on sekä elektrolyyttejä että pelkkää energiaa sisältäviä juomaa tarjolla.
 8. villea

  Jalkapallon MM-turnaus 2018

  Näinhän tilanne on kaikissa vedoissa maalia kohti, mutta silti usein sanotaan että veto on onnistunut vaikka tulee torjunta. Vai voiko veto olla hieno mutta epäonnistunut? Tuo on kyllä totta, mutta minusta vetoa voi sanoa onnistuneeksi ja maalivahti torjua sen jos aavistaa täydellisesti. Useimmat torjutut rankkarit ovat kyllä liian hiljaisia tai liian keskelle luultavasti paineesta johtuen. Maalit tietysti ratkaisevat, joten tämä on enemmän semantiikkaa.
 9. Onhan kilpailijoilla chippi ja matkalla väliaikapisteitä. Ei pitäisi olla mahdotonta näistä saada lisää tietoa vaikkapa väliaikapisteitä lisäämällä ja niiden dataa paremmin huomioimalla (tarkempi mittaus kuin 1 sek välein). Mallia peltipoliiseista, eli bokseja pitkin reittiä ja joissain niistä satunnaisesti chippitunnistimet?
 10. villea

  Jalkapallon MM-turnaus 2018

  Miksi muuten sanotaan, että rangaistuspotku on epäonnistunut, jos maalivahti torjuu sen? Joskus veto epäonnistuu, menee ohi tai on huono. Joskus maalivahti saa vain kiinni hyvän vedon, eli sekä rankkari että torjunta onnistuvat.
 11. Tätä olen aiemminkin valitellut, kun uinti on minulla selvästi fillaria parempi. Pyöräilyn alkupuolella ohi menee iso joukko varsinkin isommissa kisoissa. Monilla on niin paljon enemmän vauhtia kuin minulla, ettei ongelmaa tule kun ovat hetkessä tuon 10 metriä edellä. Kun takaa tulee kuitenkin jatkuvalla syötöllä myös pyöriä, jotka ajavat vain vähän kovempaa ja palaavat oikeaan reunaan alle 10 metrin päässä edessä, niin käytännössä sääntöjä tarkasti tulkiten minun pitäisi pysähtyä tien laitaan niin kauaksi aikaa kun kaikki nuo ovat menneet ohi. Pahin tilanne on silloin, kun peesijuna menee ohi. Käytännössä olen useimmiten yrittänyt vain keventää vähän paitsi jos ohittaja palaa ihan suoraan eteen, on pakko lopettaa polkeminen hetkeksi. Jarruille en kuitenkaan mene, eli mitä tuo "jättäytyminen" sitten tarkoittaa? Vuorovetojen ongelma tulee varmaan silloin, jos vetäjän paikkaa vaihdetaan kovin usein jolloin koko ajan sääntöjen rajoilla. Jos 90 km matkalla ohitetaan pari kertaa, voi sääntöjen mukaan silti ajaa. Viestiketjun alkuperäisestä tilanteesta en osaa sanoa, jos kaverit olivat ulkopuolisen silmin peräkkäin.
 12. Onhan niissä väliajoissa se sekunti vähintään joka kerta eroa, ja sekunnissa pyörä kulkee juuri tuon vaadittavan peesausrajan verran eteenpäin. 71 km väliajan kohdalla on järjestys näköjään vaihtunut.
 13. Kisainfossa tai kisan ohjeissa kerrotaan yleensä kaikki oleelliset, esimerkiksi saako pyöräilyssä peesata. Vaihdossa ehkä sellainen sääntö on hyvä muistaa, että pyöräilykypärä on syytä pitää päässä aina kun pyörä ei ole telineessä. Muuten vaihdot riippuvat vähän siitä, minkälaisia varusteita käyttää. Lyhyillä kokeilumatkoilla, jossa uidaan altaassa voi ehkä koko kisan mennä vaikka uima-asussa tai laittaa siihen päälle sortsit ja paidan uinnin jälkeen. Lyhyillä kokeilumatkoilla ei myöskään juomien, geelien tms kanssa tarvitse päätään vaivata. Kannattaa tehdä itselleen muistilista kaikista tavaroista mitä vaihtoihin tarvitsee. Joskus kisoissa on vaihtoalue, jossa on vain pyörätelineet ja voit asetella muut tavarasi siihen pyörän alle tai viereen. Joskus vaihdoissa on erilliset pussit, johon tavarat laitetaan. Juuri muutama päivä sitten oli kotimaisella nettisivulla vinkkejä: http://www.kestavyysurheilu.fi/triathlon/19539-ironman-kilpailija-poimi-tasta-viime-hetken-vinkit Osa ohjeista liittyy tuohon kyseiseen kisaan.
 14. villea

  Täysmatka/IM alle 9h - mitä vaatii?

  Onneksi olkoon, huikea veto!
 15. villea

  Jalkapallon MM-turnaus 2018

  Espanja ei uskaltanut yrittää tarpeeksi vaan tyytyi pallon pitelyyn ja Venäjäkin oli niin sumpussa ettei vastahyökkäyksiin kunnolla päästy. Pallon pitely toki onnistuu kun on taitavia pallonkäsittelijöitä ja hyvin lyhytsyöttöisen pelityylin osaava joukkue, mutta minun makuun meni turhan pitkään ettei yritetty haastaa pallollisena tai läpisyötöillä. Keskitysten puute hyväksytään tässä tapauksessa kun ilmaherruus on vastustajalla. Aikoinaan tuollaista pyöritystä kesti hetken, sitten Iniesta antoi käsittämättömän hienon läpisyötön puolustuslinjan väliin tai taakse ja verkko soi. Tai ehkä aika kultaa muistot. Kokonaisuutena kyllä hyvät kisat, paljon hyviä matseja.
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy