Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Seppo

Ylläpitäjä
 • Content count

  5 829
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  32

Everything posted by Seppo

 1. Liian kova vaatimustaso aiheuttaa näköjään pahennusta: https://www.iltalehti.fi/yleisurheilu/201808202201137379_yl.shtml
 2. Seppo

  Vantaan maraton 13.10.2018

  Avataanpa ketju tällekkin. Kisan aikana selostusta voi kuunnella myös radiosta taajuudella 105,0 MHz.
 3. En nyt löytänyt miten vanha tämän uutisen aineisto on, mutta taas on varusmiesten cooperin tulos laskenut: Helsingin uutisten uutinen: https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/694026-jarkyttava-romahdus-armeijan-juoksutestissa-tulokset-tippuneet-liki-400-metria Varushenkilöiden paino on sentään pysynyt lähes samana viime vuosina. Ellei sitten tilastoa vääristä varusnaisten kasvanut osuus 🙂 Saapa nähdä päästäänkö tänä vuonna jo alle 2400m tulokseen.
 4. Hesarin uutisessa käsiteltiin Oxfordin ja Yalen yliopiston tutkimusta jonka mukaan yli 23 harjoituskertaa kuukaudessa tai yli 90min kestävät harjoitukset heikentävät mielenterveyttä. Suora lainaus HS:n jutusta: "PAKONOMAISEN suorittamisen takana on työterveyspsykologin mukaan monesti syvä haavoittuvuuden ja kelpaamattomuuden tunne. Taustalla voi olla halu näyttää tai halu paeta jotain muuta. Pakonomaisuus kulkee toisinaan käsi kädessä myös syömishäiriöiden kanssa, sillä molemmat liittyvät tietynlaiseen vaativuuteen ja kelpaamattomuuteen. Paljon urheileva voi olla myös koukussa siihen, että urheilussa ylitetään itsensä. Urheilemiseen voi kehittyä negatiivinen riippuvuus. ”Ajatus siitä, että pitää olla parempi kuin eilen olin, on ihan kamala. Sehän tarkoittaa sitä, että en ollut riittävä eilen, en tänään enkä huomenna. Oikeasti jokaisen pitäisi saada kokea päivittäin, että olen riittävä”, Lohman sanoo."
 5. Riittää pelkkä maratonharjoittelu. Jos haluaa fiilistellä niin sitten voi ottaa myös hieman mäkiä ohjelmaan.
 6. Alkaa maratonbuumin heikentyminen näkymään myös kauppojen hyllyillä. Aikaisemmin löytyi helposti maltoja ja geelejä. Oli jopa varaa valita. Nyt näyttää tilanne muuttuneen. Perus maltoa saa metsästää kaupasta toiseen eikä sitä tahdo löytyä urheiluliikkeistäkään. Sama koskee myös geelejä joissa tarjolla tuntuu olevan vain Dexal tai Maxim. Urheilujuomia kyllä löytyy. Noita proteiinipatukoita kyllä löytyy vaikka kuinka monta hyllymetriä. Ilmeisesti pitää alkaa tilaamaan geelit ulkomailta.
 7. Seppo

  Garmin Fenix 5

  Mahtaiskohan olla niin, että Chronos oli fenix 4 ja tässä olisi tammikuussa julkaistava Fenix 5: Selittäisi kyllä tosiaan miksi Suunnolla tuli kiire Spartan kanssa. Juttu löytyy täältä: https://the5krunner.com/2016/11/08/garmin-fenix-5-leak-here-it-is-right-here-right-now/
 8. Esimerkiksi tuo malto jonka ostin ennen Säkylän maratonia menee vanhaksi 9/2019. Että jos sitä kauppias ottais valikoimiin 20pussia, niin eiköhän ne vuoden aikana menis kaupaksi. Siellä on kuitenkin valtava määrä proteiinipatukoita kuntosalilla kävijöille. Se on tietenkin totta että se on trendikkäämpää ostaa se proteiinipatukka. Geeleistä esimerkiksi tuo dexal ja maxim on mun mielestä niin makeita että silmät meinaa pyörähtää päässä. Viikko sitten pitkällä lenkillä sai keskittyä ottamaan dexalin geelin ettei laatta lennä samantien. Tykkään enemmän PowerBarin tuotteista. Luulis että ihmiset edelleen tankkais maratoneille tai käyttäs noita geelejä polkujuoksuissakin. Toki jos hyllyltä ottaa sen dexalin geelin ja sitten ilman vettä imasee sen lenkillä niin onhan se hirveen makunen. Ymmärrän ettei välttämättä ole mielenkiintoa tutustua geeleihin sen jälkeen. Tuo kuva on juuri Prismasta. Siellä oli aikaisemmin Powerbareja, mutta nyt ovat hävinneet eikä löydy edes hyllypaikkaa. Eilen kävin Jumbon Prismassa ja viikko sitten Itäkeskuksessa.
 9. Ei ole. Se on jatkossa Amazon.de. Xxl, intersport yms saa pitää tunkkinsa.
 10. Seppo

  Nike Pegasus

  Vaihdettu.
 11. Polarilta tulossa siis otsikon mukaiset sykemittarit syyskuun lopussa. Vantage M -värinäyttö -musta/valkoinen -Hinta 280e Vantage V -gorillalasi -kosketusnäyttö -Hinta 500e tai 540e (sykevyön kanssa) Lisäksi tulossa olisi uusi sovellus. Polarin rekisteröimät tuotemerkit: https://www.trademarkia.com/ctm/polar-vantage-v-017916565.htm https://www.trademarkia.com/ctm/polar-vantage-m-017916559.htm
 12. Seppo

  Suunto Ambit3

  Suunto julkaisi tänään Ambit sarjan uusimman mittarin, Ambit3:n. Uusi multisport mittari tulee myyntiin syyskuussa 2014. Lisätietoja ja tutustumista mittarin ominaisuuksiin löytyy DC Rainmakerin sivuilta.
 13. Seppo

  Yleisurheilun EM-kisat 2018

  Berliinin kisat alkaa tänään joten eiköhän ole aika avata oma ketju näille karkeloille. Tuskin on mitalisadetta tiedossa, mutta jos nyt edes joku mitalli saataisiin. Kisaohjelma: https://yle.fi/urheilu/3-10333384 Maanantai 6.8.2018 Lähetys alkaa TV2:ssa ja Yle Areenassa kello 16.45 Lähetys alkaa Yle Puheessa kello 17.00 17.05 Moukarinheitto, miehet, karsinta, ryhmä A (Liipola) 17.30 100 m, miehet, alkuerät 17.35 Pituushyppy, miehet, karsinta (Bäck, Pulli) 18.05 400 m aidat, miehet, alkuerät 18.30 Moukarinheitto, miehet, karsinta, ryhmä B (Söderberg) 18.35 Kuulantyöntö, miehet, karsinta, ryhmä A 18.45 100 m, naiset, alkuerät 19.55 Kuulantyöntö, miehet, karsinta, ryhmä B (Kangas)
 14. Mukavastihan tuolla oli porukkaa. Ei kyllä tipu helpolla nuo mitallisijat.
 15. Seppo

  Suunto 9 Baro

  Mulla sama homma. Ilmankos kolmonen ei alitu
 16. Seppo

  Suunto 9 Baro

  Muista myös miten kenkännauhat pitää sitoa: Jos nauhat ei ole sidottu oikein niin juostuja kilometrejä ei voi laskea mukaan vuosikilometreihin.
 17. Jos nilkka ei tosiaan kipeydy niin pääset tuon puolikkaan kyllä läpi juoksu kävelyllä. Jos nilkka kipeytyy niin sitten unohda koko puolikas. Osallistumismaksu taisi olla kuitenkin halvempi kuin lääkärissä käynti, että halvemmalla pääset kun et riko paikkoja. Välillä vain käy niin, että ei pääse osallistumaan ja tulee tuettua kyseisen seuran toimintaa osallistumismaksun verran. Meneepä rahat ainakin hyvään tarkoitukseen.
 18. Tässä vielä kertaalleen tämä @TSV77tarina nyt YLE:n uutisoimana: https://yle.fi/uutiset/3-10328377
 19. Mitäs mieltä olette jos kirjoitusoikeudet olisivat vain sisäänkirjautuneilla käyttäjillä? Entä jos osa keskusteluista näkyisi vain sisäänkirjautumisen jälkeen? Vieraana kirjoittelu ei nyt ole tuonut niin paljon keskustelua, että mietin onko sitä tarpeen jatkaa. Samoin mietin olisiko tarvetta palata siihen että kaikki keskustelu ei ole julkista. Toki rekisteröityminen on helppoa, mutta se tekisi esimerkiksi harjoituspäiväkirjoista hieman yksityisempiä. Ajatuksia mitkä osiot voisi olla sisäänkirjautumisen takana? Äänestys on anonyymi ja auki vuorokauden (14.7. klo 22.00 asti).
 20. Kalevan uutinen: https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/tietosuojavaltuutettu-selvittaa-arkaluonteisia-tietoja-levittaneen-urheilusovelluksen-toimintaa/801203/ Eikös tässä ollut kyse siitä että ihmiset oli laittanut omat tietonsa julkisiksi. Että sikäli en oikein käsitä miten tämä on Polarin moka. Tämän päivän hesarissa taisi olla vielä juttua ettei Suomessa ole saatu vahvistettua tietosuojalakia, että senkin puolesta ei ole lakia jota olisi rikottu. EU tasolla pitäisi olla, mutta Suomi on vähän myöhässä tämän kanssa.
 21. Seppo

  Suunto 9 Baro

  Niin tekee, mietin vain miten paljon harmaita hiuksia tuo aiheuttaa jos haluat käyttää Movescounttia ja tätä uutta sovellusta. Eli tallennat lenkit Movescountin kautta mutta satunnaisen säännöllisesti haluat katsoa lenkin tiedot uudesta sovelluksesta koska vain tykkäät siitä. Eilen molemmat toimi ja tänään Movescount vaan kellottaa kun mittari valitsi omakseen tuon uuden sovelluksen. En nyt saa millään mittaria käyttämään Movescounttia. Pitää koittaa illemmalla uudestaan. Toki se varmaan onnistuu jos poistan uuden sovelluksen ja sitten asennan sen uudestaan.
 22. Seppo

  Suunto 9 Baro

  Eipä onnistu enää. Se on joko tai.
 23. Onnistuu erittäin helposti kun käyttää kerran elämänsä aikana 30sek siihen että rekisteröityy. Jos ei sitä viitsi tehdä niin en ymmärrä miten viitsii käyttää saman ajan viestin kirjoittamiseen. Jotain rajaa kyllä ihmisten laiskuudellakin. Jos joku on oikeasti niin laiska että haluaa kirjoittaa viestin mutta ei viitsi rekisteröityä ja pohtii tätä asiaa öisin niin voi lähettää viestin mulle sähköpostina (seppo_moilanen@hotmail.com) Lupaan rekisteröityä käyttäjän puolesta ja julkaista viestin esimerkkinä siitä miten laiskaksi ihmiset voi nykyään heittäytyä. Koko aihe on sikäli turha koska näitä vieraana kirjoittajia ei ollut niin paljon että tämä olisi oikeasti ongelma. Ei oikeasti ollu. Enkä ala nyt tuuliviirinä keksimään tähän mitään ratkaisua koska toiset ei vaan viitsi/jaksa tehdä jotain.
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy