Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Seppo

Ylläpitäjä
 • Content count

  5 450
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  22

About Seppo

 • Rank
  Sporttinen sohvaperuna
 • Syntymäpäivä 04.02.1978

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

7 795 profile views
 1. Soutaen yli Atlantin

  Eikös tässä pääse perille vaikka ei soutaisikaan. Antaa vaan merivirtojen viedä. Luultavasti itse valitsisin tuon vaihtoehdon kun olisin pari päivää soutanu s-kirjainta.
 2. TomTom lanseerasi kesällä 2017 sykemittareihinsa fitness ikä -toiminnallisuuden. Toiminnallisuus perustuu maksimaallisen hapenoton eli VO2:n arvioon. Lyhyesti sanottuna mittari laskee VO2 arvon jonka jälkeen sitä verrataan ikäryhmittäin. Lopputulokseksi saat arvion, että olet yhtä hyvässä kunnossa kuin keskimäärin 25 vuotiaat. Tähän asti ei siis mitään uutta koska jo vuosia mittarit ovat laskeneet VO2 arvion jota olet voinut verrata eri ikäluokkien tuloksiin. TomTomin fitness ikä poikkeaa siinä muista, että se auttaa ymmärtämään kuinka voit parantaa omaa tulostasi. Kuvitellaan nyt että teet muutaman lenkin ja mittari määrittelee VO2 arvion. Olet esimerkiksi 30 vuotias, mutta VO2 arvion mukaan kuntosi on kuin 45 vuotiaalla. Kuntoa saa toki paremmaksi liikkumalla, mutta miten paljon ja millä sykkeillä? Lue lisää...
 3. Vanhoilla pohjilla 24h:lle ellei uusia ehdi tekemään. Toivottavasti sairastelut ei kuitenkaan pitkity.
 4. Ainoastan reitin alku ja loppu on muuttunut. Ennenhän reitin pituus oli oikea jos juoksi tien reunaa pitkin. Nyt lähtö on viety koulun takanurkalle ja maali koulun taakse. Nyt tuon reitin pitäisi olla virallisen mittainen kun vaan pysytään oikealla kaistalla. Eli tiellä et voi vetää vastaantulijan kaistalle, mutta siinä omalla kaistalla pitäisi pystyä juoksemaan mutkat suoraksi. Ensimmäisellä kerralla siellä tuntu olevan useampi vahtimassa ettei juosta naapurikaistalle, mutta nyt oli vain mutkissa. Toisaalta kuulutettiin että oikominen johtaa hylkäykseen, mutta kai siinä tarkoitettiin vastaantulevan kaistan kautta juoksemista. Jäi vähän epäselväksi. Oma mittari näytti pituudeksi 10 030m, että eiköhän tuo ollu ihan ok. Enkä kyllä menny kaikkia nurkkia nuollen. Toki reitin alku on hitaampi kun siinä on heti käännös vasemmalle ja juostaan pyörätietä. Kai siinä alussa sekunnin tai pari häviää, mutta samapa tuo.
 5. La Aktia cup 10km Vesisade oli vieny toissapäivänä lumet myös Sotungin maastoista. Tarjolla oli märkää asfalttia ja vastatuulta ensimmäiset 5km. Alkuun tein vartin lämmittelyt ja sitten auton kautta viivalle. Viimeksi juoksin trikoilla ja aluskerraston yläosalla. Nyt olin ottanut mukaan teknisen t-paidan jonka voisi laittaa kerraston päälle. Totesin kuitenkin lämmitellessä ettei tänään ole niin kylmä keli vaikka tuuleekin. Nythän tällä uudella reitillä lähtään kapeaa pyörätietä joka kääntyy ensin vasemmalle ja sitten parinsadan metrin jälkeen oikealle autotielle. Viimeksi juoksin vasentalaitaa ja siellä oli tarjolla vesilätäkköä ja ruuhkaa. Nyt kävin tarkistamassa ettei ole lätäköitä ja valitsin oikean reunan. Sieltä pääsee juoksemaan vapaasti tultaessa autotielle ilman että jää pussiin. Olisi siis helpompi päästä mukaan oikeavauhtiseen ryhmään. Suunnittelin juoksevani alun vähän riskillä vastatuuleen. Palatessa ei olisi niin väliä missä ryhmässä juoksee myötäseen. Lähdön jälkeen rennosti liikkeelle ja katsomaan millasia ryhmiä muodostuu. Siinä piti vauhdissa vielä säätää automaattiset kierrokset pois päältä kun olin tietysti unohtanu tehdä sen ennen lähtöä. Ensimmäinen kilometri tuli alamäkeen helposti 3.54. Pääsin juoksemaan hyvään peesiin niin ei ollut valittamista. Toinen kilometri tasan 4.00 ja kolmas 3.55. Kärjessä alkoi meno vähän hyytyä niin siirryin itse vetämään. Edessä menevä ryhmä oli päässyt jo hieman karkuun joten oli pärjättävä sillä porukalla joka meitä oli kasassa. Neljäs kilometri 3.55 ja viides 4.03. Sitten päästiin paluumatkalle. Ensimmäisellä viidellä kilometrillä syke oli noin 168. Sillä pääsi tulemaan aika kivuttomasti, mutta ei ollut oikein varaa kiristää. Kuudes kilometri 3.50 ja porukka alkaa vähän hajoamaan. Siinä tulee muutama selkä vastaan ja muutama menee ohi. Seuraavat kilometrit 3.56, 3.59 ja 4.02. Loppukiriin sai vielä puristettua 3.50 kilometrin. Loppuaika 39.24. Kolmessa viikossa aika parani 1.16. Kuten viimeksi niin nytkin juoksu kulki hieman alle 170 sykkeellä. Jos koitti kiristää niin sillon loppu kulku. Lopussakaan ei saanut enää puristettua vaan kisan maksimisykkeet tuli menomatkalla ylämäkeen 175. Mutta ihan hyvä parannus pelkällä pk-reenillä. Jäähän tuossa vielä parannettavaa tuleviin karkeloihin. Huomaako sen että ForrestGuurin virallinen ruokailupaikka on Burger King? Siellä jokainen saa olla oman elämänsä kuningas. Burger King - Home of the whopper
 6. Pe 8,1km 5.09/km -Hyvältä tuntu. Tänään olisi sitten Aktia cup. Olo on nyt parempi kuin viime kerralla. Nyt pitää vain olla hereillä ettei tulee mitään 4.30 kilometrejä sinne väliin. Koska tässä ei olla menty muuta kuin pk:ta niin korkeammilla sykkeillä tuntuu varmasti hengityksessä. Jos kuitenkin saisi mentyä tasaista vauhtia ilman että happi loppuu niin se olisi hyvä. Ellei ihmeempiä tapahdu niin tänään mennään alle 40 minuutin. Jos kunto on hukassa tai nukahdan jollain kilometrillä niin sitten 40.15. Jos kunto löytyy piilosta niin tullaan näkemaan minuutin parannus, eli loppuaika 39.40.
 7. Ke 10,6km 5.06/km -Eilen käytiin aamulla ihmettelemässä hautausmaalla kunniavartiota. Olihan siellä pientä ruuhkaa tarjolla. Sen jälkeen nopeasti kauppaan jossa olikin tarjolla täytekakkukahvit ja kuorolaulua. Illalla vielä ajelua Helsingin keskustassa ja käynti Hietaniemen hautausmaalla. Keskustassa sai istua ruuhkassa, mutta tulipa nyt nähtyä sitä tunnelmavalaistusta ja Kasarmintorilla se Valon tuoja -veistos. Hietaniemen hautausmaalla kävi sentään tuuri ja saatiin auto ihan pääsisäänkäynnin eteen. Lenkilläkin ehti käymään jossain välissä. Kaaren Prismassa oli esillä Garminin hopean värinen Fenix 5 graniitin värisellä hihnalla. Oon miettiny monta kertaa tuon kellon hankkimista juuri tuolla hihnalla. Ei sitä vain ole ollu missään esillä. Veikkaampa ettei ollu viimeinen kerta kun käyn kelloa kattomassa ja sovittamassa ranteeseen. To 13,1km 4.54/km -Tarpomista räntäsateessa. Nyt oli semmonen keli että olis voinu pistää nastat alle. Katuja ei oltu aurattu ja lunta tuprutteli lisää. Oli kyllä hyvän tuntuista menoa.
 8. Menipä se eilinen peli tiukaksi. Olihan siinä Kärppien toisessa erässä tuuriakin mukana, että saivat tehtyä kolme maalia. Kolmas erä oli taas niin hirveetä katottavaa ettei mitään rotia. Alko olla kuritonta, unohtu joukkuulle pelaaminen. Leskinen voisi miettiä onko todellakin tarpeellista karvata ja metsästää kiekonryöstöä noin aktiivisesti 2min ennen loppua vastustajan maalin nurkilla. Ihan turhaan HIFK sai vielä ylivoiman. Mutta kaipa tuollasessa tilanteessa on enemmän tunnetta kuin järkeä mukana. Kuka nyt ei haluaisi ratkaista tuollaista peliä. Onneksi jatkoajalla irtosi voitto. Kärpät on kyllä ollu vahvoja noissa jatkoajoissa tällä kaudella. Alkaa olemaan samanlainen tunne kuin noin 10 vuotta sitten. Sillon pysty olemaan ihan rauhallinen ottelun lopussa vaikka oltiin maali häviöllä. Tiesi että kohta alkaa semmonen pyöritys a'la Bros, Pesonen, Hyvönen ja kumppanit että voitto tulee. Tosi usein niin kävikin. Millonkohan HIFK uskoo ettei Kärppiä kannata kutsua näihin juhlaotteluihin vastustajaksi jos haluaa voittaa. Omistaja on tyytyväinen. Koska eilinen peli veny niin samoin veny lenkille lähteminen. Bonuksena sai vielä etsiä pipoa ja hanskoja. Parempi puolisko oli päättänyt järjestää pesun jälkeen kuivumassa olleet juoksuvaatteet ihan omiin kasoihin. Ei siinä muutten mitään, mutta kun kello on noin paljon niin kyllähän siinä alkaa olemaan kiire lenkille. Matkaan pääsi lopulta vähän ennen kymmentä. Ma Lepo Ti 18,8km 4.43/km -Tuntu hyvälle. Kunto jatkaa näköjään loputunta nousuaan.
 9. No omasta mielestä nuo tämänhetkiset kilometrimäärät ei ole kummosia, mutta minkäs teet kun on niin huonossa kunnossa. Lauantaina tuo tämän hetken kunto selviää. Huonona päivänä aika paranee 30sek ja pöljänä päivänä minuutin.
 10. Su 20km 5.30/km -Hissukseen vesisateessa. Viikon kilometrit jäi aika vähiin, mutta onneksi en sairastunut ja pysty viemään ohjelman läpi ilman muutoksia. Ma Lepo -Terveystarkastus. Vähän verenpaine koholla, mutta eipä ole yllätys. Vai voiko nyt sanoa että on koholla jos on silti normien puitteissa. Vielä verikokeet edessä. Tällä viikolla sitten Aktia cup. Pääsee kattomaan kuinka paljon tulos paranee pelkällä pk-hölkällä. Tänään Kärpät näyttää isolla kirkolla kuinka sitä jääkiekkoa pelataan. Pitäkää hatuistanne kiinni.
 11. Testissä Garmin Vivomove HR

  Verkkokaupassa hinnat alkaa nyt 200 eurosta. Sellaseen perus liikkumiseen tuo sopii hyvin. Mieluummin sitä tuolla pelkkiä askeleita ja juoksu/kävely lenkkejä mittais kuin monilla muilla mittareilla. Siis arkikäytössä tyylikkäämpi kun oikeaa tarvetta monipuolisemmalle mittarille ei ole.
 12. Testissä Garmin Vivomove HR

  vivomove HR on syksyllä 2017 julkaistu rannesykemittari/aktiivisuusranneke. Virallisesti Vivomove HR löytyy Garmininkin sivuilta aktiivisuusrannekkeen alta, mutta siitä löytyy kuitenkin myös sykemittarin ominaisuuksia. Vivomoven HR:n erikoisuus on se että se näyttää vähiten sykemittarilta kuin yksikään aikaisemmin testaamani sykemittari. Kellosta löytyy oikeat kellonviisarit eikä siinä lepotilassa ole esillä erillistä näyttöä. Näyttö aktivoituu vasta kun näyttöä napauttaa kaksi kertaa tai kun nostat kättä ja käännät rannetta. Lue lisää....
 13. Torstai Lepo -Illalla tuntu että sairastuminen hiipii nurkan takaa päälle. Päätin ottaa varmanpäälle ja pitää lepopäivän. Pe 10,6km 5.31/km -Ensimmäinen lenkki nastalenkkareilla. Lumella oli ihan ok:n tuntusta, mutta asfalttipätkillä aika nihkeet. Pari tuntia ennen lähtöä vetäsin pizzan joka ei tuntunu sulavan millään. La 19,1km 4.51/km -Selkeästi paremman tuntuista menoa. Onneksi tällä kertaa säilyin terveenä.
 14. Urheilukello lapselle

  Harrastaako tyttö jotain ja millanen budjetti meillä on käytettävissä?
×