Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Seppo

Ylläpitäjä
 • Content count

  5 603
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  27

About Seppo

 • Rank
  Sporttinen sohvaperuna
 • Syntymäpäivä 04.02.1978

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

8 559 profile views
 1. To 19km 4.45/km -Tää matolla juokseminen tekee tästä harjoittelusta kyllä raskaampaa. Kun ei muutenkaan ehdi ajoissa lenkille niin nyt ehtii vielä huonommin. Pitää pakata juoksukamat, kävellä salille + vaatteiden vaihdot yms. Kaikki tämä suoraan pois yöunista. Tänään on onneksi lepopäivä. Setä alkaakin olemaan aika väsynyt. Pakkaset tuo mukanaan myös autoilun iloja. Eilen meillä oli aamulla pakkasta -21. Lapset autoon ja sitten huomaan ettei auto käynnisty. Webasto oli ollu päällä 20min, mutta starttimoottori ei inahdakkaan. Siinä kävin nopeesti mielessä millanen show on kehittää lapsille aamupalaa jos ei ehdi päiväkodin aamupalalle ja millä bussilla saan koko porukan perille. Tarkastin akkulaturilla että akussa on virtaa ja sitten taas starttailemaan. Tovin päästä auto lähti käymään. Kieltämättä olo oli aika helpottunut. Tänään aamulla sama juttu. Vissiin startti vähän kohmeessa ja vaatii erityistä huomiota osakseen. Mystistä. Paino 78kg.
 2. Aikaisemmin oli puhetta että tällä saa tarkan hetkellisen nopeuden. Käsittääkseni tehon mittauksella voi optimoida rasitusta. Eli kun juokset tietyllä tasaisella teholla niin pääset optimaaliseen tulokseen. Tasaisella saman asian hoitaa käsittääkseni sykkeen seuraaminen. Onko se sitten mäkisempi maasto jossa tehon seuraamisesta pitäisi olla enemmän apua. Mäet tuo rasitusta joka nostaa tehoa. Muutoksen näkee helpommin tehosta kuin sykkeestä? Korjatkaa viisaammat onko näin?
 3. Valitus-ja ruikutusketju

  Pakkanen hajottaa, mutta onneksi pääsee edes matolle juoksemaan.
 4. Tässä @TSV77:n tarina viime lauantailta. Koko Juoksufoorumin kävijöiden puolesta tsemppiä toipumiseen! Iso kiitos myös tuolle ohikulkijalle joka hälytti apua. " La 10.2. Vauhtikestävyyttä noin 16 km (~4:08 min/km), jonka jälkeen elämäni mullistui ja tulevaisuuden tavoitteet asettuivat uuteen valoon. Vielä ei ole aika muuttaa tai toisaalto lukita jo asetettuja tavoitteita, toipuminen on nyt ykkösasia. Tässä muutamalla sanalla tapahtumien kulkua: Lähden lauantaina n. klo 19.00 vauhtikestävyyslenkille ja olo on hyvä. Edellinen päivä on ollut kokonaan lepoa, samoin kulunut päivä rentoa lasten kanssa touhuilua. Juoksu kulkee vauhdeista päätellen ilmeisen hyvin, mutta päättyy kuitenkin noin kilometri ennen kotia sydämen pysähdykseen. Ohikulkija löytää minut n. klo 20.10 makaamasta tajuttomana Viikin Arboretumin viereisen liikenneympyrän suojatieltä naama ruvella ja pari hammasta poikki. Hän soittaa hätäkeskukseen ja aloittaa elvytyksen. Tämä pelastaa erittäin suurella todennäköisyydellä henkeni (jos kuulet tai tiedät ko. henkilön, niin haluan kovasti kiittää häntä). Lopulta, reilu vuorokausi myöhemmin herään Meilahden sairaalasta erinäisten vaiheiden jälkeen. Kaikki raajat toimivat, eikä aivoihin ole jäänyt vaurioita, vaikka sitä oli vaimoani jo ehditty varoitella. Kirjoittaessa tätä kuvausta (22.2.) olen edelleen Meilahden sairaalassa ja täällä menee vielä ainakin noin viikko. Magneettikuvat otetaan ensi viikolla uusiksi ja sen jälkeen tehdään rasitustesti. Tarkkaa / varmaa diagnoosia ei ole vielä pystytty muodostamaan, eikä välttämättä koskaan pystytäkään. Rakenteellista vikaa sydämessä ei näyttäisi olevan ja vahvin epäily kohdistuu tällä hetkellä myokardiittiin, eli sydänlihastulehdukseen ja sen aiheuttamaan kammiovärinään. Oireita tuohon tosin ei ole ollut ja esim. kuumetta en edes muista milloin viimeksi olisin sairastanut. Vuoden vaihteessa oli kurkkukipua ja normaalia nenän vuotamista talven mittaan - siinä kaikki. Omaa olotilaa en muista missään vaiheessa väsyneeksi, enkä myöskään muista kokeneeni mitään muitakaan oireita. Mutta täältä noustaan vielä, kunhan ensiksi saadaan varmistettua. että on mahdollisimman turvallista palata juoksujen pariin. Se on myös varmaa, että jatkossa laitan trackingin päälle, että vaimokin tietää missä juoksen! On varmasti ollu kohtuullisen kaoottinen tilanne, kun mies ei tule kotiin sovittuun aikaan, eikä tiedä tarkemmin mistä etsiä. Toiseen sairaalaan soitto sitten kertoi, että täällä on tuntomerkkeihin sopiva mies hengityskoneessa kroppa jäähdytettynä vakavampien vammojen ehkäisemiseksi. On tämä onnettumuus / tapahtuma myös sen osoittanut, että kuinka paljon hienoa ihmisiä ympärilläni onkaan - apua perheelle (vaimo & kolme pientä lasta) on tullut monesta suunnasta ja olen itsekin käynyt monta tunteikasta keskustelua usean eri henkilön kanssa. Tsemppiä kaikille treeneihin ja ollaanhan varovaisia!" Alkuperäinen viesti löytyy täältä:
 5. No huh huh, johan on sattunut. Siinä kävi kyllä tuuri että tapahtumapaikka oli sellainen jossa liikkui ihmisiä ja sait nopeasti apua. Tsemppiä toipumiseen!
 6. Ma Lepo Ti 15km 4.51/km mattojuoksua Ke 15km 5.01/km taas matolla -Näillä pakkasilla oon siirtynyt ihan suosiolla sisälle juoksemaan. Kattelen puhelimesta tv ohjelmia ja läpsyttelen menemään. Nyt ohjelmistossa on ollu mm. Tosimiehet. Pojilla tavoitteena triathlonin olympiamatka. Kolme jaksoa on nyt takana ja on kyllä aikamoista roskaa. Hirveetä hehkutusta siitä että on päästy sohvalta ylös. Paljon on pojilla vielä hommia tekemättä. Eilen tuli seurailtua Yle Teeman dokkaria Spartathlonista. Aikanaan sen tallensin, mutta kattominen on jäänyt väliin. Nyt tulee juonipaljastus, ihan turha dokkari. Sen puolalaisen kaverin menoa olis voinu seurata enemmänkin. Mukana oli eräs paikallinen sankari jota äiti huolsi sääntöjä rikkoen. Suomessa koitetaan päästä 24h 200km kuntoon että uskaltaudutaan Spartathlonin viivalle ja sitten mukana on kavereita joille 100km tuntuu olevan jo saavutus. Lisäksi kerrotaan tarinaa 5krt epäonnistuneesta miehestä joka päättää juosta oman kisan 2pv virallisen kilpailun jälkeen. Hirveä pakkomielle läpipääsystä yms. Noin 10km ennen patsasta kaveri päättää keskeyttää. Pyörryttää, pimeä tulossa yms. Olis nyt vaikka kävelly sen lopun niin olis päässy patsaalle ja pakkomielteestänsä. Mukana oli myös toinen mies joka olis voinu pitää vaikka loppumatkan kädestä kiinni. Nyt sitten sankari päätti luovuttaa. Tosin sama mies taisi seista seuraavana vuonna lähtöviivalla, mutta silti. Jos et kattonu kyseistä dokumenttiä niin etpä jääny mistään paitsi. Semmosta Seppo testaa -hommia taas.
 7. Ei ole, se on vielä pk-alueella. Edelleenkin ainoat vauhtikestävyysharjoitukset ovat olleet nämä kaksi Aktia cupin kymppiä joihin osallistuin. Pe lepo -Siivoamista yms. La 18,3km 4.34/km -Tämä oli aika väkinäistä. Piti lähtä heti aamusta liikenteeseen että ehti heittää lenkin ennen synttäreitä. Palo käpy kyllä aika hyvin tukkoseen menoon vastatuulessa ja pehmeällä alustalla. Harvoin kun pääsee valoisaan aikaan liikenteeseen niin odotukset oli hieman korkeammalla fiiliksen suhteen. Illalla kakkua yms. Su 25km 5.27/km -Lauantain vastapainoksi tosi helppoa menoa. Hiihtolatuja oli vedetty normi lenkkireitille mikä herätti vähän ihmetystä. Pakkohan niitä on johonkin vetää, mutta silti vähän ihmetytti. Sulassa sovussa siinä kuitenkin mentiin. Ennen kun meillä oli erilliset pururadat niin oli kaikille selvää että kesällä siellä juostaan/kävellään/pyöräillään ja talvisin hiihdetään. Nyt kun rakennetaan tiiviisti niin pururadat on korvattu kevyenliikenteenväylillä. Kyllä mä sen ymmärrän että siinä tunteet kuumenee. Hiihtäjät pitää sitä latuna jos siitä on menny latukone ja kävelijä ei ymmärrä miksi tänä viikonloppuna tämä onkin latu. Tähän vaaditaan sitten liikennemerkkejä osoittamaan jotta joku on oikeassa. Muutenhan suomalainen menee ihan solmuun kun pitäisi tulla omatoimisesti toimeen vieraiden ihmisten kanssa. Paino 78,3kg.
 8. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005572345.html?ref=rss En kyllä yhtään ihmettele tätä. Tänään kun olin pitkiksellä niin joen varteen oli ajettu latu kävelytielle. Minkähän ihmeen takia? Vieressä oli peltoa jonne sen ladun olisi voinut ajaa.
 9. Langattomat kuulokkeet juoksuun

  Mulla on Run malli testissä ja pakkasella akku on kestäny helposti pitkän lenkin. Puhelin puolestaan hyyty... Pari kertaa katkonut tovin ääntä, mutta muuten toiminut hyvin.
 10. Polar M430

  Eiköhän ainakin osalla huipuista ole sopimus mittarin valmistajan kanssa. Ja onhan M430 Polarin paras mittari tällä hetkellä.
 11. Ke 15,6km 5.02/km -Vahingosta viisastuneena laitoin nastat alle. Taas väärä valinta. Nyt sitä asfalttia oli enemmän näkyvissä ja päädyin ettimään lunta tien sivusta... To 19km 4.43/km -Tänään jalassa taas Trainerit. Nyt oli aura käyny putsaamassa teitä ja ne asfalttipätkät mitkä eilen oli paljaana oli nyt lumessa. Ei kyllä vahingossakaan satu oikeat kengät alle :) Ihan hyvä noilla oli nyt mennä, mutta pisti vaan hymyilyttämään lenkin aikana. Eilen satuin näkemään töistä lähtiessä nuo Koffin hevoset. Keräävät kyllä hyvin huomiota tuolla keskustassa. Tässä kun on muun touhuamisen lomassa luppoaikaa niin päätin alkaa kierrättämään muovia. Aikaisemminkin asia on käyny mielessä, mutta nyt tuli katsottua kartalta että minne sitä vois viedä. Kuinka ollakkaan niin yksi keräyspiste on tuossa kodin ja päiväkodin välissä. Että ei vaadi mahottomia ponnistuksia viedä sinne kerätyt muovit kun muutenkin kulkee autolla siitä ohi. Tuota muovia kyllä kertyy yllättävän paljon. Viikonloppuna olisi taas Aktia-cup, mutta se jää nyt väliin. Ohjelmassa on samaan aikaan tyttären 5v synttärit. Tilasin taas kerran isomman läjän ruokaa ja viikonlopun tarjoilut netin kautta. Tänään kun menin hakemaan ostoksia noutopisteestä niin johan oli monta muovikassia kaapissa. Arvaappa monta muovikassia tuossa kärryssä on? Oikea vastaus on 12 muovikassia. Muistaakseni aikaisemmin on ollu puolet vähemmän. Omasta mielestä ostokset oli vielä pakattu vähän miten sattuu. Eihän esimerkiksi jugurttipurkkeja kannata laittaa samaan kassiin painavien tai teräviä reunoja sisältävien pakkausten kanssa. Sehän tarjoaa vain mahtavan tilaisuuden päästä siivoamaan muita ostoksia kun se jugurttipurkki hajoaa sinne kauppakassiin. Tulipa nyt sitten kerralla hieman enemmän muovia sinne kierrätykseen. Tuo noiden pakkaussysteemi on kyllä älytön. Veloittavat noista muovipusseista 19centtiä vaikka ne käyttäis niitä 1kpl tai 20kpl. Toki vois valita paperikassin jollain eurolla tai sitten kestokassin kolmella eurolla. En kyllä tiedä mitä mä teksin hirveellä määrällä kestokasseja. Nehän kerää nuo ostokset sellaisiin muovilaatikoihin ja lopuksi pakkaa ne sitten pusseihin. Pakkaisin kyllä mielelläni itte ostokset suoraan niistä muovilaatikoista omiin kauppakasseihin kuin että käytän yli 10 muovikassia per kerta noihin ostoksiin. Semmosta.
 12. Kaikki on joutunu tekemään sen saman työn. Oon mä itte heittäny Ounasvaaralla sauvat mettään kun on ruvennu vituttamaan liian korkea syke vaikka miten hiljaa menis. Junnuna tein pitkiä lenkkejä hiljaa hiipimällä ja jännitin käveleekö joku mummo ohi. Eli et ole ainut, et ensimmäinen etkä varsinkaan viimeinen joka pähkäilee ihan saman ongelman kanssa. Mee vaan @TaMar:n hyvän esimerkin perässä ja hyvä tulee.
 13. Tuo sali on vähän sellanen äijäsali, ainakin iltaisin. Eikä se miesporukka oo oikein ottanu stepperiä omakseen. Kerran siinä keikku tovin yksi nainen, mutta muuten ne kerää vain polyä. Ti 18,1km 4.35/km -Kun tulin bussilla töistä niin pysäkin ohi menevä pyörätie oli lähes lumeton. Asfaltti alko huutamaan mun nimeä ja niinpä nykäsin illalla Trainerit jalkaan kun lähdin lenkille. Ajattelin että jos tuo kyseinen pätkä oli sula niin kai sitä on muuallakin. Ei ollu. Oli taas semmosta perunapeltoa tarjolla että meinas hermo mennä. Iltasella kun olin liikenteessä niin pysty onneksi juoksemaan pätkiä autotiellä kun ei ollu liikennettä. Tietysti tarjolla oli myös vastatuulta. Siinä matkaa taittaessa kysyin iteltäni että mikä helevetin päähänpisto tää nyt oli? Olis vaan pitäny mennä kiltisti sinne salille. Olisin laittanu puhelimesta jonkun tv-ohjelman pyörimään ja olisin lömpsytelly siinä matolla. Päivän aikana tuli pistäydyttyä tankkaamassa autoa. Siinä kun laskettelin dieseliä caddyyn niin silmiin pisti viereisen auton katolla ollu bensatankin korkki. Nuori tyttö istu sisällä puhelintaan räpläten. Mietin siinä olisko tankkaus jääny kesken? Kaveri hakemassa rahaa vai mikä kuvio? Seuraavaksi tyttö iskee ykkösen silmään ja ajaa pois. Ilmeisesti siinä oli huomio kiinnitty enemmän siihen puhelimeen myös tankatessa niin korkki jäi katolle. Ite kun lähdin pois niin siellä seuraavassa risteyksessähän se korkki oli nätisti maassa. Isukki varmaan kiittelee jälkikäteen. Olisko tyttö pitäny korkkia tarpeettomana kun siinä on kuitenkin se luukku... Paino 78,8kg.
 14. Nousujohteinen harjoittelu niin kyllähän kunnon tulisi parantua vuosittain. Jos ajat ei parane niin kyllähän sillon tehdään jotain väärin tai liian vähän. Ellei nyt sitten liikuta oman suorituskyvyn äärirajoilla. Jos syke karkaa pitkällä lenkillä edellisen kovemman harjoituksen takia niin silloin harjoitukset ovat liian lähekkäin tai vauhdikas harjoitus on liian kova. Tilannetta ei voi kuitenkaan korjata sillä että vetää myös pitkän lenkin punasella tai vaihtaa pitkiksen sauvakävelyyn.
×