Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Our Picks

Top content from across the community, hand-picked by us.

Vinkkejä ja kikkoja millä koneen saisi nopeammin toimimaan isommilla tehoilla? Aina ei ole aikaa tehdä normaaleja lämmittelyrutiineja ja siksi reippaampien, mutta lyhyiden treenien tekeminen on usein erittäin hankalaa kun kroppa tahtoo alkaa tykätä juoksusta vasta puolen tunnin jälkeen. 
 
Kiitti jo etukäteen.
 • 19 vastausta

Lisäravinteiden saatavuus heikentynyt
Alkaa maratonbuumin heikentyminen näkymään myös kauppojen hyllyillä. Aikaisemmin löytyi helposti maltoja ja geelejä. Oli jopa varaa valita. Nyt näyttää tilanne muuttuneen. Perus maltoa saa metsästää kaupasta toiseen eikä sitä tahdo löytyä urheiluliikkeistäkään. Sama koskee myös geelejä joissa tarjolla tuntuu olevan vain Dexal tai Maxim. Urheilujuomia kyllä löytyy. 
 

 
Noita proteiinipatukoita kyllä löytyy vaikka kuinka monta hyllymetriä. Ilmeisesti pitää alkaa tilaamaan geelit ulkomailta.
  • Like
 • 20 vastausta

Hesarin uutisessa käsiteltiin Oxfordin ja Yalen yliopiston tutkimusta jonka mukaan yli 23 harjoituskertaa kuukaudessa tai yli 90min kestävät harjoitukset heikentävät mielenterveyttä. 
 
Suora lainaus HS:n jutusta:
 
"PAKONOMAISEN suorittamisen takana on työterveyspsykologin mukaan monesti syvä haavoittuvuuden ja kelpaamattomuuden tunne. Taustalla voi olla halu näyttää tai halu paeta jotain muuta. Pakonomaisuus kulkee toisinaan käsi kädessä myös syömishäiriöiden kanssa, sillä molemmat liittyvät tietynlaiseen vaativuuteen ja kelpaamattomuuteen.

Paljon urheileva voi olla myös koukussa siihen, että urheilussa ylitetään itsensä. Urheilemiseen voi kehittyä negatiivinen riippuvuus.

”Ajatus siitä, että pitää olla parempi kuin eilen olin, on ihan kamala. Sehän tarkoittaa sitä, että en ollut riittävä eilen, en tänään enkä huomenna. Oikeasti jokaisen pitäisi saada kokea päivittäin, että olen riittävä”, Lohman sanoo."
 
 
  • Sad
  • Like
 • 21 vastausta

En nyt löytänyt miten vanha tämän uutisen aineisto on, mutta taas on varusmiesten cooperin tulos laskenut:
 
Helsingin uutisten uutinen: https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/694026-jarkyttava-romahdus-armeijan-juoksutestissa-tulokset-tippuneet-liki-400-metria
 
Varushenkilöiden paino on sentään pysynyt lähes samana viime vuosina. Ellei sitten tilastoa vääristä varusnaisten kasvanut osuus 🙂 Saapa nähdä päästäänkö tänä vuonna jo alle 2400m tulokseen. 
  • Confused
 • 66 vastausta

Kalevan uutinen:
 
https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/tietosuojavaltuutettu-selvittaa-arkaluonteisia-tietoja-levittaneen-urheilusovelluksen-toimintaa/801203/
 
Eikös tässä ollut kyse siitä että ihmiset oli laittanut omat tietonsa julkisiksi. Että sikäli en oikein käsitä miten tämä on Polarin moka. Tämän päivän hesarissa taisi olla vielä juttua ettei Suomessa ole saatu vahvistettua tietosuojalakia, että senkin puolesta ei ole lakia jota olisi rikottu. EU tasolla pitäisi olla, mutta Suomi on vähän myöhässä tämän kanssa.
 • 2 vastausta

Mitäs mieltä olette jos kirjoitusoikeudet olisivat vain sisäänkirjautuneilla käyttäjillä? Entä jos osa keskusteluista näkyisi vain sisäänkirjautumisen jälkeen?
 
Vieraana kirjoittelu ei nyt ole tuonut niin paljon keskustelua, että mietin onko sitä tarpeen jatkaa. Samoin mietin olisiko tarvetta palata siihen että kaikki keskustelu ei ole julkista. Toki rekisteröityminen on helppoa, mutta se tekisi esimerkiksi harjoituspäiväkirjoista hieman yksityisempiä. Ajatuksia mitkä osiot voisi olla sisäänkirjautumisen takana?
 
Äänestys on anonyymi ja auki vuorokauden (14.7. klo 22.00 asti).
 • 51 vastausta

Tulossa: Polar Vantage V ja Polar Vantage M (syyskuun lopussa 2018)
Polarilta tulossa siis otsikon mukaiset sykemittarit syyskuun lopussa. 
 
Vantage M
-värinäyttö
-musta/valkoinen
-Hinta 280e
 
Vantage V
-gorillalasi
-kosketusnäyttö
-Hinta 500e tai 540e (sykevyön kanssa)
 
Lisäksi tulossa olisi uusi sovellus. 
 
Polarin rekisteröimät tuotemerkit:
https://www.trademarkia.com/ctm/polar-vantage-v-017916565.htm
https://www.trademarkia.com/ctm/polar-vantage-m-017916559.htm
 
 • 15 vastausta

Finntriathlon Oy oli järjestänyt hienot kilpailut eilen Lahteen.  Lisäksi olivat saaneet kisan Iroman series brandin alle, mille seikalle voi nostaa hattua. Katsojana huomasi, että kisa ei ollut ensimmäinen, jonka järjestäjä on järjestänyt. Kokemukset muista kisoista näkyivät ja puitteet oli loistavat hienolle triathlon tapahtumalle. Monelle ensikertalaiselle kokemus oli varmasti hieno.
 
Itse seurasin tapahtumaa tiiviisti paikan päällä ja lajia tuntevana se paljasti myös muita ei niin mukavia piirteitä. Näistä pääosaan nousi jälleen kerran peesaaminen pyöräilyosuudella. Se on heti sanottava, että Pro urheilijat ajoivat ammattimaisesti eivätkä peesanneet. Heillä on myös ammattikunnioitusta toista urheilijaa kohtaan ja peesaukseen ei hevillä ryhdytä. Tätä samaa ei voi sanoa, mitä tapahtui ammattimiesten ja ammattinaisten takana. Itse seurasin pyöräilyä kolmessa paikassa ja jokaisessa paikassa oli näkyvissä räikeää peesausta. Moni ajoi ns. sanotussa peesijunassa, jossa yleensä oli noin kymmenkunta kilpailijaa. Välimatka seuraavaan oli noin metri. Näitä peesijunia oli lukemattomia ja järjestäjä näytti olevan kovin haluton millään tavalla puuttumaan tähän. Ja itse peesausvalvojia oli kyllä lähes naurettavan vähän reitillä. Itselle tulee sellainen tunne, että tämä on osa-alue, johon järjestäjä ei halua puuttua syystä tai toisesta.  Samanlainen toiminta on kyllä ollut nähtävissä jo useiden vuosien ajan esimerkiksi muuten niin hienossa Joroisten puolimatkan kilpailussa.
 
Triathlonia on yleensä pidetty pitkälti kilpailemisesta itseään vastaan ja toissijaisesti muita vastaan. Näin varsinkin kuntotasolla. Mutta tietenkin tason koventuessa taistellaan myös tiukasti sijoituksista omissa sarjoissa. Näin tapahtuu varsinkin ikäsarjoissa. Tässä ryhmässä tapahtui eilen ehkä kaikkein räikein vilppi. Miesten ikäsarjojen 35-39 ja 40-44 voittajat ajoivat pyörän yhdessä pyöräilyn alusta pyöräilyn loppuun.  Itse olin kolmessa kohtaa katsomassa pyöräilyä ja
 • 26 vastausta

Eilen viikon pisintä lenkkiä tehdessä aloin miettiä mikä olisi paras tapa se tehdä.
 
Nyt olen tehnyt lenkit juoksun ja kävelyn yhdistelmänä. Mutta olisiko kuitenkin parempi tehdä lenkit pyöräille, jolloin syke pysyisi tasaisempana eikä pomppisi niin paljon? Tai vaikka sauvakävellen? Toki kun tarkoitus on oppia juoksemaan niin silloin pitää juuri juosta. Entä juoksun ja kävelyn yhdistäminen? Nyt oon tehnyt niin, että kun sykkeet nousee tietyn pisteen yli niin kävelen ja kun laskee tiettyyn pisteeseen alan taas juoksemaan. Tästä seuraa se, että loppua kohden juoksupätkät auttamatta lyhenee.
 
Pitkä lenkki toistaiseksi 1,5 tuntia mutta sitä on tarkoitus alkaa pikkuhiljaa jo pidentämään. Muut lenkit kahdesti 45-60 min ja kerran 35-45 min. Nuo kaksi lenkkiä oon tehnyt joko juoksun ja kävelyn yhdistelmänä tai sitten kaverin kanssa vaan juosten mutta silloin vauhti on niiiiin hidas, että luonnollisempaa olisi itselle kävellä. Yksi lyhyempi lenkki on sitten siten, että juoksupätkät on lyhyempiä mutta annan itselleni luvan mennä reippaampaa vauhtia jolloin toki sykkeetkin käy korkeammalla. Vauhdeista ei sinällään kannata puhua mitään, oon enemmänkin traktori ja suoritukset mitataan ajassa ei matkassa. Maksimisyke jotain päälle 200, en oo pitkään aikaan testaillut mutta ehkä 205 vois olla hyvä arvio(pari vuotta sitten 211) ja pääsääntösesti pyrin siihen, että keskisyke jää alle 150. Noilla hitaimmilla lenkeillä keskisyke on alle 130. Pitäisikö vielä laskea keskisykkeitä eli kävellä enemmän. Kestävyyttä löytyy ja 2-3 tuntia voin omalla vauhdillani liikkua mutta nopeusominaisuuksia ei ole (vedoissa pääsen hetkellisesti 5:30min/km vauhtiin). Lenkkitausta on pitkä ja vaiheikas. Oon alottanut moneen kertaan ohjelmalla "juokse 30 min putkeen" mutta sen jälkeen en oo koskaan osannut jatkaa eteenpäin vaan oon jumahtanut tuohon ja sitten taas lenkkeily hyytynyt parii kertaan viikossa kun ei tiedä mitä tehdä. Yhden kerran oon puolikkaalle uskaltautunut ja maaliin pääsin.
 
Mitä enemmän luen kaikkia ohjeita niin sitä sekavammalta musta tuntuu. Pitäs löytyä joku vuodessa puolimaratonille- tai viidessa vuodessa maratonille-ohjelma jota vois alkaa noudattaa. Kaipaisin jotain kättä pidempää mutta 12-viikon puolikasohjelmat tuntuu liian vaativilta vielä. Kerran oon juossu itseni ylikuntoon ja sitä en toista kertaa halua tehdä.
 • 68 vastausta

Tulossa: Garmin Fenix 5s Plus, 5 Plus & 5X Plus
Näköjään nämä Plus mallit julkistetaan ensi viikolla. Päivä on joko 18.6. tai 20.6.

Ominaisuuksia:

TOPO kartat Eurooppa
Garmin Pay
Musiikki
Galileo paikannus
Ilmoituksiin voi vastata suoraan mittarista
näyttö 1,2 tuumaa, 240x240px
Veren happisaturaation mittaus (vain 5X plus)
 • 11 vastausta

Suunto 9 Baro
Suunnolta tulossa uusi Suunto 9 Baro -lippulaivamalli.
 

 

 
 • 98 vastausta

NUTS Karhunkierros viikonloppu
Tulevana viikonloppuna juostaan taas Kuusamossa NUTS Karhunkierros. Viikonloppu alkaa perjantaina klo 12 160km matkan lähdöllä. 
 
Viikonlopun aikataulu löytyy täältä.
Eri matkojen etenemistä voi seurata täältä pe klo 12 lähtien. 
 
Kisan seurantaketju löytyy puolestaan täältä.
 
Aika siis perua kaikki menot menot ja keskittyä 36h ajaksi seuraamaan pallojen liikkumista kartalla 🙂
 
  • Like
 • 0 vastausta

Testissä Jaybird Run langattomat kuulokkeet
Jaybird Run on juoksuun tarkoitetut langattomat bluetooth kuulokkeet. Myös arkikäyttöön soveltuvia kuulokkeiden hienous on säilytyskotelo joka lataa kuulokkeet automaattisesti. 
 
Testijuttu löytyy täältä.
 
 
  • Like
 • 0 vastausta

Juoksufoorumin testissä Suunto 3 Fitness
Testijuttu löytyy täältä. Juttu täydentyy vielä myöhemmin syketiedoilla kun ehdin testata mittaria kauemmin. 
 
Muistathan että saat tästäkin mittarista 5e alennuksen Keskisen kellosta koodilla JUOKSU18. Alekoodi voimassa toukokuun loppuun asti. 
 
  • Like
 • 8 vastausta

Tulossa : Garmin Vivoactive 3 Music Julkistus toukokuu 2018
Kuinka moneen Garminin mittariin tuon musiikki ominaisuuden voi laittaa? No vaikka kaikkiin. Nyt se tulee Vivoactive 3:n kylkeen.
 
 • 0 vastausta

eCross tekee paluun
eCross juostaan taas tänä vuonna Espoossa monen vuoden tauon jälkeen.
 
  • Like
 • 1 vastaus

Maraton Pohjois-Koreassa
Linkin takaa löytyy juttu Pjongjangin maratonilta Pohjois-Koreasta. Mukana myös muutama suomalainen. Jutussa myös pohdintaa siitä miten maratonien suosio laskee kun juoksijat hakee elämyksiä. 
 
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005638306.html
 
  • Like
 • 4 vastausta

Ryömimällä maaliin Hannoverin maratonilla
Hannoverin maratonilla Michael Kunyoga kaatui hieman ennen maaliviivaa eikä enää jaksanut nousta ylös. Niinpä Michael ryömi maaliin ja tuli toiseksi ajalla 2.10.16.
 • 6 vastausta

Suunto 3 Fitness
Mielestäni Suunto on onnistunut hyvin tämän kellon kanssa. Kyseessä ei ole mittari johon on tehty nätti ulkokuori ja sen jälkeen on tiputettu pois ominaisuuksia. Pikemminkin päinvastoin. Kellon ominaisuudet on toki rajalliset, mutta ne on mietitty hyvin kohderyhmälle sopivaksi. Lopputuloksena on kello jota on mukava käyttää, se näyttää hyvältä ja se esittää tiedot selkeästi. Aiemmista kelloista poiketen se myös opastaa selkeästi mitä pitäisi tehdä. Tarjolla on esimerkiksi valmis harjoitusohjelma eli käyttäjän ei tarvitse miettiä mitä pitäisi tehdä. 
 
Kello on suunnattu ensisijaisesti kuntoilijoille, eli jos kavahdat sitä ajatusta että et tiedä lenkkisi aivan tarkkaa pituutta niin tämä ei ole sinua varten. GPS:n puutetta on paikkailtu sillä että voit Suunnon sovelluksen avulla kalibroida mittarin matkanlaskentaa. Toki senkin jälkeen kuljettu matka on vain valistunut arvaus, mutta se taitaa riittää vallan mainiosti kohderyhmälle. 
 
Mittari tulee myyntiin 25.4. ja julkaisen tästä testijutun ensi viikolla. Suunto 3 Fitnessin suositushinta on 199-229e. Juoksufoorumin lukijana saat Keskisen kellosta vielä 5e alennuksen tuosta hinnasta koodilla Juoksu18. Koodi on voimassa ainakin toukokuun loppuun asti. Alennus koskee myös muita mittareita jos juuri tämä ei tunnu omalta. Ilmainen toimitus (1-2 arkipäivää) ja 60vrk ilmainen palautus. 
 
  • Thanks
 • 0 vastausta

Helsinki Marathon 25.8.2018
Helsinki Marathonin reittikartta julkaistu:
 

 
Lähtään juoksemaan oikealle Olympiaterminaalin suuntaan. Kierroksia 4kpl. 
 
https://www.google.fi/maps/@60.1564576,24.9341367,3a,75y,255.74h,90t/data=!3m10!1e1!3m8!1s_OGG_ldcXBULR3q_8VODEg!2e0!6s%2F%2Fgeo2.ggpht.com%2Fcbk%3Fpanoid%3D_OGG_ldcXBULR3q_8VODEg%26output%3Dthumbnail%26cb_client%3Dmaps_sv.tactile.gps%26thumb%3D2%26w%3D203%26h%3D100%26yaw%3D232.1596%26pitch%3D0%26thumbfov%3D100!7i13312!8i6656!9m2!1b1!2i48
 
Google mapsin kautta voi tutkailla maisemia. Toivottavasti tuo linkki toimii. 
 
Merisatama ja Kaivopuistohan on kesällä tosi hienoja paikkoja. Sen ympärille on näköjään haluttu rakentaa väkisin tuo maraton. Pakollista pyörimistä Hernesaaressa, Eirassa ja Hietalahdessa. Hyvänä päivänä tuolla on hieno tunnelma ja yleisön on mukava seurata kisaa. Huonona päivänä tuulee mereltä ja harva eksyy paikalle. Neljä kierrosta ja Olympiaterminaalin kohdalla oleva ylämäki saa varmaan monen miettimään miksi piti lähteä matkaan. Ilmeisesti rahoituskierros ei ollut menestystarina ja siksi mennään tämmösellä budjettireitillä. Se on kuitenkin varmaa, että tällä reitillä tapahtuma ei kilpaile tänä vuonna Tukholman kanssa. Eikä kyllä tulevinakaan vuosina. En nyt haluais olla negatiivinen, mutta tuo Eiran osuus ei vakuuta ollenkaan ja Hernesaaren pätkä kilpailee tosissaan Vantaan maratonin kanssa rumimman maratonpätkän tittelistä. 
  • Like
 • 23 vastausta

Gigantin Päivätarjous Garmin F35 79e 29.3.
Gigantista päivätarjous Garmin Forerunner 35 79e. Voimassa torstaina 29.3.
 • 0 vastausta

Juoksufoorumin fb sivu hiljenee
Olen tähän asti julkaissut enemmän tai vähemmän uutisia myös Juoksufoorumin fb sivulla. Juoksufoorumin sivulla on noin 3612 tykkääjää, mutta fb on näyttäny uutisia vain noin 500-1500 tykkääjälle. Uuden algoritmin myötä lukemat tippuvat noin 500 tienoille ilman että maksan julkaisuista Facebookille. Esimerkiksi eilisen maailmanennätyksestä kertovan uutisen kohdalla olisin joutunut maksamaan Facebookille uutisesta 49e jotta se olisi tavoittanut 3600 lukijaa.
 
Yllä olevan takia lopetan uutisten julkaisun fb:n puolella lähes kokonaan. Aivan turhaa työtä eikä budjetti oikein riitä tuohon 50e/uutinen hintaan.
 
#deletefacebook
  • Like
 • 23 vastausta

Puolimaratonin MM-kisat Valencia, Espanja 24.3.2018
Puolimaratonin MM-kisat juostaan lauantaina Valenciassa. Mukana yli 14 000 juoksijaa ja varmaan mukaan mahtuu muutama suomalainenkin. 
 
https://www.iaafvalencia2018.com
 

 
 • 74 vastausta

Polarin unitilastoja
Polar julkaisi blogissaan käyttäjiensä unitilastoja. Sieltä voi käydä ihmettelemässä miten paljon itse nukkuu suhteessa muihin. 
 
Linkki
 
 • 4 vastausta

Haamumailin juossut Roger Bannister on kuollut
Neljän minuutin maagisen rajan maililla ensimmäisenä alittanut Roger Bannister on kuollut.

Lue lisää:
https://yle.fi/urheilu/3-10101567?origin=rss
 

© Pruneau
 
 • 2 vastausta

×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy