Helpota elämääsi ja kirjaudu sivustolle

Hei, 
luet sivustoa nyt vieraana. Avaamalla sivulle omat tunnukset pystyt seuraamaan haluamiasi keskusteluja helpommin. Voit osallistua keskusteluun myös vieraana. Silloin kommenttisi menee moderointijonon kautta. Sisäänkirjautuneena se näkyy heti kaikille. Tunnusten luonnin yhteydessä voit käyttää keksittyä sähköpostiosoitetta jos et halua ilmoituksia sinulle tulleisiin kommentteihin yms.

Vieraana löydät uudet viestit valikosta Uudet viestit -> Juuri nyt. 

Triathlon

Näytä topics in TriathlonHarjoitteluYleistä triathlonistaVarusteetKilpailut .

Tämä sivu päivittyy automaattisesti   

 1. Earlier
 2. Hei! Olisin kiinnostunut tästä. Lähettäisitkö vaikka mailia maria_kleimola@hotmail.com Asun Helsingissä Kiitos!
 3. Myynnissä joroisen puolimatka osallistumisoikeus, 130e sis. Siirron. p.040-8250083
 4. Ekana tuli mieleen seikkailu-urheilu jossa voi olla monenlaisia etenemistapoja. Hiihtäjillä on tainnut ainakin joskus olla harjoituskilpailuja kesäisin joissa on esim. rullahiihtoa ja juoksua yhdistettynä. Sitten on tietysti näitä perinteisiä tapahtumasarjoja joissa erilliset osakilpailut ovat eri lajeissa, esim. Kalevan ja Pirkan kierrokset. Sopivat varmasti niille jotka haluavat valmistautua vuorotellen eri lajeihin ja saada siten vaihtelua harjoitusvuoteen. Yksittäisiä erikoisempia kisoja on varmasti nykyisin kaikenlaisia, etenkin maailmanlaajuisesti. Kotimaasta esim. Peräkylän Ponnistuksen Majakka ja sivuvaunu -kisailu. Nämä eivät toki ole järjestäytyneitä urheilulajeja.
 5. Moi, Onko olemassa muita monilaji(kestävyys)urheiluja kuin talvitriathlon ja duathlon, joihin ei kuulu uintia? (yleisurheilun otteluja ja ampumakiihtoa ja yhdistettyä ei hyväksytä). Ristiinassa järjestettiin joskus kisaa, jossa oli soutu/melonta + pyöräily + juoksu. Tälläiset eivät ilmeisesti ole minkään liiton alaisia kisoja?
 6. Peräkylän Ponnistuksen perinteinen kevätkirmaus lauwantaina 06.05. Kaksi juoksijaa, yksi pyörä ja taktikointia: http://www.perakylanponnistus.fi/kilpailut/majakka.php Teretulemas t TT
 7. TRIATHLON MENEE METSÄÄN. ODOTETTU XTERRA SAAPUU SUOMEEN 18.6.2017! BaseCampTriathlon on nyt XTERRA Finland. Kisapaikka tuttu Holiday Club Saimaa Lappeenrannan ja Imatran lähettyvillä. Uinti Saimaassa, maastojuoksu ja -pyöräily suomalaisilla metsäreiteillä – tätä on maastotriathlon parhaimmillaan. Haasta itsesi! XTerra Finland tarjoaa huikaisevan triathlonkokemuksen yhdistäen uinnin, maastopyöräilyn ja maastojuoksun. Tule keskelle luonnonkaunista Saimaata selvittämään onko sinusta kesyttämään paikalliset reitit! XTerra Finland kuuluu XTerra World Tour-sarjaan, jossa on jaossa 25 kappaletta paikkoja XTerra Maastotriathlonin MM-kilpailuihin Mauille, Hawajille. XTerra Finland -kilpailu: 18.6.2017 Paikka: Holiday Club Saimaa, Lappeenranta (Rauha) Sarjat: Henkilökohtainen (PRO, ikäsarjat ja harraste) sekä joukkuekilpailu Matkat (pro ja ikäsarjat): 1500m uinti, 30km maastopyöräily, 10km maastojuoksu Matkat (harraste): 500m uinti, 10km maastopyöräily, 5km maastojuoksu Osallistumismaksu: 1.4.-18.6.2016 120€ Joukkuekisa 150€ Osallistumismaksu sisältää: Osallistumisoikeus XTerra Finland 2017-kilpailuun, Holiday Club Saimaa -Kylpyläranneke, Buffet ruokailu Holiday Club Saimaalla, Kilpailijakuoren, Finisher-mitalin, Yhteistyökumppanien tuotepaketin. Lisätietoja: XTERRA Finland Seuraa meitä myös Facebookissa
 8. Kypärä on S-Worksin Evade, joka maksoi viime vuonna juuri vähän yli 200 (nyt taitaa saada vähän halvelmmalla). Vaimon pyörä oli 199 € ekstra-erikoistarjouksessa viime vuoden värisenä. OVH taisi olla 400 tai 500. Sinällään omituista, että kahdella sadalla saa fillarin, kun miettii mitä kaikki muu yleensä maksaa. Samalla rahalla pääsee esim. Espoosta taksilla melkein kaksi kertaa Helsinki-Vantaan lentokentälle ja takaisin. Pyörä on Felt B12, joka maksoi pari vuotta sitten vähän alle 2000, minusta hyvä hinta hiilikuituiselle pyörälle Ultegran osilla. Alkuvuodesta ostin siihen uudet korkeaprofiiliset hiilarikiekot, 1200 €, en ole vielä kokeillut kun on niin kylmä. Ai niin, ethän 4rttu halunnut tietää...
 9. Mulla on kaupunkipyöränä Bilteman Cruiser, aka kännifillari, joka maksoi kaikkine varusteineen 150,02€. Tyylikäs ja hyvin on pelannut useamman vuoden. Säästänyt varmaan 500 euroa rahaa taksienkin vuoksi ja kesäisin olen ajanut muutenkin grillaamaan, futispeleihin, uikastadikalle jne. Nelinumeroisen määrän kilometrejä kevyesti. Ostossa painoi lähinnä se, ettei sitä varastettaisi. Laitoin hintatavoitteeksi sen, että jäisi vakuutuksen omavastuuseen 150 euroa. Kun ei niitä vahinkoilmoituksia viittisi tehdä. Tänään oli metrolehdessä mainos. Polkupyörätukun outletissa taisi olla mummopyörät 80 euroa jos yhtään muistan hintaa oikein. Ei paha uuden pyörän hinta.
 10. En ees haluu tietää paljo pyörä maksaa, jos skaalautuu kypärän hintaa? (millä ajat siis sen kyseisen kypärän kanssa)
 11. Up ja hinta 90 eur
 12. Ostettiin juuri äsken vaimolle uusi 21 -vaihteinen kaupunkipyörä, maksoi vähän vähemmän kuin minun kypärä.
 13. Tästä olen aika lailla samaa mieltä! Turha on hirveästi yrittää hifistellä asiassa, jossa ei ole vielä omaa osaamista. Kokeilemalla oppia kertyy ja mahdollisesti seuraavaa mankelia ostaessaan on jo paljon osaavampi. Asiantuntijoilta ja "asiantuntijoilta" voi kysellä mutta vastauksia tuppaa olemaan yhtä monta erilaista, kuin oli vastaajia. Yleisiä ohjeita on mutta paljon myös niistä poikkeavia mieltymyksiä ihan ammattilaistenkin tasolla. Lisäksi se, mikä sopii ammattilaiselle, saattaa olla ihan väärä ratkaisu harrastajalle.
 14. Samaa Bianchin pyörää saa myös ilman levyjarruja. Mä ostin sellaisen n. 10 sekunnin heräteostoksena. Perusteluna lähinnä se, että se oli Bianchi ja celesten värinen. http://www.suomenurheilupyora.fi/bianchi-c2c-impulso-105-11sp-compact-vm2016 Voitot tehdään ostaessa on vanha sananlasku eli jos haluaa jotain kokeilla kuten maantiepyöräilyä tai triathlonia niin kannattaa ostaa joku fillari alennuksesta. Se ei paljon silloin maksa ja eihän sitä tiedä tykkääkö jostain harrastuksesta, jos ei kokeile. Tuossa Bianchissa on se hyvä puoli, että se ajoasento ei ole niin aggressiivinen, mikä on maallikoille pidemmille lenkeille hyvä juttu eli vaikkapa juoksijoille. Lisäksi alumiinirunko + hiilikuituhaarukka tuntuu minusta hyvältä ratkaisulta mällejä ajatellen. Eikä se ihan huono voi olla kun ammattilaistallit ovat käyttäneet ko. pyörää klassikoissa kuten La Primaverassa ja Pohjoisen helvetissä. Ajatus on siis se, että kun pääsen pyöräilyn makuun ja jos innostun ja opin asiasta lisää, niin saattaa olla, että sitä pyörää voisi jatkossa jopa parannella vaihtamalla osia. Tuossa on jotain tuota koskevaa pohdintaa. http://www.granfondocycles.com/blog/making-the-best-sub-2000-bike.1402648 Eli siis oma ajatukseni on: kannattaa ostaa vain rohkeasti nyt pyörä kun niitä saa halvalla ja katsoa miten käy. Ei se asia pohdiskelemalla parane. Jos joku pyörä olisi mahdollisesti ollut parempi niin itseltä puuttuu kuitenkin vertailupohja, kun ei ole muilla pyörillä ajanut, joten ei se silloin haittaa. Ja jos lajista innostuu, niin kyllä sitä tulevaisuudessa ehtii hifistellä ja ostaa vaikka kymmenen pyörää. Instagram on täynnä kuvia tyypeistä, joilla on asunnossa yksi huone, missä asuu vain polkupyöriä.
 15. Lasketaan hintaa, nyt 500€
 16. Oli juu. Uinnissa hyvin yritti pysyä kärkiporukassa, mutta puolimatkan jälkeen (jossain 35min kohdalla näkyi vielä n. 10m perässä) joutui tippumaan ryhmästä, lähellä oli. Kuitenkin vain 1.41 kärjestä uinnin jälkeen oli kova suoritus. Harmittavasti vaan joutui pyörällä ajamaan kärjen yksin kiinni, tuliko liiankin nopeasti kiinni? Ei kuitenkaan alun jälkeen tehnyt vetotöitä yhtään, ennen kuin Ryf ajoi porukan uudestaan kiinni ja meni ohi, jolloin Kaisa otti kakkostilan ja lähti tekemään omaa suoritusta ja jätti saksalaisen taakse. Ryfillä oli selkävaivoja ennen kisaa, eikä uintia tullut 10pv ennen kisaa, joten osaltaan selittänee sekä uintia hieman (tuskin olisi yksin päässyt kuitenkaan karkuun uinnissa, mutta Kaisa olisi voinut tippua kauemmas?) ja pyörän alkua (todennäköisesti varoi selkäänsä ja kun koki sen hyväksi, uskalsi avata kaasua puolimatkan jälkeen). Ryfin tavaramerkki myös pyörällä on, että ei todellakaan ole nopein ensimmäisen 90km aikana, mutta toisella puolikkaalla yleensä suvereeni ykkönen. Tiedä johtuuko tehojen lisäyksestä vai muiden hidastumisesta (Väliaikojen perusteella Ryf ajoi tasaisemmalla vauhdinjaolla kuitenkin kuin Kaisa, Kaisan alku oli hurja, sen jälkeen tasaista, Ryfillä loppupainotteista muihin nähden). Juoksussa tiedossa oli, että aika tasavahvoja, joten parin minuutin erot juoksussa selittyy suuntaan tai toiseen jo sillä, jos ei puske enää viimeisillä kilsoilla ihan täysiä jos oletuksena on, että sijoitus ei muutu. Mutta hyvä tästä on jatkaa Kaisalla kohti Konaa, muutaman valmistavan kisan kautta todennäköisesti! Myös monta muuta Kona-slottia tuli Suomeen ikäryhmissä, joten ei paha yhtään! :)
 17. Kaisa oli pyöräilyssä puolimatkassa jo 2 minuuttia Ryfin edelläkin.
 18. Kaisa hyvässä vireessä Etelä-Afrikassa: http://eu.ironman.com/triathlon/coverage/athlete-tracker.aspx?race=southafrica&y=2017 Jäi Ryfille vain 5 min, tasaisesti 1-2 min joka lajissa eli aika tasapainoinen suoritus. Alle 3 h maraton näyttää aina hyvältä tuossa lopussa. Näyttää nousevan Ryfin ykköshaastajaksi jos sama meno jatkuu. Tai miksei Konaan mennessä ohikin.
 19. Myydään uudenveroinen naisten musta-pinkki märkäpuku. Malli: 2XU A:1 Active Koko: SM (noin 155-175cm / 55-66kg) Hintapyyntö: 175€ Ollut päällä noin viidellä uintikerralla. Märkäpuku sijaitsee pääkaupunkiseudulla. Mahdollisuus toimittaa myös Etelä-Pohjanmaalle.
 20. Käyttämätön HUUB Archimedes II 3:5 Triathlon Wetsuit -16, koko ST, https://huubdesign.com/collections/huub-wetsuits-for-men/products/huub-archimedes-2-triathlon-wetsuit Ostin puvun -16. Paino nousi talven aikana 10 kg joten se ei mahdu. Hinta 560 € Jukka Pynnönen puh 050 597 5106 pynnonen.jukka@gmail.com Mikkeli / Lappeenranta
 21. Myydään huippu puku! Käyttämätön Huub Archimedes 2, 3:5. Koko ST https://huubdesign.com/collections/huub-wetsuits-for-men/products/huub-archimedes-2-triathlon-wetsuit Ostin puvun loppuvuodesta -16, mutta nyt on tullut 10 kg lisää painoa joten se ei mahdu. Hinta 570 € Jukka Pynnönen puh. 050 597 5106 pynnonen.jukka@gmail.com Mikkeli/Lappeenranta
 22. Ratkaisin omalla kohdallani asian niin, että kilpailen uinnissa lyhyillä matkoilla jotka ovat siellä vahvuus, ja uintitreeni talvikaudella tähtääkin enemmän siihen. Kyllä se kuitenkin hyödyttää jonkin verran pidempiäkin uintimatkoja. Kesällä avovedessä sitten haetaan pidemmän matkan tuntumaa, tosin melko pienillä kokonaiskilometreillä kun paino on juoksussa ja pyöräilyssä. Triathlonin kannalta ei varmaan optimaalinen ratkaisu; ehkä uinnin kisavauhdista voisi saada jotain puoli minuuttia/km pois toisenlaisella treenaamisella, mutta tämä on motivoivampaa ja lopulta ero on aika pieni kun ei podiumpaikoista taistella. Uinti on kuitenkin minulla vahvin laji triathlonissa ja paljon enemmän vaikutusta olisi sillä jos panostaisi uinnin sijaan enemmän erityisesti pyöräilyyn (myös treenaamiseen, ei vain varusteisiin).
 23. Näin se on. Aikoinaan minulla oli sellainen triathlonvalmennettava, joka jäi minulla aika paljon, jos uitiin tonni tai kaksi täysillä, mutta jos uitiin esim 10x100 m 2 min lähdöllä, niin oltiin tasavahvoja. Niinpä häntä ei paljon huvittanut uida muuta kuin intervalleja, vaikka nimenomaan katkoton puurtaminen olisi kilpailujen kannalta ollut hänelle paljon tärkeämpää.
 1. Näytä lisää

 • Juoksufoorumin testissä: